اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سنجش از دور - کار با تصاویر چند طیفی

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    سنجش از دور - کار با تصاویر چند طیفی

    سلام . خسته نباشید .
    مدتی است که درم روی پروژه ای کار می کنم لطفا منو در انجام اون کمک کنید.
    1-لطفا من رو در خواندن تصاویر چند طیفی گرفته شده در MATLAB راهنمایی کنید . چون پسوند این تصاویر با پسوند هایی تصاویری که MATLAB می پذیرد . یکسان نیست .
    2- قدم دوم در پروژه من ؛ مدل سازی ارتفاع DEM (Digital Elevation Models . من از تئوری اون اطلاع دارم . اما نمی تونم این تئوری رو در MATLAB شبیه سازی کنم .

    #2
    پاسخ : سنجش از دور - کار با تصاویر چند طیفی

    سلام .................

    در مورد سوال اولتون : در ابتدا یه سوال بپرسم . اونم اینکه منظورتون از تفاوت پسوند چیه؟ تصاویر چند طیفی رو کمی باز کنید تا دقیق منظور سوالتون مشخص بشه ؟

    و در مورد سوال دوم : در مورد تئوری که فرمودید یک مقدار بیشتر توضیح بدید. ممنون و موفق باشید .
    دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : سنجش از دور - کار با تصاویر چند طیفی

      ما تصویر هایی رو که می بینیم در محدوده فرکانس های مرئی می باشند . یا به عبارتی چشم ما توانایی دیدم محدوده خاصی از طیف فرکانسی را دارد که به ان طیف موج مریی می گوییم . اما ما در کاربرد های صنعتی پردازش تصویر گاهی با تصاویر برخورد می کنیم که محدوده عکس برداری انها خارج از محدوده مریی است و از طول موج های خاص مثل اینفرارت ، گاما و یا X و..
      تشکیل می شوند .
      معمولا زمانی از طول موج های خاص استفاده می کنیم که هدفی خاص را در تصویر دنبال کنیم مثل تشخیص آب شدن یخ های قطب جنوب ، که از طریق ماهواره ای عکسبرداری می شوند . در این کاربرد دیگر عکس برداری با طول موج مرئی چیزی را برای مانشان نمی دهد لذا از طوج موج دیگری بهره می بریم . به این گونه تصاویر تصاویر چند طیفی می گوییم .
      به طبع MATLABآ‌ هم توانایی به تصویر کشیدن تصاویر ی را دارد که از طول موج مرئی عکس برداری شده اند.

      اما در مورد DEM
      ما در این پردازش ، به دنبال سه بعدی کردن تصویر هستیم . و بتوانیم ارتفاع اجسام و یا عوارض را تشخیص بدهیم .
      عکسبرداری برای مدل سازی معمولا بصورت زوج استریو هستند . عکسبرداری می بایست هوایی باشد و معمولا از طریف رادار های SAR (رادارهای نفوذ در زمین ) و یا از طریق ماهواره های عکس برداری ؛ عکس برداری انجام می شود

      ممنون میشم اگه بتونید منو کمک کنید

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : سنجش از دور - کار با تصاویر چند طیفی

        فرآیند سنجش از دور

        فرآیند سنجش از دور از هفت مولفه تشکیل شده است:

        *
        منبع انرژی یا روشنایی: اولین لازمه سنجش از دور، یک منبع انرژی است که عمل روشنآ‌سازی یا تهیه انرژی الکترومغناطیس بر روی هدف تحت مطالعه را به عهده داشته باشد.

        *
        تابش و اتمسفر: در هنگام عزیمت انرژی از منبع به هدف، انرژی با اتمسفری که از آن عبور میآ‌کند، تعامل دارد. این پدیده ممکن است بار دومی نیز هنگامی که انرژی از هدف به سن****** عزیمت میآ‌کند، اتفاق بیافتد.

        *
        تعامل با هدف: بعد از رسیدن انرژی به هدف، با توجه به خصوصیات انرژی و هدف، تعامل صورت میآ‌گیرد.

        *
        ثبت انرژی به وسیله حسگر: بعد از اینکه انرژی توسط هدف پراکنده یا از آن ساطع شد، سن****** دوردستی تشعشع الکترومغناطیس حاوی اطلاعات سطح را جمعآ‌آوری و ضبط میآ‌کند.

