اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دلایل بعضی نکات در طراحی مدارات میکرو کنترلری

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    دلایل بعضی نکات در طراحی مدارات میکرو کنترلری

    سلام
    اگه دقت کرده باشید بعضی وقتها ما یک سری اصول رو تو طراحی هامون رعایت میکنیم که فقط بهش عادت کردیم ولی اگه کسی از ما بپرسه چرا؟ افرادی مثل من که بدون پیش زمینه علمی این کارها رو میکردند ، جواب دقیقی نمیتونن بدند
    الان که به بعضی چیزایی که تا به حال درست کردم نگاه میکنم ، نمیدونم چرا بعضی کارها رو مرتبا تکرار میکنم . واسه همین از شما درخواست میکنم منو راهنمایی کنید . پیشاپیش از نظرات ارزشمندتون متشکرم .
    1- چرا توی اکثر دستگاههای میکروکنترلری که حتی نیاز به چند ولتاژ مختلف نیست و ولتاژهای مدارات همه 5 ولته باز هم ما از آداپتور 12 یا ...استفاده میکنیم بعد رگولاتور میگذاریم ؟ چرا ما آداپتور 5 نمیگذاریم ؟
    2 - من اوایل توی مدارام از رگولاتورهای سری 78 استفاده میکردم . تو اولین مداری که با 2574 بستم حس کردم عملکرد مدارن از نظر هنگ و نویز بهتر شده و از اون به بعد کلا با 2574 و 2576 کار کردم و واسم عادت شد ... آیا این قضیه درسته ؟ یعنی با اونا عملکرد بهتری دارن ؟(بحث من صرفا جریان دادن بیشتر یا داغ نکردن و عدم نیاز به هیت سینک نیست ؛ فقط عملکرده )
    3- استفاده از low pass filter تو تغذیه مدار هم واسم عادت شده . توی یک پروژه تعداد زیادی دستگاه داشتم که 485 کار میکردن و مدتها باهش درگیر بودم تا اینکه توی خروجی اداپتورم یک فیلتر گذاشتم شامل یک سلف بشکه ای 220 میکرو هانری و دو خازن 4.7 میکرو که قبل و بعد سلف بودن و مشکلم حل شد . آیا اینم کار درستی هست ؟ اگه درسته ، جای قرار دادن این فیلتر بعد از آداپتور و قبل از رگولاتوره یا بعد از رگولاتور باید بگذاریم یا اینکه فقط واسه تغذیه میکرو بذاریمش؟
    4- خیلی جاها میگن خازن 100 نانو تو نویز تغذیه خیلی خوبه و بعضی ها تا میتونن نزدیک هر آیسی که نگاه میکنی یک 100 نانو بین vcc و gnd گذاشتن . آیا این کار اصولیه ؟ آیا محدودیتی در تعداد خازنهای 100 که نزدیک آیسی ها میذاریم وجود نداره ؟
    5- توی میکروکنترلرهای سری atmega من حس بدی نسبت به مگا 8 دارم حس میکنم خیلی وقتها مشکلات عجیبی باهش اتفاق میفته و یا میکرو mega162 که تعداد خیلی زیادی رو به علت ولتاژ نامناسب سوزوندم ! اما Atmega32 با شرایط ناجور ولتاژی هم خیلی کمتر آسیب میدیده اما در کل با mega64 خیلی راحت تر بودم و حتی تو کارایی که حافظه کمی لازمه از آن استفاده میکنم . با توجه به یکی بودن معماری تمام این خانواده و تفاوت کم بین آنها ، آیا کیفیت این آیسی ها در عمل باهم تفاوت داره ؟ برای شما تجربه شده این موضوع؟
    Don't hesitate to ask any question ..

    #2
    پاسخ : دلایل بعضی نکات در طراحی مدارات میکرو کنترلری

    1- چون خیلی کم پیش میاد در آداپتورها دقیقا همون ولتاژی رو که روش می نویسه تولید کنه مثلا یه 5 گرفتم 5.5 ولت تولید می کرد یکی دیگه گرفتم 4.5 ولت. بنابرین بهتر اینه که یه مقدار بالاتر بگیرم و از رگلاتور استفاده کنم.
    2- در رگلاتور های خطی مثل 78 کاهش ولتاژ با استفاده از اتلاف صورت میگیره که این باعث افزایش مصرف و داغ شدن میشه اما در رگلاتورای سوئیچینگ مثل lm2576 با قطع و وصل کردن مقدار خروجی رو تنظیم می کنه و با عث کاهش در اتلاف توان میشه و همچنین دارای حفاظت در برابر اتصال کوتاهه.
    3- اگه از همون رگلاتور های LM2576 استفاده میکنی در خروجیش یک خازن و سلف میزاری (باید بزاری) که خودش نقش همون فیلترو ایفا میکنه این فیلتر هرچی به المان های مهم مصرف کننده نزدیک تر باشه بهتره.
    4- در یک مدار وقتی با یک خازن در ورودی جلوی ریپل و نویز رو میگیرین ممکنه در بقیه مسیر باز هم روش نویز بفیته بنابرین میان در آخرین جای مسیرش که همون ورودی تغذیه آی سی هست یدونه دیگه خازن میزارن که از عدم وجود هر نویز و ریپل دیگه مطمئن بشن.
    5- از اونجایی که سری مگا توشون تقلبی زیاد شده و متاسفانه اصلا نمی شه تشخیصشون داد بهتره از جای مطمئن بخرین و حدامکان از اون مدلاییش استفاده کنین که کمتر رایجه تا احتمال تقلبی بودنشون کمتر بشه.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : دلایل بعضی نکات در طراحی مدارات میکرو کنترلری

      نوشته اصلی توسط mohammadfa91

      3- اگه از همون رگلاتور های LM2576 استفاده میکنی در خروجیش یک خازن و سلف میزاری (باید بزاری) که خودش نقش همون فیلترو ایفا میکنه این فیلتر هرچی به المان های مهم مصرف کننده نزدیک تر باشه بهتره.
      دوست عزیز این فیلتر وظیفه صافی موج PWM رو بر عهده داره در نتیجه خودش و حتی زمینش دارای نویز فرکانس بالا هست و هر چی از مدارات حساس دور تر باشه بهتره معمولا بعد از این فیلتر یک فیلتر دیگر قرار می دهند که وظیفه ی آن حذف نویز است و این فیلتر هر چه به مدارات حساس نزدیک تر باشد بهتر است.
      برای حذف نویز زمین هم باید از سلف در مسیر زمین استفاده کرد البته این نویز چون روی کمترین پتانسیل مدار سوار است معمولا به چشم نمی آید.
      مقدار عناصر فیلتر حذف نویز همیشه کوچک است :

      sigpic

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X