اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

این تقویت کننده رو ببینین! A discrete, cascoded, fully-differential power amp

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    این تقویت کننده رو ببینین! A discrete, cascoded, fully-differential power amp

    هر چند وقت یکبار ، جو صدا و سیستم های صوتی بدجور منو میگیره! همونطور که می دونین دستگاه های صوتی که حرفه ای میشن، مدار هاشون هم کم کم پیچیده میشن تا اونجا که در بعضی مواقع دود از سر آدم بلند میشه! مدارات صوتی خوب بصورت Fully Diffetential ساخته میشن یعنی اینکه از ابتدای مدار تا آخر مدار سیگنال ها بصورت تفاضلی طی طریق :rolleyes: می کنن. در دستگاه هایی که یکدرجه پایین تر هستند در ورودی مدار از یک بافر تفاضلی استفاده میشه و بقیه بصورت Single Ended هست بعضی ها هم که مثل این ضبط های معمولی کلا Single ended هست. دستگاه هایی که ورودی تفاضلی میگیرن، از کانکتور های XLR استفاده میکنن. این قضیه Fully differential بیشتر برای Pre ها و امثالهم استفاده میشن. اما امروز یک چیز خیلی جالب دیدم. آمپلی فایر کاملا تفاضلی. دقت بکنین که این با اون Bridge کردن کمی فرق میکنه. مشخصش هم تو اون Differential ّfeedback هست.
    این آقا در ابتدا یک یک آمپلی فایر به نام Beta22 ساخته که بیشتر برای هدفون ها استفاده میشه. بعد اومده یکی دیگه درسته کرده برای Driver که هنوز بیرونش نداده ولی میتونین نقشه و عکس هاش رو ببینین! نمای دستگاهش دقیقا مثل این آمپلی فایر های چند هزار دلاری میمونه!
    این لینک که میبینین ماله صفحه اول هست! (چون اگر دوست داشتین مطالب رو بخونین) نفشه ها و عکس ها در صفحات آخر هستن. همونطور که ایراداش رو میگیره نقشه ها رو هم Update میکنه!

    http://headwize.com/ubb/showpage.php?fnum=3&tid=7227&fpage=1

    این هم لینک اون آمپلی فایر Beta22 هست که گفتم!
    http://www.amb.org/audio/beta22/
    (شماتیک سمت چپ گزینه چهارم)


    شهریار




    کنن
    Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

    #2
    پاسخ : این تقویت کننده رو ببینین! A discrete, cascoded, fully-differential power amp

    مطلب خوبی برای دوستداران ساخت امپلی فایر میتونه باشه ولی مطرح کردن پی در پی اصطلاحات بدون توضیح کافی به زبان مادری باعث می شود متن شما فقط افرادی که تجربه ودانش بالایی دارند را هدف بگیرد .و در اخر متن تصویر دیکشنری برق و الکترونیک به خود میگیرد .
    طبقه بندی دستگاه های صوتی از سوی هر نویسنده ای می بایست به همراه ارایه دلایل کافی باشد. جمع بندی در انتهای یک مطلب به تفصیل صورت می گیرد.نه در چند جمله کوتاه .
    علاقه به موسیقی بسیار طبیعی است. شنیدن موسیقی با کیفت بالا و باز سازی اجرای سازها و صدای خواننده پس از یک رکورد خوب تا حدودی میسر است . استفاده از تقویت کننده های وفادار به اصل سیگنال و سپس ارسال ان به بلندگو های خوب در محیط هایی مناسب در انعکاس ها یک امر بدیهی است.
    شلوغی مدار های تقویت سیگنال صوتی گاهی به فاز سیگنال لطمه می زند و جبران هم مشکل.شاید ساخت مدارهایی با تعداد زیاد قطعات نیمه هادی و لزوم بایاس dcوادامه ان در ارتبا ط های مستقیم باعث پدیده افزایش خطاهای dc می گردد.از سویی دست یابی به ترانزیستورهای مرغوب برای اجرای محاسبات نیز دشوار است.
    نمی توان در یک مدار با تعدد اجزا مسله گراند را ناد یده گرفت توسعه گراند چالش طراحان صوتی است.به نظر می اید مونتاژ این بخش ها در ساخت اماتوری بعید به نظر اید. و دلیلش بسیار واضح : مداری را می سازیم با طراحی گسترده و قطعات زیاد برای دستیابی به یک صدای عالی و یک دستگاه حر فه ای .. ایا مواردی که در جملات پیشین بر شمرده شد مانعی جدی برای رسیدن به نتیجه مطلوب نمی باشند و حتی ممکن است به ورطه یک دستگاه خیلی معمولی با ایراد های گوناگون سقوط کنیم.
    بهتر است با واقع بینی حدود دستیابی به کیفیت در اهداف پرو ژه صوتی تعریف و سپس برای رسیدن به ان بر نامه ریزی کرد.برای مثال ساخت یک تقویت کننده با استفاده از یک ای سی اروپایی و قطعات کم جنبی بسیار هیجان انگیز و مقرون به صرفه می باشد و همه چیز خوب شروع و به احتمال زیاد با راهنمایی افراد دیگر که تجربه قبلی دارند خوب پایان می پزیرد.به شرطی که ارایه کننده مطلب به زبان مادری به هر دلیلی از طبقه بندی این پروژه در مکان ناصحیح خود داری کند و به عبارتی ارایه واقعیت در لباسی زیبا و ایجاد انگیزه هایی برای ساخت مدار توسط خواننده.

