اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

احکام ماه مبارک رمضان

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    احکام ماه مبارک رمضان

    سلام دوستان مهندس من. ماه رمضون شروع شده و چه خوبه که علاوه بر علم به دین خودمون هم توجه کنیم. این لینک ها بدست بنده جمع اوری شدند. امید وارم خوشتون بیاد و روزتون رو به درستی بگیرید.
    احکام ماه رمضان و روزه (مجله رشد)
    https://www.google.com/url?sa=t&sour...qOd8cGtej0tvbw
    مبطلات روزه(ایت الله مکارم شیرازی)
    mahdishahr-adineh.ir/?p=951
    فقط یه نکته که رفتن به داخل حلق و بینی دود لحیم کاری روزرو باطل میکند.
    آیا قورت دادن آب دهان روزه را باطل میکند؟(اکانون گفتوگوی دینی)
    http://www.askquran.ir/thread43325.html
    احکام روزه های مستحب، مکروه، حرام، مسافر، مریض و ... (ایت الله سیستانی)
    www.sistani.org/persian/book/50/72/

    #2
    پاسخ : احکام ماه مبارک رمضان

    اخ اخ ببخشید اینو یادم رفت
    اثار و فواید روزه
    در کل روزه پنج نوع فایده داره
    اثار تربیتی و معنوی
    اثار اجتماعی
    اثار اقتصادی
    اثار بهداشتی






    1-اثارمعنوی و تربیتی
    روزه، با کیفیتی که دارد در حقیقت روح معنوی و ایمانی انسان را تقویت و اراده او را در اجتناب از معاصی و گناه قوی و نیرومند می گرداند و رمضان ماه خودسازی و تزکیه است.
    در این باره امام علی علیه السلام چنین توصیه می فرماید: «علیکم بصیام شهر رمضان فان صیامه جنه حصینه» (امالی طوسی، ص 136)
    رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم ارزش معنوی عبادات و فرائض را مشخص فرمود و از نظر مراتب و درجات برای هر یک از آنها ارزشهای به خصوصی ذکر کرده و از باب انکه اهمیت روزه و خود سازی بوسیله آن از یک امتیاز خاصی برخوردار است او را باب و دروازه عبادات قرار می دهد:
    «لکل شی باب و باب العباده الصوم»
    برای هر چیزی بابد و دریست و درِ عبادات، روزه است.(محجه البیضاء، ج2، ص122)
    و کمتر عبادتی است که داری شرایط خاصی باشد که در حین خواب ثواب عبادت و طاعت برای شخص ثبت گردد که فرمود: «نوم الصائم عباده» «خواب روزه دار عبادت است».(همان)
    روزه عبادتی نسبتا شاق و مشکل است که باید بنده خدا به این عبادت مهم تن در دهد که تا از این باب و دروازه وارد عبادات دیگر شود.
    بنابراین روزه دروازه عبادات است به معنای اینکه خودسازی و مقاومت در انجام عبادات را از روز باید شروع نمود.
    در حدیث قدسی آمده است: «کُلُّ حَسَنَهٍ بِعَسْرِ اَمثالِها الی سَبْعِمَأهِ ضِعْفٍ الّا الصِّیامَ فَانَّهُ لی و انا اَجْزی بِهِ» (همان)
    «هر حسنه و عمل نیکی به ده برابر تا هفتصد برابر پاداش دارد مگر روزه، زیرا براستی روزه متعلق به من است و من مستقیما ثواب و جزای روزه را می دهم.»






