اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آشنایی با ابزار

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    آشنایی با ابزار

    دوستان من دیروز داشتم تو انجمن می گشتم با پستی که دوست عزیزمون آقای رضا شفقی گذاشته بودن و در مورد وسایل مورد نیاز برای لحیم کاری بود برخورد کردم ، با خودم گفتم اگه تاپیکی باشه که سایر وسایل مورد نیاز یه مهندس رو معرفی کنه خیلی خوب میشه این شد که این تاپیک رو زدم امیدوارم با همکاری دوستان تاپیک مفیدی بشه
    راستی لینک تاپیک مهندس شفقی رو هم می تونید در زیر مشاهده کنید :
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=41326.0
    من از مطالب این تاپیک هم اینجا می زارم البته قبلش از ایشون هم اجازه می گیرم :rolleyes:
    از دوستان اگه نظری در مورد این ابزارها دارن خواهش می کنم نظراتشون رو تو این تاپیک بیان کنن تا یک پارچگی این تاپیک حفظ بشه و تمامی دوستان وقتی به اینجا مراجعه می کنن سر در گم نشون ، با تشکر آقا یه چیزی هم بگم من خودم تا حالا با بعضی از این دستگاه ها کار نکردم اگه مطلبی اشکالی داشت حتما گوش زد کنین با تشکرات فراوان :redface:
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=95015.msg597583#msg597583
    [hr]
    فازمتر
    فازمتر یا فازنما، وسیلهآ‌ای برای تشخیص وجود ولتاژ الکتریکی است.

    فازمترها بیشتر به شکل پیچ گوشتی ساخته میآ‌شوند و افزون بر باز و بسته کردن پیچ، برای تشخیص سیم فاز از سیم نول نیز بکار میآ‌رود.[۱] هر گاه نوک فازمتر را داخل یکی از خانهآ‌های پریز یا سر سیمی که برق در آن جریان دارد بگذاریم و انگشت دست را روی پیچ انتهایی دسته آن قرار دهیم، اگر لامپ آن روشن شد آن سیم فاز است.

    فازمتر از ۸ قطعه تشکیل شدهآ‌است.۱-لبه ۲-عایق ۳-محافظه ۴-مقاومت ۵-گیره ۶-لامپ ۷-فنر ۸-پیچ
    البته یه نوع جدید فازمتر هم هست که ساختار جدیدتری نسبت به فاز متر های قدیمی داره و به جای روشن شدن لامپ در اون برای نشان داد وجود اختلاف پتانسیل الکتریکی ، مقدار اختلاف پتانسیل الکترکی رو نشون میده (فازمتر دیجیتال)

    خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
    [hr]

    #2
    پاسخ : آشنایی با ابزار

    اسیلوسکوپ


    نوسانآ‌نما یا اسیلوسکوپ (به انگلیسی: Oscilloscope) دستگاهی الکترونیکی است که امکان مشاهده ولتاژ را فراهم میآ‌کند. غالباً مقدار ولتاژ به صورت نموداری دوبعدی نمایش داده میآ‌شود که محور افقی زمان و محور عمودی آن ولتاژ است. از نوسانآ‌نما عموماً برای نمایش دقیق موج استفاده میآ‌شود. علاوه بر دامنه، معمولاً نوسانآ‌نماها قادر به اندازهآ‌گیری و نمایش دیگر پارامترها مانند عرض پالس، دوره تناوب و زمان بین دو حادثه (مانند وقوع دو پیک) هستند.
    اسیلوسکوپی که در بالا می بینید نمونه آنالوگ این دستگاه است که نمونه دیجیتال این دستگاه نیز موجود است که در تصویر زیر می توانید مشاهده کنید .
    خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
    [hr]

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : آشنایی با ابزار

      لاجیک آنالایزر


      لاجیک آنالایزر دستگاهی است الکترونیکی که سیگنال ها ی متعددی را از سیستم ها یا مدارهای دیجیتالی میگیرد ونمایش میدهد.این دستگاه میتواند سیگنال های دریافت شده رابه نمودار های زمان بندی شده ،رمز گشایی پروتوکل ،زبان اسمبلی و...تبدیل کند.لاجیک آنالایزر ها قابلیت های بسیاری داشته و به خصوص زمانیکه کاربر بخواهد رابطه زمانی میان سیگنال های مختلف راببیند،بسیار مفید واقع میشود.

      خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
      [hr]

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : آشنایی با ابزار

        پروگرامر


        SUPERPRO 5000E
        پروگرامر چیست؟

        پروگرامر دستگاهی است که با کمک کامپیوتر یا بتنهایی قادر به انتقال برنامه یا تغییر تنظیمات یک قطعه الکترونیکی برنامه پذیر است.

        انواع پروگرامر و تفاوتهای آنها؟

        پروگرامرها در 2 گروه اصلی طبقه بندی می شوند پروگرامرهای تخصصی و عمومی (یونیورسال)

        پروگرامرهای تخصصی برای یک گروه خاص از قطعات از یک سازنده مشخص هستند و عموما از طرف شرکتهای سازنده همان قطعات ارائه می شوند.

        پروگرامرهای یونیورسال برای انواع قطعات استفاده می شوند.

        چه کسانی نیاز به پروگرامر تخصصی دارند؟

        در صورتیکه شما تنها با قطعه خاصی کار میکنید بهتر است پروگرامر تخصصی آن قطعه را تهیه کنید و در صورتیکه با قطعات مختلف کار می کنید نیاز به پروگرامر یونیورسال دارید.

        در موارد معدود و فوق تخصصی اطلاعات پروگرام بعضی قطعات خاص در انحصار تولید کننده آن است و توسط پروگرامر های یونیورسال پشتیبانی نمیشوند در این موارد خاص نیز شما ناچار به خرید پروگرامر تخصصی آن هستید (مثلا بعضی قطعات DSP شرکت تگزاس و آنالوگ دیوایس).

        پروگرامر مشابه سازی شده (clone) چیست؟

        بعضی پروگرامرهای تخصصی قیمت بالای دارند ، شرکتهای چینی با کپی برداری عملکرد آنها ، پروگرامرهایی مشابه نمونه اصلی ارائه می کنند که مشابهت زیادی به نمونه اصلی دارند ولی قیمت آنها پایینتر است.

        مشکلات پروگرامرهای کلون.

        در بعضی موارد مثل پروگرامرهای STK یا بایت بلستر یا کابل پارالل شرکت xilinx ، چون نقشه پروگرامر توسط سازنده برای عموم به رایگان منتشر شده است ، اگر ساخت پروگرامر دقیقا مطابق مشخصات سازنده باشد مشکلی وجود ندارد البته معمولا این پروگرامرها قابلیت بالایی نداشته و از باسهای قدیمی مانند پارالل پورت و سریال پورت استفاده میکنند و نمونه های USB توسط رابطهای USB->Serial انجام میشود.

        کلون مدلهای پیشرفته تر که نقشه آنها موجود نیست بر اساس شبیه سازی عملکرد آنهاست و ایراد آن اینست که ممکن است در آینده با ارائه نسخه های جدید نرم افزار توسط شرکت اصلی ، سخت افزار شبیه سازی شده در حالتهای خاص و روی قطعاتی که در آینده ارائه میشوند کار نکند.

        پروگرامر های یونیورسال کپی شده (غیر اصلی).

        بخش زیادی از قیمت پروگرامرهای یونیورسال را هزینه مهندسی و برنامه نویسی مداوم برای آی سی های جدید تشکیل می دهد . برخی شرکتهای چینی با کپی سخت افزار دستگاههای معروف و استفاده از نرم افزار این شرکتها قیمت دستگاهها مشابه دستگاه اصلی را به نصف کاهش داده اند و در اثر اینکار با کاهش فروش شرکت اصلی خسارات زیادی به شرکت مادر وارد کرده اند. برای مثال شرکت xeltek سازنده پروگرامر های سوپرپرو به علت کپی محصولاتش در ابتدای سال 2010 مجبور به قطع تولید پروگرامرهای 280Uو 580U و 3000U شده است و در یک اعلامیه از خریداران درخواست کرده که این مدلها را دیگر خریداری نکنند و اینکار به ضرر خریداران محصول اصلی نیز شده است چون به علت از رده خارج شدن ، اضافه کردن خانواده های جدید قطعات بعد از 2010 نیز دیگر برای این مدلها انجام نمی شود.