    اقای شهریار منظور از single ended در مبحث ساخت و طراحی مدارات صوتی فکر کنم بیشتر اشاره به استفاده از یک عنصر تقویت توان به تنهایی در بخش خروجی قدرت مدار و همچنین پر هیز از مدار پوش پول باشد .منظورم این است که کاربرد در تقویت خروجی دارد نه در تمام مسیر سیگنال از ورودی تا ...شاید هم من اشتباه می کنم می توانید توضیح بیشتر و منبع اصلی این جمله را ارایه دهید؟

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : این تقویت کننده رو ببینین! A discrete, cascoded, fully-differential power

      سلام بر حامد خان

      ولی مطرح کردن پی در پی اصطلاحات بدون توضیح کافی به زبان مادری باعث می شود متن شما فقط افرادی که تجربه ودانش بالایی دارند را هدف بگیرد .و در اخر متن تصویر دیکشنری برق و الکترونیک به خود میگیرد .
      فکر میکنم لغاتی که به غیر از زبان مادری هست، تعدادشون از انگشتان دست بیشتر نشه ضمن اینکه بعضی ها شون هم توضیح دارن. به عنوان مثال:
      بصورت Fully Diffetential ساخته میشن یعنی اینکه از ابتدای مدار تا آخر مدار سیگنال ها بصورت تفاضلی طی طریق icon_rolleyes می کنن.
      اگر متن کمی گنگ هست، فکر میکنم بدلیل نگارش اون باشه!

      ولی کلا در این پست قصد من نوشتن مقاله و ارائه اطلاعات نبوده و یا ترغیب افراد به ساخت پروژه ای چنین سنگین، و فقط معرفی یک لینک هستش. اینکه خوب هستش یا بد، باشه بر عهده نظر شخصی خود افراد! چون در این ضمینه نظرات بسیار متفاوته، یکی آی سی دوست داره، یکی Discrete (مداراتی که بجای استفاده از مدارات مجتمع، قطعات جداگانه تسط فرد بر روی بورد نصب میشود! زبان مادری ) یکی مثل هومن خان، اصلا از تقویت کننده ترانزیستوری خوشش نمیاد. ما لینک می ذاریم، هر کی هر چی دوست داشت درست بکنه! آیا من در جایی از پست گفتم که این طراحی خیلی عالیه؟

      در مورد اینکه ازدیاد قطعات می تواند باعث لطمه زدن به فاز سیگنال شود، کاملا درسته، اما نه به این معنا که همیشه اینطوره. عدم کاربرد صحیح عامل این قضیه هستش. (به منوال دستگاه های Accuphase نگاه کنید) مثلا http://www.4shared.com/file/48473266/61e625dd/p-3000_ea.html

      در مورد Single-End تو اینترنت مطلب زیاد هست، به عنوان نمونه متن زیر از لینک زیر

      Unlike normal amplifiers, which amplify a single input signal (often called single-ended amplifiers), differential amplifiers amplify the voltage difference between two input signals. Using the simplified triangle amplifier symbol, a differential amplifier looks like this:

      لینک http://www.allaboutcircuits.com/vol_3/chpt_8/2.html


      شهریار
      Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : این تقویت کننده رو ببینین! A discrete, cascoded, fully-differential power amp

        www.edn-europe.com/selectingopamps+article+19... You might, for example, set up the two power pins for bipolar operation on split supplies or for singleended operation by hooking the negative power pin to ground (Figure 1). Although you can connect any amplifier in a bipolar or single-ended circuit, other factors often make the part suitable for single-ended operation.).
        با تشکر از پاسخ شما مطالب زیر به بحث در مورد single ended امپ اضافه می گردد:
        1- با توجه به منابع موجود در باره single ended اشاره به مدار خروجی نیز مشخص است.