    2-اثار اجتماعی
    روزه موجب تهذیب جامعه، و تداوم روح تعادل و همبستگی و برادری بین مسلمین و همدردی و همنواز، و استحکام پایه های فضایل اخلاقی و منهدم ساختن رذایل اخلاقی از قبیل فسق و فجور، فحشاء و جنایت می باشد.
    از نتایج بارز روزه، برانگیختن حس همدردی نسبت به مستمندان و همنوعان تنگدست است، آنانکه زندگی آسوده ای دارند و رنج فقر و طعم گرسنگی و تشنگی را نچشیده اند . ممکن است از حال مستمندان غافل بمانند و روزه وسیله ای است که آنان را از غفلت می رهاند و رنج مستمندان را به یاد آنان می آورد تا به دستگیری فقیران همت گمارند و به درد دل آنان برسند.
    از سویی به احسان و اطعام و انفاق به مستمندان در ماه مبارک رمضان بسیار سفارش شده است و از سوی دیگر گرسنگی و تشنگی روزه موجب درک رنج مستمند می گردد. و بدین ترتیب ثروتمندبه فقیر نزدیک می شود و احساس رقت می یابد و احسان و انفاق فزونی می گیرد و جامعه کمک به همنوع را می آموزد.
    تا به مسلمانان به احسان نسبت به هم بپردازد و با تمرین براین صفت ازنده انسانی ، جامعه را از کینه برهانند و برادر وار، درکنار هم از نعمت های الهی بگیرند؛ و شایسته است که روزه داران به همه این نکات انسانی روزه توجه کنند و بکوشند واقعا فریضه روزه را آنچنان که باید بجا آورند و ماه مبارک رمضان را آنچنان که سزاوار این ماه است به سر آورند تا همگان از برنامه های سازنده اسلامی بهره مند شوند.
    از حضرت امام حسن عسکری علیه السلام پرسیدند: چرا روزه واجب شده است؟
    فرمودند: تا ثرومتمند درد گرسنگی را دریابد و به فقیر توجه کند. (کافی، ج4، ص181)
    و هشام از امام صادق علیه السلام علت روزه را پرسید فرمود: «خداوند روزه را واجب کرد تا غنی و فقیر با هم مساوی باشند. و بدان جهت که غنی رنج و گرسنگی را لمس نکرده تا به فقیر رحم کند و هر وقت چیزی خواسته قدرت بدست آوردن آن را داشته است خدا خواسته است که میان بندگانش یکنواختی بوجود آورد و خواسته است ثروتمند طعم گرسنگی را بچشد، و اگر جز این بود ثروتمند بر مستمند و گرسنه ترحم نمی کرد.» (وافی، ج2، ص8)






    3-اثار اقتصادی
    روزه، سدی در مقابل اسراف و تبذیر بوده و باعث عدم تبعیض و شکاف طبقاتی از نظر اقتصادی است زیرا بوسیله بذل و بخشش و انفاق مالی، هیچ گاه فردی در اجتماع مسلمین گرفتار فقر و تنگدستی نخواهد شد.
    امیرمومنان علی علیه السلام می فرماید: فقر و تنگدستی ، مرگ بسیار بزرگ و فجیع است.(میزان الحکه ج7، ص504)
    زیرا سختی مرگ یک بار است اما سختی فقر و تنگدستی بی شمار است. روزه فریضه ای است که مسلمان را از غرقه شدن در مادی گرایی و حرص و آز برای لذت های مادی، و مسابقه برای مصرف و تن پروری می رهاند، و به او می آمزود که به فکر دیگران باشد و بر خواهشهای جسمانی خویش مسلط گردد و به مصرف به قدر نیاز قناعت ورزد و از اسراف و تبذیر بپرهیزد.
    روزه به مسلمان قناعت و مناعت را می آموزد و ارزش این صفات و تاثیر آن در ایجاد صفت برجسته دیگر همچون زهد و بخشش بسیار است. قانع از دیگران بی نیاز است و تن به ذلت و خواری نمی دهد، جامعه ای که روح قناعت را در خود بپرورد بر خود متکی خواهد بود و بیا دوری از مصرف بی رویه می تواند بر پای خویش بایستد و از بیگانه بی نیاز باشد.





    4 اثار بهداشتی
    روزه از نظر بهداشت جسم و سلامت بدن مخصوصا در سلامت معده و پاکسازی آن از انواع غذاها که موجب بیماریهاست اثرات فوق العاده دارد.
    معده و دستگاه گوارش از اعضا پرکار اندام آدمی است و با سه وعده غذا که معمول مردم است تقریبا در همه ساعات دستگاه گوارش به هضم و تحلیل و جذب و دفع مشغول است.
    روزه باعث می شود که از یک سو این اعضا استراحت کنند و از فرسودگی مصون بمانند و نیروی تازه ای بگیرند و از سوی دیگر ذخایر چربی که زیانهای مهلکی دارند تحلیل رفته و کاسته شوند.
    رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم فرمود: روزه بگیرید تا سالم بمانید.(سفینه البحار، ج2، ص78)
    از نظر روانی و اخلاقی ، مردمی که همیشه سیر می خورند تدریجا یک حالت طغیان و غرور بر ایشان دست می دهد و در نتیجه به کارهای ناپسندی دست می زنند و علاوه بر این از بسیاری کمالات معنوی باز می مانند پر واضح است که انسان وقتی همیشه سیر خورد کم کم شهوات بر او غالب می شود و چه بسا او را به نافرمانی از خدا وادار می کند، مخصوصا اگر جوان و عزب باشد و نیز پس از گذشت مقداری از زمان تغذیه خواب بر او مستولی می شود و هر اندازه معده از غذا پرتر باشد تسلط خواب بر انسان بیشتر است و قهرا انسان را از کسب کمالات و فضایل زیادی از قبیل تحصیل علوم و عبادات و... باز می دارد.
    لذا رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم می فرماید: «بپرهیزید از پرخوری و امتلاء معده، زیرا پرخوری موجب فساد بدن و سوء هاضمه و باعث انواع بیماریها و عامل کسالت بدن از اجرای عبادات الهی خواهد شد»
    و یا در جای دیگر، حضرت می فرمایند: « آن کس که عادت به پرخوری داشته و زیاد می نوشد قلب او سیاه می گردد (یعنی آمادگی بیشتری برای جنایت و کارهای زشت پیدا می نماید و نمی تواند مخلصانه و با حال بندگی عبادت خدا کند»

