اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار (مبدل)

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    طراحی مدار (مبدل)

    با سلام
    من یه مداری نیاز دارم(ماژول اماده مدار یا طرحی) که بتونه کار زیر را انجام بده
    ابتدا طرح قبلیشو یه توضیحی میدم بعد میخوام یه طرح جدید جایگزین طرح قدیمی بشه .اگر دوستان میتونند کمکم کنند
    طرح قدیمی:
    فرض کنید دو تا کلید UP و Down وجود داره که با فشار دادن کلید UP موتوری شروع به چرخش در جهت ساعت گرد میشه و محور این موتور به یه پتانسومتری کوپل هستش بنابراین با چرخش موتور مقدار مقاومت اون پتانسومتر نیز شروع به افزایش میکنه(یعنی با نگه داشتن یه کلید مقدار مقاومت کم و زیاد میشه که از این تغییرات مقاومت در بخش های دیگر مدار قابل استفاده هست)
    حال با نگه داشتن کلید Down موتور در جهت عکس یعنی خلاف عقربه های ساعت گرد شروع به چرخش کرده و متناظر با اون مقدار اهم پتانسومتر کاهش پیدا میکنه
    طرح جدید:حالا با توجه به توضیحاتی که داده شد.من دنبال ماژول یا مداری هستم که این کار را بدون دخالت موتور و چرخش محور انجام بده یعنی با همون دو کلید موجود بتوان مقدار اهم را کم و زیاد کرد(چون موتور ، شافت مربوط و... حالت مکانیکی دارند و میخوام به صورت دیجیتالی این کار را انجام بدم

    #2
    پاسخ : طراحی مدار (مبدل)

    سلام
    چیپهایی برای این کار ساخته شده و در بازار موجوده و خودتون هم میتونید بسازید
    [color=rgb(63, 63, 63)]DS1669[/color]
    PT2253A
    شبنم از سعی به سرچشمه خورشید رسید صائب تبریزی

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : طراحی مدار (مبدل)

      درود بر شما

      یک آی.سی. گیت NAND (مثلاً CD4011) لگیرید. با دو تا از گیت ها یک نوسانگر یک هرتزی درست کنید، و با دو گیت باقی مانده یک فلیپ-فلاپ بی استابیل درست کنید.

      نوسانگر باید یک کلید فشاری برای راه اندازی داشته باشد که با فشردن آن شروع به تولید پالس های یک ثانیه ای کند.

      فلیپ-فلاپ هم باید یک کلید فشاری داشته باشد که وقتی یک بار آن را فشار می دهید، خروجی اش تراز منطقی 1 شود و با دوباره فشار دادن آن، خروجی به صفر منطقی برود.

      یک آی.سی. شمارنده ی باینری یا BCD دو جهته 4 بیتی برای شمارش از صفر تا 15 انتخاب کنید (مثلاً CD4516). ورودی ساعت (پایه 15) آن را به خروجی نوسانگر وصل کنید. ورودی UP/DOWN آن را (پایه 10) نیز به خروجی فلیپ-فلاپ بدهید.

      خروجی های Q0 تا Q3 مربوط به آی.سی. شمارنده را به شبکه ای از مقاومت ها مانند یک مبدل دیجیتال به آنالوگ متناسب با مقدار مقاومت مورد نظر مجهز کنید.

      حال، هر بار که کلید فلیپ-فلاپ را بزنید، مدار شما بین شمارش به سمت بالا یا پایین انتخاب می کند. و با زدن و نگه داشتن کلید نوسانگر، در هر ثانیه مقدار خروجی به اندازه ی یک شانزدهم کل دامنه پله پله بالا یا پایین می رود.

      پیروز باشید

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X