اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کابل کشی از ترانس سه فاز جهت مصارف تک فاز

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    کابل کشی از ترانس سه فاز جهت مصارف تک فاز

    در عمل از خروجی ترانس سه فازه با اتصال ستاره سیم نول جهت روشنایی از کابل چهار رشته ای که سه رشته آن دارای شماره 25 به سه فاز و یک رشته آن به شماره 16 به سیم نول وصل شده است.
    سوال:آیا سیم نول تحمل خروجی سه فاز دیگر را با این شماره دارد؟
    علت استفاده از این طریقه کابل کشی چیست ؟
    ALCHOONAK

    #2
    کابل کشی از ترانس سه فاز جهت مصارف تک فاز


    باید نوع بارتونم یکی باشه اگه نباشه باید با مدار های اصلاح ضریب قدرت وضعیت بارتون متعادل کنید
    فهبني صبرت علی عذابک فکیف اصبرعلی فراقک
    گیرم که برعذاب توصبر کنم ،چگونه بر جدایی ات شکیبایی ورزم

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : کابل کشی از ترانس سه فاز جهت مصارف تک فاز

      با سلام به بروبچ اهل این محله
      بحث بسیار خوبی رو پیش کشیدید و اما سوال
      در جایی که از کنتور سه فاز استفاده میشه وچند موتور سه فاز و تعدادی هم مصرف کننده تک فازه چطوری میشه این بارها رو متعادل کرد که به سیم نول فشار اضافی وارد نشه
      و منظور از مدار اصلاح ضریب قدرت چیه(لطفا دقیق بیان بفرمایید)
      ممنونم از همگی
      خداوندا تو چناني كه دوستت ميدارم...
      مراچنان كن كه تو دوست ميداري

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : کابل کشی از ترانس سه فاز جهت مصارف تک فاز

        سلام.
        حمید جان وقتی بار سه فاز است معمولا اونقدر نامتعادل نیست که به سیم نول آسیب بزنه ولی حالا اگه بار تکفاز هم داری باید اونها را حتی الامکان بطور مساوی روی سه فاز پخش کرد تا مجموع جریانی که از سیم نول میگذره از جریان مجاز اون سیم تحت شرایط کاریش بیشتر نشه.(برای اتصال بار تکفاز به ترانس سه فاز نیاز به اتصال ستاره است وگرنه باید نول مصنوعی ایجاد کرد.)
        ضریب توان همون کسینوس اختلاف زاویه ی ولتاژ و جریانه. اگه پایین باشه خط توسط جریان راکتیو اشغال میشه . چون بارها معمولا خاصیت سلفی دارن از تعدادی خازن(که البته باید مقدار اونها محاسبه بشه) جهت افزایش ضریب توان استفاده میشود. در ضمن هزینه ی توان راکتیو اونقدر زیاده که کارخونه ها میلیونی خرج میکنن تا خازنهای اصلاح ضریب توان را نصب کنن.
        صلی الله علیک یا اباعبدالله الحسین.

        صلی الله علی الباکین علی الحسین(ع).

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : کابل کشی از ترانس سه فاز جهت مصارف تک فاز

          سلام .
          بحث کابل کشی سه فاز رو دیدم یاد یه تجربه ی نسبتا وحشت ناک! ولی کمی تا نسبتی به درد بخور که برام تو نصب یه یو پی اس تو یه سازمان اتفاق افتاد ، افتادم ! گفتم اینجا بگم تا عبرتی گردد برای سایرین !!

          اونم این که با جدا کردن نول ساختمان از نول کنتور ( نولی که تو پست ارت شده بود ) باعث شدم که در مصرف کننده ها به اصطلاح برق دوفاز بشه و پاورهای یه سری از سیستمایی که تو اون لحظه روشن بودن خسارت ببینه . دلیلشم این بود که اولا به خاطر مشخص نبودن کابل کشی من فکر میکردم اون کلیدی که من توی اون قسمت قطع کردم مربوط به همون سه فازی هست که من نولش رو قطع کردم در حالی که نبود ! و دیگه برق دار بودن کابلا رو چک نکردم . به علاوه ی این که مصرفشون متعادل نبود . و با قطع نول روی کابل نول ساختمان ولتاژ افتاد .

          نتیجه اخلاقی : نول تو کابلکشی سه فاز مثل نول تو حالت تکفاز نیست که اگه قطع شد برق مصرف کننده قطع بشه . بلکه ممکنه همونطور که گفتم با قطع شدن نول ساختمان از نول ِ زمین شده ، ممکنه نولی که برای مصرف کننده رفته هم به خاطر متعادل نبودن مصرف سه تا فاز ولتاژ دار بشه و به مصرف کننده ها خسارت بزنه . و باید حتما قبل از این که بخوای نول رو جدا کنی مطمئن بشی که از فاز ها جریانی نمیگذره . یا راحت ترش اینه که ببینی فازها برقدار نباشن .

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : کابل کشی از ترانس سه فاز جهت مصارف تک فاز

            دوست عزیز باید بدانید در مدارات سه فاز مجمو ع برداری تاکید میکنم مجموع برداری جریانهای سه فاز از سیم نول عبور میکند و از آنجا که هر فاز نسبت به هم 120 درجه الکتریکی اختلاف فاز دارد جریان زیادی از سیم نول عبور نمی کند به همین دلیل همیشه سطح مقطع سیم نول نصف سطح مقطع سیم فاز می باشد و همیشه سیم نول ترانس به زمین وصل می باشد اگر این سیم زمین قطع شود اصطلاحا نقطه صفر ترانس به حالت شناور در میاید و باعث عدم تقارن ولتاژها می شود و نهایتا مصرف کنتندههای تکفاز آسیب جدی میبینند

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : کابل کشی از ترانس سه فاز جهت مصارف تک فاز

              یه سئوال :
              وقتی همه برق های ساختمان 3 طبقه روشن هست، ناگهان نول ساختمان از بیخ قطع شود.چه اتفاقی می افتد. به صورت کامل توضیح بدید. ولی اینو میدونم که چراغها خاموش نمیشه ولی شاید یه چیزایی تو یه جاهای تو ساختمان بسوزه. یه کم منو راهنمایی کنید.
              با سپاس و وفاداری
              محمد قلی پور

              دیدگاه

              لطفا صبر کنید...
              X