اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با برق کشی سه فاز مجهز به مدار محافظ جان

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    مشکل با برق کشی سه فاز مجهز به مدار محافظ جان

    با سلام احسان هستم و دنبال جواب سوالم بودم که با این سایت آشنا شدم و با توجه به پویایی سایت تصمیم گرفتم مشکلم رو مطرح کنم تا با کمک دوستان به جواب منطقی برسم

    البته باید ذکر کنم که تحصیلات آکادمیک من هیچ ربطی به برق نداره و با توجه به علاقه شخصی و بر اساس مطالعات و تجربه گاهاً برای تفریح کارهای برقی هم انجام می دهم. اما مساله:

    چندی پیش یکی از دوستان که سرپرست جایگاه CNG هست برای یک سری کارهای برقی جایگاه بهم زنگ زد که من هم با توجه به بیکاری آخر هفته رفتم. مشکل اول اتصالی سیم کشی بخشی از روشنایی سایبان های بالای دیسپرنسرها بود که با تعویض کابل رفع شد. اما مساله دوم که کمی عجیب بود مشکل تابلو برق دفتر جایگاه بود. سیم کشی این تابلو سه فاز با مدار محافظ جان بود که هر فاز پس از خروج از کلید محافظ جان به 4 مینیاتوری رفته (جمعا 12 عدد مینیاتوری 16 و 25 آمپر) که تغذیه روشنایی، پریزها، آشپزخانه ، کولر آبی و ... راتامین میکند. کمپرسورهای جایگاه الکتروموتورهای غول پیکری داره که سه تا ورودی سه فاز تغدیه اش میکنه و با جریان حدود 400 آمپر برای هر ورودی مصرف داره که در لحظه استارت تا 800-900 آمپر هم بالا میرود. با توجه به اینکه تغذیه برق روشنایی و دفتر از روی یک ترانسفورماتور مشترک با کمپرسورها تامین میشه و با توجه به حساسیت بالای کلیدهای محافظ جان (که این حساسیت به دلیل کیفیت کلیدها به مرور زمان افزایش می یابه!!!) در لحظه استارت و همچنین قطع کمپرسورها کلید محافظ جان عمل کرده و جریان برق رو قطع میکنه. طی بررسی صورت گرفته هیچگونه اتصالی در مدار وجود نداشت. به دلیل گرانی بالای کلیدهای محافظ جان (علیرغم استفاده از نوع مرغوبش) و با توافق صورت گرفته تصمیم به حذف کلبد مربوط و جایگزینی با کلید مینیاتوری سه فاز به جای اون گرفتم که با کمال تعجم دیدم که نحوه سیمکشی ساختمان یه نکته عجیب داره . سیم r و s به کلید محافظ جان رفته ولی سیم t به نول مشترک رفته و سیم نول هم بعد از اتصال به محل t کلید محافظ از طریق کلیدهای مینیاتوری زیرش به مدار رفته و عملا امکان حذف کلید محافظ جان رو میسر نکرد. در واقع اگر سه فاز رو جدا و هر کدوم را به 4 کلید مینیاتوری میدادیم و نول رو هم به نول وصل می کردیم توی برخی از چراخها حالت دوفازی ایجاد میشد (4-5 تا مهتابی هم به همین دلیل سوخت). با نگاهی هم به تابلو روشنایی محوطه هم همین حالت مشاهده شد. در واقع به نظر میرسه تو مدار از توالی فازها به جای نول استفاده شده. شایان ذکر است که این نوع سیمکشی کاملا بدون ایراد در حال کار است. حالا می خواستم ببینم چظوری میشه این نوع مدار رو به حالت عادی (ورودی فاز برای هر مدار و خروجی نول) تبدیل کرد.؟ ممنون میشم راهنمایی فرمایید.
لطفا صبر کنید...
X