        تفاوت پروگرامر اصلی با کپی در چیست؟

        علاوه بر کیفیت پایین ساخت و قطعات غیر اوریجینال، مشکل اصلی در ترانزیستورهای راه انداز پایه هاست که معمولا از طرف سازندگان با مشخصات خاصی طراحی و ساخته میشود ولی در نمونه های کپی به علت نداشتن شماره اصلی و استفاده از ترانزیستور مشابه مشخصات کاری دستگاه از قبیل زمان صعود و نزول سیگنال و ظرفیت خازنی تغییر می کند و نتیجتا پروگرامر روی قطعات حساس یا دچار خطا شده یا به قطعه آسیب می رساند.

        جی تگ (Jtag) چیست؟

        جیتگ یک پروتکل استاندارد ارتباطی است که در ابتدا برای تست قطعات ابداع شد اما امروزه بیشتر برای پروگرام و دیباگ کردن قطعات استفاده میشود. این ارتباط از 4 سیگنال به نامهای TDO-TCK-TDI-TMS و یک سیم زمین تشکیل شده است.

        دیباگر جیتگ چیست ؟

        دیباگر سخت افزاری است که از طریق کانکتور جیتگ به میکروکنترلر وصل شده و با کمک نرم افزار درون PC میتوان به تعقیب برنامه و اشکال زدایی آن پرداخت.

        آیا پروگرامر یونیورسال می تواند کار دیباگر را انجام دهد ؟

        خیر دیباگر معمولا توسط سازنده خود قطعه ارائه میشود و تا بحال پروگرامر یونیورسالی که دیباگر هم باشد توسط هیچ شرکتی تولید نشده است.

        کانکتور JTAG پروگرامر TNM چه استفاده ای دارد؟

        این کانکتور علاوه بر استفاده برای حالتهای ISP در حالت JTAG برای پروگرام آی سی های CPLD و FPGA و ATXMEGA استفاده میشود.

        آی سی تستر چیست و چه تفاوتی با پروگرامر دارد؟

        آی سی تستر وسیله ایست که قادر به ارسال سیگنال به پایه ها ی آی سی و دریافت پاسخ آی سی و تشخیص سالم بودن آی سی است . آی سی تسترها معمولا قادر به تست آی سی های آنالوگ و دیجیتال هستند در حالیکه پروگرامر های یونیورسال تنها قادر به تست آی سی های دیجیتالند.
        منبع:http://keivansadeghi.blogfa.com/post/29
        خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
        [hr]

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : آشنایی با ابزار

          لوپ






          از لوپ برای بزرگنمایی بردهای الکترونیکی استفاده می شود که برای عیب یابی و مونتاژ مدارتی که اجزای آن دارای پکیج SMD می باشند بسیار مفید بوده و دقت کار را به مراتب بالا می برد .
          خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
          [hr]

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : آشنایی با ابزار

            منبع تغذیه



            منابع تغذیه آزمایشگاهی برای تامین ولتاژ های مورد نیاز یک مدار به کار می رود و انواع مختلف با توان های متفاوت دارد این وسیله جزء اصلی ترین وسایلی هست که هر کارگاه یا مکانی که در آن کارها یا امور مرتبط با برق و الکترونیک انجام می گیرد است .
            قیمت این دستگاه ها عموما از 250 هزار تومن شروع شده با توجه به کیفیت دستگاه افزایش پیدا می کند ولی اگر مورد استفاده شما کارهای کوچک و خرد است می توانید از منبع تغذیه های کامپیوتر نیز برای این کار استفاده کنید که از لینک زیر در این مورد می توانید سود ببرید(من خودم هم از اینا استفاده می کنم :mrgreen :
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=73969.0
            نمونه ساخته شده

            خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
            [hr]

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : آشنایی با ابزار

              سیگنال ژنراتور



              سیگنال ژنراتور دستگاهی است که قادر است سیگنالها ( امواج ) الکترونیکی با مقدار دامنه ( ولتاژ ) و فرکانس قابل مورد نظر ما را تولید نماید و آن را به خروجی برای وارد کردن به مدار و کارهای دیگر اعمال کند .

