اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدارسوییچینگ ترانزیستوری ساده

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    مدارسوییچینگ ترانزیستوری ساده

    سلام
    ببخشید من یه میکرو دارم و خروجی هر پایه میکرو رو میخام به یه مدار سوییچینگ بدم.اول از یه رله استفاده کردم که این کار واسم انجام ولی سر وصدای زیادی داره به همین دلیل گفتم از ترانزیستور استفاده کنم که این کار به جای رله واسم انجام بده.ولی به یک مدار سوییچینگ ساده ترانزیستوری نیاز دارم که بتونه جریانی در حد چار امپر
    عبور بده.ضمنا
    ممنون میشم کمک کنید

    #2
    پاسخ : مدارسوییچینگ ترانزیستوری ساده

    حتما میخواید با ترانزیستور باشه یا با ماسفت هم باشه طوری نیست؟
    ولتاژ تحریک ترانزیستور چقدره؟
    آیا جهالت نیست که آدمی ساعات شیرین امروز را فدای روزهای آینده کند؟

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : مدارسوییچینگ ترانزیستوری ساده

      نه دوست عزیز موردی نداره.فقط میخام که بجای رله از ترانزیسور استفاده کنم.ولی ترانزیستور باید تحمل جریان عبوری چند امپر رو داشته باشه.

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : مدارسوییچینگ ترانزیستوری ساده

        سلام
        این یه مدار سوئیچ ترانزیستوری هستش
        با بسته شدن کلید موتور روشن میشه و با باز شدنش خاموش. ترانزیستور از خانواده BJT و نوع NPN هستش (که اینجا برای مثال TIP41 گذاشته شده).



        اگه شما بخواید این ترانزیستور رو به وسیله میکروکنترلر کنترل کنید باید بجای اون کلید، یکی از پایه های میکرو رو به اون وصل کنید.
        اما مشکلی وجود داره.
        اینکه شما می خواید از ترانزیستورتون جریان زیادی بکشید. ترانزیستور های BJT مصرفشون بالاست یعنی به فرض همین TIP41 برای اینکه حدودا 6 امپر رو سوئیچ کنه از طریق کلکتورش، از پایه بیسش باید یه چیزی حدود 600 میلی آمپر عبور کنه. و میکرو نمیتونه 600 میلی آمپر به بیس اون بده بنابراین یا ترانزیستور درست سوئیچ نمیشه یا اینکه پایه میکرو میسوزه. بنابراین باید از یه ترانزیستور دیگه این وسط استفاده کنید که بین میکرو و TIP41 قرار بگیره.
        البته یه راه دیگه هم هست که شما می تونید از ترانزیستورهای MOSFET استفاده کنید که مصرف جریانشون بسیار بسیار پایینه و هم اینکه توان بالایی دارن. اما بازم یه مشکل وجود داره اونم اینکه این ماسفت ها معمولا ولتاژی که برای بردنشون به حالت سوئیچینگ هست یکم بالاس مثلا 10 ولت و این ولتاژ رو مستقیم نمیشه از میکرو گرفت. پس بازم باید یه ترانزیستور دیگه بین میکرو و ماسفت قرار بگیره اما اینو در نظر داشته باشید که توان مصرفی خود ماسفت بسیار کمه.
        البته ترانزیستورهای ماسفتی هم هستن که با 5 ولت به حالت سوئیچ میرن.

        دیدگاه

        لطفا صبر کنید...
        X