اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

افزایش بیت مبدل آنالوگ به دیجیتال

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    افزایش بیت مبدل آنالوگ به دیجیتال

    طبق این فرمایش شما اقا میثم برای بهتر کردن سیگنال و نداشتن نوسان چیکا باید کرد:
    افزایش بیت مبدل آنالوگ باعث افزایش دقت قرائت میشود.
    قرائت مقدار تولید شده توسط مدار آنالوگ دارای دو جنبه است یکی اینکه باید مدار آنالوگ یک مدار مناسبی باشد که آن سیگنال حساس را تولید کرده باشد که ما با افزایش دقت قرائت بتوانیم انرا تشخیص بدهیم و جنبه دیگر اینکه مدار انالوگ دارای نوسان نباشد زیرا در صورت وجود نوسان در سیگنال تولیدی توسط مدار آنالوگ ما نمیتوانیم مقدار صحیح را تشخیص دهیم و افزایش بیت تاثیری نخواهد داشت.
    به نظر من باید میزان حساسیت و پایداری سیگنال تولیدی توسط مدار آنالوگ متناسب با دقت مبدل انالوگ به دیجیتال باشد.
    مثلا برای مدارهای معمولی یک مبدل 8 بیتی و یا 10 بیتی کافی است. و افزایش دقت تاثیری ندارد زیرا مدام نوسان میکند.
    ولی اگر مدار کاملی در قسمت آنالوگ داشته باشیم افزایش دقت مبدل آنالوگ به دیجیتال حتما تاثیر دارد.
    در مورد افزایش دقت مبدل انالوگ به دیجیتال و ارتباط اون با افزایش عمق هم یک توضیح بدم ( بشرطی که مدار آنالوگ کامل بوده و خروجی مناسب برای افزایش دقت باشد)
    افزایش از 10 بیت به 12 بیت دقت قرائت را 4 برابر میکند. و کاهش قدرت میدان مغناطیسی با توجه به اینکه در حجم سه بعدی پخش میشود با توان 3 کاهش می یابد
    یعنی سیگنال در دو متری نسبت به یک متری فاصله از لوپ هشت برابر ضعیفتر است.
    بنابراین اگر دقت قرائت هشت برابر شود از لحاظ تئوریک عمق تشخیص 2 برابر خواهد شد.
    ولی در عمل نوسان داشتن در هنگام افزایش دقت کار را دچار مشکل میکند

    #2
    پاسخ : افزایش بیت مبدل آنالوگ به دیجیتال

    قبل از هر چیز باید متذکر شویم که عمل تبدیل آنالوگ به دیجیتال احتیاج به صرف زمان بیشتری از تاخیر مبدلهای D/A دارد ؛ تا وقتی که تمامی بیتهای مقدار دیجیتال به دست نیامده اند ، مقدار آنالوگ (ورودی ) نباید تغییر کند . ولی ، می دانیم که تغییرمی کند ؛ چاره این است که در فواصل زمانی معین نمونه هایی از دامنه سیگنال آنالوگ بگیریم و بدون تغییر ذخیره نماییم و پس از ارزیابی کامل نمونه را حذف و نمونه جدیدی را تهیه و ذخیره کنیم . این عمل توسط مداری به نام مدار نمونه گیر و نگهدارنده 1(S/H) انجام می گیرد . این مقدار باید قبل از مبدلهای A/D در مدار قرارگیرد . شکل یک صورت نمایشی از یک مدار S/H را نشان می دهد .
    عمل نمونه گیری و نگهداری (S/H) معمولاً به وسیله یک سوئیچ برای نمونه برداری و یک خازن برای نگهداری و یک ‚‚ میانگیر،، برای جلوگیری از تخلیه خازن انجام می شود . به این ترتیب که سوئیچ S1 در لحظه خاصی بسته می شود و خازن C را در زمان کوتاهی به وسیله سیگنال آنالوگ شارژ می کند . این زمان به قدری کوتاه است که در طول آن دامنه سیگنال آنالوگ تغییر چندانی نمی کند . وقتی سوئیچ 1S باز می شود . خازن به موازات خود امپدانس بزرگی می بیند و لذا نمی تواند تخلیه شود . ضمناً ، در طرف دیگر خازن نیز میانگیر به کار گرفته شده است که با امپدانس ورودی زیاد خود مانع تخلیه خازن از آن طرف می شود . در صورتی که خازن به وسیله سیگنال نمونه ورودی شارژ کامل شود (ولتاژ آن به اندازه دامنه نمونه باشد ) ، سیگنال نمونه جدید (کمتر یا بیشتر از قبلی) دو باره آن را به اندازه جدید تغییر می دهد . ولی ، اگر عرض بالس آنقدر کم باشد و یا خاذن جمع آنقدر بزرگ باشد که فرصت شارژ کامل بدست نیاید (عرض پالس کمتر از T ) ، ولتاژ جدید روی ولتاژ قبلی در خازن جمع و ذخیره می شود ، که در نهایت این ولتاژ بستگی به ولتاژ قبلی خواهد داشت . در چنین حالتی ، باید سوئیچ 2S را به خازن اضافه کنیم تا پس از خاتمه تبدیل و قبل از نمونه برداری بعدی ، با اتصال کوتاه کردن خازن باعث تخلیه آن شود . این مدار را می توان به صورت جزء به جزء ساخت ، ولی ، ضمناً مدارهای مجتمعی به نام S/H وجود دارند که دقیقاً همین اعمال را انجام می دهند .