              برای کار با سیگنال ژنراتور ابتدا آن را روشن که کنیم و سپس از طریق دکمه متغیر مربوط به فرکانس مقدار محدوده فرکانس مورد نظر خود را انتخاب می کنیم و با ولوم تغییر فرکانس مقدار آن را دقیق می نماییم ، در مرحله بعد باید نوع سیگنال خود اعم از سینوسی - مربعی - دندان اره ای و . . . . را از طریق دکمه های مربوطه انتخاب مینماییم و در مرحله آخر باید مقدار دامنه یا ولتاژ پیک تا پیک را تنظیم نماییم که آن هم کلید مربوط به خود را دارد ، حال می توانیم سیگنال مربوطه را از خروجی دریافت نماییم .
              خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
              [hr]

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : آشنایی با ابزار

                هویه :
                ضروری ترین وسیله در لحیم کاری می باشد و در وات ها و شکل های مختلف ارائه می شود
                برای چسباندن دو قطعه بایستی لحیم ذوب شده را در محل مورد نظر قرار دهیم . ذوب کردن لحیم توسط وسیله ای به نام هویه (soldering iron) انجام میشود. ساده ترین هویه عبارتست از یک دسته و یک نوک مخروطی تیز که توسط جریان برق(المنت) داغ میشود.
                من 7 نوع دستگاه برای لحیم کاری دیدم :
                1- نوع معمول آن است که قلمی (pencil-style soldering iron) می باشد : این هویه دارای رنج وات بین 10 تا 60 وات می باشد . به شخصه با نوع 60 وات اون کار میکنم و کارایی خوبی داره.


                2- نوع تفنگی(Soldering gun) : که دارای وات های بیشتر می باشد و به صورت آنی داغ میشود. عکس زیر مربوط به نوع 200 وات می باشد.



                هویه تفنگی گوت


                3- نوع گازی : در مواردی که برق وجود ندارد می توان از این نوع هویه استفاده کرد. جرقه زن های پیزوالکتریک گاز را مشتعل کرده و حرارت آن نوک هویه را گرم می کند. این هویه دارای توان 80 تا 150وات است و مخزن آن با گاز بوتان پر می شود. یک مخزن گاز می تواند تا 180 دقیقه کار کند.


                4- هویه ی ساده : که به وسیله ی حرارت چراغ پریموس گاز یا زغال گرم می شود. که فکر نمیکنم تو الکترونیک کاربرد داشته باشه و چند سال پیش واسه بستن در قوطی حلبی ها استفاده میشد مثل قوطی حلبی پنیر.نمیدونم الان کاربرد داره یا نه.


                5- هویه با هوای داغ ( HOT AIR BLOWER ) : این مدلها انواع متنوعی داره که میتونه فقط شامل دستگاه دمنده هوای داغ باشه و یا کنارش یه هویه قلمی هم داشته باشه که در این صورت بهش Hot Air Soldering Station میگن. این ابزار وقتی ارائه شد که کار لحیم کاری به واسه ورود قطعات SMD سخت تر شد.طرز کار دستگاه به این صورته که داخل دستگاه یک واحد تولید هوا بافشار هست تا به جای انتقال گرما به جامد اینکار با هوا انجام بشه تا مثلا آی سی با 100 پایه رو با این روش خیلی راحت میشه لحیم کرد یا تعوبضش کرد. این دستگاه برای هر دو هویه ش قسمت کنترل دما داره و همینطور قسمت کنترل فشار هوای دمیده شده.


                6- هویه اینفرارد ( Infrared Soldering Station ) :
                تکنولوژی ساخت در نسل جدید هیترها (مادون قرمز) دچار تغییر و تحولات عظیمی شده است و میشه گفت که اساس کار این هیترها با نمونه های قدیمی آن زمین تا آسمان تفاوت دارد! در این هیترها گزینه باد (جریان هوا) به کل حذف شده و برای ایجاد گرما از یک نیمه هادی مادون قرمز استفاده شده است. این یعنی اینکه منبع گرمایی دستگاه نور متمرکز شده مادون قرمز است. یک چیزی تو مایه های لیزر، البته با شدت و قدرت کمتر!!! و برای پکیج هایی مانند BGA که پایه ها زیر آی سی هست بسیار مناسب است.در بعضی مدلها قسمت زیری دارای آینه می باشد تا زیر آی سی ها دیده شود.و چیزی در حدود 800 وات توان دارند.
                همچنین برای افزایش دقت و ظرافت کار میتوان این هیترها را به کامپیوتر (PC) و یا کامپیوترهای قابل حمل (Laptop) وصل نمود و کنترل المان ها و کمیت ها را به کامپیوتر سپرد! در ادامه وجود یک پایه نگهدارنده بسیار ظریف و دقیق باعث گردیده که نتیجه کار بینهایت با دقت و ظرافت بالا همراه شود، به نحوی که کیفیت کار را به نحوه چشم گیری افزایش می دهد. وجود چنین امتیازاتی به تنهایی موجب میشود که مهندسان و تعمیرکاران حرفه ای گرایش روز افزونی در استفاده از این دستگاه پیدا کنند.



