اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

    نزدیک 20 بار چند تا متن رو خوندم ولی هی نویسنده ها بخش حافظه رو می پی چونن نمی فهمم یه دفعه ار flash میره می گه rom یه دفعه میگه R0 تا R31 می شه یکی به من مختصر و مفید بخش های مختلف انواع حافظه رو بگه با کاربرد هر بخش

    تشکر

    #2
    پاسخ : حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

    سلام ...................

    بفرمایید دقیقا میخواید از کجا شروع کنید تا ادامه بدیم (عصبانی میشید چرا؟ )
    دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

      من برنامه نویسی بلدم ولی در مورد قسمت حافظه ها مشکل دارم


      مثلا اینکه یه متغیر در فلان حافظه نوشته شه اهمیتش رو نمی تونم بفهمم چرا اونجا
      و اینکه باید این حافظه ها ی خاص رو زیاد مصرف نکرد لازم میشن بعد
      یا اینکه بصورت 16 بیتی هستند یه طرف دیگه نوشته 8 بیتی

      چند تا خافظه است کلا ؟

      عصبانی نیستم کلا اینطوری ام ( چه خوبم )

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

        اگه میشه در مورد RAM , ROM , EEPROM توضیح بدید این که کاربردشون چیه و در حین کار کردن و اجرای برنامه توسط میکرو هر کدوم چه وظیفه ای دارن/

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

          سلام .................

          چشم ... (یه کم زمان بدید) (سه شنبه...) .

          موفق باشید .
          دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

            نوشته اصلی توسط parsa2
            اگه میشه در مورد RAM , ROM , EEPROM توضیح بدید این که کاربردشون چیه و در حین کار کردن و اجرای برنامه توسط میکرو هر کدوم چه وظیفه ای دارن/
            با سلام
            حافظه ROM :فقط قابل خواندن است یعنی نمیشه با میکرو چیزی توش نوشت اونجا محلیه برای قرارگیریه کد برنامه که با PC مینویسید.و قابلیت رایت محدود داره که بستگی به نوع میکروتون داره..دیتا درون این نوع حافظه ها دائمیست یعنی با قطع تغذیه از بین نمیرود.

            حافظه RAM : هم خواندنی وهم نوشتنی توسط خود میکرو میباشد. که به صورت نامحدود میشه اینکار رو انجام داد. برای ماندگاری دیتا در این نوع حافظه باید دائماً به تغذیه متصل باشد. یعنی در صورت قطعی تغذیه تمام دیتا داخل حافظه پاک میشود. تمام رجیسترها مربوط به حافظه RAM میباشد.وقتی شما تو برنامه متغییری تعریف میکنید مقدار متغییر درون حافظه RAM جای میگیرد.

            حافظه EEPROM : یه جورایی هم RAM هست هم ROM. یعنی مثل حافظه های RAM هم میشه درون آن نوشت و هم میشود از آن خواند البته مثل حافظه های ROM قابلیت نوشتنشان محدود میباشد و با قطع تغذیه دیتا درون آن پاک نمیشود که بیشترین کاربرد این نوع حافظه ها برای همین قابلیت است.

            موفق باشید.
            گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است/اما چه سود، حاصل گلآ‌های پرپر است!-از آن زمان که آیینهآ‌گردان شب شُدید*آیینه دل از دَم دوران مکدر است-وقتی بهار، وصله ناجور فصلآ‌هاست*وقتی تبر، مدافع حق صنوبر است-وقتی به دادگاه عدالت، طناب دار*بر صدر میآ‌نشیند و قاضی و داور است-از من مخواه شعرِ تر، ای بیآ‌خبر ز درد!*شعری که خون از آن نچکد ننگ دفتر است!-ای از تبار هرچه سیاهی، سرشتآ‌تان*رنگ جهنم است تمام بهشتآ‌تان
            "گزیده ابیاتی چند از بیداد خراسانی"

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

              منم مشکل ایشون رو دارم
              علاوه بر حافظه ها(نوعشون نه) این رجیستر ها و کارشونم توضیح بدید
              رجستر همون حافظه هست؟ oo:

