اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

    1. چون لینوکس نسبت به ویندوز سیستمآ‌عامل امنآ‌تری است
    ۲. چون لینوکس رایگان است
    ۳. چون لینوکس واقعاً میآ‌تواند نیازهای شما را برآورده کند
    ۴. و از همه مهمآ‌تر، چون لینوکس نرمآ‌افزار آزاد است
    و
    لینوکس به درد چه کسانی نمیآ‌خورد؟
    ۱. چون لینوکس نسبت به ویندوز سیستمآ‌عامل امنآ‌تری است
    هیچ کس دوست ندارد فایلآ‌هایی که در رایانهآ‌اش دارد، با یک ویروس به کلی از بین بروند یا آسیب ببینند. این فایلآ‌ها ممکن است عکسآ‌هایی باشند که با دوربین دیجیتالی گرفته شدهآ‌اند، و یا موسیقیآ‌هایی باشند که با دقت بسیاری جمعآ‌آوری شدهآ‌اند. در رایانهآ‌های شرکتآ‌ها، این فایلآ‌ها ممکن است اسناد حسابداری شرکت باشند و ازبینآ‌رفتن آنآ‌ها میآ‌تواند فاجعه تلقی شود. لینوکس از این نظر امنآ‌تر از ویندوز است.
    چرا لینوکس امنآ‌تر است؟
    امنیت یک سیستمآ‌عامل، با تعداد ویروسآ‌ها و برنامهآ‌های خرابکار دیگری که برای آن نوشته میآ‌شوند، نسبت عکس دارد. تعداد ویروسآ‌هایی که در هر ماه برای ویندوز نوشته میآ‌شود، بسیار بیشتر از تعدادی است که برای لینوکس نوشته میآ‌شود. (لازم به ذکر است که ویروسآ‌ها اغلب فقط در یک سیستمآ‌عامل میآ‌توانند خرابکاری کنند.) این پدیده دو دلیل دارد:
    نخست این که تعداد کاربرانی که با ویندوز کار میآ‌کنند، هنوز بسیار بیشتر از لینوکس است (حدود ۹۰ درصد از رایانهآ‌های جهان از ویندوز استفاده میآ‌کنند، حال آن که سهم لینوکس فقط حدود ۴ درصد است). بنابراین، طبیعی است که ویروسآ‌نویسان خرابکار، خرابکاری خود را برای سیستمآ‌عاملی انجام دهند که کاربران بیشتری دارد.
    لینوکس و بیشتر نرمآ‌افزارهایی که در آن اجرا میآ‌شود، متنآ‌باز (Open-Source) هستند و بنابراین همه میآ‌توانند کدهای منبع آن را ببینند و از سازوکار داخلی آنآ‌ها سردربیاورند و حتی آن را بهبود ببخشند. بنابراین اگر کسی یک اشکال امنیتی را در لینوکس پیدا کرد، انگیزهٔ بیشتری برای رفع این اشکال دارد تا نوشتن یک ویروس و سوءاستفاده از آن اشکال. در مورد ویندوز اوضاع برعکس است. ویندوز متنآ‌باز نیست و کسی نمیآ‌تواند سازوکار داخلی آن را کشف کند. بنابراین، اگر کسی اشکالی را در ویندوز پیدا کرد، تنها کار خلاقانهآ‌ای که میآ‌تواند انجام دهد این است که با نوشتن یک ویروس، دیگران را از ضعف سیستمآ‌عاملی که با آن کار میآ‌کننند گاه کند و به شرکت سازندهٔ ویندوز، یعنی مایکروسافت، بقبولاند که این مشکل باید رفع شود.
