ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.





اگر فرم ورود برای شما نمایش داده نمیشود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.






جهت تبلیغ در وب سایت ECA کلیک کنید.

کاربران برچسب زده شده

نمایش نتایج: از 1 به 10 از 10

موضوع: پورت VGA

  1. #1
    2012/10/11
    تهران
    134
    4

    پورت VGA

    سلام . ميدونم اين موضوع براي بعضي از شما ها خيلي اسون و پيش و پا افتادست .
    ولي خب من واقعا دنبالش رفتم ولي هر چي گشتم توي نت گيج شدم ، (حرفا فرق ميکرد با هم )

    من تازه کار رو با FPGA شروع کردم . مثلا در اين حد که ميتونم يه SRAM يا يک شيفت رجيستر و کانتر پارامتري شبيه سازي کنم با وريلاگ .

    و دارم کنار تمرينم در مورد پورت ها هم تحقيق ميکنم که فکر کنم در اينده براي کار با fpga يک نياز باشه اشنايي با پورت ها

    سوال من در مورد پورت vga يه چيزايي خوندم در موردش ولي خب نميتونم درست درک کنم .

    اين پورت 3 تا خروجي داره براي رنگ که 3 تا رنگ اصلي هستن و به صورت انالوگ تمام رنگ ها ساخته ميشه اينو درک ميکنم .



    ولي پايه هاي H-SYNC و V-SYNC رو درست نميفهمم . مثلا ما رنگ ابي کم رنگ رو درست کرديم چند ميکرو يا نانو ثانيه قبلش بايد بگيم اين رنگ کجاي صفحه نمايش بشينه درسته ؟؟؟
    حالا اين دوتا کارشون همينه ؟؟؟ چطوري اطلاعات رو ميفرستن و مثلا ميگن اين رنگي که الان درست شد رو بشون دقيقا اون نقطه ي دلخواه ؟؟؟با چه الگويي اين رنگ ها به ترتيب روي صفحه نمايش داده ميشن مثلا بالا سمت چپ شروع ميشه به سمت راست ميياد بعد ميبره يه خونه پايين به سمت چپ مياد بعد دوباره ميپره يه خونه پايين تر به سمت راست ميره و ادامه ؟؟؟




    ميشه اگر کسي يه کد وريلاگ داره در مورد VGA بزاره و تحليل کنه ، فکر کنم براي خيلي ها خوب باشه

    ممنونم

  2. #2
    2007/12/09
    تهران
    1,626
    20

    پاسخ : پورت VGA

    ولي پايه هاي H-SYNC و V-SYNC رو درست نميفهمم . مثلا ما رنگ ابي کم رنگ رو درست کرديم چند ميکرو يا نانو ثانيه قبلش بايد بگيم اين رنگ کجاي صفحه نمايش بشينه درسته ؟؟؟
    حالا اين دوتا کارشون همينه ؟؟؟ چطوري اطلاعات رو ميفرستن و مثلا ميگن اين رنگي که الان درست شد رو بشون دقيقا اون نقطه ي دلخواه ؟؟؟با چه الگويي اين رنگ ها به ترتيب روي صفحه نمايش داده ميشن مثلا بالا سمت چپ شروع ميشه به سمت راست ميياد بعد ميبره يه خونه پايين به سمت چپ مياد بعد دوباره ميپره يه خونه پايين تر به سمت راست ميره و ادامه ؟؟؟
    انتخاب پیکسل ها به کمک این 2 سیگنال انجام میشه.رنگی که روی خطوط رنگ قرار گرفته به پیکسلی که انتخاب شده منتقل میشه. در لحظه ی شروع پیکسل سمت چپ بالای صفحه انتخاب شده.با دادن پالس به سیگنال افقی انتخاب گر پیکسل ها یک پیکسل به سمت راست منتقل میشه. این روند تا آخر سطر اول انجام میشه وقتی به انتهای سطر رسیدیم پالس بعدی باعث انتخاب چپ ترین پیکسل سطر 2 میشه. این روند تا آخر صفحه صورت میگیره. وقتی به آخرین پیکسل یعنی پاییت سمت راست رسیدیم با ایجاد یه پالس روی سیگنال عمودی انتخاب گر رو به پیکسل 0و0 منتقل میکنیم و دوباره.....
    برای زمان بندی این کار شما باید از استاندارد های تعریف شده استفاده کنید. معمولا صفحه باید 60 بار در هر ثانیه رفرش بشه( 60 پالس عمودی) . ابعاد صفحه هم که معلوم هست پس زمان بندی سیگال ها قابل محاسبه هست. فقط قراموش نکنید که صفحه ای که تو محاسبات در نظر میگیریم از صفحه اصلی(فیزیکی) بزرگتر هست.دلیل این بزرگتر در نظر گرفتن هم برگشت تفنگ الکترونی به ابتدای سطر در سیستم های قدیمی هست.اصطلاحا به این فاصله Back porch و front porch میگن. شما VGA Timing رو گوگل کنید. اندازه ای که برای هر صفحه باید در نظر بگیرید و مقدار رفرش و فرکانس هر پالس و... رو میبینید.(یه جدول هست که به صورت استاندارد استفاده میشه)
    [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]
  3. #3
    2012/10/11
    تهران
    134
    4