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

                سلام دوستان
                باید بگم که میکرو دارای سه نوع حافظه FLASH (که از نوع ROM هست) و (SRAM (STATIC RANDOM ACCESS MEMORY و
                Electrical Eraseable Programmable Memory) EEPROM) میباشد که دوست خوبمون در مورد اونها توضیحاتی رو دادند.
                همانطور که دوستمون گفتند کد برنامه در حافظه flash قرار میگیره که فقط با پروگرامر قابل نوشتن و پاک کردن هست ولی در مورد حافظه sram باید بگم در این حافظه تمام متغیرهایی که تعریف می کنیم قرار دارند و از اون برای ذخیره کردن دیتاهایی که فقط اکنون به آنها نیاز داریم تا روی آنها پردازش انجام دهیم مورد استفاده قرار میگیره چون با قطع برق کل حافظه پاک میشه.
                خوب حالا اگر بخواهیم دیتاهایی رو برای همیشه توی میکرومون نگه داریم بایستی از حافظه EEPROM استفاده کنیم مثلاً در کنترل چراغهای راهنمایی میخوایم با یک بار وارد کردن زمان برای هر چراغ برای همیشه این زمان رو در خودش داشته باشه بایستی متغیری در EEPROM تعریف کنیم و زمان مربوط به هر چراغ رو در متغیر مربوطه ذخیره کنیم حالا دیگه با قطع برق ما این زمانها رو داریم و نیاز به وارد کردن مجدد نیست(البته تا زمانیکه بخواهیم این زمان رو تغییر بدیم)
                در مورد رجیسترها هم باید بگم که این رجیسترها(R0-R31) در داخلcpu قرار دارند و از اونها برای پردازش و انجام عملیات محاسباتی استفاده میشه ، البته مثل حافظه SRAM هستند ولی چون داخل خود cpu قرار دارن سرعت پردازش رو بالا میبرن.
                امیدوارم تونسته باشم کمک کرده باشم :bye

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

                  در مورد رجیسترها هم باید بگم که این رجیسترها(R0-R31) در داخلcpu قرار دارند و از اونها برای پردازش و انجام عملیات محاسباتی استفاده میشه ، البته مثل حافظه SRAM هستند ولی چون داخل خود cpu قرار دارن سرعت پردازش رو بالا میبرن.
                  یعنی فرق sram با رجیستر ها در سرعت خوندنشون هست؟

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

                    در مورد تعریف متغیر ها بگید چرا گاهی می گنن نباید اینجا متغیر تعریف کنید و باید خالی بمونن و این حرفها

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

                      سلام............................

                      بابت تاخیر عذر خواهی میکنم (درگیر یه پروژه بودم ، نمیتونستم فکرم رو متمرکز کنم) بحثی که مطرح کردید ، بحثیه که از خیلی جهات می تونه ریشه و ادامه پیدا کنه ، و هرچی هم بخوایم سربسته مطرحش کنیم ، بازم یه کم (خیلی بیشتر از یه کم) طولانی میشه . اما به دلیل اینکه بعدا کسی از ما عصبانی نشه و نگین که ما هم پیچوندیم ، پس شروع می کنیم ..........

                      ببینید همون طور که می دونید در علم الکترونیک همواره نیاز به واحد هایی بوده که اطلاعات و موارد مورد نیاز رو ذخیره کنن ، این گونه قطعات در اصطلاح عام به حافظه تعبیر میشن و در کل به دو دسته ی کلی RAM و ROM تقسیم میشن . خب اسم اینا رو تا حالا خیلی شنیدیم اما هر کدوم یعنی چی و چه انواع و مدل هایی دارن؟

                      *-* اول در مورد RAM : این نوع حافظه یه نوع حافظه با قابلیت دستیابی تصادفیه!!! یعنی چی؟ از این جهت بهش میگن دستیابی تصادفی که می تونیم به هر آدرسی که میخوایم بریم و اطلاعات رو از اونجا بخونیم یا توی اون بنویسیم. آدرس دیگه چیه؟ اجازه بدید اول دو نوع متداول RAM ها رو معرفی کنیم و بعد به توضیح آدرس میپردازیم .