        2- در سایت مورد استفاده شما اشاره به وجود قرینه سیگنال در ورودی شده و غیر از ان single ended نامیده می شود. ولی در سایتی مانند انچه که در بالای این پست دیده می شود ونویسنده برای به کار گیری op amp در تقویت سیگنال دو راه تغذیه op amp که منجر به پایه گذاری دو نوع مدار bipolar operation وsingleended operation می شود و این به دلیل تغییر ساختار طبقه خرجی op amp در پاسخ به سیگنال است نه در پذیرش دو یا یک مسیر در ورودی. ادرس این مطلب در بالا اورده شده.
        3-با جمع اوری نتایج مشخص می شود برای استفاده کردن از این نام به ساختار خروجی از نظر تک بودن عنصر تقویت یا وجود داشتن عنصر دیگر با کار کرد قرینه توجه می کند. ولی امکان استفاده از این در جایی دیگر نیز وجود دارد و شاید مرز کاربرد ومفهوم بسیار نزدیک به هم میشود
        4- یک تقویت کننده پوش پول با یک جفت ترانزیستور در خروجی دیگر single ended نامیده نمی شود.
        5-مدارات op amp و مدارات stk در صورت استفاده از ولتاژهای متقارن نمی توانند single ended باشند..





        و یک سوال که همه می توانند در پاسخ به ان شرکت کنند :


        ایا می توان گفت یک تقویت کننده صوتی های فای از نوع single ended ابته با مفهوم خروجی فقط کلاس a است؟چرا؟

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : این تقویت کننده رو ببینین! A discrete, cascoded, fully-differential power

          شاید دو کلمه Fully Balance و unbalance واژگان گویاتری باشه!

          سیگنال صوتی پس از تبدیل و طی مراحلی بر روی دیسک ضبط میشود و دستگاه دیسک خوان (مانند CD Player و یا DVD Palyer) با خواندن اطلاعات دیسک همان سیگنال x را تولید میکند. وظیفه سیستم صوتی از این به بعد انتقال x به بلندگو میباشد. برای انتقال این اختلاف پتانسیل میتوان از روشهای مختلفی استفاده نمود ، یکی انتقال با دو سطح ولتاژ که حالت معمول بوده و آنرا UnBalance مینامیم و دیگری انتقال با سه خط ولتاژ که آنرا Balance مینامیم. اگر سیستمی از مدار ورودی Input Buffer تا مدار خروجی Output Buffer سیگنال x را در حالت balance انتقال دهد میگوییم سیستم Fully Balance هست ولی اگر فقط بافر ورودی آن سیگنال را در حالت Balance دریافت کند و مدارات داخلی حتی یک بخش سیگنال را در حالت unbalance انتقال دهد سیستم را unbalance مینامیم.

          http://www.hifi.ir/?cat=3

          حله؟ :rolleyes:

          شهریار
          Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : این تقویت کننده رو ببینین! A discrete, cascoded, fully-differential power amp

            :applause:
            خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

            با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : این تقویت کننده رو ببینین! A discrete, cascoded, fully-differential power amp

              اگر یادم باشه انجمن یک سری از موارد که باعث تبلیغ برای کار بر می شد حذف کرده بود ولی هنوز عکس/ این افتخار تمام دوران کارخانجات صوتی در ایران را با خود حمل میکنید؟حد اقل اگر یک مقدار اطمینان از سرقت صنعتی از طرف خارجیان هنوز موجود هست میتوانید نقشه این دستگاه high end تان را توی سایت بذارید تا صنعت ساخت high end ده سال جلو بیافتند.