    گذشته از این، لینوکس به عنوان یک نرمآ‌افزار، واقعاً امنیت بیشتری نسبت به ویندوز دارد. سازندگان لینوکس از همان ابتدا به فکر نوشتن یک سیستمآ‌عامل مطمئن و امن بودند و کار خود را بر این اساس پیش بردند. ولی ویندوز در اصل با هدف راحتآ‌تر شدن کار با رایانه توسعه یافت و امنیت در آن چندان مطرح نبود. مسائل امنیتی بعداً برای سازندگان ویندوز اهمیت پیدا کردند و به تدریج به ویندوز اضافه شدند.
    یکی دیگر از عوامل تعیینآ‌کنندهٔ امنیت یک نرمآ‌افزار این است که هیچ کارکرد ناخواستهآ‌ای نداشته باشد. بعضی از برنامهآ‌ها علاوه بر کارهایی که کاربر از آنآ‌ها انتظار دارد (مثلاً پخش یک موسیقی یا نوشتن روی یک لوح فشرده) اطلاعات و تنظیمات شخصی کاربران را هم، بدون این که کاربر بداند، از راه اینترنت به شرکت سازندهٔ نرمآ‌افزار ارسال میآ‌کنند. یا بعضی دیگر از برنامهآ‌ها به اجبار پیامآ‌های تبلیغاتی یا درخواستآ‌هایی برای پرداخت پول به کاربر نشان میآ‌دهند. لینوکس و اغلب نرمآ‌افزارهایی که در آن اجرا میآ‌شوند و متنآ‌باز هستند، هیچ کدام از این کارهای ناخواسته را انجام نمیآ‌دهند.
    ۲. چون لینوکس رایگان است
    متأسفانه در ایران بسیاری از نرمآ‌افزارها به طور غیرقانونی به کار میآ‌روند که این کار در عرف بینآ‌المللی جرم تلقی میآ‌شود. (البته استفادهٔ غیرقانونی از نرمآ‌افزارها مختص ایران نیست.) استفاده از نرمآ‌افزارهای قفلآ‌شکسته از نظر اخلاقی نادرست است و نقض حقوق برنامهآ‌نویسانی است که آن را با صرف هزینه و وقت بسیار زیاد تولید کردهآ‌اند. یکی از راهآ‌های برونآ‌رفت از این مشکل رواج دادن فرهنگ رعایت حقوق تولیدکنندگان نرمآ‌افزار و پرداخت هزینهٔ واقعی این نرمآ‌افزارها است. (هرچند که این هزینه گاهی بسیار بیشتر از چیزی است که ما انتظار داریم.) ولی راه آسانآ‌تر استفاده از نرمآ‌افزارهایی است که واقعاً رایگان هستند و نیازی به پرداخت هزینه ندارند. لینوکس و اغلب نرمآ‌افزارهایی که در آن اجرا میآ‌شوند رایگان هستند. در سالآ‌های اخیر، کیفیت این نرمآ‌افزارها بسیار بهتر شده و به رقیبی جدی برای نرمآ‌افزارهای تجاری تبدیل شدهآ‌اند.
    ۳. چون لینوکس واقعاً میآ‌تواند نیازهای شما را برآورده کند
    شاید مهمآ‌ترین دلیلی که برای استفاده نکردن از لینوکس بیان میآ‌شود، این باشد که لینوکس نمیآ‌تواند کارهایی را که در ویندوز انجام میآ‌دهیم، انجام دهد. این گفته تا حد بسیار زیادی نادرست است. نرمآ‌افزارهای بسیار متنوعی برای انجام هر نوع کاری در لینوکس وجود دارند؛ مثلاً نرمآ‌افزارهای اداری که کار آفیس مایکروسافت را انجام میآ‌دهند، نرمآ‌افزارهای گرافیکی که کار فوتوشاپ را میآ‌کنند، نرمآ‌افزارهای اینترنتی و چت، ابزارهای برنامهآ‌نویسی بسیار قدرتمند و نرمآ‌افزارهای پخش موسیقی تنها برخی از نرمآ‌افزارهایی هستند که در محیط لینوکس اجرا میآ‌شوند.