                      -- SRAM : این نوع RAM به گونه ای طراحی شده که اطلاعات رو به صورت خاصی ذخیره میکنه . در واقع SRAM از شش ترانزیستور (در مدل ساده) برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده می کنه و این شش ترانزیستور در قالب یه فلیپ فلاپ به صورت یه واحد حافظه ارائه میشن. همون طوری که حتما متوجه شدید نام کامل این نوع RAM ها نوع ایستا یا Static RAM هست . ویژگی بارز این نوع RAM ها قابلیت نگهداری اطلاعات در حضور منبع تغذیه برای ثبت و نگهداری سطوح منطقی 0 یا 1 هست . از مزایای دیگه ای که برای این نوع RAM میتونیم متصور بشیم اینه که سرعت دستیابی به اطلاعات ذخیره شده بسیار بالا هست به طوریکه به عنوان یه فاکتور Access Time در مدارات و طراحی های دیجیتال از اون استفاده میشه . البته حجم کمتر اشغال شده نسبت به نوع پایینی هم دیگر مزیت این نوع به شمار میاد .

                      -- DRAM : این نوع RAM هم در تقابل و رقابت با مدل بالایی طراحی شده . نحوه ی ذخیره سازی اطلاعات در این نوع بر اساس بار الکتریکیه ، یعنی چی؟ یعنی به ازی سطح صفر مثلا بدون بار و به ازای سطح 1 هم یه میزان بار در قطعه ی سخت افزاری ذخیره میشه. حالا اون قطعه چیه؟ خازن!!! بله خازن در اینجا به عنوان یه عنصر ذخیره ساز آنالوگ استفاده میشه . حالا با یه منطق اشمیت تریگری و تعریف یه ناحیه ی هیسترزیس برای تفاوت بین دو سطح ، میتونیم به یه Trade Off برسیم که مثلا به ازای یه مقدار بار ذخیره شده در خازن مقدار 0 منطقی و به ازای یه مقدار بار دیگه مقدار 1 منطقی برای استفاده و باز خوانی به عنوان اطلاعات از خازن استفاده کنیم . همونطور که احتمالا متوجه شدید برای حفظ پایداری اطلاعات در واحد خازن و جلوگیری از نشت بار و دشارژ شدن خازن ، باید یه حالت نگهبانی برای محافظت از Distortion اطلاعات در نظر بگیریم . این نگهبانی منجر میشه به عمل Refreshing بارگذاری در خازن . کم بودن سرعت دستیابی اطلاعات نسبت به مدل بالایی ، به علاوه ی حجم بالایی که توسط سخت افزار استفاده میشه و نیاز مند بودن به یک سیستم تازه سازی ، همه عواملیه که استقبال از این مدل رو نسبت به مدل بالایی کمتر کرده . تنها نکته ی مثبتی که ممکنه برای این نوع وجود داشته باشه ارزون بودن نوع قطعاتشه که زیاد به چشم نمیاد . نام کامل اینها هم RAM های پویا یا Dynamic RAM هست .

                      اما برگردیم به مطلبی که در بالا نیمه کاره رها شد ، آدرس؟!!!! خب همونطوری که در مورد RAM ها گفتیم (هم دینامیک و هم استاتیک) بخش هایی هستن که در واحد های حافظه نیاز به شناسایی و ردیابی دارن . برای اینکه مطلب براتون ملموس تر بشه ، شما برای این مدل سلول در نظر بگیرید . فرض کنید یه حافظه ی 16 در 8 داریم . (اولا یعنی چی ؟ یعنی 16 کلمه ی 8 بیتی . کلمه چیه دیگه؟ مجموع چند سلول رو میگن کلمه ) اما همیشه اینطوری نمیگن ، گاها شنیدید که میگن (همین حافظه رو ) حافظه ی 128 بیتی!! این نوع اعلام محصول هم درسته ، اما یه مشکل داره، اونم اینه که شما دیگه نمیدونید که کلمه های چند بیتی میتونید ذخیره کنید (میشه گفت برای زمانی به کار میره که بدونیم محدودیت بیت های استفاده شده تا چندتاست) . بر گردیم به بحث ... حالا فرض کنید یه جدول دارید مطابق جدول شماره ی i که در فایل زیر قرار داده شده ، در این صورت شما میتونید برای "**هر**" کلمه یه آدرس تعیین کنید و بعدا هم برای مراجعه به جهت نوشتن در یا خوندن از حافظه ، این آدرس ها رو مستقیما و بدون هیچ محدودیتی قید کنید (در گذر گاه آدرس قرار بدید یا آدرسشون رو اعلام کنید ) اینه که میگن دستیابی تصادفی . یعنی هر آدرسی که به تصادف (حتی) در ذهنتون افتاد ، میتونید فرا بخونید و دیتاش رو یا بخونید و یا دیتای جدید رو توش بارگذاری کنید (بنویسید) .