        *
        انتقال، دریافت و پردازش: انرژی ضبطآ‌شده توسط سن****** به شکل الکترونیکی به یک ایستگاه دریافت و پردازش برای بازسازی تصویر اخذشده انتقال میآ‌یابد.

        *
        تفسیر و تحلیل: تصویر به صورت بصری و یا رقومی تفسیر شده و اطلاعات لازم درباره هدف استخراج میآ‌شوند.

        *
        کاربرد: جزء پایانی فرآیند سنجش از دور عبارتست از استفاده از اطلاعات استخراج شده برای درک بهتر، کشف اطلاعات جدیدتر و یا کمک به حل یک مساله خاص.



        تابش الکترومغناطیس

        تابش الکترومغناطیس، حاملی از انرژی الکترومغناطیس است که نوسان میدان الکترومغناطیس را در فضا یا ماده انتقال میآ‌دهد. تابش الکترومغناطیس دارای هر دو ویژگی حرکت موجی و ذرهآ‌ای است. از نقطهآ‌نظر موجی، تابش الکترومغناطیس را میآ‌توان به عنوان یک موج عرضی حاصل از یک میدان الکتریکی و یک میدان مغناطیسی در نظر گرفت که به طور عمود بر هم ارتعاش میآ‌کنند.
        تابش الکترومغناطیس در خلاء با سرعت نور و در جو با سرعتی کمتر حرکت میآ‌کند. تابش الکترومغناطیس را در تئوری ذرهآ‌ای می­توان به صورت فوتون یا کوانتوم به حساب آورد.

        تابش الکترومغناطیس دارای چهار مشخصه فرکانس، راستای انتقال، دامنه و صفحه پلاریزاسیون است که هر کدام حاوی محتوای اطلاعاتی متفاوتی است و در سنجش از دور اهمیت زیادی دارند[4].

        تابش الکترومغناطیس به صورت مجموعه پیوستهآ‌ای از طول موجآ‌ها و فرکانسآ‌ها از طول موج کوتاه امواج کیهانی تا طول موج بلند امواج رادیویی انجام میآ‌گیرد که میآ‌توان بر اساس فرکانس یا طول موج، طیف الکترومغناطیس را تعریف کرد.

        محدودهآ‌های طول موج دارای نامآ‌های مختلفی هستند که از اشعه گاما، اشعه X ، ماورای بنفش، نور مرئی، مادون قرمز، امواج رادیویی بهآ‌ترتیب از طول موج کوتاه به بلند تشکیل میآ‌شوند.

        تمامی این طیف قابل استفاده در سنجش از دور نیست. طول موجآ‌هایی که در سنجش از دور بیش از همه مورد توجه هستند، طول موجآ‌های مربوط به تابش مرئی، مادون قرمز و مایکروویو هستند.





        انواع سنجش از دور

        براساس نوع منبع انرژی مورد استفاده، سنجش از دور به دو دسته سنجش از دور فعال و سنجش از دور غیرفعال تقسیم میآ‌شود. سنجش از دور غیرفعال هنگامی مطرح میآ‌شود که یک منبع طبیعی انرژی که عمدتاً خورشید است، مورد استفاده قرار گیرند. سن******آ‌های فعال، امواجی را از خود تولید میآ‌کنند و با تاباندن آن به سمت هدف موردآ‌نظر و دریافت بازتابش حاصل از آن، به هندسه یا ویژگیآ‌های هدف پی میآ‌برند. انواع سن******آ‌های راداری یا لیزری نمونه بارز این نوع هستند[5].

        با توجه به محدودهآ‌های انرژی الکترومغناطیس به کار رفته و خصوصیات آنها در محدودهآ‌های طیفی نوری، حرارتی و مایکروویو، سنجش از دور نوری، سنجش از دور حرارتی و سنجش از دور مایکروویو مطرح میآ‌شوند. سنجش از دور اشعه ایکس و گاما در مقیاس محدودتری مطرح هستند.


        سکوها ، سن******آ‌ها و سامانهآ‌های دریافت و پردازش

        سکوها وظیفه حمل سن****** و سایر قسمتآ‌های ماهواره را بر عهده دارند. ماهواره و هواپیما دو نمونه متداول سکو­ها هستند. سکوها در دو مدار خورشیدآهنگ و زمینآ‌آهنگ مورد استفاده قرار میآ‌گیرند. انتخاب مدار سکو با توجه به هدف طراحیآ‌شده برای ماموریت انجام میآ‌شود.

