اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آشنایی با انواع خازن و مشخصات آنها

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    آشنایی با انواع خازن و مشخصات آنها

    خازن، موجودی کوچک با قابلیت هایی عجیب، بد نیست بدانیم :
    مقدار خطا :


    کدهایی که جنس مواد به کار رفته در خازن های فیلم پلاستیکی (به عبارتی دی الکتریک با جنس پلاستیک) را مشخص می کند:


    انواع :


    ویژگی ها :
    خازن های با دی الکتریک از جنس پلاستیک دارای ثابت حرارتی اندکی بوده و به ندرت با تغییرات دما، مقدار آنها تغییر می کند و به عبارتی پایدار هستند بر خلاف بسیاری از خازن های با دی الکتریک از جنس سرامیک.
    بسیاری از سرامیک ها ثابت حرارتی منفی دارند = با تغییرات دما مقدار کاهش می یابد و بسیاری هم ثابت دمایی مثبت دارند = مقدار افزایش می یابد. با ترکیب این دو نوع می توان به سرامیکی دست یافت که ثابت حرارتی آن نزدیک به صفر باشد ولی از آنجایی که ثابت دی الکتریک آنها بسیار اندک می باشد خازن های سرامیکی مقدار کوچکی دارند.
    خازن های الکترولیت از یک اکسید فلزی بهره می برند که هم به عنوان عایق عمل می کند (در ولتاژهای کوچک) و هم از ثابت دی الکتریک بالایی برخوردار است. اغلب از اکسید آلومینیوم به عنوان دی الکتریک استفاده می شود اما برای کارهای خاص و نشتی کم از اکسیدتانتالوم استفاده می شود. از آنجایی که خاصیت عایق بودن و همچنین دی الکتریک بودن اکسیدهای فلزی به ولتاژ حساس است در این نوع خازن ها باید به پلاریته ولتاژ توجه شود. از آنجایی که اکسید فلزی بسیار نازک است در ولتاژهای بزرگ براحتی شکسته می شوند و به همین دلیل ولتاژ کاری آنها بر رویشان نوشته می شود.

    #2
    پاسخ : آشنایی با انواع خازن و مشخصات آنها

    در ادامه،
    رنگ های زیر در خازن های سرامیکی برای بیان ضریب حرارتی آنها استفاده می شود. N به عنوان ثابت حرارتی منفی و P به عنوان ثابت حرارتی مثبت و عدد هم بیانگر ppm = parts per million می باشد.


    انواع خازن های الکترولیت :


    شکل رایج خازن های الکترولیت با اکسید تانتالوم که در آنها دی الکتریک اکسید تانتالوم بر روی یه قالب جامد بوسیله ذوب گرانول های تانتالوم شکل می گیرد، این خازن ها از نشتی اندک برخوردار بوده همچنین در ابعاد و حجم کوچک از ظرفیت بالایی برخوردار هستند اما نسبت به ولتاژ محدودیت دارند، معمولا ولتاژهای کمتر از 33 ولت.

    در انتها خازن های monolithic :
    این خازن ها، خازن سرامیکی هستند که دارای چندین لایه می باشد، هدف از طراحی آنها دست یافتن به ترکیبی از ظرفیت بالا در کنار خود القایی بسیار کوچک بوده.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : آشنایی با انواع خازن و مشخصات آنها

      دوستان هم اگر نکته ای در نظر دارند بیان بفرمایند تا بحث هم کامل بشه و هم حالت مشورت هم پیدا کنه.

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : آشنایی با انواع خازن و مشخصات آنها

        ممنون بابت اطلاعات
        من این موضوع رنگ رو توی خازن های الکترولیت هم دیدم. من خازن الکترولیت نارنجی، سورمه ای، سیاه دیدم. این موضوع رنگ توی الکترولیت هم مثل سرامیکی هستش؟ یعنی مربوط به ضریب حرارتی میشه؟

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : آشنایی با انواع خازن و مشخصات آنها

          در مورد رنگ این نوع خازن ها اطلاعات دقیقی ندارم، با توجه به این که اکسید فلز هستند و معمولا دو فلز آلومینیوم و تانتالوم (اغلب به دو فلز محدود هستند)، به نظرم رنگ آنها ارتباطی به ضریب حرارتی نداشته باشه.

