اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تاریخچه ی ترانزیستور

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    تاریخچه ی ترانزیستور


    شصت دو سال قبل دو دانشمند یک ماه از وقت خود را
    صرفپژوهشها وازمایشهایی کردندکه به عامل شکلگیری جهان مدرن منجر شد.این دوره از کار جان باردین
    و والتر براتین که برای ویلیام شاکلی کار میکردند بعد ها به ماه معجزه شناخته شدونتیجه ان ساخته شدن اولین ترانزیستور فعال بود.
    البته فراهم کردن زمینه های فنی اختراع ترانزیستورها
    به حدود دو دهه پیش از این تاریخ باز میگردد.با این حال با توجه به اینکه نام ترانزیستور ترکیبی از واژه هایtranscondactanceیاtransferوvaristorرا یکی از کارمندان ازمایشگاه بل بر اساس طرح سه پژوهشگر مذکور انتخاب کرد اختراع انرا به این سه تن نسبت می دهند.البته اغاز فعالیت برای ساخت ترانزیستور ازدهه
    1930 اغاز شد.در ان زمان ژولیوس ادگار لیلین فلد
    (1881-1963)فیزیکدان المانی سه اختراع را در ایالات متحده به ثبت رسانید.
    این اختراعات در مورد اصول عملکرد ترانزیستور های موسوم به اثر میدانی(field-effect)بود.تقریبا در همان زمان فیزیکدان المانی دیگری به نام اسکار هیل(1994-1908)اختراع مشابهی را در زمینه اثر میدانی ثبت کردکه این موارد بعد ها پایه و اساس اختراع ترانزیستور شد.
    با این همه فعالیت اصلی در زمینه طراحی ترانزیستور ها در جهانی اتفاق افتاد که در حال گذراندن دوره بازسازی و بهبود پس از جنگ جهانی دوم بود.در ابتدا شاکلی طرحی برای ساخت ترانزیستور های اثر میدانی(fet)پیشنهاد داد که از قطعات نازک نیمه رسانا شامل سیلیکون که به صورت لایه ای بهم متصل شده بودند تشکیل میشد.اما درعمل دستگاه مبتنی برطرح او طبق محاسبات انجام شده کار نمی کرد.به این ترتیب والتر وبراتین سرگرم بررسی طرح ساده تری شدند.
    حاصل تلاش این دو منجر به ساخت گونه ای از ترانزیستور ها موسوم به ترانزیستور تماس نقطه ای یا
    Point contact شد.این ترانزیستورها با در کنار هم قرار گرفتن د و اتصال پوشیده از طلا و یک قطعه ژرمانیوم که خود روی پایه ای فلزی قرار داشت ساخته میشد.
    نتیجه کار این بار رضایت بخش بود و در عمل ترانزیستور ساخته شده بدرستی کار می کرد.باردین و براتین به راحتی توانستند با استفاده از مداری که میتوانست سیگنال های صوتی را تقویت کند دستگاه خود را توسعه دهند.
    مدت کوتاهی پس از این اتفاق نام ترانزیستور برای این اختراع برگزیده شد و نهایتا در یکم جولای 1948 ازمایشگاههای بل این ترانزیستور ها را معرفی و تولید محدود ان را اغاز کرد.
    در همین اثنا شاکلی طرح جایگزین دیگری را برای طراحی ترانزیستور هااماده کرده بود که ترانزیستور های دو قطبی پیوندی (bipolar junction)نامیده میشوند.
    او اختراع خود را در ژانویه 1948 ساخته و مورد زمایش قرار داده بود که نتیجه کار موفقیت امیز بود.مزیت اختراع شاکلی طراحی کم حجم تر و تولید ساده
    تر در مقایسه با ترانزیستور های حجیم تر point contactبود .به همین دلیل طرح وی اساس تولید ترانزیستور های تجاری در سالهای بعد قرار گرفت.بل در سال 1952 توانست ترانزیستور های دو قطبی پیوندی را به تولید انبوه برساند و پس از ان مجوز استفاده از انرا به دیگر شرکتها نیز اعطا کرد.دو سال بعد بل به منظور بهبود عملکرد این ترانزیستور ها سیلیکون را جایگزین ژرماتیوم کرد.استفاده از این نوع ترانزیستور ها تا زمان عمومیت یافتن نیمه رساناهای cmosدر اواخر دهه 1960 ادمه داشت.
    (نیمه رساناهای اکسید فلز یا mosرا جان الاتا ودان کانک در سال 1959 اختراع کردند.)در سال 1956 شاکلی باردین و براتین به پاس تحقیقات خود در زمینه های نبمه هادیها واختراع ترانزیستور جایزه نوبل فیزیک را از ان خود کردند.اعطای این جایزه دو سال پس از عرضه نخستین رادیوی ترانزیستوری دنیا صورت گرفت.
لطفا صبر کنید...
X