اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت کوئل flyback

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    ساخت کوئل flyback

    [quote][color=black][color=green][size=36pt][size=12pt]شروع طراحی و لوازم مورد نیاز :

    خوب قبل از شروع کار به یک سری قطعات احتیاج داریم اول از همه باید ترانس فلای بک خودمون را پیدا کنیم این مهمترین مسئله هست چرا که ولتاژ خروجی، جریان ، فرکانس و کلا همه چیز بستگی به این انتخاب دارد . در بازار کلا دو مدل ترانس در ابعاد متفاوت پیدا می شود شکل 3 را ببینید .

    سری اول مثل شکل 1 هستند جریان خروجی پایینی دارند اما تعداد دور ثانویه در انها بسیار زیاد است در ضمن یک دیود هم برای اتصال به شبکه کسکید در خروجی دارند که کل سیم پیچ ها و ترانس داخل آن جعبه مشکی کوچک در رزین قرار دارد . ولتاژ خروجی انها حدود 25KV تا 60KV هست و توان خروجی برای هسته ای شبیه ترانس a در شکل 3 حدود 300 وات است .

    سری دوم مثل شکل 2 هستند ولتاژ خروجی پایینی دارند در عین حال قطر سیم ثانویه در انها زیاد است پس می توانند جریان بیشتری در خروجی تحویل دهند در ضمن خبری از دیود هم در خروجی انها نیست توان خروجی ترانس B در شکل 3 نیز حدود 300 وات است اما به نظر نمی رسد با این ترانس ها به خروجی بیش از 15kv دست پیدا کنیم اما جریان زیاد خروجی باعث به وجود امدن یک آرک کوتاه زیبا ، قطور و زرد رنگ خواهد شد.

    در مورد آرک این را بگم که طول ارک بستگی به ولتاژ و رنگ آرک بستگی مستقیم به جریان خروجی دارد برای جریان های پایین رنگ کاملا آبی است و هر چه جریان بیشتر شود رنگ به سمت زرد متمایل می شود .





    3. ترانس هی فلی بک


    2. ترانس فلی بک


    1. ترانس فلی بک

    مورد بعدی یک منبع تعذیه می باشد لازم نیست خروجی رگوله شده داشته باشد اما فراموش نکنیم که جریان خروجی آن باید زیاد باشد تا بتوانیم ترانس کوچکمان را کاملا راه اندازی کنیم .

    در مورد ولتاژ توصیه من حدود 15V است باید توجه داشت که هر چه ولتاژ بیشتر شود جریان هم بالا می رود برای گرفتن نتیجه حداکثر می توان ولتاژ ورودی را کم کم بالا برد تا جریان هم بالا رود و حرارت هسته را در نظر گرفت و تا جایی ولتاژ را بالا برد که دمای هسته فریت بیش از حد بالا نرود( حدود 40 تا 50 درجه) در این دما باید افزیش ولتاژ را متوقف کرد چرا که این دما نشان از به اشباع رفتن هسته می باشد و بعد از آن افزیش توان فقط منجر به افزیش تلفات می شود و تاثیری در خروجی نخواهد داشت در اخر یادتان باشد حداکثر ولتاژ قطعات را رعایت کنید (برای 2N3055 حداکثر ولتاژ 70V = VCER است).

    مورد بعدی ترانزیستور ها هیت سینک و دو مقاومت 27 اهم و 270 اهم هست . ترانزیستور ما 2N3055 معروف هست (شکل 5)سعی کنید از جنس خوب استفاده کنید و بعد هیت سیک که باید بزرگ با قابلت تبادل حرارتی بالا باشد مثل شکل 4 . توجه کنید اگر از ولتاژ بیش از 15v استفاده می کنید باید علاوه بر هیت سینک بزرگ از فن هم استفاده کنید . مقاوت ها هم که در تصویر 6 می بینید ، چیز خاصی ندارند و به نام 10W آجری معروف هستند برای ولتاژهای بالای 15V استفاده از توان پایین تر مثل 5W با افزیش شدید حرارت همراه است و سوختن انگشتان دستتان حین لمس مقاومت ها در چنین مداری مناسب نیست هر چند که مقاومت های 10W هم در کار مداوم داغ می شوند.





    6. مقاومت هی 10W , 5W


    5. 2N3055 & TIP3055


    4. هیت سینک



    دیاگرام :

    نقشه دستگاه ( شکل 7 ) به ظاهر ساده می باشد و یک نوسان ساز تک ترانزیستوری هست که با فیدبک مثبتی که از سیم پیچ feedback می گیرد کار میکند . دیود D1 یک دیود فست برای محافظت ترانزیستور است تقسیم پتانسیل متشکل از مقاومت های R1 و R2 (همان مقاومتهی توان بالای شکل 6 ) بایاس ترانزیستور را تامین میکنند ، معمولا حدود 1.5 ولت برای بایاس کافیست . C2 در این مدار ها نقش مهمی را دارد و آن تامین کردن جریان پالس ورودی ترانس می باشد بدون این خازن پایداری مدارتان از بین خواهد رفت و توقع یک آرک بلند را نداشته باشید من در نمونه PCB دار خودم که تصویر آن را در اول صفحه می بینید از خازن 15mF/63V استفاده کردم .

    در نقشه دو سیم پیچ مشاهده می کنید یکی primary و دیگری feedback که این دو باید دور هسته تراس مثل شکل 8 روی ورق عایق پیچیده شوند . و بهترین تعداد دور انها طبق ازمایشات من 4 دور سیم 1mm لاکی برای primary و 5 دور سیم 0.5 لاکی هم برای feedback (میتوانید از قطر 1mm هم استفاده کنید قطر سیم ها مهم نیست فقط جریان را در نظر بگیرید) .شکل 9 انجام این کار به طور صحیح را نشان می دهد . یادتان باشد جهت سیم پیچ ها را رعیت کنید . اگر مدارتان کار نکرد اولین کارتان می تواند این باشد که سیم یکی از سیم پیچ هارا معکوس کنید .

    اگر مدارمان را درست ساخته باشیم شکل موجی مثل تصویر 10 در سیم پیچ primary به وجود می آید.

    نکته بعدی پیدا کردن سیمهای خروجی است ، پیدا کردن یک طرف ساده است برای ترانس های مدرن سیم قرمز بیرون آمده از برآمدگی جعبه سیاه(در تصویر3.a به وضوح مشخص است) و برای ترانس های قدیمی روی بدنه انها قرار دارد ( به تصویر 3.B نگاه کنید می توانید یک سر سیم خروجی را در روی بدنه ترانس ببینید ) اما برای پیدا کردن سر دیگر ، در ترانس های کلاسیک(تصویر 3.B ) می توانید با یک اهم متر سر دیگر را پیدا کنیم توصیه می کنم این سر به زمین مدار متصل شود اما در ترانس های مدرن (تصویر 3.A ) موضوع کمی پیچیده تر است زیرا یک دیود در داخل جعبه زیر بر آمدگی قرار دارد که سیم قرمز خروجی به آن متصل است Vf این دیود حدود 7V است و نمی توانیم با دیود متر آن را پیدا کنیم بهترین راه سری کردن سیم خروجی با یک مقاومت 10K اهم واتصال آن به ولتاژ 12V و تحقیق وجود ولتاژ در بین پایه های زیر ترانس است .

    اینم لینک دیدن عکس ها وشماتیک

    http://s2.picofile.com/file/7902103973/flayback_v2.gif

لطفا صبر کنید...
X