    لینوکس امکانات بسیار زیادی برای کار با زبان فارسی هم دارد. حتی برخی از نرمآ‌افزارهای لینوکس، محیط کاربری کاملاً فارسی دارند؛ چیزی که در دنیای ویندوز خیلی کم پیدا میآ‌شود.
    ۴. و از همه مهمآ‌تر، چون لینوکس نرمآ‌افزار آزاد است
    لینوکس و اغلب نرمآ‌افزارهایی که در آن اجرا میآ‌شوند تحت مجوز جیآ‌پیآ‌ال (GPL) یا سایر مجوزهای نرمآ‌افزارهای آزاد منتشر میآ‌شوند. این مجوزها به کاربران نرمآ‌افزارها اجازه میآ‌دهند تا برای هر منظوری از نرمآ‌افزار استفاده کنند و حتی آن را تغییر دهند و بهبود ببخشند و برنامهٔ بهبوددادهآ‌شده را دوباره منتشر کنند. لازمهٔ این آزادی این است که کدهای منبع نرمآ‌افزار در اختیار همه باشد. نرمآ‌افزارهای غیرآزاد، مثل خود ویندوز، حتی اگر رایگان هم باشند، معمولاً هیچآ‌کدام از این اجازهآ‌ها را به کاربران خود نمیآ‌دهند.
    آزاد بودن نرمآ‌افزار باعث میآ‌شود تا افرادی که در تولید آن سهیم هستند، محدود به یک شرکت خاص نباشند، بلکه تمام کاربران از سراسر دنیا بتوانند آن را بهبود ببخشند و تواناییآ‌های جدیدی را به آن اضافه کنند. در واقع نرمآ‌افزارهای آزاد با مشارکت داوطلبانهٔ برنامهآ‌نویسانی از سراسر دنیا نوشته میآ‌شوند. سیستمآ‌عامل لینوکس هم به همین ترتیب ساخته شده و گسترش یافته است. نمونهٔ دیگری از نرمآ‌افزارهای آزاد، که در ویندوز هم اجرا میآ‌شود، مرورگر اینترنتی فایرفاکس است.
    وقتی از یک نرمآ‌افزار آزاد استفاده میآ‌کنید، این آزادی را دارید که هر طور که بخواهید از آن استفاده کنید و اگر نیاز به امکانات بیشتری داشتید خودتان نرمآ‌افزار را مطابق نیازهای خود تغییر دهید یا برنامهآ‌نویسانی را استخدام کنید که این کار را برایتان انجام دهند. این کار درمورد برنامهآ‌های تجاری امکانآ‌پذیر نیست، زیرا کد منبع آن نرمآ‌افزارها فقط در اختیار شرکت سازنده است و کسی جز او نمیآ‌تواند تغییری در نرمآ‌افزار ایجاد کند. لینوکس نرمآ‌افزار آزاد است و این برای یک سیستم عامل، به عنوان مهمآ‌ترین نرمآ‌افزار در هر رایانه، میآ‌تواند برتری بسیار بزرگی باشد.
    لینوکس به درد چه کسانی نمیآ‌خورد؟
    اگر رایانه نقش بسیار کمآ‌اهمیتی در زندگیآ‌تان دارد.
    اگر حوصله یا فرصت آشناشدن با یک محیط جدید رایانهآ‌ای را ندارید. مهاجرت از ویندوز به لینوکس و پیدا کردن راهآ‌هایی که کارهای سابقآ‌تان را با آن انجام دهید، میآ‌تواند کمی وقتآ‌گیر باشد.
    اگر معتاد بازیآ‌های رایانهآ‌ای سهآ‌بعدی هستید که در ویندوز اجرا میآ‌شوند (و در لینوکس هنوز نمیآ‌توانند اجرا شوند).