                      در مورد RAM مطلب دیگه ای نموند(تا اونجایی که من میدونستم) فقط اینکه همون طور که متوجه شدید این حافظه هارو R/W میگن . یعنی چی؟ یعنی اینکه هم میشه ازشون اطلاعات رو خوند و هم در اونها اطلاعات نوشت . برای پاک کردن اونهام کافیه شریان حیاتیشون رو قطع کنید !! یعنی چی؟ یعنی اینکه اونهارو از منبع تغذیه جدا کنید (البته تراشه هایی که به صورت RAM خارجی استفاده میشه ، پایه ی Clear داره ، که با H یاL کردن اونها (بسته به نوع Activation ) میتونید سلول های حافظتون رو پاک کنید (در واقع با مقدار 0 بارگذاری کنید) .... )

                      *-*دوم در مورد ROM : این نوع حافظه ها ، حافظه های صرفا خوندنیه ، یعنی تنها میشه از اونها اطلاعات رو خوند. مزیت مهم این نوع حافظه ها اینه که میتونن اطلاعات رو به طور دائمی در خودشون نگه دارن و دیگه نیازی به باتری پشتیبان یا عملیات Refreshing یا عملیات دیگه ای ندارن . گاهی این نوع حافظه رو با NVRAM ها مقایسه می کنن. اون چیه دیگه؟ همون RAM خودمونه منتهی یه فاکتور اساسی بهش اضافه شده و اون غیر فرار (None Volatile) بودن اطلاعات ذخیره شده هستش . اما همون طور که میدونید در قیاس یه تفاوت عظیم وجود داره که اونم بر میگرده به ریشه ی تعریف و کاربرد RAM و ROM و اون هم اینه که اولی هم میشه ازش خوند و هم میشه توش نوشت اما دومی فقط و فقط میشه از روش خوند. همین !!!

                      اما یه کم در مورد این نوع حافظه و این که چه طوره که بدون هیچ وسیله ی جانبی اطلاعات ذخیره شده رو حفظ میکنه صحبت کنیم... ببینید برای اینکه در این مورد صحبت کنیم باید یه کم در مورد ذات ROM اطلاع داشته باشیم . ببینید حتما کاربرد دیود رو میدونید (Rectifier) بله یکی از وظایفش یک سو سازیه . اما چه ارتباطی با بحث ما پیدا میکنه ؟!!! در واقع اساس کارکرد این نوع حافظه (که به حافظه ی برنامه پذیر پوششی هم معروفه) بر این اساسه که شما با دیود مسیرهایی که میخواید در واحد حافظه به عنوان دیتای ذخیره شده قرار بگیره ، ایجاد میکنید . یعنی چی ؟ شکل ii رو نگاه کنید . در این شکل نوع مسیربندی که در مسیرهای متقاطع صورت گرفته ، حالتی رو ایجاد میکنه که انگار درحافظه ؛ چنین مقدارهایی ذخیره شده . در واقع قضیه به این ترتیبه که شما با انتخاب هر عدد Select (همون جایی که به VCC وصله) یک آدرس رو از حافظه انتخاب کردید و به طبع در خروجی هم دیتایی برگردونده میشه که صرفا ، با برنامه ریزی قبلی ، توسط دیود ها مسیریابی و تنظیم شده (لامپ ها روشن میشن . از ترتیب اونها می تونیم بفهمیم دیتامون چیه). پس اگه شما این حافظه رو در اختیار بگیرید ، هیچ تغییری نمیتونید در این واحد ایجاد کنید و خروجی های این حافظه به ازای هر آدرس ورودی ثابت و لایتغیر هستن . در واقع اگه شما بخواید اطلاعات درون حافظتون رو تعریف کنید ؛ باید برید سراغ تنظیم جدول مسیر یابی و مسیرهایی که به تناسب آدرس ورودی (میتونه صرفا با یه سوئیچ انجام بشه) ، در خروجی به دست میان و اونها رو بدید به کمپانی. بعد کمپانی میاد و بر طبق خواسته ی شما این مسیر های سخت افزاری الکترونیکی رو ایجاد میکنه و محصول حاصل رو به شما تحویل میده . (تقریبا یه چیزی تو مایه های ASIC . این چیه دیگه؟ آیسی هایی که به منظور خاص و صرفا برای انجام مسئولیتی خاص به کار میرن و هرگز کارایی اونها حالت عمومی پیدا نمیکنه ). اما چه انواعی برای این حافظه وجود داره؟

