اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحوه رسم نمودار بعد با مقایسه خروجی و ورودی &

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    نحوه رسم نمودار بعد با مقایسه خروجی و ورودی &


    در صنعت هیچگاه با سیستم اصلی مواجه نمی شویم؛ چرا که یا سیستم به نحوی طراحی شده است که نمی توان از محتوای داخلی آن اطلاع پیدا کرد و یا به دلیل گذشت زمان و یا اصطحلاک سیستم تابع تبدیل سیستم عوض شده است.

    پس انتظار می رود برای کنترل یک سیستم در ابتدا از تابع تبدیل سیستم اطلاع پیدا کنیم. ساده ترین روش مقایسه خروجی ناشی از ورودی سینوسی با ورودی است و سپس رسم نمودار بود که شامل نمودار اندازه و فاز سیستم است. اما چطور این کار را انجام دهیم.

    در ابتدا به سیستم یک ورودی سینوسی با دامنه و فرکانس مشخص می دهیم.

    سپس این ورودی را به سیستم اعمال کرده و در حالت ماندگار، نسبت دامنه خروجی به دامنه ورودی(که مشخص بود) نمودار اندازه را رسم می کینم.

    برای رسم نمودار فاز کافیست از لیساژو استفاده نماییم و یا از روش ضرب داخلی دو بردار ورودی و خروجی.

    در قسمت قبل نحوه یافتن نمودار بعد یک سیستم مجهول (Black_Box) را با مقایسه ورودی و خروجی بدست آوردیم. در این قسمت قصد داریم با استفاده از نمودار بعد بدست آمده تابع تبدیل سیستم مجهول را پیدا کنیم.

    یک تابع تبدیل از چند قسمت تشکیل می شود که هر قسمت دارای مرتبه ای است. این مراتب عبارتند از: بهره، مرتبه اول و مرتبه دوم. هر قسمت نیز تاثیری بر روی نمودار اندازه و فاز دارند که با آنها می توان به مرتبه آن قسمت پی برد. به عنوان مثال شیب منفی نشان دهنده وجود یک عبارت در مخرج تابع تبدیل است و یا وجود یک فراجهش به دلیل عامل درجه 2 در مخرج می باشد. مثالی با متلب انجام شده که از لینک زیر می توانید آن را دانلود نمایید.
    http://uploadtak.ir/images/wyyyio60noc3d4idybmn.rar
لطفا صبر کنید...
X