اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دزدگیر

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    دزدگیر

    با سلام

    مقاله یا مطلبی در مورد دزدگیر و موضوعات مرتبط می خواستم

    ممنون

    #2
    پاسخ : دزدگیر

    سلام دوست عزیز :nice:

    یه مدار توپ دزدگیر پیدا کردم ، که بصورت کیت و فروشی بود ، توضیحاتش رو میزارم برای استفاده ، البته نقشه این کیت رو قبلا با برنامه میکرو تو سایتهای خارجی دیده بودم که الان پیداش نکردم .
    آری آغاز دوست داشتن است ...
    ...و همین دوست داشتن زیباست .

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : دزدگیر

      نوشته اصلی توسط winer3549
      سلام دوست عزیز :nice:

      یه مدار توپ دزدگیر پیدا کردم ، که بصورت کیت و فروشی بود ، توضیحاتش رو میزارم برای استفاده ، البته نقشه این کیت رو قبلا با برنامه میکرو تو سایتهای خارجی دیده بودم که الان پیداش نکردم .

      دزدگیر

      مجهز به میکروکنترلر AT89C2051


      · شرح فنی مدار :

      در این مدار در قسمت تغذیه ، دیود D را در ورودی تغذیه قرار داده ایم که برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی نصب معکوس تغذیه پیش بینی شده است . پس از این دیود ، آی سی رگولاتور 7805 تغذیه 5 ولت برای تغذیه آی سی را تامین میکند . در این قسمت ، خازن C1 بعنوان صافی تغذیه و خازنهای C6 , C2 برای برای جلوگیری از نویز در تغذیه ، مورد استفاده قرار گرفته اند .

      · در قسمت آی سی ، مقاومت R1 و خازن C3 ریست ( RESET ) اتوماتیک میکروکنترلر می باشند.

      · کلید های SW3 , SW2 , SW1 توسط مقاومتهای R4 , R2 به منفی متصل شده اند .

      · بیس ترانزیستور T1 توسط مقاومت R5 تغذیه میشود و همچنین فرمان مورد نیاز توسط پورت میکروکنترلر به بیس این ترانزیستور منتقل میشود . این ترانزیستور برای راه اندازی رله بکار برده شده و دیود D برای حفاظت از ترانزیستور در مقابل جریان معکوس سیم پیچ رله مورد استفاده قرار گرفته است . با عمل کردن رله ، ولتاژ ورودی 12 ولت مدار به خروجی AL منتقل و این خروجی قادر است یک آژیر قوی 12 ولت را بکار اندازد .

      · در نشاندهنده های نوری مدار ، جریان دیودهای نورانی توسط مقاومتهای R8 , R7 , R6 محدود میشود . این دیودها نیز بمنظور نشاندهنده های نوری بکار رفته اند و وضعیت های مختلف مدار را نشان میدهند .

      · در خروجی SP نحوه تولید صدا به این صورت میباشد که پورت خروجی میکروکنترلر توسط مقاومت R9 به بیس ترانزیستور T3 فرمان میدهد . این ترانزیستور از نوع مثبت است و با پالس منفی تحریک و در زمان روشن شدن ولتاژ کلکتور مثبت میشود . کلکتور T3 توسط مقاومت R10 به بیس ترانزیستور T2 فرمان میدهد . این ترانزیستور منفی است و با مثبت تحریک میشود و در نتیجه نوسانات تولید شده در پورت میکروکنترلر با ولتاژ و جریان بالا به خروجی SP منتقل میشود .



      در این دزدگیر ما از آی سی میکرو کنترلر 89C2051 استفاده نموده ایم و عملیات مورد نیاز که باید توسط این دزدگیر انجام شود ، قبلاً برنامه نویسی و در آی سی پر شده است . جهت اطلاع دانشجویان عزیز بخشی از دیتا شیت این آی سی نیز ضمیمه این کیت می باشد که می تواند مورد استفاده دانشجویان قرار گیرد .

      در تهیه قطعات مورد نیاز این کیت ، بهترین نوع و مارک انتخاب شده است و با نگاهی به قطعات ، از جمله آی سی رگولاتور ، آی سی میکروکنترلر و سایر قطعات این مسئله بخوبی مشهود میباشد . علاوه بر وجود کلیه قطعات جانبی مورد نیاز ، سعی شده در طراحی مدار ، زیبائی و شکل ظاهری مناسبی برای کیت در نظر گرفته شود . اینها بخشی از مواردی است که در هنگام طراحی این کیت مورد توجه قرار گرفته تا با اِرائه یک کار خوب و استاندارد ، شرائط پیشرفت دانشجویان و سایر علاقمندان مهیّا شود . با توجه به موارد فوق ، خواهشمند است با دقت تمام اقدام به ساخت کیت نمائید .

