اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست از فارق التحصیلان: لطفا تجربیات خود از کارشناسی را در میان بگذارید

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    درخواست از فارق التحصیلان: لطفا تجربیات خود از کارشناسی را در میان بگذارید

    سلام دوستان. بنده دانشجوی دوره کارشناسی مهندسی برق هستم و میخواستم از کسایی که فارغ التحصیل این رشته هستن و تجربیات به دردبخوری دارند خواهش کنم که تو اینجا بگن و من و امثال من استفاده کنیم. متاسفانه همونطور که میدونین تو دانشگاه های ایران بعد از گرفتن مدرک،دانشگاه فرد رو نگه نمیداره و بخاطر این دانشجو های دیگه به اون صورت دسترسی به فارق التحصیلان هم رشته ای خود ندارند تا از تجربه ای اون ها استفاده کنن، تجربیاتی مثل: این که بازار کار با رزومه ای که دارن چه رویی به اون ها نشون میده، تو دوره لیسانس چی کم گذاشتن و الان کمبودش رو حس میکنن، واقعا معدل برای استخدام شدن چقدر مهمه، چه کار هایی رو جز درس خوندن تو دوره کارشناسی باید انجام داد و... . امیدوارم تو این سایت کسانی باشن که فارق التحصیل این رشته هستن و مشغول کار یا دنبال کارن و البته یه خورده دلسوز دانشجو های از همه جا بی خبر هسن!!!

    دوستان توجه کنید که از شعار گویی(مثلا: کار نیست تو مملکت که! و...) و کلی گویی خودداری کنید

    ===چاکر کسانی که محبت میکنند وقت میگذارند و راهنمایی میکنند

    #2
    پاسخ : درخواست از فارق التحصیلان: لطفا تجربیات خود از کارشناسی را در میان بگذارید

    با سلام
    من تجربه خودم رو میگم، چقدر شرایط یکسان داریم رو نمی دونم اما امیدوارم کمک کنه، من الکترونیک خوندم، تو دانشگاه خوب و کارشناسی تموم شد ول کردم، چیزی که باعث شد وارد بازار کار شم، پیگیری خودم بود، من به کارم علاقه داشتم و دنبال پیشرفت بودم و هستم، پروژه کارشناسی رو ساخت ورداشتم و روش واقعا کار کردم و یاد گرفتم و یک شرکت تو اون زمان منو استخدام کرد، شاید باور نکنی اما اصلا از حقوق حرف نزدم، تمرکز رو روی کار و پیشرفت گذاشتم و اونا هم توانایی منو دیدن، الانم تو یه شرکت بزرگ دارم کار می کنم و شکر خدا فعلا راضیم، دو سال پیش مدرک گرفتم، اینکه میگی معدل، من به شخصه حسی که کردم اینه، اول مهم اینه که چی بلدی، به خاطر اینه میگم یکی دو سالی بی خیال پول و اینا فقط تو زمینه کاری مورد علاقت پیشرفت کن، بعد اسم دانشگاه و بعد معدل، البته در مورد شرکت های خصوصی، بعدش به خود فرد ربط داره در جا بزنه یا بازم بره بالا
    The healthy human mind doesn't wake up in the morning thinking this is his last day on earth.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : درخواست از فارق التحصیلان: لطفا تجربیات خود از کارشناسی را در میان بگذارید

      سلام.خیلی خوبه که از الان این نگرانیا رو داری.این نشون میده که تو این سن از هم دوره ای های خودت بیشتر میفهمی.
      مهم ترین چیز اینه که تو یه زمینه ی عملی به صورت تخصصی کار کنی کنار درس که تئوریه.
      فرقی هم نمیکنه چی باشه.
      میکروکنترلر-پی ال سی-طراحی آنتن-متلب-لب ویو- fpga
      یا هر چیزه دیگه.ولی باید عملی باشه.از همین الانم شرو کن.از پروژه های کوچیک هم شروع کن.کم کم رشد میکنی.
      باز سوالی داشتی اگه بتونم جواب میدم حتما