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : این تقویت کننده رو ببینین! A discrete, cascoded, fully-differential power amp

                اگر یادم باشه انجمن یک سری از موارد که باعث تبلیغ برای کار بر می شد حذف کرده بود ولی هنوز عکس/ این افتخار تمام دوران کارخانجات صوتی در ایران را با خود حمل میکنید؟حد اقل اگر یک مقدار اطمینان از سرقت صنعتی از طرف خارجیان هنوز موجود هست میتوانید نقشه این دستگاه high end تان را توی سایت بذارید تا صنعت ساخت high end ده سال جلو بیافتند. whistling
                سلام
                من تقریباً همیشه مباحث این قسمت از انجمن رو دنبال می کنم. تعداد افراد فعال تو این بخش، نسبت به بخش هایی مثل avr و ... خیلی کم هست. ولی همین نفرات کم ( از جمله شهریار خان ) هم به اندازه توانشون فعالیت می کنن و خیلی اوقات هم مطالب جالبی ارائه دادن.
                اما متاسفانه شما از وقتی وارد این قسمت شدین، همه رو بستین به رگبار انتقاد! نمیگم بده. ولی خوب بود حداقل به ازای چند پست انتقادی، ما یه مطلب مفید هم از شما می دیدیم

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : این تقویت کننده رو ببینین! A discrete, cascoded, fully-differential power amp

                  اقای محمودی متاسفانه نشان دادن افتخارت فنی بچه های ایرانی نباید با تبعیت از احساس نزدیکی و دوستی و تلافی برای دوستان باشد.می توانید این ادعا که مطالب خوبی درج شده را اثبات کنید ؟ همین بس است که چند نفر دو ست از یک انجمن از کیفیت کاریکدیگر تمجید و تعریف کنند ؟ایا برای انتقاد خود من هم باید اول یک مطلب وزین بفرستم ؟یا انتقاد به یک سطح پایین در یک فعالیت به خودی خود وجود ندارد و مشخص نمی باشد؟و ایا اگر من مطالبی را که قبلا نوشته ام را به شما تسلیم کنم چیزی در شما تغییر می کند ؟ :wow: ما باید قبل از دیگران خود را سنجیده باشیم و با توجه به هوشیاری و سطح اگاهی کنونی چرا اکثرا در این مورد ناکامیم؟لطفا به سطح مطالب و حتی ساخت پروژه ها در این قسمت نظری بیاندازید و اگر شما قضاوت کردید که این ارسالات (البته منظور ارایه مقالات است و نه پرسش ها) سطح متوسطی هم داشت بنده ضمن پس گرفتن این شوخی ها به اصلاح خود مشغول می شوم. :angry:

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : این تقویت کننده رو ببینین! A discrete, cascoded, fully-differential power amp

                    نوشته اصلی توسط حامد 57
                    اقای محمودی متاسفانه نشان دادن افتخارت فنی بچه های ایرانی نباید با تبعیت از احساس نزدیکی و دوستی و تلافی برای دوستان باشد.می توانید این ادعا که مطالب خوبی درج شده را اثبات کنید ؟ همین بس است که چند نفر دو ست از یک انجمن از کیفیت کاریکدیگر تمجید و تعریف کنند ؟ایا برای انتقاد خود من هم باید اول یک مطلب وزین بفرستم ؟یا انتقاد به یک سطح پایین در یک فعالیت به خودی خود وجود ندارد و مشخص نمی باشد؟و ایا اگر من مطالبی را که قبلا نوشته ام را به شما تسلیم کنم چیزی در شما تغییر می کند ؟ :wow: ما باید قبل از دیگران خود را سنجیده باشیم و با توجه به هوشیاری و سطح اگاهی کنونی چرا اکثرا در این مورد ناکامیم؟لطفا به سطح مطالب و حتی ساخت پروژه ها در این قسمت نظری بیاندازید و اگر شما قضاوت کردید که این ارسالات (البته منظور ارایه مقالات است و نه پرسش ها) سطح متوسطی هم داشت بنده ضمن پس گرفتن این شوخی ها به اصلاح خود مشغول می شوم. :angry:
                    جناب آقای حامد، منظور من اینه که همیشه، همه جا و از همه چیز میشه انتقاد کرد. ولی منی که انتقاد می کنم، باید حداقل پام رو یه قدم از طرف مورد انتقاد جلوتر گذاشته باشم.
                    در هر صورت ...
                    موفق باشید

                    دیدگاه

                    لطفا صبر کنید...
                    X