اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ترانسهای ژنراتور در نیروگاه های تولید برق

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    ترانسهای ژنراتور در نیروگاه های تولید برق

    :question:
    در شبکه های الکتریکی گسترده ، جهت افزایش ظرفیت انتقال خطوط و تجهیزات الکتریکی لازم است ولتاژ کار سیستم افزایش یابد. از آنجا که ولتاژ تولیدی در ژنراتورها در رده ولتاژهای متوسط است می باید این ولتاژ به مقادیر بهینه ولتاژ شبکه افزایش یابند. این عمل در نیروگاهها توسط ترانسفورماتورهای اختصاصی ژنراتور اتفاق می افتد.
    همانطور که می دانید ، سیستمهای الکتریکی مورد استفاده ما تنها به شبکه سراسری محدود نمی شود. ما در صنایع گاهی ناچار به تولید محلی انرژی الکتریکی مورد نیاز فرآیندهای گوناگون هستیم. در این حالت سیستم الکتریکی مورد استفاده دارای ابعاد محدود است بنابراین امکان استفاده مستقیم از ولتاژ فشار متوسط تولیدی در بخش توزیع وجود دارد. با این حال استفاده از ترانسهای اختصاصی ژنراتور در این رده نیز مرسوم است.
    آیا دلیل استفاده از این نوع ترانسفورماتورها در شبکه های کوچک تولید و توزیع برق را می دانید؟ آیا تنها دلیل استفاده از ترانسهای افزاینده در نیروگاه های بزرگ، افزایش سطح ولتاژ تولید شده توسط ژنراتورها است؟


    --------------------------------------------------------------
    تفکر خلاق شادی بخش است،
    پس در مورد آنچه در اطرافتان رخ می دهد
    همچنین محصولات فکری دیگران تعمق کنید.
    http://electrical-riddles.com

    #2
    پاسخ : ترانسهای ژنراتور در نیروگاه های تولید برق

    تنها کاری که ترانس انجام میده تغییر ولتاژ و جریانه !مثلا 100 ولت 20 آمپر میگریه 200 ولت 2 آمپر تحویل میده ! توان تغییر نمی کنه اما اندازه پارمترها تغییر می کنه !
    اول از همه ببینیم که اصلا چرا از ترانس استفاده میشه ؟
    توی شبکه های توزیع انتقال نیرو ، به خاطر کم کردن تلفات و خرابی دستگاهها ،آ‌ ولتاژ ر بالا می برند و جریان رو پایین میارند ! با پایین اومدن جریان ، تلفات به صورت چشمگیری میاد پایین ! حالا وقتی به مصرف کننده میرسه باز این عمل رو با ترانس انجام میدن !
    الان میرسیم به تولید کننده های محدود ! اینجا باز بستگی داره که می گیم محدود مثلا چقدر ! مثلا توی فرودگاه دیگه اینکار رو نمی کنند و وقتی برق میره چند تا ژنراتور کار می کنند و مستقیم برق 220 چند هزار آمپر رو وصل می کنند به شبکه ! چون فرودگاه ،آ‌ منطقه همچین بزرگی نیست ! ( البت خونه ما تبریزه و فرودگاهش خیلی کوچیکتر از ماله تهرانه :biggrin: )
    درست جایی که برق اصلی وارد فرودگاه میشد ، همینکه قطع می شد ژنراتورها کار می کردند و از شبکه خارج و وصل می شد به برق تولیدی ژنراتور !
    حالا باز 2 حالت وجود داره که توی اینجور شبکه های کوچیک از ترانس استفاده میشه !
    اولین حالت مثلا یه کارخونه رو در نظر میگیرم ! مثل سیمان ! اینجا به ولتاژهای خیلی زیاد اون هم به شکلهای مختلف احتیاج هست ! خوب طبیعیه که چند تا ژنراتور نمی زارن ! یه ژنراتور می زارند با فلان توان نامی و بعد با ترانسها ، ولتاژ و جریانهای مورد نیازشون رو از اون توان کسب می کنند !
    یه حالت هم رابطه مستقیمی داره با اینکه این ژنراتورها رو کجا می خوایم قرار بدیم ! مثلا یه شهرکی وجود داره که می خوایم برق اینجا وقتی قطع شد با ژنراتور شروع به کار کنه ! باید از بالاترین قسمت انشعاب این ژنراتورها جایگزین بشن ! امکان داره بالاترین نقطه قبل از ترانسهای پست باشه که در این حالت باز ولتاژ ژنراتور بالا میشه و تو شبکه هم از ترانس استفاده شده !
    نمی دونم منظورم رو خوب گفتم یا نه ! ( اطلاعاتمون نم کشیده ) ولی امیدوارم بقیه دوستان هم جوابهاشون رو بگن

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : ترانسهای ژنراتور در نیروگاه های تولید برق

      پاسخ مناسبی در سایت http://electrical-riddles.com ارائه شده است. در صورت تمایل می نوانید به آن مراجعه فرمائید.

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X