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : درخواست از فارق التحصیلان: لطفا تجربیات خود از کارشناسی را در میان بگذارید

        سلام :mrgreen:

        نوشته اصلی توسط Bs.student
        تجربیاتی مثل:
        نوشته اصلی توسط Bs.student
        این که بازار کار با رزومه ای که دارن چه رویی به اون ها نشون میده
        بستگی به توانایی های عملی-علمی هر نفر داره! مدرک رو که بزار در کوزه و ابشو بخور :cry: .مهم اینه چی بلدی؟! باید بتونی جواب این سوال رو بدی که اون کارفرمایی که قراره به شما حقوق بده رو چه حسابی قراره اون پول رو به شما پرداخت کنه! (اگه پارتی داشته باشی همون مدرک به تنهایی حله ) خیلی ها با انجام دادن یه پروزه خیلی خوب و بروز که نتیجه تحقیق همون زمان دانشجویی بوده استخدام شدن و خودشونو توی یه شرکت خوب بند کردن :smile:.
        نوشته اصلی توسط Bs.student
        تو دوره لیسانس چی کم گذاشتن و الان کمبودش رو حس میکنن
        هر چی بگم از کم یادگرفتن باید بگم.هرچی یاد بگیری باز هم کمه :sad:
        نوشته اصلی توسط Bs.student
        واقعا معدل برای استخدام شدن چقدر مهمه،
        بعضی جاها 14 و جاهای بهتر حداقل 16 رو میگن باید طرف داشته باشه.معدل توی شرکت های خصوصی تقریبا مهم نیس.
        نوشته اصلی توسط Bs.student
        چه کار هایی رو جز درس خوندن تو دوره کارشناسی باید انجام داد
        باید کار بکنی! همه این پروزه هایی که اموزشی-تجاری-تفریحی... رو سعی کن انجامش بدی حالا در هر حدی اطلاعات داری در همون سطح شروع به کار کن.مثلا کار با بعضی از نرم افزار ها رو توی هیچ کدوم از واحد های درسی نیس ولی جزو مهارت های اولیه هست که هر فارق التحصیلی بسته به زمینه کاریش باید بدونه!کلی قطعه توی بازار هست و خیلی هم توی پروزه ها استفاده میشن که اصلا اسمش هم با خوندن واحد های دانشگاه به چشم طرف نمیخوره.باید همیشه بروز باشی.
        نوشته اصلی توسط Bs.student
        امیدوارم تو این سایت کسانی باشن که فارق التحصیل این رشته هستن و مشغول کار یا دنبال کارن و البته یه خورده دلسوز دانشجو های از همه جا بی خبر هسن!!!
        خوشبختانه از دانشجو تا بالای 40 سال سن با سابقه کاری بالای 20 سال تو این انجمن هستن (اگه باتوجه مساعد نبودن اوضاع انجمن تمایلی به پاسخگویی هنوز داشته باشن :redface

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : درخواست از فارق التحصیلان: لطفا تجربیات خود از کارشناسی را در میان بگذارید

          نوشته اصلی توسط Bs.student
          سلام دوستان. بنده دانشجوی دوره کارشناسی مهندسی برق هستم و میخواستم از کسایی که فارغ التحصیل این رشته هستن و تجربیات به دردبخوری دارند خواهش کنم که تو اینجا بگن و من و امثال من استفاده کنیم. متاسفانه همونطور که میدونین تو دانشگاه های ایران بعد از گرفتن مدرک،دانشگاه فرد رو نگه نمیداره و بخاطر این دانشجو های دیگه به اون صورت دسترسی به فارق التحصیلان هم رشته ای خود ندارند تا از تجربه ای اون ها استفاده کنن، تجربیاتی مثل: این که بازار کار با رزومه ای که دارن چه رویی به اون ها نشون میده، تو دوره لیسانس چی کم گذاشتن و الان کمبودش رو حس میکنن، واقعا معدل برای استخدام شدن چقدر مهمه، چه کار هایی رو جز درس خوندن تو دوره کارشناسی باید انجام داد و... . امیدوارم تو این سایت کسانی باشن که فارغ التحصیل این رشته هستن و مشغول کار یا دنبال کارن و البته یه خورده دلسوز دانشجو های از همه جا بی خبر هسن!!!

