اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

امواج رادیویی

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    امواج رادیویی

    سلام
    اگه ممکنه لطف بفرمایید بطور مفصل امواج رادیویی رو توضیح بدید.
    توی یه سایتی خوندم که تمام امواج رادیویی بر اثر جرقه الکتریکی ایجاد میشن آیا این درسته؟و با توجه به قدرت قوس الکتریکی امواجی در فضا پخش میشه که دارای برد و فرکانس مشخصی هستند.
    حالا اگه واقعا اینطوره مثلا رادیو تهران باید یه قوس الکتریکی در حد مگا وات (فیزیک حالت جامد خوندم اگه اشتباه میگم ببخشید) تولید کنه یعنی ولتاژهای و جریان های خیلی زیادی یعنی باید یک ترانس خیلی بزرگ باشه که این جرقه یا قوس رو ایجاد کنه تا امواج رادیویی با برد بالا تولید بشه. این حدس منه نمیدونم دیگه.
    اساتید و دوستان گرامی راهنمایی بدند که چکار باید بکنم.
    خیلی خیلی ممنون.
    عجب چیزی بود این الکترونیک و من نمیدونستم.آخ آخ آخ :cry2:
    میخوام پولامو جم کنم از جو زمین بزنم بیرون!

    #2
    پاسخ : امواج رادیویی

    آره واقعا منم یه مدتیه این ماهیت و جنس امواج الکترو مغناطیس واسم سوال شده. هر چی دربارش میخونم نمیتونم درکش کنم. امواج چی اند؟ میدان مغناطیسی قوی هستن؟ میدان الکتریکی اند؟ چرا آنتن ها چیزی رو جذب خودشون نمیکنن؟ و....

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : امواج رادیویی

      از دیدگاه کلاسیک امواج الکترومغناطیسی، از میدان های الکتریکی و مغناطیسی متغیر با زمان تشکیل شده است. یعنی شما میاید یک میدان الکتریکی متغیر با زمان ایجاد میکنید این میدان الکتریکی براساس قانون دست راست یک میدان مغناطیسی متغیر با زمان و متعامد ایجاد میکنه و دوباره این میدان مغناطیسی متغیر خودش یک میدان الکتریکی متغیر با زمان ایجاد و الی آخر...
      از دیدگاه کوانتم هم امواج الکترومغناطیس از ذراتی به اسم فوتون تشکیل شده اند که وارد بحثش نمیشیم چون خیلی به کار برقی ها نمیاد.
      چیزهایی که من تا حالا گفتم نحوه انتشار امواج بود. شرایط ایجاد و انتشار امواج الکترومغناطیس رو هم بخوام خیلی ساده و عامیانه بگم به این صورت هست که هرموجی برای انتشار نیازی به محیط برای انتشار داره که بهش موجبر میگن.
      شما یک مدار الکتریکی رو فرض کنید که بهش یک منبع تغذیه رو وصل کردید. اون خطوط مدارچاپی در این حالت موجبر های ما هستن. حالا اگر منبع ما سینوسی باشه و فرکانس کارش طوری باشه که طول موج ایجاد شده از یک چهارم خطوط مدارچاپی کوچکتر باشه در این حالت پدیده انتشار رخ میده و دیگه قانون جمع ولتاژها و جریان های کیرشهف برای اون خطوط مدارچاپی صادق نیست و اگر اندازه گیری کنید می بینید که یه چیزی کمه.
      حالا برای اینکه ببینید چرا یه چیزی کم میشه باید به معادلات ماکسول رجوع کنید که چرا بخشی از موج ایجاد شده منتشر میشه.(باور کنید بیشتر از بخوام توضیح بدم ممکنه سردرگم بشید)
      در مورد آنتن هم استنباطی که خودم داشتم این بوده(لطفا اساتید اگر جایی رو اشتباه گفتم تصحیح بفرمایید)
      که آنتن رو میشه رو به صورت مجموعی از سلف و خازن ها در نظر گرفت که براساس ابعاد فیزیکی(چون ظرفیت خازن و خودالقایی سلف به ابعاد فیزیکی بستگی داره) که دارن در یک بازه فرکانسی تیون شده اند و میتونند در اثر مجاورت امواجی که در رده فرکانسیشون قرار داره، دچار تشدید بشن و اون رو دریافت کنند. البته این خیلی ساده شده است و فقط یک شهود است و برای درک بیشتر باید به کتابهای آنتن مراجعه کنید.