                7- روش حوضچه قلع

                در پست هایی پایین تاپیک راجع به این قسمت بحث می شود.

                ***لطفا در هنگام لحیم کاری مراقب بخارات و دود ناشی از لحیم کاری باشید و آن را تنفس ننمایید.***
                منبع :
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=41326.0
                خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                [hr]

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : آشنایی با ابزار

                  سیم لحیم ( SOLDER WIRE ):
                  یکی از موضوعات مهم در صنعت برق و الکترونیک لحیم کاری است .ماده اتصال دهنده ، که آلیاژی از فلز قلع و سرب است را لحیم می نامند . چنانچه بر روی قرقره لحیم نگاه کنید دو عدد بر روی آن نوشته شده است بطور مثال 60/40 این به ان معنا است که لحیم فوق دارای 60 درصد قلع و 40 درصد سرب می باشد.
                  بهترین لحیم برای کارهای الکترونیکی لحیمی است که 63% قلع و 37% سرب دارد .سیم لحیم دارای قطرهای مختلف هست که بسته به ظرافت کار شما تغییر میکنه.متداول ترین نوع آن 0.8 میلی متر است. سیم لحیم های مرغوب برای اتصال بهتر دارای FLUX میباشند ( درباره FLUX توضیح داده خواهد شد)
                  کاربرد سیم لحیم در لحیم کاری با هویه های قلمی و تفنگی میباشد.
                  سعی منید از نوع قرقره ای استفاده فرمایید کیفیت بالاتر و قیمت تمام شده پایین تر ویژگی این نوع میباشد.




                  منبع :
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=41326.0
                  خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                  [hr]

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : آشنایی با ابزار

                    [b]خمیر قلع (SOLDER PASTE ) :

                    خمیری خاکستری و چسبناک و حاوی ماده FLUX برای لحیم کاری بهتر.این ماده در هنگام لحیم کاری قطعات SMD به طرز شگفت انگیزی کار را راحت میکند.برای استفاده از این خمیر نیاز به دستگاه HOT AIR خواهیم داشت تا این خمیر را ذوب کند. به دلیل چسبندگی زیاد این ماده توصیه میشود از ابزارهایی مانند سرنگ و دستگاههای مورد استفاده دندانپزشکان برای تزریق خمیر استفاده شود.
                    این خمیر در بسته بندی های مختلف عرضه میشود :
                    1- ارائه شده در ظرف


                    2- ارائه شده در پکیج سرنگی ( توصیه میکنم اگه پیدا کردین این نوعشو بگیرین)


                    برای اینکه بیشتر راجع به طرز استفاده از این ماده اطلاع پیدا کنین بهتره این ویدیو رو دانلود کنین.
                    http://www.4shared.com/video/8L9L9wVQ/video_3.html

                    منبع :
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=41326.0
                    خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                    [hr]

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : آشنایی با ابزار

                      شمش قلع ( SOLDER ROD ) :

                      برای استفاده در روش حوضچه ( حمام ) قلع استفاده میشود.



                      منبع :
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=41326.0
                      خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                      [hr]

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : آشنایی با ابزار

                        فلاکس ( FLUX ):

                        یک پاک کننده شیمیایی می باشد که از انواع متداول آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
                        1- آمونیم کلراید و ROSIN ( از رزین بدست میاید ) برای لحیم کاری با قلع
                        2- کلرید روی و هیدروکلریک اسید برای لجیم کاری آهن گالوانیزه و مواد حاوی روی
                        3- کلرید سدیم و کلرید پتاسیم و سدیم فلوراید که در ریخته گری برای از بین بردن ناخالصی از فلزات غیر آهنی مذاب مانند آلومینیوم ، و یا برای اضافه کردن عناصر دلخواه از قبیل تیتانیوم استفاده می شود.

