اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال : انواع کلاس تقویت کنندهآ‌ها ؟

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    سوال : انواع کلاس تقویت کنندهآ‌ها ؟

    با درود فراوان
    این که میگن این تقویتآ‌کننده از کلاس A , B و ... یعنی چی ؟ ( یعنی خیلی با کلاسه :smile: )
    اگه در این مورد مطلب جامعی دارین ممنون میشم، اینگلیسی یا فارسی فرقی نداره
    شاد باشید

    #2
    پاسخ : سوال : انواع کلاس تقویت کنندهآ‌ها ؟

    سلام
    ما 4 نوع کلاس داریم AB,B,A و C
    که این ها در مخابرات والکترونیک کاربرد دارند ، که برای ثوضیح این کلاس ها خیلی وقت می بره
    من به شما ثوصیه میکنم که کتاب مبانی مخابرات که در هنرستان ها درس داده می شود را مطالعه کنید
    البته کتاب های زیاد دیگری هم هستش که خوندنش سخته
    موفق باشی
    در كودكي مي خواستم جهان را عوض كنم ، جوان كه شدم مي خواستم كشورم را عوض كنم ، به ميانسالي كه رسيدم مي خواستم شهرم را عوض كنم ، اكنون كه به پيري رسيدم فهميدم كه اگر خودم را عوض مي كردم شايد مي توانستم جهان را عوض كنم

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : سوال : انواع کلاس تقویت کنندهآ‌ها ؟

      با سلام
      تقویت کننده های قدرت به a,b,ab,c تقسیم میشن که این دسته ها خطی هستن و در ساختاریشون با هم تفاوت دارن و یک گروه d که دیجیتال هستش یک سری تقویت کننده کلاس k j هستش که خیر خطی هستن با راندمان بسیار بالا و آن خطی ها حداکثر راندمانشون 75 در صد میشه ولی غیر خطی ها تا 95 در صد هم میرسه این آمپلی های رو ماشین ها از نوع غیر خطی هستن و با pwm کار میکنن البته من از کلاس های غیر خطی چیز زیادی نمی دونم ولی برای تقویت کننده های خطی قدرت کتاب نشلسکی بد نیست خوبه

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : سوال : انواع کلاس تقویت کنندهآ‌ها ؟

        سلام

        والا من این چیزها را توی عهد درشکه تیرکمون خوندم و زیاد چیزی یادم نیست ، منتها چون دیدم عزیزان توضیحی در این زمینه نداده اند ، گفتم یه چیزایی بنویسم بلکه به درد بخوره. برای اطلاعات بیشتر هم می تونید به منابعی که دوستان معرفی کردند مراجعه کنید.

        1- تقویت کننده های کلاس A همین تقویت کننده های معمولی هستند . نقطه کار در این تقویت کننده ها برای داشتن ماکزیمم نوسان متقارن ، وسط خط بار انتخاب می شوند و همیشه توان ثابتی از منبع می کشند. چه سیگنالی برای تقویت وجود داشته باشه و چه وجود نداشته باشه. این تقویت کننده ها مثلا اگر با Bjt ساخته شده باشند ، روی بیس نیاز به مدار بایاس دارند. راندمانشون هم فکر کنم حدود 25 درصد در حالت ایدآل باشه...

        2- در تقویت کننده های کلاس B برای بایاس بیس از هیچ مداری استفاده نشده. در حقیقت بیس مستقیما به منبع سیگنال وصل شده و به همین علت ، ترانزیستور در این مدار وقتی سیگنالی برای تقویت وجود نداشته باشه خاموش و وقتی مثلا در bjt ولتاژ سیگنال از 0.7 ولت یعنی ولتاژ بیس امیتر بیشتر شد ، روشن میشه و سیگنال را تقویت می کنه. یعنی توان کشیده شده از منبع به سیگنال بستگی داره و مقدار ثابتی نیست. به این روش راندمان تا حدود 50 درصد بالا می ره.
        البته تقویت کننده های کلاس B یک مشکل دارند و اون خطای عبور از صفر است. یعنی مثلا در سیگنال هایی که دامنه ولتاژ اون ها بین صفر تا 0.7 ولت است ، ترانزیستور ها خاموشند و خروجی نداریم . برای حل این مشکل از کلاس AB استفاده می کنند.

        3- تقویت کننده های کلاس AB مثل تقویت کننده های کلاس B هستند ، با این تفاوت که ترانزیستورها در آستانه هدایت بایاس می شوند. یعنی مثلا در BJT ولتاژ بیس امیتر روی 0.7 ولت بایاس می شه. به این ترتیب وقتی که سیگنال نداریم ترانزیستور خاموش و توانی از منبع VCC کشیده نمی شه و به محض بالا رفتن دامنه سیگنال ترانزیستور روشن و عمل تقویت را انجام می دهد.
        راندمان این تقویت کننده ها هم همون جور که گفتم حدود 50 درصد است. برای بالا رفتن راندمان از تکنیک هایی مثل پوش پول کلاس A که راندمان 50 درصدی یا پوش پول کلاس B و AB که راندمان 78.5 درصدی دارد ، استفاده می کنند.

        4- تقویت کننده های کلاس C هم بیشتر در کارهای مخابراتی برای مثلا بریدن سر سیگنال و ... استفاده میشوند.
        از چارلی چاپلین پرسیدند خوشبخنی چیست ؟
        گفت : فاصله این بد بختی تا بد بختی دیگر !

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : سوال : انواع کلاس تقویت کنندهآ‌ها ؟

          سلام

          کتاب الکترونیک تقی شفیعی جلد دوم راجع به تقویت کننده های قدرت کلاس A,B,AB توضیح داده و فرمول هاشم گفته و کلی مثال و مساله هم داره.
          کتاب میکرو الکترونیک milman هم یک کتاب جامعی هست که راجع به تقویت کننده های قدرت توضیح داده.البته این کتاب یه کم سطحش بالاست و سنگینه........

          موفق باشین

          دیدگاه

          لطفا صبر کنید...
          X