    منبع : http://physics.sharif.edu

    #2
    پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

    احسان جان دستت درد نکنه .
    کارت درسته برادر !

    یه چیزی هم من به این مطالب اضافه کنم که برای ما الکترونیکی ها هم خیلی مزایا داره !
    مثلا این جمله معروف رو شنیدین که میگن توی لینوکس همه چیز فایل محسوب میشه ؟
    خوب این یعنی چی ؟
    یعنی اینکه مثلا اگر قرار بود دستگاهی بسازی که به پورت سریال کامپیوترت وصل بشه و خواستی برای پورت سریال برنامه نویسی کنی فقط کافیه که فایلی که نماینده پورت سریال هست رو باز کنی و با همون دستورات Write و Read معمولی بهش اطلاعات بفرستین یا بخونید .
    در مورد سخت افزارهای دیگه هم همچین وضعی مطرحه .

    من که الان دارم از اوبونتو استفاده میکنم تمام خواسته هام مثل کامپایلر ، محیط IDE برای برنامه نویسی ، پخش فایلهای Multimedia ، تایپ ، اینترنت و ... رو کاملا برآورده کرده و میکنه

    فقط فعلا تنها چیزی که توی لینوکس ندارم یه برنامه شبیه شاز گرافیکی برای میکروکنترلرهاست ، یه چیزی مثل پروتیوس .
    که اونم به لطف بر و بچه های لینوکس کار و توسعه دهندههای با مرام و گل گلاب همین امروز فردا میاد !

    راستی یه مطلبی هم یه جا خونده بودم اینکه NASA روی مریخ نوردهای روح و فرصت از سیستم عامل لینوکس مبتنی بر دبیان استفاده کرده !
    که مطمینا واسه کار خودش هم یه تغییراتی روش داده دیگه حتما
    چگونه هوشمندانه بپرسیم

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

      من مدت زیادی نیست که رفتم سمت لینوکس! ولی متاسفانه هجرت من مصادف شد با شروع امتحانات و هنوز موفق نشدم زیاد باهاش ور برم! یک ماهی میشه که پارسیکس نصب کردم. فقط بگم که فوق العاده ست! فکر می کنم جالب ترین قسمتش همون محیط ترمینال باشه. چیز زیادی فعلاً ازش نمی دونم ولی تا همین قدر که باهاش کار کردم، حسابی منو تحریک کرده که کل تابستونم رو روش وقت بذارم! قبلاً فکر می کردم یه چیزی تو مایه های همین dos باشه ولی این کجا و dos کجا! انعطاف پذیری و تنوع دستوراتش نظیر نداره. چند روز پیش cd اوبونتوی منم اومد. اون رو هم نصب کردم. ولی به خاطر کندی که نسبت به پارسیکس داره ، برام خسته کننده بود! تازه نرم افزار های خیلی کمتری هم نسبت به پارسیکس به صورت پیش فرض رو خودش داره.

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

        احسان جان اینجا که خدای نکرده نمیخوای جنگ بین کاربرای Ubuntu و Parsix راه بندازی ؟!
        اگه اینطوریه بگم بر و بچ بیان قشون کشی :
        forum.ubuntu.ir

        نترس بابا ، شوخی کردم :biggrin:
        اصلا قشنگی لینوکس به همینه
        هر کسی از هر توضیعی که خوشش میاد و نیازهاشو برطرف میکنه میتونه استفاده کنه

        آهان راستی یکی دیگه از دلایلی که من لینوکس رو به ویندوز ترجیح میدم وجود LUG است .
        میدونی که .
        لاگ مخفف Linux Users Groups هست .
        هر استانی یکی داره .
        من تو رشتم و هر جمعه صبح با دوستان LUG دور هم جمعیم :smile:
        چگونه هوشمندانه بپرسیم

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

          سلام بر بزرگان
          اگه برای برنامه نویسی از لینوکس استفاده میکنین opensuse 10.3 یکی از بهترین انتخابا برای شماست. :applause: :applause: :wow: :wow:

          مرسی
          Upload your files Here. Great Azeri Resumable File Host: http://endir.az/index.php?lang=5

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

            نوشته اصلی توسط عابد بابازاده
            سلام بر بزرگان
            اگه برای برنامه نویسی از لینوکس استفاده میکنین opensuse 10.3 یکی از بهترین انتخابا برای شماست. :applause: :applause: :wow: :wow:

            مرسی
            با سلام
            میآ‌تونم بپرسم چرا؟ مگه این توزیع چه ویژگی خاصی برای برنامهآ‌نویسان داره؟
            با تشکر
            من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