          اما در ادامه خازن ها :
          خازن الکترولیت بدون پلاریزه و یا الکترولیت دوقطبی هم داریم که در واقع دو خازن الکترولیت هستند که به صورت پشت به پشت به هم سری شده اند.

          اما در مورد حروف RB, RG , RT که در مورد خازن های الکترولیت با اکسید آلومینیوم به کار می رود:
          همانطور که در شکل هم داریم، پایه های محوری (RT) . پایه های شعاعی (RB) . پایه ها همراه با شاسی نصب (RG). و نوع دیگری از RB پایه های موازی با یک پایه اضافه برای جایگذاری در جهت دلخواه و همچنین کمک به ایستایی که به آن RP می گویند.

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : آشنایی با انواع خازن و مشخصات آنها

            برای اینکه دل سلف هم نسوزه، باید یه چیزهایی در مدح اش بگم. با صحبت در مورد هسته و مخصوصا هسته های فریت شروع می کنم.
            مواد مغناطیسی در کل به دو دسته 1. آهنی و 2. اکسید آهن و یا سرامیک و ... تقسیم می شوند. نوع آهنی مثل ورق های لایه لایه ای از آهن که در ترانس ها می بینیم که در فرکانس های بالا کارایی خوداش رو از دست می دهد. مثال دیگر که داستان هم دارد:
            پودر آهن، در این نوع پودر آهن با اسید مخلوط شده و در سطح بیرونی آن یک لایه اکسید ایجاد می شود، این اکسید ذرات آهن را از یکدیگر عایق می کند. سپس این پودر با مواد دیگری که مغناطیسی نبوده و چسبندگی بالایی دارند مخلوط شده تحت فشار قرار می گیرد و به اشکال مورد استفاده تبدیل می شود. مانند toroid , ring core . استفاده از این نوع ذرات آهن که نسبت به هم عایق هستند، باعث می شود به بسیاری از خواص استیل دست یابیم مثل عملکرد خوب در فرکانس های پایین و همچنین رهایی یافتن از تلفات جریان گردابی و ...
            در کل به مواد اکسید آهن فریت می گوییم، که در واقع نوعی سرامیک هستند. برای ساخت فریت مواد اولیه با هم مخلوط شده، وارد مرحله پیش پخت شده سپس خرد می شوند بعد خشک شده، شکل گرفته و در انتها فشرده شده و بعد از مرحله پخت به شکل نهایی خود می رسند.مانند دیگر سرامیک ها پایدار بوده و از مقاومت بالایی برخوردار هستند.
            اغلب فریت ها از 50% اکسید آهن تشکیل شده اند، میزان ترکیب مواد دیگر نوع آنها را مشخص می کند. مثلا اگر از اکسیدهای منگنز و روی استفاده شود به فریت هایی مناسب برای کارهای فرکانس پایین دست می یابیم که نفوذپذیری بالایی دارند اما مقاومت آنها اغلب اندک است. و اگر از اکسیدهای نیکل و روی استفاده کنیم برای کارهای فرکانس بالا که نفوذپذیری کمتری دارند و مقاومت بیشتر.
            ادامه دارد

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : آشنایی با انواع خازن و مشخصات آنها

              در ادامه
              ویژگی های که با آنها فریت ها تعریف می شوند. از آنجایی که اکثر دوستان در این زمینه اطلاعات کافی دارند، به نام آنها اشاره می کنم.
              1. مقاومت. 2. جریان گردابی. 3. نفوذپذیری. 4. اشباع. 5. تلفات هسته. 6. ایزوتروپیک و غیر ایزوتروپیک
              ایزوتروپیک و غیر ایزوتروپیک بودن فریت به مراحل تولید آن بستگی دارد که در ویژگی محصول نهایی اثر می گذارد. در فریت ایزوتروپیک ذرات تشکیل دنده آن دارای جهت خاصی نیستند بنابراین فریت از لحاظ مغناطیسی پلاریزه نمی باشد. برای درک بهتر به تصویر مراجعه کنید:
              http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Isotropic3d.png
              در نوع غیرایزوتروپیک قبل از اینکه وارد مرحله پخت شوند و به سرامیک تبدیل شوند، با استفاده از یک میدان DC قوی خارجی جهت ذرات تعیین می گردد. برای مثال تمامی ذرات در جهت N قرار می گیرند، پس یک مغناطیس دایمی داریم. این نوع فریت ها قدرتمندتر بوده و به دلیل اینکه در برابر خاصیت دوباره مغناطیسی کردن میدان های AC مقاومت بالایی دارند برای استفاده به عنوان آهنربای اسپیکرها بسیار مناسب می باشند. (برای این حالت تصور کنید تمام اشکال زرد رنگ در شکل در یک جهت قرار گرفته اند)

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : آشنایی با انواع خازن و مشخصات آنها

                برای اینکه پست ها شلوغ نشه، اشکال رو در پست های بعدی قرار می دهم. با خلاصه ای از ویژگی های فریت ها شروع می کنیم. با شرایط یکسان مانند دمای 25 درجه، فرکانس 10KHz و ...