        ماهوارهآ‌های سنجش از دور عمدتاً در مدارهای خورشیدآهنگ قرار میآ‌گیرند تا زاویه بازتابش نور خورشید در نقاط مختلف زمین در تناوبآ‌های مختلف چرخش ماهواره ثابت باشد و از بالای هدف در زمان ثابتی عبور کنند. مدارهای زمینآ‌آهنگ برای کاربردهایی که به اطلاعات همزمان با توان تفکیک زمانی بالا مانند هواشناسی، نیاز است، مورد استفاده قرار میآ‌گیرند.



        سن******آ‌های نصبآ‌شده بر روی سکو­ها، جمعآ‌آوری اطلاعات بازتابی از پدیدهآ‌ها را برعهده دارند. سن******آ‌ها به طور کلی، به دو دسته سامانهآ‌های اسکنآ‌کننده و غیراسکنآ‌کننده تقسیم میآ‌شوند که هرکدام ممکن است از دو دسته تصویربردار و یا غیرتصویربردار باشند. در سنجش از دور عمدتاً سن******آ‌های گروه تصویربردار که خروجی تصویر تهیه میآ‌کنند، مورد استفاده قرار میآ‌گیرند. سن******آ‌های غیرتصویربردار برای تهیه پروفایل به کار گرفته میآ‌شوند.
        دادهآ‌هایی که از طریق سن******آ‌ها بهآ‌دست میآ‌آیند، باید ذخیره و دریافت شده و مورد پردازش قرار گیرند تا به اطلاعات مفید و قابل استفاده تبدیل شوند. ارسال داده از بستر به گیرندهآ‌های زمینی ممکن است بلادرنگ یا همراه با تاخیر باشد که هر یک کاربرد خاص خود را دارد.



        توان تفکیک

        توان تفکیک به عنوان شاخصی که معرف دقت سن****** در اخذ جزئیات بیشتر است، تعریف میآ‌شود. ماهوارهآ‌ها و سن******آ‌ها با چهار نوع توان تفکیک شناخته میآ‌شوند. توان تفکیک مکانی مربوط به توان آشکارسازهای سن****** در ارائه ابعاد پیکسلآ‌های خروجی کوچکآ‌تر است. توان تفکیک طیفی نشان­دهنده تعداد و خصوصیات باندهایی است که سن****** در آنها به تهیه تصویر میآ‌پردازد.

        توان تفکیک زمانی به مدت زمانی اطلاق میآ‌شود که یک منطقه مجدداً تصویربرداری شود و به طور مستقیم به مدار سکو مرتبط است. قدرت تفکیک رادیومتریک نیز به تعداد بیتآ‌های حافظه اختصاص دادهآ‌شده برای ذخیرهآ‌سازی اطلاعات یک پیکسل اطلاق میآ‌شود.



        پردازش دادهآ‌های سنجش از دور

        تجزیه و تحلیل تصاویر سنجش از دور از طریق متدها و تکنیکآ‌های پردازش تصویر شامل پردازش تصویر آنالوگ و پردازش تصویر رقومی صورت میآ‌گیرد.

        پردازش تصویر آنالوگ یا بصری بر روی کپیآ‌های سخت مانند عکسآ‌های هوایی اعمال میآ‌شود. در تجزیه تحلیل تصاویر از عناصر تفسیر مانند شکل، سایز، بافت، همراهی، تن، رنگ، پارالاکس، الگو، ارتفاع، سایه، مکان استفاده میآ‌شود.

        پردازش تصویر رقومی مجموعهآ‌ای از تکنیکآ‌هایی است که برای دستکاری تصاویر با رایانه استفاده میآ‌شود و عمدتاً شامل مراحل زیر است:
        پیشآ‌پردازش: مراحلی را که برای رفع نقایص و خطاهای تصاویر خام دریافتآ‌شده از سن******آ‌ها با هدف تصحیح یا جبران خطاهای سیستماتیک صورت میآ‌گیرد را شامل میآ‌شود. این مرحله شامل تصحیحات هندسی، رادیومتریک و اتمسفری است.

        نمایش و بارزسازی تصویر به عملیات لازم برای ارتقای کیفی تصاویر به سطحی بهتر و قابل درک به منظور استفاده از توانایی­های تحلیل چشم انسان اطلاق میآ‌شود.

