اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست مدار ساده ارسال fm یا am

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    درخواست مدار ساده ارسال fm یا am

    سلام
    مدلهای مختلفی از نمونه مدار fm و am دیدم .
    متاسفانه بعضی ترانسفورمر صوتی میخواستن یا همون چوک و این مسائل که پیدا نکردم در بازار .
    بعضی خارن های تریمرمی خواستند و بازم این مدل در بازار پیدا نشد .
    منظورم جمهوری و ...
    حالا دوستان با ترجمه یک مداری معرفی کنند که پیچیده نباشه و اجناسش هم در بازار موجود باشه ؟
    ممنون و متشکر

    #2
    پاسخ : درخواست مدار ساده ارسال fm یا am

    منظورتون گیرنده اس یا فرستنده؟؟؟؟ به چه منظور می خوایین استفاده کنین؟؟؟

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : درخواست مدار ساده ارسال fm یا am

      فعلا یک فرستند خوب که گیرندش از رادیو بشه استفاده کرد.
      ممنون

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : درخواست مدار ساده ارسال fm یا am


        فرستنده ی ساده AM
        این فرستنده ساده، چکیده اجزای اصلی یک فرستنده کامل را در بر دارد. این فرستنده به اندازه کافی کوچک است تا در کف دست جا شود. شما می توانید آن را در زمان کوتاهی بسازید.
        فرستنده ساده am
        بسته به آنتنی که استفاده می کنید، فرستنده می تواند صدا و آهنگ را در خانه یا خیابان ارسال نماید.
        در مدلی که ساخته ایم از فیبر سوراخ دار استفاده کرده ایم. اما اگر شما بخواهید می توانید قطعات را بدون فیبر سوراخ دار و بدون نیاز به لحیم کاری (و حتی بدون سیم سوسماری) نیز درست کنید.
        توصیه می شود برای این فعالیت پژوهشی اولیاء محترم نیز کمک کنند.

        وسایل مورد نیاز
        ١- کریستال اوسیلاتور یک مگا هرتز. این اوسیلاتور شبیه آن چیزی است که در کامپیوتر بکار می رود. ٢- ترانسفورمر صوتی. این یک ترانسفورمر (١٠٠٠ اهم به ٨ اهم) صوتی است. ٣- فیبر سوراخ دار ٤- فیش گوشی. این فیش باید به خروجی دستگاه صوتی وصل شود. ٥- باتری ٩ولتی و سر باتری مخصوص آن ٦- مقداری سیم برای اتصال قطعات روی فیبر سوراخ دار ٧- مقداری سیم روکش دار آنتن

        ساخت فرستنده
        اوسیلاتور قلب فرستنده است. این قطعه ٤ پایه دارد، اما ما فقط از سه پایه آن استفاده می کنیم. وقتی باتری را به دو پایه آن وصل می کنیم، ولتاژ روی پایه سوم آن (یک میلیون بار در هر ثانیه) بین ٠ تا ٥ ولت تغییر می کند.
        اوسیلاتور داخل پوشش (قوطی) فلزی ساخته می شود. گوشه های قوطی گرد است، مگر گوشه پایین - چپ که تیز است. این نشانگر پایه ایست که استفاده نمی شود. از این پایه برای اتصال محکم قوطی به فیبر سوراخ دار استفاده می شود، اما هیچ اتصال الکتریکی بین اجزاء داخل اوسیلاتور و پوشش فلزی آن وجود ندارد.
        فرستنده ساده am
        قطعه مهم دیگر "ترانسفورمر صوتی" است. در این مدار، ترانسفورمر نقش مودولاتور را به عهده دارد. مودولاتور شدت امواج رادیویی را تغییر می دهد تا بلندی صدا (یا آهنگ) که می خواهیم ارسال کنیم را تطبیق دهد.

        فرستنده ساده am
        ترانسفورمر دو پایه (قرمز و سفید در این تصویر) در یک طرف و سه پایه ( آبی، سیاه و سبز ) در طرف دیگر دارد. دو سیم ترانسفورمر طرف کم امپدانس (٨اهم) ترانسفورمر است. سه پایه طرف امپدانس بالای (١٠٠٠اهمی) ترانسفورمر می باشد. در این پروژه ما از پایه وسط استفاده نمی کنیم.
        نقشه این مدار در شکل زیر آمده است.

