اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با چند ورودی همزمان آنالوگ

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    مشکل با چند ورودی همزمان آنالوگ

    با عرض سلام و خسته نباشید
    من با میکروکنترلر pic16f877a کار می کنم و قراره که سه ورودی آنالوگ از یک شتاب سنج و یک ورودی از مدار ppg (شبیه پالس اکسی متر) و یک ورودی دیگر از یک دماسنج داشته باشم. من پین A2 و A3 رو رفرنس قرار دادم و این پنج تا ورودی رو به پین های A0,A5,E0,E1,E2 وصل کردم. در حالتی که من تک تک این سنسورها رو تست می کنم تا خروجی شون رو در lcd ببینم هیچ مشکلی وجود نداره، ولی همین که همشون رو به میکرو وصل میکنم روی 2 یا 3 تا از خروجی ها نویز خیلی زیادی می افته. یادآور شم که من سر مسیر هر یک از این 5 ورودی به میکرو یک خازن 100 نانو گذاشتم و در خود مدار هم بعد از رگولاتور خازن 1 میکرو قرار دادم. ولی مشکل حل نشد.

    #2
    پاسخ : مشکل با چند ورودی همزمان آنالوگ

    نوشته اصلی توسط tayebeh_it83
    ...... ولی مشکل حل نشد.
    سلام
    ضمن خوش آمد گویی به شما به دلیل ورود به تالار گفتگوی PIC راستش من قبل از اینکه جواب شما را بدهم از سبک پرسش و سوالتان مشتاق شدم که سابقه سوالات قبلی تان را هم به اختصار نگاهی بیندازم .

    به اختصار خدمت تان عرض شود که یک مبحثی وجود دارد به نام Cross Talking که در گفتگوی زیر هم به آن اشاره کرده ام:

    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=98983.0



    خود من هم به این اتفاق برخورد کرده ام. مشکل قدر مسلم از نوع ارتباط دهی شما و اضافه کردن خازن و این چیزها نیست. در کاتالوگ مرجع PIC به این نکته اشاره شده است. زیرا فقط یک A/D در PIC قرار دارد. پس دنبال راه حل Cross Talk Trouble shooting باشید.

    با اجازه جناب آقای مهندس مستقیمی مدیر محترم و ارزشمند گروه عرض کنم که اگر دوست دارید و مایل هستید ؛ لطفا پروژه تان را کامل تر و باز تر بیان کنید تا بقیه هم بتوانند استفاده معنوی ببرند. زیرا شعار این گروه این بوده که

    با هم موفق باشیم
    والسلام علي من اتبع الهدي .... و درود بر کساني که راه هدايت را دنبال مي کنند.

    هوشمندانه بپرسيد...

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : مشکل با چند ورودی همزمان آنالوگ

      ممنون از پاسختون
      راستش مشکل از این بود که من از آدپتور، برق 10 ولت می گرفتم و به 5 ولت تبدیل می کردم. منتها شتاب سنج و ppg در بردهای مستقل بودند(برد شتاب سنج با رگولاتور 3.3 ) و از برد اصلی 5 ولت را به برد ppg می دادم. همین که از برق 10 ولت یه انشعاب به رگولاتور ppg زدم و البته افزودن یه خازن 2.2 میکرو مشکل برطرف شد.
      من رشته ام آی تی هست و خیلی با مباحث الکترونیک آشنا نیستم و به طور اتفاقی تو این دام افتادم. البته خیلی الکترونیک قشنگه. :rolleyes:
      راستی پیشنهادتون هم خوبه. ولی به نظرتون بهتر نیست در یک تایپیک دیگه شروع کنیم (به خاطر عنوانش میگم). من روی سنسورهای پزشکی کار میکنم و کلا با الکترونیک، پردازش سیگنال و ... درگیرم. البته سخت افزارش تازه به یه جاهایی رسیده :smile:
      عنوانش طوری باشه که رشته های مرتبط هم بتونن نظر بدن

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : مشکل با چند ورودی همزمان آنالوگ

        نوشته اصلی توسط tayebeh_it83
        همین که از برق 10 ولت یه انشعاب به رگولاتور ppg زدم و البته افزودن یه خازن 2.2 میکرو مشکل برطرف شد.
        با سلام
        خدا را شکر که مشکل تان حل شده. جواب دادن به سوالات فنی کار بسیار ظریفی است زیرا که باید همه جوانب سنجیده شود.

        فرض من بر این بود که : حتما شما می دانید باید تمامی قطعات و مدارات الکترونیک هم پتانسیل باشند یا به بیانی دیگر باید دارای صفر مشترک باشند ( یعنی صفر ولت از منبع تغذیه (یا چندین منبع متفاوت) باید در تمامی مدارات جانبی و قطعات ؛ مشترک باشد). البته اگر درست حدس زده باشم.