      لیست قطعات :
      R1 کیلو اُهم 10
      R4 , R3 , R2 : اُهم 220
      R5 : کیلو اُهم 8/6
      R8 , R7 , R6: کیلو اُهم 1
      R9 : کیلو اُهم 2/2

      R1 : اُهم 120

      T3 : ترانزیستور A733 یا A933

      C1 : خازن الکترولیت 220 میکروفاراد
      کریستال 12 مگاهرتز XT
      C2 : خازن الکترولیت 7/4 میکر وفاراد
      7805 :آی سی رگولاتور ولتاژ 5 ولت
      C3 : خازن الکترولیت 10 میکروفاراد
      Ic :آی سی میکرو کنترلر 89C2051 با سوکت مربوطه
      C5 , C4 : دو عدد خازن عدسی 30 تا 40 پیکوفاراد
      ۷کانکتور : در مکانهای ALFA-Z1-Z2-NO-SP-AL-BAT
      C6 : خازن عدسی 100 نانوفاراد
      دیپ سویچ:۳ عدد در مکانهای SW1 و SW2 و SW3
      D : دو عدد دیود یکسوساز
      REL : رله 12 ولت
      LED : سه عدد در مکانهای ON و Z1 و Z2
      ALFA :کلید سویچ دار برای روشن و خاموش نمودن دزدگیر
      T1 :ترانزیستور C945
      T2 :ترانزیستور D880

      در مونتاژ به این موارد توجه شود :

      یک تکه سیم بصورت جامپر در محل J نصب شود . ( کنار مقاومت R5 )

      پایه کوتاه دیودهای نورانی در هنگام نصب در خانه های متصل به سه مقاومت 1 کیلو قرار گیرد .

      سویچ آلفا توسط دو رشته سیم کوتاه به کانکتور ALFA متصل شود .

      · در نصب آی سی رگولاتور چنان عمل شود که طرف فلزی بدنه اش بصورت خوابیده و بر شکل روی فیبر منطبق شود . این آی سی نیاز به یک رادیاتور ( گرماگیر ) آلمینیومی دارد تا گرمای آن را دفع کند .

      در نصب آی سی میکروکنترلر ، حتماً از سوکت استفاده شود و جهت قرار گرفتن پایه 1 آی سی فراموش نشود . ( تو رفتگی لبه آی سی دقیقاً بر شکل روی فیبر منطبق شود )

      · دیپ سویچ ها چنان نصب شوند که عبارت ON آنها بطرف بالا و در مقابل عبارات SW1 و SW2 و SW3 قرار گیرد .

      این دیپ سویچ ها بمنظور تنظیم تایمهای ورود ، خروج و تایم آژیر بکار میروند و توسط آنها میتوان تایم مورد نظر را انتخاب نمود . SW1 مربوط به تایم ورود – SW2 مربوط به تایم خروج و SW3 مربوط به تایم آژیر میباشد .


      طرز تنظیم تایم برای هر کدام از این کلیدها ، بشرح زیر و با شکل نشان داده شده:



      در شکل اول چهار وضعیت تایمی مختلف برای دیپ سویچ های SW1 و SW2 ( تایم ورود و تایم خروج ) نشان داده شده است .

      در شکل دوم چهار وضعیت تایمی مختلف برای دیپ سویچ SW3 ( تایم آژیر ) نشان داده شده است .

      برای تست مدار بهتر است کلید کلیه دیپ سویچ ها بطرف پائین ( یعنی همگی در حداقل تایم ها ) قرار گیرد .



      ( سایر تجهیزات مورد نیاز ) . . . برای این کیت به 3 وسیله دیگر بشرح زیر نیاز خواهد بود :



      1 – یک منبع تغذیه مستقیم 12 ولت با جریان 1 آمپر . منبع تغذیه با رعایت قطبها به کانکتور مربوطه که در محل BAT نصب شده ، متصل میشود .

