اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طبقه بندی پایه ها

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    طبقه بندی پایه ها

    طبقه بندی پایه ها:(pole classification )
    برای سادگی در تجزیه و تحلیل نیروهای وارد بر پایه ها و بارگزاری آنها، پایه ها را به شکلهای زیر طبقه بندی کرده اند:
    الف) پایه های تو خطی (عبوری)که همان پایه های میانی (tangent ) در یک خط مستقیم هستند.
    ب) پایه های کششی(dead-end )که بیشتر در نقاط زاویه و انحراف خط نسب می شوند.
    ج) پایه های انتهای خط(end pole ) (کششی یک طرفه)
    بدیهی است که محاسبه نیروی شکست تیر نیز رعایت کمترین قدرت تحمل پایه مورد نظر،تعیین کننده ((کلاس)) یا همان (قدرت کششی) پایه ها خواهد بود.در خطوط توزیع ،(طول پایه ها)استاندارد بوده و در محدوده مشخص شده ای قرار می گیرد ولی استحکام آنها بستگی به ماده تشکیل دهنده همچنین ابعاد سطح مقطع آنها دارد. این ویژگی ها،در پایه هیا چوبی و بتنی استاندارد شده و (کلاس)با شماره رده،برای تیرهای چوبی و نیز(قدرت اسمی )و یا مقاومت نرمال،برای تیرهای بتنی نام گرفته است.کلاس پایه چوبی نام گرفته است.کلاس پایه چوبی ،عددی است که مشخص کننده نیروی شکست تیر بر اساس کمترین محیط سینه و کمترین قطر سر تیر چوبی است.در مورد تیرهای بتنی ، تعیین قدرت، به مقدار مقاومت پایه بتنی در مقابل نیروهای زیر بستگی دارد:

    - نیروی مقاومت نرمال:مقدار باری است که تیر ، به طور همیشگی بتواند آنرا تحمل کند. بدون آنکه ترکی در آن مشاهده شود. به مقدار این بار (قدرت اسمی) نیز گفته می شود.
    - نیروی مقاومت ارتجاعی : مقدار باری است که تیر در اثر وارد شدن آن حالت ارتجاعی خود را از دست داده ، تغییر شکل همیشگی پیدا می کند.
    - نیروی مقاومت نهایی : مقدار باری است که در اثر وارد شدن آن ، پایه شکسته می شود.در پایه های بتنی نسبت مقاومت نهایی بر مقاومت نرمال،بر اساس تعریف (( ضریب بار )) تیر بنی نیز بیان می شود.

    نیروی مجاز وارد بر تیر بر حسب کیلوگرم نیرو(kgf )درصدی از نیروی مقاومت نهایی است که با ضریب معکوس (ضریب اطمینان)در نیروی مقاومت نهایی بدست می آید. در شبکه های توزیع ، به منظور تنوع زدایی ، تیرها را از نظر طول و قدرت به دسته های مشخص تبدیل می کنند.
لطفا صبر کنید...
X