    منبع لینک زیر
    http://portal.anhar.ir/node/1026#gsc.tab=0


    دیدگاه


      #3
      پاسخ : احکام ماه مبارک رمضان

      بزارین منم یکم از احکام روزه خودم براتون بگم.
      امروز و فردا تقریبا بلند ترین روز های سال هستند.
      من دیورز ساعت 8:30 که افطار خوردم , ساعت 11 هم شام خوردم و 1 صبح میان وعده کامل و 2 صبح سحری کامل و ساعت 3 یک باز یک میانوعده پر خوردم و کل روز در دمای 23-24 درجه زیر کولر بودم و جز مطالعه و درس کار دیگه نداشتم .
      ساعت 7 صبح خوابیدم تا 6 بعد از ظهر.
      تا ساعت 8:12 دقیقه که اذان مشهده نه احساس گشنگی کردم نه تشنگی. افطار هم اصلا زیاد اشتها نداشتم ولی به زور خوردم دیگه.
      بفرما اینم یک نوع روزه داری. :biggrin:
      روزه داری در بلند ترین روز سال بدون تشنگی و گشنگی.
      ولی خداوکیلی خوابم میومد دیگه چیکار کنم. خود بخود اینطور شد نه این که از قبل برنامه ریزی کرده باشم. الان 2 هفتس موقع امتحاناته این طور تا 7 صبح بیدارم.
      حالا بعضیا هی بگن روزه داری سخته.
      کجاش سخته؟
      تازشم تو ماه رمضون غذا هایی می خوریم که همیشه نمی خوردیم.
      زولبیا , آش , شوله , افطار , سحر ...
      غذای نذری هم که زیاد پیدا می شه.
      تازه ثواب نماز و قرآن خوندنم زیاد تره.
      مهمونی هم که زیاد میریم.
      کلا 1 ماه تموم جشنه دیگه.

      فقط خدا نکنه ماه رمضون بیاد تو زمان کلاسا... نابود میشیم.

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : احکام ماه مبارک رمضان

        نوشته اصلی توسط Aryan_M
        بزارین منم یکم از احکام روزه خودم براتون بگم.
        امروز و فردا تقریبا بلند ترین روز های سال هستند.
        من دیورز ساعت 8:30 که افطار خوردم , ساعت 11 هم شام خوردم و 1 صبح میان وعده کامل و 2 صبح سحری کامل و ساعت 3 یک باز یک میانوعده پر خوردم و کل روز در دمای 23-24 درجه زیر کولر بودم و جز مطالعه و درس کار دیگه نداشتم .
        ساعت 7 صبح خوابیدم تا 6 بعد از ظهر.
        تا ساعت 8:12 دقیقه که اذان مشهده نه احساس گشنگی کردم نه تشنگی. افطار هم اصلا زیاد اشتها نداشتم ولی به زور خوردم دیگه.
        بفرما اینم یک نوع روزه داری. :biggrin:
        روزه داری در بلند ترین روز سال بدون تشنگی و گشنگی.
        ولی خداوکیلی خوابم میومد دیگه چیکار کنم. خود بخود اینطور شد نه این که از قبل برنامه ریزی کرده باشم. الان 2 هفتس موقع امتحاناته این طور تا 7 صبح بیدارم.
        حالا بعضیا هی بگن روزه داری سخته.
        کجاش سخته؟
        برنامه منم همینه :biggrin:
        خیلی هم عالی!!
        نوشته اصلی توسط Aryan_M
        فقط خدا نکنه ماه رمضون بیاد تو زمان کلاسا... نابود میشیم.
        اخ اخ ، گفتی!!!
        [center]یه شب خواب دیدم اون دنیا خدا ازم پرسید:وقتی همسایه ات گرسنه بود کجابودی؟
        منم گفتم: خدا جون خودت کجا بودی؟
        خیلی حال داد
        ولی بعدش رو یادم نیست ، فکر کنم سرب داغ رو با قیف ریختن تو حلقم

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : احکام ماه مبارک رمضان و روزه


          حمام روزدار:
          حمام رفتن در حال روزه اشکالی ندارد، اما اگر آب به قدری گرم باشد که موجب ضعف بدن شود، از مکروهات روزه به شمار میآ‌آید.) امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، ج 1، ص 925، م 1657(

