نوشته اصلی توسط
seeto مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید
- ترانسBB دسته دوم:
در این ترانس ما یک هسته داریم که روش عایق رو میپیچیم "2 الی 3 میلیمتر که میشه چسب نواری شیشه ای باشه یه رزین اپوکسی " سپس سیم ثانویه پیچیده میشه و بین هر طبقه چند دور عایق در آخر هم 10 دور عابق و پیچیدن اولیه
که در این نوع ترانس ثانویه از 800 دور تا 1600 دور ایده آل است
در اینگونه ترانس ها هم از یکی از دو نوع هسته ای که در بالا ذکر شد میشه استفاده کرد
دقت بفرمائید مهمترین نکته آب بندی و ایزوله کردن ثانویه نسبت به هسته و نسبت به اولیه و حتی ایزوله کردن طبقات ثانویه نسبت به خودش
در این روش دیگه نگرانی اینرو نداریم که آیا ثانویه به جهت درست پیچیده شده یا اشتباه چون به هر سمتی بپیچیم با دوبار تست در ولتاژ پایین میتونیم جهت درست پیچیدن اولیه روی ثانویه رو متوجه بشیم
چند نکته:
1-بهترین عایق روی هسته همون رزین اپوکسی با 2سانتی متر قطر که در هنگام سفت شدن داخل پمپ خلع گذاشته شده و هواگیری شده"حباب های داخل رزین که بخاطر مخلوط کردن و هم زدن دو اسید مکمل ایجاد میشه"
2-بهترین عایق بین طبقات ثانویه و روی ثانویه نواری است که به اسم نوار تفلون ترجمه شده که در تصویر پایین صفحه" ترانس روس با نوار تفلون"دیده میشه >این نوار با این ابعاد مورد نیاز کمی مشکل است اگر آمار فروشنده و فروشگاهی دارید اطلاع بدید.
3-در صورت پیدا نکردن عابق مناسب میتوان از چندین دور چسب نواری که به دقت پیچیده و هواگیری شده میتوان استفاده نمود ویا از پلاستیک لوله ای ضخیم که مغازه های ابزار فروشی در عرض فکنم 2متر و طول چند ده متر دارند ضخامت این پلاستیک در حدود 0.1میلیمتر میباشد
4- همیشه هنگام شروع به پیچیدن ثانویه 1 سانتی متر فاصله از دو سر هسته رو رعایت بفرمائید و پلاستیک ضخیم رو که در بالا گفتم به عرض هسته ببرید در اندازه های طول برابر "یک دور یا دو دور کافی است
5-خوب این ترانس پالس با ولتاژ چند صد هزار ولت سرو کار داره پس عایق کاری مهمترین نکته ها در ساخت این ترانس است که در آخر کار و پیچیدن سیم اولیه میتوان کل ترانس رو توسط مقوا قالب گیری کرد و ترانس رو در رزین اپوکسی قرق و با پمپ خلع هواگیری کرد
6-کار کردن با رزین اپوکسی مشکل است و کمی تجریه و تمرین نیازه برای عایق کاری کل ترانس در آخر میتوان از پارافین پزشکی استفاده نمود که داروخانه ها دارند"تصویر زیر"
گالری تصاویر:
تصویر 1 جهت درست پیچیدن اولیه و ثانویه نسبت به هسته در ترانسفور مر پالس:
یک نمونه ترانس پالس از نوع دوم کامل و آماده پیچیده شده"کار روسها"
یک نمونه ترانس نوع دوم که در حال پیچیدن طبقات ثانویه روی هسته و عایق کاری با نوار تفلونی که عرض کردم هست:
نوار تفلون رد بحث در تصویر زیر خیلی خوب دیده میشود:
-----------------------------------------------------
یک نمونه از ترانس های اولیه ای که من بوصیله دلر 220ولت که به برق 12ولت 7 آمپر وصل شده بود و در سرعت پایین میچرخید پیچیدم که بخاطر استفاده ازچسب برق و بالشتک نامناسب"توپی قرقره" و رعایت نکر دن فاصله اتمام پیچش تا دو طرف چپ و راست ترانس/ قدرت کمی داشت و دچار نشتی بود رو میبینید که حتی در رزین اپوکسی هم خوابونده بودم:
قالب گیری و آب بندی قالب توسط چسب تفنگی:
سفت شدن رزین اپوکسی و بریدن قالب:
-----------------------------------------------------
در تصویر زیر ترانس دست پیچ توسط خودم رو میبینید که پیچیدنش به صورت درست به اتمام رسیده و در آخر چسب نواری شیشه ای پهن چند دور با هواگیری زده شده