اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

الکترونیک آنالوگ کاربردی

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    الکترونیک آنالوگ کاربردی

    پیچیدگی الکترونیک در عصر حاضر بیشتر طراحان را بر این وا داشته است که برای هرکاری از آی سی خاص خودش استفاده کند. این کار مزایای زیادی دارد که مهمترین آن پایین آوردن زمان طراحی هست ، اما در بعضی اوقات برای بعضی کارها ممکن هست آی سی مورد نظر ساخته نشده باشد. یا اینکه قطعات موجود انعطاف پذیری لازم را برای طرح ما نداشته باشد ، و همچنین عدم موجود بودن قطعه در بازار داخل و ... . بگذریم از اینکه خیلی از آی سی هایی هم که برای کارهای خاص طراحی شده اند برای راه اندازی و گرفتن نتیجه مطلوب به تجربه زیادی نیاز دارند . در این جاست که متوجه می شویم که داشتن یک عقبه قوی از طراحی آنالوگ می تواند در اینجور مواقع خیلی مفید باشد.
    ولی یک مثلی هست که میگه "همه چیز را همگان دانندو ..." در زمینه مدارهای دیجیتال تو انجمن نسبتا خوب کار شده اما در مورد مدارهای آنالوگ خیلی کار نشده البته باید از جناب کی نژاد به خاطر آموزش های خیلی خوبی که قرار دادند تشکر کنم و همچنین از سایر دوستان که در بخش سوییچنگ واقعا زحمت کشیده اند. اما باید افراد بیشتری دست به کار بشوندتا در جنبه های مختلف طراحی آنالوگ بتونیم حرفی برای گفتن داشته باشیم و یک انجمن پویا تو حوزه آنالوگ داشته باشیم.
    به دلایلی که ذکر شد تصمیم گرفتم این تاپیک را ایجاد کنم که همه بچه ها مدارهای آنالوگی که طراحی کردند اینجا به اشتراک بگذارند و ترجیحا تحلیلی هرچند مختصر از مدارشان را اینجا بگذارند.

    #2
    الکترونیک آنالوگ کاربردی(درایو کردن سنسور انکودر انعکاسی)

    اولین مدار را خودم می گذارم.
    این مدار جهت درایو کردن سنسور انکودر نوری انعکاسی طراحی شده. با توجه به اینکه سنسور های انعکاسی نسبت به سنسورهای عبوری ، سیگنال خروجی ضعیف تری دارند، در مقابل نویز حساس تر بوده و خطای انکودر زیاد خواهد شد. لذا باید تمهیداتی برای آن اندیشید. این بود که من این مدار را طراحی کردم با سنسور TCRT5000
    این طرح دارای 2 تغذیه 5 و 12 ولت بوده و فرکانس قطع و وصل آن را تا 300 هرتز امتحان کردم .
    این مدار از دو قسمت Transmiter و Receiver تشکیل شده است.
    مدار Transmiter:


    خوب همان طور که گفتم سنسورهای انعکاسی سیگنال خروجی ضعیفتری دارند در نتیجه SNR اونا پایین هست خصوصا نسبت به نور محیط حساس هستند پس بهترین راه اینه که سیگنال انکودر را روی فرکانس بالاتر مدوله کنیم و در مراحل بعد سیگنال مدوله شده را تقویت کنیم.
    تو مدار بالا u2A به همراه دو تا مقاومت و دو تا خازن و یک کریستال 32768 یک اسیلاتور با پایداری بالا را تشکیل می دهد و 5 تا گیت باقی مانده وظیفه تقویت جریان را بر عهده دارند .دیود موازی شده با مقاومت وظیفه خالی کردن خازن ذاتی led را در نیم سیکل low برعهده دارد. TCTR5000 وظیفه انتشار سیگنال حامل و مدوله کردن سیگنال پیام (که همان وضعیت انکودر هست) را بر عهده دارد. خروجی TCRT5000 با Sig برچسب زده شده که در مدار گیرنده تقویت می گردد.که در پست بعد خواهید دید.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : الکترونیک آنالوگ کاربردی(درایو کردن سنسور انکودر انعکاسی)

      رسیدیم به مدار گیرنده این مدار از 2 مرجله فیلتر کریستالی و 3 طبقه تقویت و یک آشکارساز و یک مدار اشمیت تریگر تشکیل شده است.


      مقاومت r26 و خازن های c18 , c19 فیلتر تغذیه برای خط 12 ولت را تشکیل می دهند همچنین R6,C4,C5,C6 یک فیلتر تغذیه خوب برای بایاس کردن گیرنده TCRT5000 را بر عهده دارد. R5 که بایاس TCRT5000 را بر عهده دارد وبا تغییر آن می توان حساسیت سنسور را تغییر داد.

      R7,X1,C2,C3 اولین طبقه فیلتررا تشکیل می دهد X1=32768 می باشد.

      U1A همراه قطعات دور و بر خود اولین طبقه تقویت را تشکیل می دهد.

      طبقه بعدی فیلتر و تقویت کننده شبیه به طبقه اول می باشد تنها با فرق اینکه بهره کمتری دارد.

      U1C همراه با قطعات دور و بر خود یک طبقه تقویت کننده قابل تنظیم تشکیل می دهد با بهره بین 2 و 11

      C15,R18,D1,D2,C16,R19 تشکیل یک مدار آشکار ساز پیک را می دهند .

      U1D هم به همراه قطعات دو رو بر خود تشکیل یک مدار اشمیت تریگر با دامنه هیسترزیس 2.5ولت را می دهد.

      ترانزیستور Q1 هم با دو تا مقاومتی که بهش وصل هست وظیفه تبدیل سطح سیگنال به 5 ولت بر عهده دارد.


      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X