        استخراج اطلاعات آخرین مرحله در بهآ‌دست آوردن خروجی نهایی فرایند مزبور است. بعد از دو مرحله پیشین، تصاویر با استفاده از روشآ‌های کمّی تجزیه و تحلیل میآ‌شوند تا هر پیکسل به کلاس خاصی اختصاص داده شود. فرایند طبقهآ‌بندی، به دو صورت نظارتآ‌شده و نظارتآ‌نشده صورت میآ‌گیرد. بعد از تکمیل طبقهآ‌بندی ارزیابی، صحت طبقهآ‌بندی با مقایسه نمونه­هایی از تصویر با حقایق زمینی انجام می­شود.

        نتایج پایانی این فرایند به تصاویر، نقشه­ها، دادهآ‌ها و گزارشآ‌هایی ختم میآ‌شود که ارائهآ‌دهنده اطلاعاتی در خصوص منابع دادهآ‌، روشآ‌های تحلیل، خروجی و قابلیت اطمینان به آن است[6][7].


        نرمآ‌افزارهای سنجش از دور

        به نظر میآ‌رسد که جدیآ‌ترین نرمآ‌افزار رایگان سنجش از دور، نرم افزار Chips باشد. با این وجود این نرمآ‌افزار، دیگر توسعه داده نمیآ‌شود و آخرین نسخه آن، 7/4 برای ویندوز است. تعداد زیادی از نرمآ‌افزارهای سنجش از دور به صورت منبع باز برای تجزیه و تحلیل دادهآ‌های سنجش از دور چندطیفی و اَبَرطیفی از APIهای قابل برنامهآ‌نویسی تا نرمآ‌افزارهای کامل مانند GRASS موجود است. نرمآ‌افزار آموزشی DIPS نیز به آموزش مفاهیم پردازش تصویر در یک محیط شبیهآ‌سازیآ‌شده میآ‌پردازد.

        نرمآ‌افزارهای تجاری سنجش از دور توسط شرکتآ‌های متعددی تهیه و توزیع میآ‌شوند که محصول هر کدام، نقاط ضعف و قوت خاص خود را دارد. از این میان، میآ‌توان به نرمآ‌افزارهای تخصصی سنجش از دور ENVI، PCI Geomatica ، ERDAS، ERMapper، Idrisi و Ilwis اشاره کرد.


        کاربردهای سنجش از دور

        اگر از کاربرد قدیمی سنجش از دور در حوزه شناسایی نظامی صرفآ‌نظر کنیم، سنتیآ‌ترین و معروفآ‌ترین کاربرد سنجش از دور در نقشهآ‌برداری و سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) است. اصولاً اختراع هواپیما و بهآ‌ویژه دستیابی بشر به ماهواره، دنیای نقشهآ‌برداری را متحول کرد.

        امروزه این امکان وجود دارد که دقیقآ‌ترین نقشهآ‌های جغرافیایی در حداقل زمان ممکن در مقیاسآ‌های محلی و جهانی تهیه شده و تغییرات آن بهآ‌طور مداوم ثبت و ضبط شوند. با پیشرفت فناوری سن******آ‌ها و پردازش داده، سنجش از دور علاوه بر نقشهآ‌برداری توانست دنیای هواشناسی را نیز با جهش مواجه کند. امروزه سنجش از دور طیف بسیار وسیعی از کاربردها را پیدا کرده است.

        بررسی و شناخت فضای بیکران، پایش محیط زیست، اقیانوسآ‌شناسی، رصد و کمک به پیشگیری و مدیریت بلایای طبیعی (سیل، زلزله، سونامی و ...)، کویرزدایی، اکتشاف و استخراج منابع زیرزمینی، امداد و نجات و رصد تغییرات آب و هوای جهان از دیگر زمینهآ‌های کاربردهای سنجش از دور هستند.

        منبع : دانشنامه فضایی ایران به نشانی /\
        www.isa.ir

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : سنجش از دور - کار با تصاویر چند طیفی

          تعدادی لینک در این زمینه :
          http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_elevation_model
          http://rst.gsfc.nasa.gov/Front/tofc.html
          http://www.pbs.org/wgbh/nova/sciencenow/3401/03-ask.html
          http://wwwghcc.msfc.nasa.gov/archeology/peten.html
          http://en.wikipedia.org/wiki/Satellite_imagery
          http://www.apsalin.com/dem-resolution.aspx
          http://www.vterrain.org/Elevation/index.html

          تعدادی کتاب :
          Remote Sensing Digital Image Analysis: An Introduction, 4th Edition
          http://rapidshare.com/files/142871583/gigapedia.org_remsensdigimanal.rar.html