                        و اما در برق:
                        این ماده برای راحت کردن لحیم کاری به کار میرود و به سه صورت مایع ، ژله ای و خمیری فروخته میشود.
                        و سه کار انجام میدهد :
                        اکسیدهای ایجاد شده در برد را پاک می کند.
                        ایجاد چسبندگی بین قطعه و برد میشود تا مثلا هنگام لحیم کاری یک آی سی SMD چند صد پایه قطعه از جایش تکان نخورد.
                        باعث میشود تا قلع به صورت کروی دربیاد و در حوالی PAD جمع شود این عمل باعث میشود تا بین PAD ها اتصالی ایجاد نشود.

                        نوع مایع


                        نوع خمیری


                        نوع ژله ای


                        نوع ماژیکی


                        برای درک بهتر فیلم زیر رو مشاهده کنین.
                        http://www.4shared.com/video/MA51MiRe/GOOD.html



                        [hr]

                        نقل قول از کاربر محترم KARAPCB

                        فلاکسی که بعضی از تولید کنندگان مدارچاپی روی بردها استفاده میکنند ،صرفا جهت جلوگیری از اکسید شدن پدها می باشد و در فرایند مونتاژ مدارچاپی نقش بسزائی ندارد.برای اینکه بتوانید عملیات قلع کاری را به خوبی انجام دهید،می بایست از فلاکسهای قلع کاری استفاده کنید این محلولها
                        یه جورائی مثل کاتالیزور میمونند و سه نوع از اونها تو بازار ایران پیدا میشه:الف)فلاکس الکل شور که بعد از عملیات قلع کاری و سرد شدن مدارچاپی باید
                        سطح قلع کاری شده با الکل ایزو پروپیل شسته شوند. ب)فلاکس آب شور که به اون هم بعد از قلع کاری باید با آب شسته بشه البته باید مراقب باشید که قطعه ای نداشته باشید که اب خرابش کنه ج)فلاکس No clean این فلاکس غیر قابل شستشو نیست در واقع اصلا نیازی به شستشو ندارد.
                        از لحاظ کیفیت قلع کاری و تمیزی کار هم به ترتیب نوشتم یعنی مورد اول بهترینشونه.

                        منبع :
                        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=41326.0
                        خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                        [hr]

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : آشنایی با ابزار

                          تستر LED



                          وسیله ای بسیار ساده ولی کاربردی است که برای تست سالم بودن LED ها استفاده می شود .
                          خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                          [hr]

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : آشنایی با ابزار

                            ذره بین با چراغ (Magnifying Lamp)

                            تشکیل شده از یک عدسی محدب که اکثرا یکنواخت نیست یعنی یک لنز محدب است که در یک قسمت دارای ضخامت بیشتر برای بزرگنمایی بیشتر میباشد.همینطور به خاطر داشتن یک لامپ لوله ای مهتابی باعث بهتر شدن دید هنگام استفاده میشود.
                            این ابزار در هنگام لحیم کاری مخصوصا برای قطعات smd مفید است.اگر پول کافی دارید از نوع مرغوب و دارای انعطاف حرکتی بیشتر استفاده نمایید.
                            تعمییرکاران موبایل از میکروسکوپ های مخصوص به جای این وسیله استفاده میکنن.



                            منبع :
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=41326.0
                            خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                            [hr]

                            دیدگاه


                              #15
                              پاسخ : آشنایی با ابزار

                              پنس ( Tweezers ):

                              ابزاری بسیار مفید در لحیم کاری که به وسیله اون میشه قطعات کوچک رو نگه داشت یا ورداشت.انواع مختلفی وجود داره ولی توصیه من اینه که موقع خرید نوع ضد مغناطیسی رو بخرین تا هنگام کار اذیتتون نکنه.

                              ****توجه خیلی خیلی مهم****

                              به خاطر تیزی و سوزنی بودن این وسیله هیچ گاه بعد از استفاده فراموش نکنید که محافظ پلاستیکی اونرو روش بذارید.به شخصه دیدم چقدر فرو میره داخل پا



                              منبع :
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=41326.0
                              خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                              [hr]

                              دیدگاه

                              لطفا صبر کنید...
                              X