      2 – یک بلندگوی حدود 0.5 وات . این بلندگو توسط دو رشته سیم به کانکتور SP متصل میشود و داخل قاب دزدگیر ( کنار دستگاه ) مورد استفاده قرار میگیرد و با پخش بیپ های مختلف و آژیر ، وضعیت دستگاه را نشان می دهد .

      3 – یک عدد سیرن 12 ولت ( آژیر قوی 12 ولت ) . این آژیر بعنوان خبر کننده دستگاه مورد استفاده قرار میگیرد و با رعایت قطب ها به کانکتور AL متصل میشود . آژیر بهتر است از نوع تایوانی 6 صدا ( اصل تایوانی ) باشد . بعضی از آژیرها بدلیل غیر استاندارد بودن ، جریان بیش از حدّی از مدار میکشند که این باعث اُفت ناگهانی ولتاژ در مدار ، ودر نتیجه ری سِت شدن آی سی می شود .

      روش استفاده از سنسورها :

      · سنسور یا سنسورهای مغناطیسی پس از سری شدن با همدیگر ، دو سر اول و آخر آنها به کانکتور Z1 ( زون 1 ) متصل شود .

      · سنسور یا سنسورهای لرزشی ، پس از سری شدن با همدیگر ، دو سر اول و آخر آنها به کانکتور Z2 ( زون 2 ) متصل شود .

      · کانکتور NO ورودی باز مدار میباشد که بسته به نوع سنسور لرزشی ، ممکن است نیاز به این ورودی باشد . ( البته ممکن است این کانکتور مورد استفاده قرار نگیرد )



      طریقه راه اندازی دزدگیر :

      ابتدا نیازی به متصل نمودن سنسور به مدار نیست و کافی است دو ترمینال کانکتور Z1 توسط دو رشته سیم کوتاه به همدیگر متصل شوند و کانکتور Z2 هم به همین صورت دو ترمینالش توسط دو رشته سیم کوتاه به همدیگر متصل شوند . فعلاً به ورودی باز مدار ( یعنی کانکتور NO ) سیمی متصل نشود و این کانکتور آزاد بماند . همانطور که قبلاً گفته شد برای تست مدار بهتر است کلید کلیه سویچ های SW1 , SW3 , SW2 را در حالت پائین ( یعنی در حداقل تایم ) قرار دهید .

      پس از اتصال بلندگو و آژیر به کانکتورهای مربوطه ، منبع تغذیه را با رعایت مثبت و منفی به مدار متصل کنید ، سپس کلید سویچ را در وضعیتی قرار دهید که مقابل نقطه قرمز روی بدنه اش قرار گیرد . در اینصورت مدار دزدگیر با پخش چند بیپ مختلف روشن شدن خود را اعلام میدارد . اینک حدود 5 ثانیه مکث کنید تا تایم خروج مدار پایان یابد . پس از این مدت دو سیمی که به Z1 متصل شده را برای یک لحظه از همدیگر جدا کنید . به اینصورت شما بصورت دستی یک پالس به ورودی تایم دار مدار اعمال نموده اید و از آنجا که تایم ورود در وضعیت 5 ثانیه تنظیم شده ، پس از 5 ثانیه مدار عمل نموده و خروجی های SP و AL با پخش بیپ و آلارم اعلام وضعیت میکنند . آژیر مدار هم دقیقاً برای مدت یک دقیقه ادامه خواهد داشت و سپس بطور اتوماتیک قطع میشود . البته اگر دو سیم Z1 هنوز در حالت جدا از همدیگر قرار داشته باشند ، آژیر پس از اِتمام تایم ، مجدد ادامه خواهد یافت . پس از قطع آلارم ، چنانچه ارتباط دو سیم Z2 قطع شود ، مدار بطور آنی عمل نموده و آلارم پخش میشود . بنابراین توجه شود که Z1 دارای تایم ورود میباشد که این تایم توسط SW1 تعیین میشود و Z2 هیچ تایمی ندارد .

      در صورت استفاده از چشم الکترونیک بهتر است از زون Z2 استفاده شود . ( بسته به خواست مصرف کننده میتوان همزمان از یک یا چند سنسور مغناطیسی ، یک یا چند سنسور لرزشی و یا یک یا چند سنسور مادون قرمز استفاده نمود ) اینکه چه تعداد سنسور به مدار متصل شود بستگی به منطقه مورد استفاده دارد ولی در هر صورت تجربه نشان داده که استفاده از حداقل تعداد سنسور علاوه بر مقرون به صرفه بودن ، استفاده و کارائی بهتری را در پی دارد .