    پاسخ : پورت VGA

    ممنونم shahinbahari

    حالا يک سوال . فرض ميکنيم که الان با FPGA يک مدار رو طراحي کرديم که رنگ ابي پر رنگ رو داره توي يه اندازه مشخص طبق استاندارد روي صفحه مانيتور نشون ميده ..

    با توضيحات شما اين مدار خيلي اسونه فقط بايد مديريت زمان و همون جوري که شما گفتيد طبق استانداردش رعايت شه و پايه رنگ ابي هم توي همه پيکسل ها بايد هاي باشه .

    حالا FPGA ما يک ورودي اطلاعات داره مثلا کيبرد . که يک کد رو ميفرسته به FPGA که مفهومش حرف "B" و به طور پيشفرض توي اي سي برنامه ريزي شده که گوشه بالا سمت چپ شروع کن به نمايش دادن حروف . همچي معلومه

    ولي خب سوالم اينه اين حرف "B" رو چجوري بايد با همين فونت با همين شکل بفهمونم به FPGA که اين کدي که از کيبرد مياد يعني اين پيکسل هات رو سياه کن مثل عکس زير ... يا مثلا اطلاعات پيکسل هاي يک عکس رو چجوري ميشه استخراج کرد که بعد ارسال کرد به FPGA با حافظه هايي که همه ميدونيم ...
    بازم ممنونم

  4. #4
    2007/12/09
    تهران
    1,626
    20

    پاسخ : پورت VGA

    ببینید شما باید یه فضایی از رم برای بافر گرافیکی در نظر بگیرید.در هر لحظه امکان بدست آوردن رنگ هر پیکسل نیست و باید رنگ ها از اون بافر لود بشه. حالا با اون بافر میشه مثل LCd های گرافیکی که براشون فونت میساختیم و..... رفتار کنیم.
    برای شروع پیشنهاد میدم سایز تصویر رو کوچیک در نظر بگیرید و یه رم dual port تعریف کنید.یه پورت به درایور VGA و یه پورت هم برای قسمتی که میخواد متن یا.... رو بسازه. یه کم که با سیستمش آشنا شدید میتونید از چند بافر برای اسکن استفاده کنید تا بتونید حتی تصاویر متحرک رو هم به نرمی روی صفحه حرکت بدید و یا الگوریتم های اصلاح تصویر مثل anti aliasing روش پیاده کنید.
    [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]
  5. #5
    2012/10/11
    تهران
    134
    4

    پاسخ : پورت VGA

    ممنونم که جوابم رو خوب و کامل ميدي

    اره همين کاري که گفتي خيلي خوبه

    راجعب رم ...

    براي من که تازه شروع کردم براي اين کارهاي سبک به نظرت چه نوع فلش رم و DRAM بهتره که استفاده کنم ...
  6. #6
    2007/12/09
    تهران
    1,626
    20

    پاسخ : پورت VGA

    متوجه منظورت از فلش رم نشدم که چی رو میگی!
    اگر منظورت رم برای سیستم هست که به نظر من sdram ها برای این کار مناسب هستند. رم های سری k4s برای این کارا خوبند. توی بازار من فقط K4S561632C رو دیدم که 7-8 تومن قیمتش هست و اگه اشتباه نکنم 128 مگابیت حجمش هست. برای راه اندازی این رم ها core های آماده براش هست و دیگه نیازی به درگیری با رفرش و تایمینگ و... نیست.
    اگر برای نگه داشتن media سیستم نیاز به فلش داری نند فلش های سری k9s مناسب هستند. البته برای ساده تر شدن کار میشه از nor flash هم استفاده کرد که راه اندازیش شبیه به sram هست. گزینه بعدی هم که قابل فکر کردن هست فلش های spi مثلat45db هستند.برای راه اندازی این مورد هم به یه core برای spi نیاز هست.

    [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]
  7. #7
    2012/10/11
    تهران
    134
    4

    پاسخ : پورت VGA

    سلام
    يه سوال کلي پيش اومد گفتم اين جا بپرسم ...

    اگر نياز باشه که فرکانس چند تا ماژول رو توي fpga خيلي بياريم پايين مثلا براي پروژه ساعت يا شيفت دادن نوشته روي ال سي دي .

