اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

هسته های arm در سال 2014

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    هسته های arm در سال 2014

    دوستان یه مطلب خیلی جالب و به روز خوندم
    گفتم شاید به درد بقیه هم بخوره
    بدون هیچ تغییری میذارم

    نشمندان با بررسی خط مشی ابزارهای الکترونیک به این نتیجه دست یافته اند که هر 2سال، ظرفیت ابزارهای دیجیتال دوبرابر شده و حجم آنها از نظر فیزیکی نصف میشود؛ بطوریکه شاهد این گجت ها در ابعاد ذره بینی و میکروسکوپی نیز هستیم. به همین دلیل، این روزها شاهد پُر رونق شدن بازار میکروکامپیوترها و به دنبال آن محبوبیت روزافزون میکروپروسسورها هستیم.
    با این اوصاف احتمال دارد که سامسونگ از سال 2014 استفاده از هسته های Cortex A15 را کنار بگذارد و از هسته های اختصاصی خود برای چیپ های مجتمع مورد استفاده در تبلت و تلفن هوشمند استفاده نماید درست مثل کوالکام اپل و به زودی انویدیا.
    2014 می تواند زمانی مناسب برای یک چنین تغییری باشد زیرا قرار است معماری 64 بیتی ARMv8 نیز در آن رونمایی شود و به احتمال زیاد در سال اینده پای چیپ های 64 بیتی ARM به دستگاه های موبایل باز خواهد شد. حالا تصور کنید که هسته های پردازشی سامسونگظ¬ کوالکام یا ARM (کورتکس A57 یا A53) سال آینده رونمایی شوند و رقابتی جدید در بگیرد. پس با منطق جور در می آید که سامسونگ این سال را برای مهاجرت به هسته های اختصاصی خود انتخاب کند. گویا سامسونگ قصد دارد عملکرد BUS بین پردازنده و حافظه هایی نظیر رم و ناند فلش را نیز بهینه سازد. این شرکت یک سیستم فایل سازگار با فلش (F2FS) توسعه داده که می تواند به طور محسوسی سرعت حافظه های فلش را در مقایسه با سیستم فایل فعلی (ext4) بهبود بخشد. این سیستم فایل جدید که احتمالا در اندروید 5 (پای لیمو ترش) نیز پشتیبانی خواهد شد در عین حال با معماری ARMv8 نیز سازگار است.
    در میکروپروسسورها به جهت اینکه پردازنده هایی مستقل روی بُردهای انحصاری میباشند، نیاز به سخت افزارهای جانبی بسیار پررنگ تر از سایر تراشه ها دیده می شود
    در ضمن به احتمال زیاد چیپ بعدی سامسونگ از نوع بیگ.لیتل نخواهند بود بلکه شبیه چیپ های کوالکام، از 4 هسته پردازشی بهره می گیرند و مصرف انرژی کمتری نیز خواهند داشت. همان طور که می دانید سامسونگ مشکلاتی را در معماری بیگ.لیتل پشت سر گذاشت زیرا درایورهای آن نیازمند بهینه سازی فراوان برای عملکرد منطبق بر توان بالقوه شان بودند و این کار با دقت لازم انجام نگرفته بود.
    دلیل دیگری که می تواند در مهاجرت سامسونگ به معماری 64 بیتی دخیل باشد بالا گرفتن رقابت برای سرورهای مبتنی بر پردازنده های ARM است.
    به احتمال زیاد سامسونگ بعد از طراحی هسته های اختصاصی روی به طراحی گرافیک نیز خواهد آورد که می تواند آینده روشنی برای غول کره ای رقم بزند. اما تا آن موقع همچنان گرافیک های Mali توسط سامسونگ استفاده می شود یا شاید حتی لیسانس گرافیک Kepler/Maxwell را از انویدیا دریافت کند.
    میدان ARM در سال آینده شاهد پیشرفت های بیشتری خواهد بود و شرکت ها این اکوسیستم را از قبل غنی تر می کنند. نظیر رقابتی که در گرفته شاید هرگز در میدان x86 وجود نداشت. در نتیجه نمی تواند پیش بینی کرد که سرعت رشد ARM در آینده چگونه خواهد بود و چه مشکلاتی را برای اینتل به وجود خواهد آورد.
    ARMها 16 و یا 32 بیتی هستند، ولی قیمتی مشابه با پردازنده های 8 بیتی قدیمی دارند. در حالیکه با توجه به افزایش تعدادخانه های رجیستر، قطعا کارایی بیشتری را دارا خواهند بود.
    مزایای زیادی برای خانواده این نوع پردازنده ذکر شده است که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
    1- سرعت بسیار بالا: که در نوعی (ARM 7) سرعت تا فرکانس 60 MHz رسیده و در نوعی دیگر (ARM 9) سرعتی بیش از 150 MHz ذکر شده است.
    2- توان مصرفی کم: با افزایش سرعت، معمولا شاهد افزایش توان مصرفی نیز هستیم. اما ARM ها ایستا هستند، بدین معنا که در زمان دلخواه می توانند کلاک پردازنده را به جهت کاهش توان مصرفی متوقف کنند و در نتیجه میزان مصرف انرژی به حداقل خود، یعنی 0,5 تا 1 mA به ازای هر MHz می رسد که همین موضوع بر اهمیت و محبوبیت این خانواده و همچنین مصرف چشمگیر آنها در وسایل (portable (PDA, Mobile می افزاید.
    3- سخت افزارهای جانبی متعدد: در میکروپروسسورها به جهت اینکه پردازنده هایی مستقل روی بُردهای انحصاری میباشند، نیاز به سخت افزارهای جانبی بسیار پررنگ تر از سایر تراشه ها دیده می شود. که تجهیز به ابزارهای ADC, DAC, USB, SPI, UART, CAN, Ethernet, SDRAM، قطعا اتصالات خارجی و استفاده آسانی را برای کاربران فراهم می آورد.
    4- حافظه داخلی زیاد: بحثی که این روزها نظر همه را به سمت خود معطوف کرده، دغدغه ی میزان حافظه است حتی اگر حافظه داخلی یک میکرو تراشه ی چند cm مربعی باشد! از این حیث میتوان حافظه ی فلش 1 تا 36 KB و حافظه رَم 256 کیلوبایتی ARM ها را جزء حافظه های مناسب بشمار آورد.
    معماری استفاده شده در ARM ها RISC نام دارد که شعارش، «سادگی توان عملیاتی» است (بدلیل سادگی دستورالعمل ها و استفاده از – و +)
    از معایب آن نیز میتوان به پیچیدگی و کمبود اطلاعات آموزشی (مخصوصاً منابع فارسی) اشاره کرد.
    بدلیل محبوبیت زیاد، شرکت های زیادی از جمله Samsung, atmel, Phillips, OKI, ST,TI, Intel, Cirruslogic,Motorolla , Sharp, Analog Devices و … به تولید پردازنده هایی با هسته ی ARM مبادرت ورزیده اند.


    منبع:سایت irantamirat
لطفا صبر کنید...
X