اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی منبع تغذیه سوئیچینگ با 2 خروجی( 12و5 ولت) / توان 200W

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    طراحی منبع تغذیه سوئیچینگ با 2 خروجی( 12و5 ولت) / توان 200W

    سلام و درود بر همه

    واسه یه پروژه نیاز به طراحی یک مدار سوئیچینگ با مشخصات زیر دارم:

    ورودی: برق شهری
    خروجی ها:
    16V ----- 3A
    5V ------ 5A
    ضریب اطمینان: 2
    یعنی طراحی برای 6و 10 آمپر انجام شود.

    3 روز کامله دارم در مورد این کار تحقیق می کنم و به نظرم با نرم افزار PI expert و ای سی های سری TOP مثل TOP250ny گزینه مناسبی میتونه باشه. و تقریبا موارد مهم توی "فرم های فارسی"رو در مورد منابع تغذیه سوئیچینگ خوندم و همچنین دیتا شیت چنتا IC برای این کار مانند FS7M0880 و ای سی های TOP سری HX و GX رو نگاه کردم. و در کل دید خوبی از این کار پیدا کردم. :eek:

    اما مشکل اینجاست که (تا اونجایی که من متوجه شدم) گرفتن 2 خروجی با مدارایی که PI expert (با روش flyback و forward)ارائه میده، ممکن نیست. چون فیدبک فقط از یک از خروجی ها گرفته میشه و این کار باعث عدم دقت و ناپایداری در خروجی دیگر می شود.
    البته نرم افزار یه گزینه داره که "یک مدار 2 فیدبکی" هم ارائه میده و درصد مشارکت هر خروجی رو هم میگیره ولی فک نمی کنم این کار به لحاظ اصولی درست باشه ولی خوب به قول خودم "از هیچی بهتره!" یعنی از حالتی که فیدبک فقط از یکیشون گرفته بشه بهتره.

    نظراتی که دادم، تحلیل و برداشت خودمه و از صحت آنها کاملا مطمئن نیستم. :read:
    از صاحب نظران به خصوص کسانی از اساتید که احیانا از مدار سوئیچینگ"بیشتر از یک خروجی" گرفتن، یا تجربه عملی یا تئوری در این زمینه دارن لطفا نظرات و یا پیشنهادات خودتون رو بیان کنید. با تشکر از شما :biggrin:

    do your best please !

    #2
    پاسخ : طراحی منبع تغذیه سوئیچینگ با 2 خروجی( 12و5 ولت) / توان 200W

    با سلام
    حقیقتش من تا حال سوئیچینگ با دو تا خروجی طراحی نکردم و تو کتابی که براتون لینکش رو قرار دادم از صحفه 105 تا 122 ( شماره صحفه کتاب نه شماره PDF READER ) دو تا مدار فلایبک با چندین خروجی رو از صفر شروع کرده تا 100 توضیح داده، تو مدار اول سیستم غیره ایزوله هست ولی تو مدار دوم ولتاژ ورودی بین 90-240 ولت AC هست که توسط اپتوکوپلر ثانویه و اولیه ایزوله شده، ولی برای درک بهتر باید هر دو مدار رو تحلیل و بررسی کنی تا نکات مجهول برطرف بشن.


    درضمن برای توانی که شما میخواین بهتره از آیسی هایی استفاده کنید که توانایی درایور کردن ماسفت رو داشته باشه، یا به بیان دیگر سوئیچ قدرتش بیرون باشه! چون آیسیهای سوئیچینگی که دارای ماسفت قدرت داخلی هستند به دلایلی چون غیراصل بودن، عدم بایاس صحیح آیسی و ... نمیتونن توانی که شما میخواین رو بدن. تو کتاب بالا از آیسی UC3845 استفاده شده که سوئیچ قدرت با آیسی کنترلر کاملا مجاز هست، البته ممکنه تو اول راه به مشکل بربخورین ولی رفرنس برا این آیسی تو اینترنت کیلویی موجوده که میتونید از اونا استفاده کنید.

    موفق باشید

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : طراحی منبع تغذیه سوئیچینگ با 2 خروجی( 12و5 ولت) / توان 200W

      سلام به همه دوستان و مخصوصا استاد جباری
      این مثالهایی که از کتاب مارتی براون گفتین نمیدونم چرا احساس می کنم هسته و بوبین درست انتخاب نشده. از دوستان اگه کسی میدونه بگه که آیا اشتباهه یا درسته و من اشتباه می کنم. :nice: :sad:

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X