    از ماژول DLL که نميشه استفاده کرد براي تقسيم فرکانس چون فرکانس من 40 مگا هرتزه و ضريب تقسيم فکر ميکنم توي DLL ماکسيمم 36 باشه .

    خب چجوري اين کارو ميشه کرد ؟؟؟
  8. #8
    2007/10/14
    تهران
    1,335
    38

    پاسخ : پورت VGA

    سلام. میتونی یک کانتر با مقدار اولیه 0 رو داخل ی پروسس زیاد کنی هر وقت رسید به مقدار تقسیم فرکانس مورد نظرت مقدارشو دوباره صفر کنی و مقدار سیگنالی که به عنوان کلاک میخوای استفاده کنی 1 کنی. من با VHDL مینویسم.
    کد PHP:
    signal clk_div std_logic := '0';
    constant div_const integer := 100;

    div_procprocess(clk)
      
    variable count integer range 0 to div_const := 0;
    begin
      
    if count div_count then
       clk_div 
    <= '1';
       
    count := 0;
      else
       
    clk_div <= '0';
       
    count := count 1;
      
    end if;
    end process

    سیگنال clk_div فرکانسش 100 برابر از کلاک اصلی که clk هست کمتره.
    لطفاً برای انجام پروژه های دانشجویی پیام خصوصی نفرستید.
    لطفاً سؤالاتی که در انجمن قابل طرح شدن هستند پیام خصوصی نکنید.
    با تمام وجود گناه کرديم اما نه نعمتش را از ما گرفت نه گناهان ما را فاش کرد اطاعتش کنيم چه مي کند؟"دکتر شريعتي"
    اگر جايي که ايستاده ايد را نمي پسنديد، عوضش کنيد شما درخت نيستيد!! "پاسكال"
    يا به اندازه ي آرزوهايت تلاش کن يا به اندازه تلاشت آرزو کن. "شکسپير"
  9. #9
    2012/10/11
    تهران
    134
    4

    پاسخ : پورت VGA

    نقل قول نوشته اصلی توسط هـادي
    سلام. ميتوني يک کانتر با مقدار اوليه 0 رو داخل ي پروسس زياد کني هر وقت رسيد به مقدار تقسيم فرکانس مورد نظرت مقدارشو دوباره صفر کني و مقدار سيگنالي که به عنوان کلاک ميخواي استفاده کني
    ممنونم از جوابت با اين روش درست کار ميکنه ولي اگر بخوام يه کلاک 40 مگا هرتزي رو با اين روش خيلي بيارم پايين فرکانسش رو ، الکي کلي از قسمت هاي FPGA رو اشغال کردم با يه کانتر يا تايمر خيلي بزرگ . يعني راه بهينه تر ديگه اي نيست ؟؟
    البته ميشه يه کلاک ديگه براي اون ماژول ها از بيرون FPGA اورد داخل .ولي ميخوام ببينم روش ديگه اي هم هست براش که بهينه باشه
  10. #10
    2010/06/25
    تهران
    77
    0
    drg

    پاسخ : پورت VGA

    گر بخوام يه کلاک 40 مگا هرتزي رو با اين روش خيلي بيارم پايين فرکانسش رو ، الکي کلي از قسمت هاي FPGA رو اشغال کردم با يه کانتر يا تايمر خيلي بزرگ . يعني راه بهينه تر ديگه اي نيست ؟؟
    به کارگیری یک کانتر تو این ابعاد فضای خیلی کمی از FPGA اشغال میکنه و از این بابت نباید نگران بود.

    اگر DCM استفاده میکنید علاوه بر تقسیم بر 32 میتونید از یک تقسیم بر 2 هم تو ورودی استفاده کنید که مجموعا میشه 64.
    یا علی.
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 10

موضوعات مشابه

  1. ارسال داده باينري از طريق پورت سريال بر روي پورت ميکرو
    توسط Soheilas در انجمن میکروکنترلرهای AVR
    پاسخ: 48
    آخرين نوشته: 2014/10/25, 16:52
  2. کم بودن ولتاژ خروجي پورت a در at mega32 هنگام استفاده همزمان از 4 پورت
    توسط masoud.moghaddam21 در انجمن میکروکنترلرهای AVR
    پاسخ: 17
    آخرين نوشته: 2014/04/22, 22:50
  3. مبدل پورت سریال به پورت موازی (serial to parallel)
    توسط mjs1990s در انجمن پروژه ها و مقالات تكميل شده AVR
    پاسخ: 3
    آخرين نوشته: 2014/03/25, 21:39
  4. پاسخ: 4
    آخرين نوشته: 2010/03/26, 10:37
  5. پاسخ: 6
    آخرين نوشته: 2009/12/09, 15:47

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •