اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک درباره سنس جریان یا ولتاژ

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    کمک درباره سنس جریان یا ولتاژ

    با سلام (:
    من یه مدار دارم که توی اون 5 تا لامپ 12 ولت قرار میگیره هر لامپ توی یک سوکت قرار میگیره . سایز لامپها و در نتیجه شدت نور و جریان کشی اونها با هم فرق داره امکان اینکه لامپها رو تو سوکتهای عوضی قرار داد هم وجود داره . حالا من میخوام بوسیله اندازه گیری افت ولتاژ یا جریان کشی هر لامپ 3 فاکتور خراب بون لامپ ( اتصال کوتاه ) - یا سوختن لامپ اتصال باز و یا قرار گیره لامپ در سوکت عوضی ( جریان و یا ولتاژ خارج از محدوده مجاز ) رو با میکرو سنس کنم به چه روشی میتونم اینکار رو بکنم میدونم که باید از ای تو دی استفاده کنم اما به چه صورت ؟
    منون میشم راهنمایی کنید -

    - مرسی
    گاهی به آسمان نگاه کن ...

    #2
    پاسخ : کمک درباره سنس جریان یا ولتاژ

    با سلام
    من مدار زیر رو پیشنهاد می کنم. مسلما روش های دیگه هم وجود دارند. از این مدار می توان برای اندازه گیری جریان استفاده کرد.

    در این مدار ، زمانی که خروجی PIC رو 1 می کنیم ، ترانزیستور وارد ناحیه اشباع می شود و بنابراین لامپ خاموش خواهد بود. هنگامی که خروجی PIC رو 0 می کنیم ، ترانزیستور خاموش می شود و بنابراین از کلکتور آن جریانی عبور نمی کند.و 12 ولت روی شاخه متشکل از مقاومت R2 ولامپ می افتد و لامپ روشن می شود.
    از لحاظ تئوری می توانید به جای مقاومت R2 اتصال کوتاه قرار دهید. فکر کنم در عمل هم بتوانید این کار رو انجام دهید. اما اگر امکان پذیر نبود ، مقدار خیلی کمی برای آن انتخاب کنید تا مقدار نور لامپ را کاهش ندهد. از طرفی خیلی هم نباید کم باشد تا ازسوختن ترانزیستورجلوگیری شود. برای ترانزیستور می توانید از BC547 استفاده کنید.
    اما زمانی که لامپ روشن می شود ، توسط پ - امپ U1 ، جریان به ولتاژ تبدیل می شود . رابطه بین خروجی پ - امپ اول با جریان به صورت زیر است:
    VO1 = -R3 * I
    که در رابطه فوق I جریان لامپ است. خب از آنجا که بهره منفی داریم ، این پ - امپ باید از تغذیه دوبل برخوردار باشد. مقدار مقاومت R3 با توجه به مینیمم و ماکزیمم جریان عبوری از لامپ ها و مطابق سلیقه شما تعیین می شود.
    برای تبدیل بهره منفی به مثبت ، طبقه دوم پ - امپ استفده می شود. که باید مقاومت های R5 و R4 مقادیری یکسان داشته باشند. حالا در خروجی پ - امپ دوم یه ولتاژ داریم که رابطه اون با جریان لامپ به صورت زیر است :
    vo2 = R3 * I
    حالا فرض می کنیم که مقاومت R2را 100 اهم انتخاب کرده باشیم . در اینصورت اگر لامپ اتصال کوتاه باشد ، 120 میلی آمپر جریان Iخواهد بود. که مسلما ماکزیمم جریانی است که اندازه گیری می شود. با دانستن این موضوع می توانید از اتصال کوتاه شدن لامپ با خبر شوید. در صورت مدار باز شدن لامپ هم ، در خروجی پ امپ باید ولتاژ 0 ولت را داشته باشیم. اما اگر مقاومت R2 حذف شود ، چه لامپ مدار باز باشد و په اتصال کوتاه ، در خروجی ولتاژ 0 را خواهیم داشت.
    نکته:
    - اگر تغذیه 12 ولت ، یک تغذیه کاملا مجزا باشد. مدار، فرق خواهد کرد. اگر اینطوریه بگو تا بگم چه کار می شه کرد. زمین دو منبع نغذیه مجزا نباید به هم وصل شوند.
    - منبع تغذیه مثبت و منفی 5 ولت (منبع تغذیه دوبل ) برای پ امپ ها نیاز می باشد.
    - حتما از مقاومت های با تلرانس 1 درصد به پایین استفاده شود.
    - یک منبع تغذیه با جریان دهی بالا بساز - که مقدار جریان دهی پاور بر می گرده به اینکه لامپ هات چه توانی رو مصرف می کنند.

    امیدوارم که توضیحاتم به دردتون خورده باشه.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : کمک درباره سنس جریان یا ولتاژ

      با سلام
      ممنون از راهنماییتون
      لامپهای من حداکثر 25 واتی هستند وبین هست دهم تا 1.9 امپر هم جریان کشی دارند و من برای سوئیچ کردن از یک ترانزیستور قویتر استفاده میکنم و مقاومت روی کلکتور رو هم میشه کاملاٌ حذف کرد اما سئوالی در مورد منبع متقارن +5 و -5 هست که میخواستم ببینم چه جوری باید ساخت آیا ممکنه که از یک ترانس 12 ولت سه سر استفاده کرد و با استفاده از رگولاتور ولتاژهای 5 ولتی رو ساخت در این صورت 5- رو چه جوری باید ساخت ؟

      - ممنون
      گاهی به آسمان نگاه کن ...

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : کمک درباره سنس جریان یا ولتاژ

        خیلی ساده با 2 مقاومت محدوه اختلاف رو به زیر 5 برسون بعد مقدار افت رو برای هر حالت تعریف کن من هزار بار این کارو کردم

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : کمک درباره سنس جریان یا ولتاژ

          با سلام (:
          ممنون از راهنمایی دوستان . راستش مدار دوست عزیز a_sourena جواب نداد به این صورت که اصلاٌ چراغ روشن نمیشد!درضمن من 5- ولت رو با 7905 ساختم ولی بازهم جواب نگرفتم. اما به جای این مدار از یه سنسور خیلی جالب استفاده کردم که البته کمی گرونه (حدود 12 هزار تومن ) اما عالی جواب میده . فوق العاد صنعتی هست و 0 تا 25 امپر رو سنس میکنه سنسور LTS25-NP با استفاده از اثر هال و اندازه گیری میدان مغناطیسی ناشی از عبور جریان از سیم مقداری بین 2.5 تا 5 ولت خروجی به شما میده که مستقیماٌ میشه اون رو بهای تو دی میکرو دادالبته توی میکروی آی وی آر باید یک مقاومت رو بین زمین و پایه ای تو دی میکرو قرار بدید اما تو پی آی سی نیازی نیست .

          شاد باشید

          گاهی به آسمان نگاه کن ...

          دیدگاه

          لطفا صبر کنید...
          X