              سلام
              راستش من اولش برای برنامه نویسی رفتم سراغ لینوکس و بعضی از توزیع های لینوکس رو نصب کردم .
              یعنی می خواستم ببینم که کدومشون ابزارهای بهتری برای برنامه نویسی داره.
              البته می خواستم برنامه نویسی گرافیکی رو انجام بدم .
              همه مون می دوونیم که نرم افزارهایی که همراه یه توزیع هستند ( "معمولا" ) سازگاری بهتری دارن با اون توزیع لینوکس تا اون پک هایی که ما خودمون تحتی از همون نرم افزارها نصب می کنیم.
              برنامه ی K-develop (در واقع یه IDE هست) که معمولا توی اکثر توزیعا پیدا می شه.
              اما یه برنامه ی دیگه به اسم anjuta هست (یه IDE خیلی قشنگ شبیه dev-cpp هست) که من تا حالا فقط توی suse دیدمش.
              من از ابتدا برنامه نویسی رو تو لینوکس با c++ و SDL توی اون شروع کردم و دیگه برای تنظیم انجوتا با gnu gcc مشکلی نداشتم.
              ولی k-develop تا اونجایی که من دیدم برای کار با SDL نیاز به ساختن پروژه داره و روی فایل تکی اونو کامپایل نمی کنه. (شبیه relo)
              ولی انجوتا از ان لحاظ هم اذیت نمی کنه
              اصلا باید بگم حتی یه تازه وارد هم داخل suse با یه که ور رفتن شاید بتونه به راحتی کار با IDE های مشابه داخل ویندوزش برنامه بنویسه و کامپایل کنه
              البته می تونین فایل rpm یا tarنصب انجوتا رو پیدا کنین ولی تا اونجایی که من دیدم هر کدوم برای توزیع خاصی هستن و این جوری تنظیمش هم برای تازه کارا مشکل می شه.
              و باید ورژن خاصی از gcc رو در بعضی مواقع داشته باشین که همین مجبورتون میکنه که در کنار gcc فعلی از یه ورژن قدیمی یا جدید تری که باید نصبشکنین و همیشه هم روی هر لینوکسی درست نصب نمی شه (مخصوصا اگه tar باشه) استفاده کنین که تا همین جا هم که می بینید به دردسرش ننمی ارزه .
              البته خوب می تونید از k-develop استفاده کنین که هم عمومیت بیشتری داره و هم فایلهای برناه تون رو در قالب پروژه نگه می داره که معمولا برای بعضی حالات خوبه.


              البته اقا مانیان شما بدل نگیر من قصد توهین به ubuntu رو ندارم. :biggrin: بهر حال یه چیزی توی آبانتا هست که من خیلی دوستش دارم و توی سوژه نیست و اون هم دسترسی R/W به NTFS هست که با کمال تاسف حتی توی suse 10.3 هم نیست.

              قابل توجه visual کار ها که توی open suse 10.3 شما قابلیت برنامه نویسی با C# و visual basic و ... رو دارین.

              یه نرم افزار به اسم virtual box هم همراه سوژه هست که می تونه بصورت مجازی (نه مثلwine که api های ویندوز رو فراخوانی می کنه و مجازی نیست) سیستم عامل های دیگه از جمله ویندوز رو بالا بیاره
              البته خوب مسلما نرم افزارهای دیگه یی هستن که این کارو بکنن مثل vmware ولی چه بهتر که یکی همراه لینوکس بدون زحمت دانلود باشه.
              لازم به ذکره که یه ورژن از آبانتا که من دارم خودش برای اون حالتی که خودشو تو ویندوز باصطلاح نصب میک نه و بالا میاره از virtualbox استفاده می کنه.

              suse : بخونید سوژه ، این تلفظ اصل المانیشه که به معنی افتاب پرسته

              راستی کسی debian توی بازار تهران یا شهرستان دیده. قیمتش چنده و چند تا cd/dvd هست؟ آخرین ورژنش توی ایران چنده.