      سه دیود نورانی چه نقشی را انجام میدهند ؟

      در حالات مختلف ،وضعیت سه دیود نورانی درب های که به زونهای Z1 و Z2 و NO متصل میباشند را نشان میدهند . حتی اگر دستگاه خاموش باشد ، این دیودها نشان میدهند که درب متصل به آنها باز یا بسته است . در حالت خاموش بودن دزدگیر روشن بودن هرکدام از این دیودها نشاندهنده باز بودن درب متصل به همان زون میباشد . به اینصورت شما قبل از اینکه بخواهید اقدام به روشن نمودن دزدگیر نمائید ، با مشاهده روشن یا خاموش بودن این دیودها میتوانید پی ببرید که درب های متصل به زونهای مختلف باز هستند یا بسته . همچنین چنانچه به منزل مراجعه نمودید و ملاحظه شد که یکی از دیودهای نورانی بصورت ممتد روشن مانده ، مفهوم آن است که در نبود شما ، سنسور مربوط به همان زون ، حداقل یکبار فرمان گرفته و آژیر بصدا در آمده است .

      اینک میتوانید دیپ سوئچ ها را در وضعیت تایمهای دیگر قرار داده و آنها را هم مورد آزمایش قرار دهید . پس از تست و آشنائی با طرز کار مدار ، آن را داخل قاب مناسب جاسازی نمائید . بسته بندی مدار در محفظه مناسب و قرار دادن سویچ الفا و دیودهای نورانی بر روی قاب حتماً با سلیقه و دقّت فراوان انجام شود . چرا که کوچکترین اتصال نا بجا باعث سوختن آی سی خواهد شد . همانطور که قبلاً بیان شد بلندگوی کانکتور SP باید در کنار دستگاه و داخل قاب نصب شود و سیرن یا آژیر 12 ولت در خارج از دستگاه و در محلی مناسب و البته دور از دسترس اشخاص نصب شود .

      همچنین سیم کشی سنسورها توسط سیم زره دار ( ضد پارازیت ) انجام شود و در سیم کشی علاوه بر ظرافت و دقّت ، حتی المقدور مسیرهای کوتاه و البته دور از دسترس اشخاص انتخاب شود . استفاده از سیمهای مفتولی و یا اَفشان معمولی موجب دریافت پارازیت شده و هرگز توصیه نمیشوند . سیمهای شیلد با ضخامت کم بهترین نوع برای اینکار میباشند .

      چنانچه در محلی هستید که امکان قطع برق وجود دارد ، میتوانید از دو باتری خشک 6 ولت ( باتریهای مخصوص سیستمهای حفاظتی ) برای تغذیه استفاده نمائید .

      در استفاده از مدار ، فقط به این نکته توجه داشته باشید که در 2 حالت امکان سوختن آی سی وجود خواهد داشت .

      1 – بوجود آمودن اتصال نا بجا در سیم بندی و نوارهای مسی و یا اتصال کوتاه سیم تغذیه به نوارهای مسی کیت .

      2 – نصب معکوس آی سی .

      بنابراین در استفاده از مدار حداکثر دقّت و ظرافت را مدّ نظر داشته باشید .

      نصب دزدگیر همراه با تغذیه در قاب عایق و مناسب ، الزامی بوده و به سلیقه سازنده واگذار میشود .
      آری آغاز دوست داشتن است ...
      ...و همین دوست داشتن زیباست .

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : دزدگیر

        winer3549 سلام

        توضیحات کامل وجامع است نقشه ی مدار را هم میشه در سایت قرار دهید؟ کیت را میشه تهیه کرد؟ یا اینکه خودم باید بسازم؟

        ممنون

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : دزدگیر

          دوست عزیز متاسفانه نتونستم لینک خارجی رو پیدا کنم ، اما متوجه شدم که این کیت مربوط به "مشهد کیت" هست که بجز برنامه میکروش ، همه چیزش خیلی راحت و قابل ساخت هستش .

          اگر کمی تو سایتهای خارجی دنبال "Alarm & Security Circuits - Schematic" بگردید ، حتما نتیجه میگیرید
          آری آغاز دوست داشتن است ...
          ...و همین دوست داشتن زیباست .

          دیدگاه

          لطفا صبر کنید...
          X