          چاکر کسانی که محبت میکنند وقت میگذارند و راهنمایی میکنند
          به نظر من برای فردی در موقعیت شما؛

          _ اول تا آنجائی که می توانید، درس خواندن را در دانشگاه ادامه بدین. برای این منظور، بیشتر باید پایه تئوری، ریاضیات و مهارت تست زنی خود را تقویت کنید. اگر در ایران تحصیل می کنید، کاملا ضروری است تا نمونه سوالهای ترمهای پیش هر استاد را پیدا کنید :rolleyes:.

          _ این رو بدونید که متاسفانه حتی بهترین دانشگاههای ایرانی؛ برای مباحث عملی، مهارتی و میدانی، مطالب کمی را به شما یاد خواهند داد و باقی را خودتان باید بیاموزید.

          _ اگر به اشتغال در حوزه الکترونیک و مخابرات علاقه دارید، لازم است بدانید که با یک علم به شدت به روز شونده مواجه هستید و تا همیشه باید خود را به روز نگاه دارید.

          _ زبان انگلیسی تخصصی خود را دائما تقویت کنید، چون کمتر از نیم درصد منابع و محتوای موجود در این رشته، به زبان فارسی برگردانده شده اند.

          _ در ایام تعطیلات بین ترمها؛ برای خودتان پروژه های کوچک و متوسط صنعتی، تعریف و با جدیت اجرا کنید. لازمه این کار هم، صرف پول (برای تجهیز یک آزمایشگاه کوچک الکترونیک یا مخابرات در خانه + خرید قطعات و ماژولهای لازم) و زمان کافی است.

          _ سعی کنید افزون بر یادگیری و تسلط کامل بر برخی نرم افزارهای روتین الکترونیکی (مثل متلب، لب ویو، آلتیوم، کمپایلرها و ...)، یک زبان برنامه نویسی رایانه از نوع دات نت را هم به خوبی فرا بگیرید.

          _ تلاش کنید تا مبانی طراحی اصولی، حرفه ای و استاندارد تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی را بیاموزید.

          _ و نکته آخر اینکه از دیدگاه آینده پژوهی؛ احتمالا مباحث رباتیک، مکاترونیک و اپتوالکترونیک هم برای دهه های آینده، بیشتر از هر چیزی مورد نیاز خواهند بود.

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : درخواست از فارق التحصیلان: لطفا تجربیات خود از کارشناسی را در میان بگذارید

            سلام
            طولانیه، حوصله کنید و بخونید. در چند حوزه پیشنهاد می کنم، بد نیست انجام بدید.

            قبل از همه، لطفاً همه چیز رو امتحان کنید و تست کنید تا به طور واقعی بفهمید علاقه تون چیه و تو چه چیزی استعداد دارید. یادتون نره که در زمینه های نوشیدنی، دود کردنی و کشیدنی، خوردنی و موارد بی ناموسی! بهتره که هیچ تجربه ای نداشته باشید. این موارد خارج از علاقه و استعداد هستند و اصلاً ارزشِ تجربه کردن رو ندارند.
            تجربیات شما می تونه در حوزه ورزش، هنر، تدریس، سیاحت، زبان های خارجه، رانندگی، بازاریابی، کارهای فنی، مستخدمیِ کافی شاپ یا دوره های پیشرفته امنیت شبکه باشه! فرقی نمی کنه. مهم اینه که بعد از 2-3 سال شما بفهمید که مثلاً در دلالی بورس استعداد بیشتری دارید تا برنامه نویسیِ اندروید. همین.

