اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انتخاب دیزل ژنراتور

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    انتخاب دیزل ژنراتور

    انتخاب دیزل ژنراتور
    مهمترین و حساس ترین تصمیمات سرپرستان واحد فنی و تاسیسات برای تامین برق کارگاه ها، انتخاب مناسب توان یک دیزل ژنراتور می باشد. زیرا عدم انتخاب مناسب دیزل ژنراتور می تواند خسارت های جبران ناپذیری را برای پروژه ها فراهم سازد . یکی ازفاکتورهای مهم انتخاب یک دیزل ژنراتور نوع کاربرد آن می باشد. در ادامه به تشریح نحوه انتخاب دیزل ژنراتور می پردازیم.
    شرایط موجود
    امروزه با توسعه علوم مهندسی در زمینه های مختلف بخصوص برق و مکانیک، تولید دیزل ژنراتور در سطح وسیعی پیشرفت و در اندازه های متنوع و با کاربرد های مختلفی در دسترس می باشند. لازم بذکر است، دیزل ژنراتور با ظرفیت های 5 KW الی 50 KW در بازار برای مصارف خانگی، به راحتی در دسترس می باشد. در حالی که دیزل ژنراتور صنعتی از 50 KW الی 3 مگاوات که بصورت ثابت یا قابل حمل (نصب شده بر روی شاسی چرخ دار) نیز وجود دارد. از این روی دیزل ژنراتور های صنعتی اکثرا در مراکز بیمارستانی، ساختمان سازی و راهسازی، کشاورزی، مراکز فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین در استخراج معادن استفاده می شوند انتخاب نوع و توان و محدوده توان دیزل ژنراتور نیاز به بررسی نوع مصرف و دیگر فاکتورهای موثر دارد.
    پیش بینی و طرح مساله
    نوع کاربرد دیزل ژنراتور از نظر اضطراری بودن یا نوع برق موقت مشخص گردد؟
    این سئوال به منظور شناسایی میزان قدرت دیزل ژنراتور می باشد.
    چه میزان به دیزل ژنواتور نیاز داریم؟
    نوع دیزل ژنراتور باید با توجه به شرایط کاری آن تعریف شود به عبارتی آیا از دیزل ژنراتور به عنوان برق اضطراری ( Standby ) ) استفاده می شود یا به عنوان یک مولد برق دایم ( Prime Power Source ).
    محاسبه میزان بار( (KW یا KVA ) ) که در حالت اضطراری می بایست توسط دیزل ژنراتور تامین گردد (دیزل ژنراتور اضطراری الزاما نمی بایستی بطور کامل جانشین برق شبکه شود و می تواند تنها بخش های ضروری وانتخابی را برق رسانی نماید.
    نوع بار (موتوری ،سلفی ...)، تغییرات میزان بار، رله های حفاظتی موجود در سیستم ونیازهای خاص (کارکرد پارالل، راه اندازی بسیار سریع ،...) می بایست مورد توجه قرار گیرند و ظرفیت و تجهیزات اصلی وجانبی مناسب در طراحی ملحوظ گردند. دیزل انتخاب ژنراتور تک فاز یا سه فازدیزل ژنراتور نوع مصرف ازجمله مصارف روشنایی یا جوشکاری می تواند در انتخاب دیزل ژنراتور تاثی گذار باشد.
    پیش بینی توسعه احتمالی آینده که می تواند سبب افزایش مصرف درحالات اضطراری شود. افزودن یک مولد جدید درآینده بسیار پرهزینه تر از اضافه کردن ظرفیت مولد(های) اولیه است. درجه امنیت مورد نیاز تعیین کننده تعداد و ظرفیت مولدها است. جهت تامین امنیت بیشتر می توان به جای یک مولد بزرگ از دو مولد کوچکتر استفاده کرد. دراین صورت احتمال عدم امکان بهره برداری، به دلیل بروز نقض فنی مولدها کاهش می یابد و امکان سرویس و تعمیر یکی ازمولدها و بهره برداری همزمان از مولد دیگر فراهم می شود.
    ظرفیت دیزل ها مطابق استانداردها درسه رژیم بهره برداری تعریف شده اند.
    ظرفیت ( standby اضطراری) 500 ساعت بهره برداری در سال بدون امکان اضافه بار.
    ظرفیت prime power بدون محدودیت ساعت های بهره برداری، با میانگین کارکرد 60 الی 80 درصد ظرفیت نامی و با امکان اضافه بار 10% به مدت یک ساعت در هر 12 ساعت کار.
    ظرفیت ( Continuous Base Load دائم کار): بدون محدودیت ساعت بهره برداری، بدون محدودیت بارگذاری و با امکان اضافه بار 10% برای یک ساعت در هر 12 ساعت کار وظرفیت حدود 10% بیش از ظرفیت است.
    نوع سوخت انتخابی برای مصرف دیزل ژنراتور مشخص گردد؟
    انتخاب نوع سوخت نیاز به بررسی شرایط محل نصب و ارزان بودن و در دسترس بودن سوخت مورد نظر دارد.
    فضای پیش بینی شده جهت نصب چگونه است؟
    یکی از سئوالات بسیار مهم محل نصب دیزل ژنراتور است با توجه به مواردی از جمله میزان فصای اشغال شده از سوی دیزل ژنراتور، تهویه هوا، میزان صدا تولید شده آن و ...
    ملحوظ نمودن ارتفاع از سطح دریا و درجه حرارت محیط نصب دیزل ژنراتور، زیرا دیزل ژنراتور به هر دو عامل حساس است. ظرفیت دیزل با توجه به شرایط محل نصب در نقاط مختلف ایران می تواند تا 65% ظرفیت نامی در شرایط ISO کاهش می یابد.
    دیگر فاکتورهای مهم انتخاب دیزل ژنراتور
    اولین فاکتور، قبل از انتخاب دیزل ژنراتور، مشخص کردن نوع کاربرد دیزل ژنراتور است. برای این کار باید پیش از انتخاب، لیستی از موارد و اقلامی که به ژنراتور دیزل و برق تولیدی از مولد برق نیاز دارند،تهیه شود.
    دومین فاکتور تعیین میزان توان شروع به کار دستگاه و همچنین مقدار آن در حین کار است. برای این کار باید بر اساس کاربرد مورد نیاز، توان لازم را بر حسب KVA از روی جداول مربوطه استخراج کرده و مشخص کرد.
    فاکتور سوم هم در نظر گرفتن طول عمر مورد نیاز دستگاه هاست.

    منبع: http://www.niazsakhteman.com
لطفا صبر کنید...
X