              در ضمن اگه مشکلی داشتین "و اگه بلد بودم" شاید بتونم کمکتون کنم. :biggrin: فقط باید امتحاناتم تموم شه.

              راستی اگه لینوکس دارین acronis true image یه نرم افزار خوب برای backup به صورت image گرفتن از پارتیشناتونه که حتی در حالت bootable cd هم از فلش درایوها و حالت شبکه برای رسانه ی ذخیره سازی فایل image استفاده می کنه و از پارتیشنهای لینوکستون هم backup میگیره.
              compression بالایی هم داره (برای من تا 19درصد هم کمپرس کرد) که البته بستگی به نوع داده هاتون داره
              قابلیت ساختن درایو مجازی با فایل های image تون داره که خیلی خوبه و ..... که حضور ذهن ندارم .
              حتما امتحانش کنین.
              Upload your files Here. Great Azeri Resumable File Host: http://endir.az/index.php?lang=5

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

                در مورد لینوکس باید بگم که یکی از مزیتاشاینه که اگه لیست پروسه های در حال اجراش رو ببینید می بینید که بزرگترینشون حدودا شاید 100 کلیوبایته و تکه های کوچیک و زیادی داره که مین باعث این میشه که به رم کمتری نیاز داشته باشه و همه چیز که تقزیبا نیاز دارینو همراهش داره:
                مثلا:
                k3b برای رایت
                gimp برای ویرایش عکس که زیاد کم از photoshop نداره
                open office جایگزینی بر ای microsoft office
                پشتیبانی از زبان فارسی (به حدی که تو بعضی توزیعا مثل سوژه شما تاریج هجری شمسی رو هم میبینید.)
                قیمتش هم خیلی پایین تره
                open source هست
                ویروس های کمی براش نوشته شده که به خاطر ماژول های زیادشه.
                در زمان نصب با توجه به خصوصیات سخت افزاری سیستمتون همونجا کامپایل می شه که همین سازگازیشو با سیستمتون بالا می بره
                و....

                در مورد یکی از معایبش هم باید بگم که ساپورت زیادی برای سخت افزاراتون نداره یعنی به اون اندازه ای که شرکتا درایور های ویندوزو بیرون میدن برای لینوکس نمی دن.
                یکی دیگه این که اگه کسی کار عادی داشته باشه مثل فیلم و آهنگ و مخصوصا بازی سراغ ویندوز می ره. (البته این شاید اشکال لینوکس نباشه و فقط یه عادت باشه)

                نظرم اینه که بروبچ دانشجوی کامپیوتر حتما به سراغش برن

                ولی چیزی که من دیدم اینجا اینه که بعضی از دانشجوهای دیگه هم طرفش میان می خواستم بدونم چرا . (البته یه دلیلش می تونه این باشه که امکان ملی شدنش وجود داره و یا اطلاعات عمومی یا تنوع یا سرگرمی یا شایدم اشنایی با تکنولوژی و ...) ؟؟؟؟؟

                Upload your files Here. Great Azeri Resumable File Host: http://endir.az/index.php?lang=5

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

                  عابد عزیز از توضیحاتت ممنون

                  خدمتتون باید عرض کنم که من اوبونتو دارم و Anjuta هم توی مخازنش بود و نصب کردم و ازش استفاده میکنم
                  و برای ساختن GUI هم از Glade استفاده میکنم
                  خیلی هم راضیم ، البته هنوز تو بکارگیری این نرم افزارها حرفه ای نیستم

                  اون نرم افزار ویرایش عکسی که معرفی کردین بنام gnome منظورتون gimp بود ؟

                  دبیان رو من دیدم فروشگاه سیتو داره :
                  http://www.sito.ir
                  http://www.sito.ir/advanced_search_result.php?keywords=debian&x=1 0&y=8
                  چگونه هوشمندانه بپرسیم