                با مراجعه به سایت زیر می توانید با اشکال مختلف فریت ها آشنا شده و همچنین معانی کلمه های L,R,P , ... که مربوط به ویژگی های مواد هر یک می باشد.
                http://www.mag-inc.com/products/ferr...ferrite-shapes

                با کلیک بر روی هر یک از حروف ویژگی ها و کاربردهای آنها نمایش داده می شود.
                توصیه من به دوستان حتما از سایت فوق نهایت استفاده رو ببرید، واقعا امکانات و اطلاعات جالبی داره، حتما یه نگاه تیز بینانه بهش بندازین.
                یه پیشنهاد هم برای فروشگاه سایت، لطفا اطلاعات کامل تری برای بخش چوک، هسته و فریت قرار دهید.
                ادامه هم دارد

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : آشنایی با انواع خازن و مشخصات آنها

                  سلام
                  ممنون خوب بود
                  ولی من در کل میگم شاید بهتر باشه خازن MKT و مخصوصا با مارک WIMA از بهترین نوعند و بعد خازنهای پولی استر و بعد عدسی
                  من کلا تا سعیم براینه که عدسی گزینه اخر کارم باشه (معمولا در رنج پیکو به این مشکل میخورم)
                  برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
                  راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : آشنایی با انواع خازن و مشخصات آنها

                    دوستان در نظر داشته باشند که ظرفیت خازن ها و از آن مهمتر انواع آنها که قبلا اشاره شد، تابع پروسه ساخت می باشد. با توجه به نیاز و همچنین تکنولوژی در دسترس ساخته شده و مثل بقیه عناصر مورد استفاده علم الکترونیک در حال پیشرفت می باشند. همانطور که ذکر شد، ویژگی هایی مثل ضریب دمایی، ضریب دی الکتریک ماده، جریان نشتی، پایداری و ... را نمی توان همزمان ایده آل و موردنظر ساخت و همواره به دنبال حالتی بهینه می باشیم.
                    هریک از این خازن ها محل استفاده خود را دارند، به عبارت دیگر با توجه به معیار و شعار مهندسی هزینه-کیفیت (یافتن نقطه اپتیمم بین این دو) هر یک جایگاه خود را نزد طراحان پیدا کرده اند.

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : آشنایی با انواع خازن و مشخصات آنها

                      در ادامه
                      فکر کنم توضیحات شکل کامل باشه. به اندازه کافی بزرگ هم هست، پس این هم بدون شرح داشته باشید.

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : آشنایی با انواع خازن و مشخصات آنها

                        یه فرمول ساده برای اینکه بدون وسیله اندازه گیری بتونید مقدار سلف رو محاسبه کنید. البته فقط برای سلف های بدون هسته (هسته هوا) و استوانه ای (ساده ترین سلف دیگه)
                        اندوکتانس L در واحد میکرو هانری برابر است با:

                        L = (d2n2) / (l + 0.45d) [μH

                        فرمول یه مقدار به ریخته، d , n به توان دو هستند، d = شعاع سیم پیچ بر حسب متر، n = تعداد دورهای سیم پیچ، l = طول سیم پیچ بر حسب متر
                        این رابطه برای سلف هایی با این شرط l>0.4d فقط 1% خطا دارد.
                        برای انواع دیگر سلف ها و یا با ابعاد کوچکتر هم رابطه داریم (لینک زیر پایین صفحه داخل جدول) که متاسفانه باید از روش های محاسبات عددی و نرم افزار هایی مثل متلب کمک بگیریم.
                        http://en.wikipedia.org/wiki/Inductor
                        مشکل وجود این ضریب Nagaoka coefficient است که توسط یه فرد ژاپنی بیان شده و محاسباتی داره برای خوداش.

                        دیدگاه

                        لطفا صبر کنید...
                        X