        فرستنده ساده am
        تصویری از مدار کامل شده را در زیر ملاحظه می نمایید.
        فرستنده ساده am

        کنار هم قرار گرفتن قطعات
        ترانسفورمر دو زائده فلزی در زیر دارد. آنها را خم نمایید، تا بتوان آن را به فیبر بچسبانید. یا دو سوراخ بزرگ در فیبر بوجود آورید تا دو زائده از آن عبور کند، و سپس دو زائده را رو فیبر خم کنید تا ترانس به فیبر محکم شود. البته برای استحکام بیشتر می توانید زائده خم شده را به فیبر لحیم نمایید.
        ترانس را در سمت چپ فیبر نصب کنید تا فضای مناسبی در سمت آن وجود داشته باشد.
        اوسیلاتور را در سمت راست فیبر قرار داده، پایه های آن را در فیبر وارد نمایید. طرف مسی فیبر باید به سمت پایین باشد و اوسیلاتور روی فیبر قرار گیرد.
        پایه های اوسیلاتور را به نرمی روی فیبر خم نمایید تا کمی به فیبر محکم شود. پایه های اوسیلاتور را به فیبر لحیم نمایید. مراقب باشید خیلی زیاد لحیم نکنید.
        سر لخت سیم قرمز را وارد یک سوراخ (استفاده نشده) فیبر سوراخ دار نمایید. سر لخت سیم قرمز جا باتری را وارد سوراخ نزدیک سوراخ فوق کنید. سر سیم را کمی خم نموده و سپس آنها را به هم لحیم نمایید.
        سیم سفید ترانسفورمر را وارد سوراخی که نزدیک پایه بالا - چپ اوسیلاتور است، کنید. سپس این سیم را به پایه بالا-چپ اوسیلاتور لحیم کنید.
        یک سیم سوسماری را از وسط نصف کنید تا دو تکه سیم (که هر کدام یک سوسماری دارد) حاصل شود. در شکل بالا برای وضوح بیشتر، از سیم سوسماری با دو رنگ مختلف استفاده شده است. سر سیم های سوسماری را لخت کنید.
        سیم مشکی باتری را وارد سوراخ نزدیک پایه پایین - راست اوسیلاتور نمایید. سر یکی از سیم های سوسماری را نیز وارد سوراخی دیگر (ولی نزدیک پایه پایین - راست اوسیلاتور) کنید. حال این دو سیم را به پایه پایین - راست اوسیلاتور لحیم کنید. سیم سوسماری نقش سیم زمین را به عهده دارد.
        انتهای لخت سیم سوسماری دیگر را وارد سوراخ نزدیک پایه بالا - راست اوسیلاتور کنید و به آن لحیم نمایید. این سیم سوسماری نقش آنتن را به عهده دارد.
        پوشش پلاستیکی فیش را بردارید، سیم سبز و آبی ترانس را از پوشش پلاستیکی رد کنید. قسمت فلزی فیش دارای دو اتصال فلزی است که بر روی هر کدام سوراخی وجود دارد. یکی از سیم ها را از یک سوراخ رد کنید و به آن لحیم نمایید. سیم دیگر را از سوراخ دیگر عبور دهید و به آن لحیم کنید. وقتی قسمت فلزی سرد شد، پوشش پلاستیکی را روی قسمت فلزی پیچ کنید.
        فرستنده ساده am
        استفاده از فرستنده
        اکنون ما آماده ایم تا از فرستنده استفاده کنیم. فیش را وارد خروجی یک دستگاه صوتی (مثل ضبط صوت ، آمپلی فایر کوچک، پخشCD ) نمایید.
        فرستنده را نزدیک یک رادیو AM قرار دهید و موج آن را روی ١٠٠٠تنظیم کنید، به طوری که صدای منبع صوتی را بتوانید در رادیو بشنوید. شدت صدای منبع صوتی و رادیو را تنظیم کنید تا بهترین کیفیت بدست آید.
        بدون سیم آنتن یا اتصال خوب زمین، فرستنده بردی در حد چند ١٠سانتیمتر دارد. برای بهبود کیفیت و افزایش بُرد آن، سیم زمین را به یک زمین خوب (مثل شیر آب سرد)، و سیم آنتن را به یک سیم بلند وصل نمایید. در برخی کشورها محدودیت ارسال امواج رادیویی وجود دارد، بنابراین قبل از بلند کردن آنتن (بیش از ١متر) از آن قوانین اطلاع حاصل نمایید.
        به عنوان یک کار نمایشی فرستنده و رادیویی که تا کنون ساخته اید را کنار هم بگذارید و ارتباط رادیویی بین آنها بر قرار نمایید.

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : درخواست مدار ساده ارسال fm یا am


          از ترانزیستور 2n2222 استفاده کنید دیود وریکب جوان داره سلفش هم 5 دور روی لوله خودکاره سیم یک
          باند FM

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : درخواست مدار ساده ارسال fm یا am

            دیدگاه

            لطفا صبر کنید...
            X