            اول، حسابی درس بخونید. کتاب های لاتین و مرجع در کتابخونه تمام دانشگاهها داره خاک می خوره. عمیق مطالعه کنید. من از 10 سال پیش تا حالا هیچ اثری از انتگرال میدان برداری (ریاضی 2 و مغناطیس) هیچ جای دنیا ندیدم! ولی این دلیل بر این نیست که شما توی یادگیری دروس پایه تنبلی کنید.
            اینکه موضوعات درسی به درد دنیا و آخرت نمی خوره بحثش جداست. شما این طوری تصور کنید که در لحظه ی فعلی بـــــایـــــد از پسِ حل این مشکل (درس خوندن، مسئله حل کردن و امتحان دادن) بر بیاید. مطمئن باشید اگر الآن از پسِ این موارد بر بیاید، در آینده هم از پس مشکلات زندگی بر میاید.

            دوم، نرم افزارهای کاربردی و تخصصی رو بسیار عمیق یاد بگیرید. مطمئن باشید که در هر لحظه از زمان اون کسی شغل بهتر و پول بیشری داره که نرم افزارهای تخصصیِ بیشتری رو عمیقاً بلده و باهاش کار می کنه.

            سوم، برنامه نویسی رو هم در چند حوزه به صورت عمیق یاد بگیرید. برای این کار باید خیلی تلاش کنید. من به دانش آموزهای دبیرستان رشته انسانی و هنر می گم که برنامه نویسی کاربردی یاد بگیرند! چرا که یک وکیل و حسابدار یا یک پزشکِ برنامه نویس در آینده برای مردم جامعه خیلی مفیدتره. دقت کنید که اینا برای مهندس ها نیست! مهندس ها بـــــایـــــــد برنامه نویسی بلد باشند، مخصوصاً مهندس برق. بارها شنیدم که بچه های قدرت می گن نرم افزار و کدنویسی به چه درد ما می خوره. خوب همین می شه که فوق لیسانس قدرت از دانشگاه تهران میره تابلو برق معمولی جمع می کنه تو شرکت خصوصی!

            چهارم، کار عملی در حوزه علاقه مندی تون انجام بدید. همونطور که یکی از دوستان گفت برای پول کار نکنید، برای علاقه و پیشرفت خودتون کار کنید. من تو آزمایشگاه های دانشگاه انقـــــــدر خوره بودم که به هیچکی مجال نمی دادم! علاقه داشتم. توی خونه آزمایشگاه داشتم برای خودم. روزی که فهمیدم MATLAB پورت سریال داره با سیم مفتولی Rx یکی از COMها رو به Tx اون یکی وصل کردم و 5-6 ساعت مطالعه کردم و بعد از 2-3 ساعت تلاش تونستم یه Hello از یه user بفرستم به یه user دیگه. الآن این کار مسخره ست، ولی تا خودتون انجامش ندید به درستی درک نمی کنید که چه لذتی داره.
            فراموش نکنید به همون سرعت که چیزی رو فرا می گیرید، به همون سرعت هم از یاد می دید. پس آرشیو مناسبی از همه کارها و مطالعات داشته باشید. سرورهای اینترنت دائمی نیستند. ممکنه هر مرجعی توی اینترنت بعد از 5-6 سال نابود بشه و شما دیگه نداشته باشیدش. پس خودتون آرشیو تهیه کنید.

            پنجم، دوستمون گفتند که بروز (up-to-date) باشید. توی همه ی زمینه ها. مخصوصاً زمینه علاقه خودتون.

            ششم، عمیق مطالعه کنید. یادگیری و کار عملی و تئوری اگر عمیق و تخصصی نباشه منفعتی برای شما نداره.

            با رعایت مواردی که گفتم، یواش یواش خودتون می فهمید که زمینه علاقه مندی تون چیه. ممکنه شما دوست داشته باشید کار تئوری و علمی کنید و اصلاً کار عملی از شما بر نیاد. اینم خوبه. می شید یه پژوهشگر در حوزه ای تخصصی یا یه استاد دانشگاه. یادتون باشه که پول درآوردن با درس خوندن و کار کردن تفاوت زیادی داره. بحث ما اینجا پول درآوردن نیست. صرفاً یه سری پیشنهاد دوستانه به شما داشتم.

            موفق باشید
            بیایید با Google آشتی کنیم!

            دیدگاه

            لطفا صبر کنید...
            X