        به جهت افزایش اطلاع خودم ، با اجازه شما ؛ دو تا سوال دارم :

        1). آیا همه اعداد قرائت شده توسط میکرو شما برای تعداد 5 ورودی ، همگی مقادیری صحیح هستند؟ مثلا "جا به جا" قرائت نمی شوند؟

        2). خازن 2.2 میکروفاراد را کجا قرار دادید که مشکل تان برطرف شد؟

        با هم موفق باشیم
        والسلام علي من اتبع الهدي .... و درود بر کساني که راه هدايت را دنبال مي کنند.

        هوشمندانه بپرسيد...

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : مشکل با چند ورودی همزمان آنالوگ

          بله همشون اعداد صحیح هستند و با یکدیگه جابه جا نمیشن. 2.2 میکرو هم به برد ppg و در مسیر برق ورودی به اون قرار دادم یعنی بعد از اینکه رگولاتورش 10 ولت رو به 5 ولت تبدیل میکنه. بعضی از مفاهیم که می فرمایید برای من تازگی داره، اگر سوالم ابتدایی ببخشید. من وقتی دوتا برد مجزا دارم و قراره با هم کار کنن چطوری باید به صفر مشترک برسم؟ آخه من همین مدار رو بردم روی pcb. یه pcb مادر دارم و یه pcb برای ppg. که pcb مربوط به ppg ولتاژش رو از pcb مادر میگیره. الان روی همین مورد هم مشکل دارم. یعنی pcb مربوط به ppg روی برد بورد کار میکنه (با همون وضعیت قبلی که مشکلش برطرف شد) ولی روی pcb مادر عملکردش خیلی جالب نمیشه. چه راه حلی پیشنهاد میکنید؟ (روی pcb مربوط به ppg دیگه خبری از رگولاتور نیست که جداگانه از باتری بهش وصل کنم)

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : مشکل با چند ورودی همزمان آنالوگ

            نوشته اصلی توسط tayebeh_it83
            ... چطوری باید به صفر مشترک برسم؟ ....چه راه حلی پیشنهاد میکنید؟.....
            با سلام

            همانطور که قبلاً هم خدمت تان عرض کردم ، پاسخ دادن در باره مسائل تکنیکی و فنی در هر رشته ای و یا راهنمایی کردن درباره یافتن علت و ایراد در هر موردی ، چه اینکه برقی ؛ الکترونیکی ، مکانیک سیالات و کلا هر چیز دیگری ... خیلی به ظرافت نیاز دارد. من اصلا نمی دانم که شما چکار می کنید که راه حلی پیشنهاد کنم ... البته قبل تر برایتان نوشتم که اگر دوست دارید و مایل هستید ؛ لطفا پروژه تان را کامل تر و باز تر بیان کنید تا بقیه هم بتوانند استفاده معنوی ببرند. زیرا شعار این گروه این بوده که

            با هم موفق باشیم


            در خصوص زمین مشترک یا صفر مشترک :

            این یک بحث تئوری در فیزیک الکتریسیته و مغناطیس است که برای اندازه گیری ولتاژ یک مرجعی در بی نهایت قائل می شوند و یک هزار تا داستان کاملا درست و معتبر ریاضی و .... که ما کاری به آن نداریم.

            اما در واقعیت (به بیانی خیلی خیلی ساده ) یعنی اینکه اگر شما مداراتی دارید که هرکدام با یک ولتاژ منحصر به فرد در حال فعالیت صحیح هستند (ممکن است که همگی 5 ولت باشند و یا یکمدار با تغذیه 12 ولتی یکی با تغذیه 3 ولتی یکی 8 ولتی و هر چی!!) و شما می خواهید این ها را به هم وصل کنید باید صفر ولت در تمام اینها مشترک باشد. به بیان دیگر فرض کنید یک پردازنده در حال کار با 5 ولت است. شما خروجی یک مدار دیگر الکترونیکی دیگر را می خواهید به پردازنده بدهید. باید حتما یک سیم مجزا و مستقل صفر ولت (پایه وسط رگولاتور ولتاژ 7805) را به صفر ولت برد الکترونیکی جدید ( صفر ولت همه آنها) وصل کند.
            به همین سادگی ! به این می گویند زمین مشترک یا صفر مشترک. در این حالت ولتاژ های خروجی از بردها و مدارات الکترونیکی گوناگون شما برای پردازنده شما مفهوم دارد. در غیر اینصورت (اگر این ارتباط نباشد) هر روز و هر ساعتی برایتان یک سازی را کوک می کند.

            اگر لازم هست بفرمائید تا بیشتر خدمت تان توضیح عرض کنم/

            با هم موفق باشیم
            والسلام علي من اتبع الهدي .... و درود بر کساني که راه هدايت را دنبال مي کنند.

            هوشمندانه بپرسيد...

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : مشکل با چند ورودی همزمان آنالوگ

              ادامه بحث راجع به مشکلات این سنسور از تایپیک زیر
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=99746.0

              دیدگاه

              لطفا صبر کنید...
              X