                      -- PROM : این نوع ROM ها به انواع برنامه پذیر شهرت دارن . یعنی چی ؟ یعنی اینکه بر خلاف مدل بالا که در واقع Header تمام این مدلاست ، میتونه برنامه ریزی بشه . در واقع این نوع هم به واسطه ی ROM بودنش میتونه اطلاعات رو به صورت دائم ذخیره کنه اما بر خلاف ROM که از دیود در ساختار الگوی مسیر استفاده میکنه ، اینا از یه سری فیوز استفاده می کنن که کاری شبیه کار اون دیودها رو انجام میدن . ببینید در این مدل تمام چارت مسیر در ساختار حافظه ، با فیوزهای میدانی اسکن میشن و به هم متصل شدن و فقط کافیه برای برنامه ریزی به ازای دیتای 0 ، فیوز رو بسوزونیم و به ازای دیتای 1 ، فیوز رو نگه داریم . از این جهته که میگن این کار در یک آزمایشگاهم میتونه انجام بشه و دیگه نیازی به کمپانی نداره .

                      -- EPROM : اول مخفف این نوع ROM رو بگیم که چیه؟ (Erasable PROM) . خب دوتا قضیه اینجا مطرح میشه : یکی اینکه برنامه پذیره و دیگری هم اینکه قابل پاک شدنه . برنامه پذیر بودنش که معلوم شد (بالا گفتیم) یعنی هر نوع اطلاعاتی که میخوایم ، میتونیم در واحد حافظه قرار بدیم (با سوزوندن فیوز های میدانی) . اما پاک شدنش دیگه چیه؟ ببینید این نوع ROM ها میتونن پاک بشن و برای برنامه ریزی بعدی آماده بشن (این به اون معنا نیست که میتونیم توی مدار ازشون به عنوان یه حافظه ی دو جانبه استفاده کنیم ، دلیل داره که الان میگیم) . منظور از پاک شدن ، برگشتن به حالت اوله ، حالت اول هم یعنی تمام فیوز هایی که داریم ، همگی وصل باشن . اما این کار چه طور انجام میشه ؟ خب ببینید در واقع در اینجا از تابش مستقیم اشعه ی UV استفاده میشه .این تابش در مدت زمان مشخص (فکر کنم حدود یک ساعت باشه) تمام فیوزها رو به حالت اولش (وصل) بر میگردونه و برای برنامه ریزی بعدی آماده میکنه .


                      -- EEPROM : خب این نوع ROM ها هم مثل مدل بالاییه فقط یه تفاوت در نحوه ی پاک شدن اونم اینکه در این نوع ، پاک شدن به روش الکتریکی انجام میشه . (چیز خاص دیگه ای نداره) . (یه نوع حافظه ی دیگه هم هست که زیاد توضیح نداره (البته اینجا..) اونم حافظه ی Flash هست . این حافظه هم تو مایه های همین EEPROM کار میکنه با این تفاوت که سلول بندی این نوع یه کم با اون نوع (!!!!) فرق میکنه ، پیشرفته تره ، سرعت باز خوانی و ذخیره سازی اطلاعاتش بیشتره ، به صورت ON-Board میتونه پاک بشه و مجدد برنامه ریزی بشه ، ماندگاری اطلاعات برای زمان های طولانی (10000 سال) براش وجود داره و ...)

