اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نکاتی کاربردی در انتخاب عنوان مقاله

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    نکاتی کاربردی در انتخاب عنوان مقاله

    یکی از دشوارترین مراحل نگارش انواع مقالات علمی و پژوهشی، انتخاب یک عنوان مناسب است.
    در این مقاله، هدف،آموزش نوشتن یک عنوان نیست بلکه قصد داریم با ذکر نکاتی کاربردی، مقاله نویسان و نویسندگان تازه کار در انتخاب یک عنوان مناسب بهتر عمل کنند. البته در کتاب های آموزش روش تحقیق به تفصیل درباره ی انتخاب عنوان پژوهش و مقاله توضیح داده شده که شما عزیزان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این کتاب ها مراجعه کنید.





    اصول انتخاب عنوان مناسب

    اصول زیر در مورد انتخاب عنوان برای طرح های پژوهشی، پایان نامه ، رساله و مقاله نویسی تقریبا یکسان و کاربردی هستند:


    1- عنوان انتخابی باید خاص و محدود باشد:

    در انتخاب عنوان مقاله ی خود توجه به محدود بودن و خاص بودن اهمیت بسیار دارد. به دو مثال زیر توجه کنید: عنوان اول " تاثیر نانو مواد بر کیفیت خاک" و عنوان دوم " اثر نانو ذرات نقره بر کشت آبی سیب زمینی". مشخص است که عنوان اول بسیار عمومی است ولی در عنوان دوم تمامی حدود پژوهش مشخص شده است.


    2- گنجاندن متغیر های اصلی مقاله:

    در دو مثال بالا، در عنوان دوم متغیر های اصلی پژوهش، شامل تمامی متغیرهای مستقل و وابسته ذکر شده در حالی که در عنوان اول هیچ متغیری مطرح نمی شود.


    3- عدم استفاده از علائم اختصاری و فرمول ها:

    در صورتیکه علائم اختصاری خاصی در مقاله ی شما وجود دارند که ذکر آن ها در عنوان ضروری است، بهتر است در عنوان نام کامل آن را ذکر کرده و در نهایت در فرصتی مغتنم در ادامه ی متن مقاله به ذکر علامت اختصاری و توضیح آن بپردازید. مثلا " بررسی QTL های مرتبط با شوری گندم نان" که این عنوان غلط است و می بایست به این شکل اصلاح شود "بررسی جایگاه صفات کمی مرتبط با شوری گندم".


    4- انتخاب یک عنوان کوتاه و گویا:

    یک عنوان کوتاه و گویا، بین 7 تا 12 کلمه دارد. معمولا عناوینی با بیش از 20 کلمه، عناوین ضعیف محسوب می شوند.


    5- واضح بودن و عدم ابهام در عنوان:

    از کلمات سنگین و ابهام برانگیز در عنوان استفاده نکنید. اغلب افراد این نکته را با سوالی بودن عنوان اشتباه می گیرند. استفاده از عناوینی که به شکل سوالی مطرح می شوند مخاطبین را بیشتر جذب می کنند چرا که مخاطب را تشویق می کند تا مقاله را مطالعه کرده و جواب سوال طرح شده را دریابد.


    6- از کلمات اضافی بپرهیزید:

    استفاده از کلمات هم خانواده و کلماتی که تاثیری در فهم عنوان ندارند را کنار بگذارید. مثلا از کلماتی چون" بررسی، مطالعه و ..." در ابتدای عنوان استفاده نکنید. در بسیاری از موارد می توانید چند کلمه را ترکیب کرده و از یک واژه ی هم خانواده و تاثیر گذار استفاده کنید.


    7- به زمان و مکان پژوهش اشاره کنید:

    در مورد پژوهش های توصیفی در اکثر موارد باید به زمان و مکان اشاره کنید. مثلا در پایان نامه روانشناسی، پایان نامه علوم سیاسی، پایان نامه مدیریت، پایان نامه تاریخ، و بیشتر پایان نامه علوم سیاسی و در بسیاری از رشته ها مثل مهندسی های فنی و کشاورزی نیز چون پژوهش ها در مکان های خاصی انجام می شوند ذکر مکان و زمان ضروری است.


    حالا نوبت شماست!!
    اگر هنوز عنوانی انتخاب نکرده اید می توانید در انتخاب آن از نکات بالا کمک بگیرید و اگرهم مقاله شما عنوان دارد با رعایت اصول گفته شده عنوان آن را به بهترین شکل تصحیح کنید.

    منبع: http://editexperts.ir/%D9%85%D9%82%D...7%D9%84%D9%87/
لطفا صبر کنید...
X