          ایا بخار حمام روزه را باطل می کند؟
          جواب: بخار حمام مبطل روزه نیست. (ر.ک: توضیح المسائل 12 مرجع، ج 1، ص 938، م 1605)

          ایا زدن امپول روزه را باطل می کتد ؟
          جواب: به نظر برخی از مراجع احتیاط واجب آن است که روزه دار از استعمال آمپولی که به جای غذا به کار می رود خودداری کند، ولی تزرق آمپولی که عضو را بی حس می کند یا به جای دوا استعمال می شود(مثل پنی سیلین) اشکال ندارد. (ر.ک: توضیح المسائل 12 مرجع، ج 1، ص 927، م 1576)

          ایا خوتی که از لثه می اید روزه را باطل می کتد؟
          جواب: اگر بدون توجه و اختیار فرو داده شود مضر به صحت روزه نیست. (ر.ک: توضیح المسائل 12 مرجع، ج 1، ص 1012، استفتائات رهبری، س 782

          تبیان
          :

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : احکام ماه مبارک رمضان

            ای کاش مشکل جوانان (در رابطه مسائل دینی) فقط همین چیزا بود

            جامعه روحانیت در این رابطه مسئوله و باید برای مسائل دینی جوانان کار کنن

            جامعه روحانیت بعد از انقلاب رو به ضعف رفته

            و عملا در رابطه با جوانان کار خاصی نکرده
            --------------------------- --------------------------

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : احکام ماه مبارک رمضان

              نوشته اصلی توسط aswhu600
              ای کاش مشکل جوانان (در رابطه مسائل دینی) فقط همین چیزا بود

              جامعه روحانیت در این رابطه مسئوله و باید برای مسائل دینی جوانان کار کنن

              جامعه روحانیت بعد از انقلاب رو به ضعف رفته

              و عملا در رابطه با جوانان کار خاصی نکرده
              مثلا" چیکار کنن؟ :-/
              [center]یه شب خواب دیدم اون دنیا خدا ازم پرسید:وقتی همسایه ات گرسنه بود کجابودی؟
              منم گفتم: خدا جون خودت کجا بودی؟
              خیلی حال داد
              ولی بعدش رو یادم نیست ، فکر کنم سرب داغ رو با قیف ریختن تو حلقم

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : احکام ماه مبارک رمضان

                نوشته اصلی توسط 11101010000
                مثلا" چیکار کنن؟ :-/
                این بحثا از حوصله این انجمن خارجه :redface:
                --------------------------- --------------------------

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : احکام ماه مبارک رمضان

                  نوشته اصلی توسط aswhu600
                  این بحثا از حوصله این انجمن خارجه :redface:
                  دوست عزیز بنده روحانی نیست و گفتم علاوه بر فضای علمی انجمن فضای معنوی هم پیشرفت کنه

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : احکام ماه مبارک رمضان

                    نوشته اصلی توسط sheperd
                    دوست عزیز بنده روحانی نیست و گفتم علاوه بر فضای علمی انجمن فضای معنوی هم پیشرفت کنه
                    سلام من نظر خودما گفتم

                    و نظر من در مقابل جواب شما نبود اصلا

                    اینکه شما چیزی گفته باشد و من در جواب شما نظر بدم

                    اصلا اینطور نبود و اون موقع من فقط موضوع تاپیک را دیدم و نظر دادم و نظر دیگر دوستان را هم مطالعه نکردم

                    --------------------------- --------------------------

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : احکام ماه مبارک رمضان

                      نوشته اصلی توسط aswhu600
                      سلام من نظر خودما گفتم

                      و نظر من در مقابل جواب شما نبود اصلا

                      اینکه شما چیزی گفته باشد و من در جواب شما نظر بدم

                      اصلا اینطور نبود و اون موقع من فقط موضوع تاپیک را دیدم و نظر دادم و نظر دیگر دوستان را هم مطالعه نکردم

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : احکام ماه مبارک رمضان

                        کلی با خودم کلنجار رفتم یه چیزی بگم . دیدم نع . من اشتباه میکنم .

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : احکام ماه مبارک رمضان

                          نوشته اصلی توسط by pass
                          کلی با خودم کلنجار رفتم یه چیزی بگم . دیدم نع . من اشتباه میکنم .
                          از چه نظر.؟؟ :biggrin:

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : احکام ماه مبارک رمضان

                            نوشته اصلی توسط by pass
                            کلی با خودم کلنجار رفتم یه چیزی بگم . دیدم نع . من اشتباه میکنم .
                            خوب حرفتا بزن فوقش تاپیک قفل میشه

                            شاید نظرت شما ما را هم روشن بکنه
                            --------------------------- --------------------------

                            دیدگاه

                            لطفا صبر کنید...
                            X