      ... و (بدانيد) گرفتن تصميمهاى محكم (براى رسيدن به اهداف بزرگ) با خوش گذرانى و سفرهآ‌هاى رنگين سازگار نيست و چه بسيار كه خواب شبانه تصميمهاى محكم روز را از ميان برده و تاريكيآ‌ها، خاطره همتآ‌هاى بلند را از يادها محو كرده است. (نهجآ‌البلاغه، خطبه211)

      امام علي (ع):کسي که به وقت ياري رهبرش در خواب باشد، با لگد دشمنش بيدار مي شود (غررالحکم،ص 422)

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : امواج رادیویی

        من یه چیزایی از دکتر شریف بختیار شنیده بودم خوب توضیح داده بودن ولی خوب بنظرم کافی نبود یا دسته کم من متوجه نشدم آخه این مخابرات خیلی سخته و به همون اندازه جالب.
        راستش من خیلی به مباحث مخابراتی علاقه مندم و همچنین رادیو کنترل و کلا کنترل از ره دور رو خیلی دوست دارم خیلی خیلی دوست دارم شایدم بیشتر اما خوب فعلا وقت کار کردن راجب به این موضوع رو ندارم.
        سایت مکتب خونه بسیلر سایت خوبی هستش.maktabkhooneh.org

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : امواج رادیویی

          نوشته اصلی توسط MasoudSincere

          توی یه سایتی خوندم که تمام امواج رادیویی بر اثر جرقه الکتریکی ایجاد میشن آیا این درسته؟و با توجه به قدرت قوس الکتریکی امواجی در فضا پخش میشه که دارای برد و فرکانس مشخصی هستند.
          حالا اگه واقعا اینطوره مثلا رادیو تهران باید یه قوس الکتریکی در حد مگا وات (فیزیک حالت جامد خوندم اگه اشتباه میگم ببخشید) تولید کنه یعنی ولتاژهای و جریان های خیلی زیادی یعنی باید یک ترانس خیلی بزرگ باشه که این جرقه یا قوس رو ایجاد کنه تا امواج رادیویی با برد بالا تولید بشه.
          امواج الکترومغناطیسی از طریق آنتن پخش میشن ولی قبل از آنتن با استفاده از تقویت کننده، توانش رو بالا میبرن و تا جایی که من میدونم خبری از جرقه و قوس الکتریکی نیست.
          لطفاً برای انجام پروژه های دانشجویی پیام خصوصی نفرستید.
          لطفاً سؤالاتی که در انجمن قابل طرح شدن هستند پیام خصوصی نکنید.
          با تمام وجود گناه کرديم اما نه نعمتش را از ما گرفت نه گناهان ما را فاش کرد اطاعتش کنيم چه مي کند؟"دکتر شريعتي"
          اگر جايي که ايستاده ايد را نمي پسنديد، عوضش کنيد شما درخت نيستيد!! "پاسكال"
          يا به اندازه ي آرزوهايت تلاش کن يا به اندازه تلاشت آرزو کن. "شکسپير"

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : امواج رادیویی

            سلام
            درآغاز آزمایش ارتباط رادیو بعلت این که هنوز لامپ و ترانزیستور اختراع نشده بود با کمک یک آنتن و جرقه ولتاژ بالا امواج را ارسال میکردند...چون وسیله خاصی برای این کار نداشتند اولین فرستنده های رادیویی همین ها بودند و گیرنده ها نیز آنتن هایی با میله بلندی بودند که پیچ و مهره ای کوچک روی آن نصب شده بود هروقت با کمک جرقه آنتن فرستنده امواج ارسال می کرد درفاصله پیچ و مهره میله گیرنده جرقه بسیار کوچکی ارسال می شد،
            امروزه با وجود لوازم کافی با انرژ الکتریکی بسیار کمی که به سختی لامپ چراغ قوه را روشن کند میتوان امواجی تولید کرد که چند ده کیلومتر دورتر قابل دریافت باشد.

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : امواج رادیویی

              هنگامى که منبع انرژى به مدار متصل مىشود، در لحظه
              برقرارى جریان، به علت افزایش ناگهانى ولتاژ و به وجود آمدن
              حالت گذرا، ضربه اى به مدار وارد می شود که به منزله
              پالس به مدار است با وارد شدن پالس به مدار،
              هارمونیک هاى مختلف موجود در پالس در مدار هماهنگى ظاهر
              می شود. هارمونیک انتخاب شده، برابر با فرکانس رزونانس مدار
              هماهنگى است.
              هارمونیک انتخاب شده از طرىق مدار فیدبک به صورت
              همفاز به ورودى مدار تقویت کننده برمىگردد. سیگنال برگشتى
              پس از تقوىت، دوباره در خروجى ظاهر مىشود و از طرىق مدار
              نوسانها، زمانى تداوم می یابد که حاصلضرب بهره
              فیدبک براساس اصل بارک هاوزن برابر با یک شود. این شرایط
              زمانی رخ میدهد که عناصر مدار به طور صحیح انتخاب شده باشند. صفحه 84

              دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

              دیدگاه

              لطفا صبر کنید...
              X