سلام
ارمین جان مولتی ترن 100 کیلوی مدار وقتی روی وسط باشه (2 طرف 50 کیلو) مدار با فرکانس حدود 50 کیلوهرتز نوسان میکنه. این مولتی ترن برای تریم دقیق فرکانسه که به این صورت هست که سیم فرکانس متر رو نزدیک مدار میگیرن و تنظیم میکنن (طبق ویدئویی که از این شماتیک توی یوتیوب دیدم) بزار روی حالت وسط باشه با اون کاری نداشته باش
تجربیات خودم از این مدار:
مدار خودم (PCB طراحی شده حودم که توی فایل دانلود موجوده رو ساختم و مشکلی نداره و کار میکنه. اما خیلی وقت سر یه قطعه مشکل داشتم که نمیفهمیدم از کدوم قطعه هست. مدار کار میکرد اون اوایل اما برای یک لحظه که اتصال کوتاهش کردم دیگه کار نمیکرد. تمام قطعات رو تست کرده بودم اما برای مدتی رهاش کردم تا ایده حل مشکلش به ذهنم برسه (همیشه بهم ثابت شده وقتی مداری میسازم و کار نمیکنه برای مدتی بزارمش کنار و فقط به تمام احتمالاتش فکر کنم نه این که دست به هویه بشم همه قطعاتو دربیارم) اولین کاری که کردم مدار تست ir2153 رو روی برد برد بستم. این مدار :
مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید
چند تا ای سی که داشتم رو امتحان کردم و سالم هاش رو جدا کردم. مدار خیلی سادس مبدل 12 به 220 ولت 50 هرتز هست. توی این مدار همه شرایط احتمالی که ممکنه اتفاق بیوفته رو ازمایش کردم مثل قطع کردن اتصالات و تست ماسفت های مختلف و تست تاثیر ولتاژ تغذیه رو ای سی و غیره... بعد قطعات قسمت محافظ اتصال کوتاه رو PCB رو کامل دراوردم و ای سی رو توی مدار گذاشتم . از قبل ماسفت های irf740 رو امتحان کرده بودم روی مدار تست و جواب میداد. گذاشتم توی PCB و مدار رو روشن کردم... باز مدار نوسان نمیکرد و توی خروجی ولتاژ نداشتم. ولتاژ روی گیت هار. چک کردم یکی 0.3 ولت یکی دیگه 6.5 ولت بود و این یعنی اشتباهی هست. ماسفت هارو از pcb دراوردم و پایه های ماسفت pcb به ماسفت های مدار تست روی برد برد وصل کردم. نوسان داشتم! پس حتما ماسفت های IRF740 مشکل داشتن با این که تست با مولتی متر خبر از این نمیداد اصلا. این دفعه IRFP460 گذاشتم و مدار رو روشن کردم. روشن شد هر طرف دقیقا ولتاژ یکسانی داشتم (35 ولت) قسمت دوبل 12 ولتم هم درست بود غیر از این که 7912 ندارم الان بزارم توی مدار تا -12 هم بگیرم. خلاصه این ماجرا این بود وقتی یک مداری کار نمیکنه و همه قطعات رو تست میکنید و از pcb هم مطمعنید برگردید به نقطه شروع. قدم قدم تست بگیرید و قطعات رو جداگونه امتحان کنید. ماسفت های من توی تست نشون نمیدادن حالت نیم سوخته دارن فقط توی تست جداگونه میشد فهمید. برای همین من شکی به ماسفت ها نداشتم
حرارت قطعات مختلف مدار برای من تو حالت بی باری اینجوری بود: ماسفت های که به هیت سینک کوچیک منبع تغذیه کامپیوتر بسته بودم کمی گرم میشه بعد از چند دقیقه بی باری (حدود 40 درجه) ; 13007 حدود 50 درجه میشه ; مقاومت های 3 وات 56 کیلو و 100 کیلو داغ میشن اما نه در حد سوختن و تغییر رنگشون ; هسته ترانس مقداری گرم میشه (40 درجه) و طبیعیه. اما به خاطر جنس چینی هسته و مرغوب نبودن بعضی هسته ها شاید هسته داغ بشه که در این صورت از مقدار خازن سری با هسته کم کنید تا از اشباع هسته جلوگیری بشه (مثلا به جای 5 تا 470 نانو 3 تا 470 بزارید)
ارمین جان اگه میگی وقتی 10 امپر کشیدی هیت سینک خیلی داغ شده (350 وات گرفتی دیگه؟) طبیعیه عزیز من! خود سوییچینگ پاور کامپیوتر وقتی کار میکنه فکر کنم حدود 150 وات میانگین توان میده. خروجی هوای فن گرمه گرمه شما در همون حال پاور رو باز کنی به هیت سینک ها دست بزنی دستت میسوزه. این اتلافه توانه و وجود داره