اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

هوشمندانه سوال بپرسیم!

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
این موضوع برجسته شده است.
X
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    هوشمندانه سوال بپرسیم!

    سلام ،

    جدیدا شاهد این هستیم که سوالات کاربران در بخش ها مخصوصا avr بسیار غیرحرفه و ساده می باشد. یعنی ، سوالاتی از طرف کاربران مطرح می گردد که به دفعات زیاد پاسخ داده شده اند.

    تصمیم بر آن گرفتم تاپیکی ایجاد کنم که «پرسش سوال» را کمی متفاوت تر از قبل انجام دهم


    > چرا هوشمندانه سوال کنیم !؟

    به یاد داشته باشید پاسخدهی به سوال شما کاملاً به نحوه ی پرسش آن توسط خود شما بستگی دارد ، مسلماً هرچه سوال با جزئیات باشد ؛ دستیابی به جواب برای شما راحت تر و پاسخدهی به سوال برای پاسخ دهنده آسان تر است !

    > قدری بگردید : )

    فراموش نکنید که همیشه جستجو برای رسیدن به سوال ، از وقت شما به بهترین نحو حفاظت به عمل می آورد. توصیه ی من در این قسمت این است :

    1.جوابتان را با جستجو در گوگل یا ویکی های سازندگان محصول پیدا کنید ! فرض کنید من قصد دارم یه مدار سنسور گاز باآ‌ avr بسازم. چکار کنم !؟ ابتدا در گوگل ، متن مورد نظر خود را به انگلیسی یا به فارسی جستجو می کنم ، متن مورد نظر من «آموزش ساخت مدار سنسور گاز با avr » است ، لفظی انگلیسی از آن میسازم یا حتی از مترجم گوگل کمک میگیرم ! متن مورد نظر من «gas sensor with avr» خواهد بود ، به جستجوگر گوگل مراجعه می کنم و نتایج را جستجو می کنم ، یکی از نتایج ، مثلا این را باز می کنم ، خب ، کد هارا را برایم در تگ Code قرار داده ، مشکلی نیست ، مراحل را با عکس به من نشان داده اند و همه چیز مهیاست. گاهی نتیجه ی مورد نظر ، مطلوب نیست ، کافی است متن انتخابی خود یا نتیجه ای که باز کرده ایم را تغییر دهیم ، و دنبال نتیجه ی دیگری باشیم : )
    2.در ECA جستجو کنید ! سایت eca منبع پرباری برای آموزشها و سوالات متداول است ، کافی است همان آموزش نصب را به این صورت در گوگل سرچ کنیم :
    کد PHP:
    کد:
    آموزش ساخت سنسور گاز با avr site:eca.ir
    3.از راهنما های خود سازنده غافل نشوید ! سایتی که «مثلا» میکروی avr را ساخته است ، atmel.com است ، کافی است به آن سایت مراجعه کنید و دنبال بخشی با محتوای "Guide" ، "FAQ" یا هر عنوان مرتبط دیگری بگردید ، احتمال اینکه پاسخ سوالتان آنجا باشد زیاد است ; )


    > صبر داشته باشید !

    الکترونیک مفهوم صبر را به خوبی در خود گنجانده است ، انتظار نداشته باشید مشکلات بزرگ با سرچ کوچکی در Google حل شود ! کمی در دیگر سایت ها به دنبال راهنماها ، FAQ ها و... بگردید ، مطالب را سرسری نخوانید ، ممکن است در قسمتی که آن را با بی میلی می خوانید جوابتان نهفته باشد !

    > جوابم را پیدا نکردم ! کجا و چگونه سوال کنم !؟

    به چند نکته توجه کنید:
    1.برای سوال ابتدایی ، انتظار راهنمایی دقیق را نداشته باشید ! مهمترین چیزی که یک مسافر تازه وارد به الکترونیک باید آن را یاد بگیرد ، این است که باید خودش تلاش کند ! انتظار نداشته باشید سوالات ابتدایی تان را قدم به قدم ، همراه با عکس و فیلم و ... برایتان حل نماییم ! ما تکه های پازل را در اختیارتان قرار خواهیم داد ، اما چیدن آن را به خودتان واگذار خواهیم کرد
    2.سوالتان را برای افراد ، پیام خصوصی نکنید ! مطمئن باشید اینکار هیچ تاثیر مثبتی در سرعت دستیابی به جواب شما نخواهد داشت ، علاوه بر این ، اکثر متخصصان ترجیح می دهند سوالات را در مکان عمومی پاسخ دهند تا خصوصی ، زیرا مطمئن خواهند شد سوال شما Archive شده و منبعی خواهد شد برای آیندگان !
    3.سوال خوب در عنوان خوب است ! بارها و بارها گفته شده است عنوان تاپیک شما باید نشانگر محتوای آن باشد ، فرض کنید مشکل من ، روشن نشدن میکروی avr atmega32 خودم است(مثال هستش) ، 3 عنوان برای آن در نظر میگیرم :
    1.کمک کنید توروخدا
    2.مشکل با روشن شدن avr
    3.مشکل در روشن شدن avr atmega32

    کدام را می پسندید !؟ مسلما سومی را ! ما هم همینطور ! مطمئن باشید اگر عنوانتان صحیح نباشد ، هیچوقت نخواهید توانست سوال صحیح بپرسید ، و بالطبع هیچوقت نخواهید توانست جواب صحیح دریافت کنید !
    4.درباره ی علت مشکل ، و کارهایی که خودتان برای حل آن انجام داده اید توضیح دهید! اینکار به پاسخ دهنده کمک می کند جوابی دهد که کمترین درصد خطا را دهد ، برای مثال :
    سلام
    میکروی avr atmega32 من روشن نمیشود .
    از فلان دستور استفاده کردم از فلان دستور ، ولی نشد ، تغذیه را با باطری عوض کردم نشد
    برا الیدی مقاومت گزاشتم نشد.
    این شماتیک و کد و عکس مدار و عکس تنظیما کامپایلر [پیوست شماتیک و کد و عکس مدار و...!]
    مطمئن باشید این سوال در کمترین زمان ممکن به جواب خواهد رسید ، بیان خوب پرسشگر ، بیان خوب پاسخ دهنده را در پی دارد : )
    5.قالب نوشتن خوبی برگزینید! متون طولانی مثل log ها و برنامه های طولانی را در پست اول پلود و لینک دهید ، متن ارورها و برنامه های کوچک را درون تگ های CODE قرار دهید !
    6هدفتان را از پرسش مشخص کنید! هدف خود را مشخص کنید ، شاید راه بهتری برای راهیابی به هدفتان وجود داشته باشد !
    7.سوال تکراری نپرسید! «سی یا بیسیک!؟» «کدویژن یا بیسکام!؟» و.. از جمله سوالات مسخره و بیهوده است که بهترین راه دستیابی به جوابشان جستجو است !
    8.ادب را رعایت کنید! هم پاسخ دهنده و هم پرسشگر باید ادب را رعایت کنند، منظورم نهی مکالمه ی عادی یا محاوره ای نیست ، منظورم رعایت حرمت 2 طرف است ( خودتان میدانید! )



    پینوشت : این تاپیک با الهام از مقاله ی فوق و ترجمه ی آن نوشته شده است ! حجم مطالب اندک است و کاربران موظف به رعایت آن هستند.




    موفق و پیروز باشید ، عضو سایت ECA.
    mahan
    [تاپیک قفل و مهم شود]
    1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
    من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
    !Electronic On! Programming On
    هوشمندانه سوال بپرسیم!
    http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png
لطفا صبر کنید...
X