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

                    سلام
                    شما درست می گی
                    من دارم می نویسم اینقدر سرم مشغول صفحه کلیده که نمی دونم چی دارم تایپ می کنم ولی الان اصلاحش می کنم بله همون لهئح رو می گم .
                    اگه آبانتا هم انجوتا رو داره چه بهتر ما هم خوشحال شدیم. ولی کاش توی ورژن لایو تک سیدیش هم می گذاشت که بدون دانلود داشته باشی اونو/
                    من تعصب خاصی روی هیچ توزیعی از لینوکس ندارم . به هر حال آبانتا هم خوبه دیگه. :mrgreen:

                    البته صرف نظر از اینا نظرم اینه که ویندوز و لینوکس رو با هم نگه داریم . و لینوکس رو نمیشه حداقل فعلا جایگزینی برای ویندوز دونست. بلکه می شه کنار ویندوز اونو داشت.
                    یه جورایی باید بگم انگار ماژول های مختلف ویندوز همکاری بهتری رو با هم دارن تا لینوکس. مثلا اگه برنامه ای در لینوکس داره کار میکنه و شما بخواید لینوکسو ببندی اکثراد ااینطوره که بستن اون برنامه بدون اجازه صورت می گیره. ولی تو ویندوز اکثرا عکس اینه. البته این یه مثال بود.
                    از طرفی چون تعداد فایلای لینوکس زیاده و کوچیک هم هستن ، در دراز مدت یک مقداری پراکندگی ممکنه بیشتر بشه و اصلا بطور کلی می دونید که تعداد فایل های زیادتر هم خودش باعث افت سرعت میشه.
                    مطلب دیگه این که اگه لینوکس سخت مشغول کار باشه اینو کمتر نشون می ده تا ویندوز و برای دوستام زیاد پیش میا که بخاطر همین موضوع مجبور میشن بعد از باز کردن برنامه های مختلف بصورت پشت سر هم لینوکسشون هنگ کنه و اونا هم با کلیک ها بیخودی چوب لای چرخ بذارن و بعد ریست کنن که باعث بشه درایوای لینوکس و ویندوزشون صدمه ببینه یا حتی لینوکسشون بالا نیاد.


                    در مورد فرمایش آقا حمید (البته ایشون بزرگوارند) که فرمودند ورودی و خروجی ها توی لینوکس به صورت فایله ، باید بگم که توی ویندوز یا حتی داس هم همینطوره.
                    اینو هم توی خود سیستم عامل و هم توی برنامه نویسیش میشه فهمید:
                    مثلا توی داس copy con text.txt این فرمان شبیه copy file1.txt file2.txt هست که فایل مبدا همون console=keyboard هست.
                    توی ویندوز هم علاوه بر اینکه این شکل فرمان داخل داسش کار می کنه و هم اینکه اگه شما بخواین پوشه ای یا فایلی به اسم هایی مانند aux com1 com2 lpt1 lpt2 و غیره بسازید این کار انجام نمیشه که همین نشون می ده که همچنین ساختار هایی (بصورت فایل یا پوشه یا ...) در ویندوز وجود دارند.
                    داخل برنامه نویسی هم مثلا توی c++ شما می تونید یک دستکاه رو مانند یک فایل به یک جریان ورودی ، خروجی یا ورودی-خروجی وصل کنید و با اون کار کنید.
                    فرمایش ایشون هم درسته . چون توی لینوکس هم همچنین قضیه ای صادقه که برنامه نویسی رو باهاش خیلی لذت بخش می کنه و حتی دقیقا توی لینوکس ساختار های فایل مانند دستگاه ها رو می تونیید ببینید. البته الآن توی لینوکس نیستم تا جای دقیقشو بهتون بگم . ولی اگه رفتم بهتون می گم. فکرکنم dev/ باشه (مخفف devices) .