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : افزایش بیت مبدل آنالوگ به دیجیتال

      با توجه به این مقاله میشه از نوع دیگه استفاده کرد
      http://www.dlproje.com/%D9%85%D8%AC%D9%85%D9%88%D8%B9%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%86/243-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87-%D9%85%D8%A8%D8%AF%D9%84%D9%87%D8%A7%D9%8A-%D8%A2%D9%86%D8%A7%D9%84%D9%88%DA%AF-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%8A%D8%AC%D9%8A%D8%AA%D8%A7%D9%84.html

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : افزایش بیت مبدل آنالوگ به دیجیتال

        سلام شما قبل از هر چیز باید ساختار طراحی خود را مشخص کنید یعنی اینکه آیا میخواهید از مبدل انالوگ به دیجیتال داخلی میکروکنترلر استفاده کنیم. و یا اینکه یک مبدل آنالوگ به دیجیتال خارجی با دقت مورد نظر
        مبدل های آنالوگ به دیجیتال خارجی معمولا S/H مناسبی دارند و نسبتا سریع عمل میکنند ولی اگر از مبدل آنالوگ به دیجیتال یک میکروکنترلر مانند AVR و یا pic اگر بخواهید استفاده کنید هرچند که در ساختار داخلی دارای S/H است اما برای سیگنالهایی که در یک بازه زمانی خیلی کوچک تغییرات زیادی دارند خوب عمل نمیکند و عملا نیاز به یک مدار S/H خارجی خواهید داشت که این مدار نیز به دو طریق اپ امپی و آی سی آماده قابل پیاده سازی است.
        مهم نیست چه مدرکى دارید
        مهم این است که چه درکى دارید . . .

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : افزایش بیت مبدل آنالوگ به دیجیتال

          سلام مهنذس بهنظرتون این میکرو
          dspic30F4012
          با میکرو
          16f876a
          چه فرقی داره از نظره سرعت تبدیله انالوگ به دیجیتال ایا میشه به جای adc استفاده کرد

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : افزایش بیت مبدل آنالوگ به دیجیتال

            من با سری dspic کار نکردم و اطلاعاتی در این زمینه ندارم متاسفانه
            ولی مطمئنا خیلی قویترند و قابلیتهای بیشتری دارند.
            مهم نیست چه مدرکى دارید
            مهم این است که چه درکى دارید . . .

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : افزایش بیت مبدل آنالوگ به دیجیتال

              باید بگم که افزایش تعداد بیت های ADC کار بسیار سختیه. گروه های زیادی تو دنیا و ایران روش کار کردن، پایان نامه ها نوشته شده !
              اما چیزی که عملا بهش رسیدن اینه که نمیشه تعدادشو افزایش داد.چون اون پارمترهای که شما فرمودید مشکل آفرینن.
              hi miami

              دیدگاه

              لطفا صبر کنید...
              X