                      ------------------------------------------

                      اما توی میکرو .... (از الان بگم که من با C کار میکنم ، بعدا شبهه ای پیش نیاد....)

                      *** حافظه ی Flash : این نوع حافظه برای حافظه ی برنامه ی داخلی میکرو استفاده میشه ، یعنی چی؟ یعنی کلیه ی برنامه ها و دستوراتی که توی میکرو به عنوان یک واحد پردازنده مینویسیم در این واحد قرار میگیره . (بایدم این طوری باشه ، وگرنه اگه برق بره باید بشینیم و میکرو رو باد بزنیم!!!) اگه یه سر به دیتاشیت AVR بزنید میبینید که در اونجا از این حافظه به حافظه ی برنامه هم تعبیر شده (که موید مطلبیه که گفتیم) اما در روال های برنامه ، دو نوع مختلف برنامه وجود داره ، یکی برنامه های کاربردی و دیگری هم برنامه های BOOT . که این دو تا به واسطه ی پسوند برنامه ای که دارن ، از حافظه ی Flash استفاده می کنن (دیگه وارد جزئیات خیلی ریز نمیشیم )

                      *** حافظه ی داده : خب این نوع حافظه هم برای ذخیره سازی داده ها و به کار میره ، و از چند قسمت مختلف هم تشکیل میشه : یکی 23 رجیستر عمومی برای ذخیره ی محلی ، یکی 64 رجیستر ورودی/خروجی و دیگری هم SRAM و البته یکی دیگه هم میمونه و اون هم خارجیه . خب وظیفه ی این محیط از حافظه هم معلومه دیگه ، نگهداری و ذخیره ی اطلاعات در جریان اجرای برنامه و در جهت تکمیل پردازش های جاری . (تا زمانی که Program Counter به فعالیت خود ادامه میدهد (در غیر این صورت اگه به دلیل قطع تغذیه صفر بشه که هیچی ؛ هرچی داشتیم میپره و اگه هم متوقف بشه ؛ به هر واسطه ای ، آخرین مقدار ذخیره شده در سیکل اجرا در حافظه ثبت میشه) . البته یه نکته ی بسیار کاربردی که وجود داره اینه که در حافظه ی داده ، از نوع EEPROM اون هم از نوع داخلی نیز ؛ پشتیبانی میشه .

                      اما چه طور میشه این متغییر هارو در محیط های مختلف حافظه قرار داد؟ خب ببینید میتونیم با تعریف و البته استفاده از کلمات کلیدی مناسب ، این کار رو انجام بدیم . مثلا میخوایم یه متغییر در فضای SRAM تعریف کنیم . خب خیلی راحت می تونیم بگیم : char data; . حالا اگه بخوایم متغییری از نوع EEPROM تعریف کنیم اونوقت میتونیم بگیم : eeprom char data; (هر دو متغییر تعریفیمون از نوع کاراکتر هستن) و به این ترتیب تونستیم مدیریت حافظه برای کاربرد متغییرهامون رو ایجاد کنیم .

                      شکل i ...
                      http://i39.tinypic.com/eh1186.png


                      شکل ii ...
                      http://i41.tinypic.com/2ni42er.png


                      شکل iii ...
                      http://i40.tinypic.com/350uw7m.png


                      امیدوارم مشکلتون برطرف شده باشه .. موفق باشید ..

                      دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

                        کسی اطلاعات در مورد قیمت انواع رم های موجود در بازار رو داره؟

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : حافظه های میکرو !!! اصلا نمی فهمم

                          سلام ..................

                          به لینک زیر هم یه سربزنید ..

                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=21526.0

                          موفق باشید ..
                          دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

                          دیدگاه

                          لطفا صبر کنید...
                          X