                    من یه توضیح در مورد خودم بدم اینه که اصلا خاصیت multitasking ندارم و اگه gimp رو مثل همینجا gnome بنویسم تا دوباره متن رو نخونم نمی بینم یا نمی فهمم که اشتباه کردم.
                    حتی بعضی مواقع یکی شماره همراهمو می خواد امکان داره 10 ثانیه معطلش کنم. به هر حال ممنون از تذکرت. :nice: :nice: :nice: :applause: :applause: :applause:

                    راستی سوتی تابلویی دادم مگه نه :redface: :redface:

                    Upload your files Here. Great Azeri Resumable File Host: http://endir.az/index.php?lang=5

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

                      با سلام
                      آقا منم تعصب روی توزیع ندارم همینآ‌جوری پرسیدم چون فکر کردم شاید یه دلیل خیلی خاصی برای suse وجود داره!
                      راستی یه توزیع هم هست که کار یه سری از دانشجویآ‌های ایرانی بود به نام opendevelop که همه ابزارهای برنامهآ‌نویسی رو روش گذاشته بودند!
                      من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

                        بابا بخدا قسم (از خدا که بالاتر نداریم) منظورم شما یا بزرگوار دیگه ای نبود .
                        در مورد اون توزیع جدید ه ممنونم. تو بازار هستش ؟
                        Upload your files Here. Great Azeri Resumable File Host: http://endir.az/index.php?lang=5

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

                          نوشته اصلی توسط عابد بابازاده
                          بابا بخدا قسم (از خدا که بالاتر نداریم) منظورم شما یا بزرگوار دیگه ای نبود .
                          در مورد اون توزیع جدید ه ممنونم. تو بازار هستش ؟
                          با سلام
                          آقا مهم نیست تعصب لینوکسی عین ثواب است حالا روی هر توزیعی! حالا به جز شوخی یه دوستا فروشگاه اینترنتی هستند که توزیعآ‌های لینوکس رو میآ‌فروشند:
                          http://www.linuxshop.ir/
                          http://www.sito.ir/
                          یه سر بزن شاید کارت راه بیفته!

                          من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

                            با سلام
                            من تا حالا به غیز از ویندوز چیز دیگری استفاده نکردم
                            می خواستم بدونم می تونم لینوکس در کنار ویندوز داشته باشم
                            و راهنمایی کامل می خوام که چطر می تونم 2 تا را با هم داشته باشم
                            و برای من از چه توزیعی استفاده کنم بهتر هستش با تشکر
                            سخت ترين چيزي كه مي توان در زندگي ياد گرفت اين است كه از روي كدام پل
                            بايد رد شد و كدام پل را بايد خراب كرد
                            از سه چيز متنفرم 1- خيانت 2- دروغ 3- نامردي
                            { خلاف قوانین - پاک شد }

                            دیدگاه


                              #15
                              پاسخ : چرا بهتر است که از لینوکس به جای ویندوز استفاده کنیم؟

                              چرا نمیشه
                              منتها بهتره اول ویندوز نصب کنی و بعد لینوکس
                              وقتی که لینوکس نصب شد یه مدیر بوت مثل grub یا lilo هم نصب میشه .
                              ویندوز هم بصورت اتوماتیک تشخیص داده میشه و توی منوی بوت گذاشته میشه
                              به همین سادگی :smile:



                              منتها اگر بعد از نصب لینوکس ، ویندوز نصب بشه قضیه یه طور دیگه است

                              من خودم اولش فدورا نصب کرده بودم ولی بعد از نصب اوبونتو ، دوستدار اوبونتو شدم
                              توزیع parsix خیلی کاربرپسنده

                              من پیشنهادم اینه که شما از parsix شروع کن
                              بصورت live هم بوت میشه و help فارسی هم داخل خودش داره
                              شما یه بار بصورت live از روی cdrom بوت بکن و توی help ش راهنمای نصبش رو نگاه کن و قدم به قدم باهاش parsix رو روی هاردت نصب کن
                              چگونگی پارتیشن بندی رو هم اونجا گفته

                              اوبونتو هم انجمن فارسیش خیلی خوبه

                              این توزیعها رو هم میتونی از فروشگاههایی که معرفی شد تهیه کنی

                              خب ، پس منتظر چی هستی و داری منو نگا میکنی ؟ :biggrin:
                              چگونه هوشمندانه بپرسیم

                              دیدگاه

                              لطفا صبر کنید...
                              X