          Earth Science Satellite Remote Sensing, volume 1
          http://rapidshare.com/files/71357493/Earth_Science_Satellite_Remote_Sensing_Vol._1_Scie nce_and_Instruments.rar

          Signal Theory Methods in Multispectral Remote Sensing (Wiley Series in Remote Sensing and Image Processing)
          http://rapidshare.com/files/85030158/047142028X.rar

          Computer Processing of Remotely-Sensed Images: An Introduction
          http://rapidshare.com/files/126337368/0470849185.rar.html

          Radar Interferometry - Data Interpretation and Error Analysis (Remote Sensing and Digital Image Processing, Volume 2)
          http://rapidshare.com/files/149469310/0792369459.zip


          SPOT DEM
          http://www.spotimage.fr/automne_modules_files/standard/public/p807_fileLINKEDFILE_SPOT_DEM_Product_Description_v 1-2.pdf

          SPOT DEM Precision
          http://www.spotimage.fr/automne_modules_files/standard/public/p807_97114bc824a947c5af8914cdf4b351edSPOT__DEM_Pre cision_Product_description_V1.0.pdf

          Reference3D
          http://www.spotimage.fr/automne_modules_files/standard/public/p807_e66fdc8d9baeb629a19beb53be67339dReference3D_-_Product_description.pdf


          تز دکترای , دکتر فیروز نادری هم در این زمینه بوده.


          امیدوارم پروژه شما به نحو احسن انجام بشه. اگه براتون مقدور بود ما رو هم از نتایج پروژه تون بهره مند سازید. :nerd:

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : سنجش از دور - کار با تصاویر چند طیفی

            سلام
            از لطف و بزرگواری که فرمودید ، متشکرم .
            راستش من دانشجو کارشناسی ارشد مخابرات هستم و تصمیم دارم پایان نامه ام رو در این زمینه بگیرم . اما مشکلات زیادی دارم . ازجمله :
            1) عدم دستیابی به تصاویر ماهواره ای و یا زوج استریو
            2) همون طور که می دونیم پسوند این تصاویر با پسوند تصاویر قابل خواندن در مطلب تفاوت داره و مطلب نمی تونه این پسوند ها رو بخونه ؛ یکی از مشکلات پیش رو ی من هم معرفی این تصاویر به مطلب هست

            در ضمن 14 - 16 آبان ماه امسال پنجمین کنفرانس پردازش تصویر ایران در تبریز برگزار شد . بنده به کمک دوستانم تونستیم یک مقاله برای این کنفرانس بفرستیم که مورد پذیرش هم واقع شد .

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : سنجش از دور - کار با تصاویر چند طیفی

              سلام
              چطور میشه با دکتر نادری ارتباط برقرار کرد و از ایشون کمک گرفت

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : سنجش از دور - کار با تصاویر چند طیفی

                سلام ...............

                ببینید از لینک های زیر میتونید استفاده کنید ..؟

                http://en.wikipedia.org/wiki/Firouz_Naderi

                http://www.jpl.nasa.gov/bios/naderi/

                http://www.7rooz.com/archives/2005/0...m-manager.html

                موفق باشید..
                دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : سنجش از دور - کار با تصاویر چند طیفی

                  salam. ba arzae pozesh man ba in link ha natestam ba doctor nadery ertebat barghrar konam , age momkene linke dige y az ishon o ne man bedid.
                  va dar mored keteb ha
                  az mohabateton va ersal ketab ha sepasgozaram. ama ba arze pozesh ketab ha bishtar dar zamine " Remote Sensing " bodan na dar zamine DEM.
                  DEM zemn sanjesh az dor , dar mored 3-D sazy tasvir ast . plz mano komak ****d chon hich papery ke beton be ma dar mored riaziat on bahs kone , dar dastras nadaram
                  az lotfeton moteshakeram

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : سنجش از دور - کار با تصاویر چند طیفی

                    نوشته اصلی توسط abolnejadian
                    salam. ba arzae pozesh man ba in link ha natestam ba doctor nadery ertebat barghrar konam , age momkene linke dige y az ishon o ne man bedid.
                    va dar mored keteb ha
                    az mohabateton va ersal ketab ha sepasgozaram. ama ba arze pozesh ketab ha bishtar dar zamine " Remote Sensing " bodan na dar zamine DEM.
                    DEM zemn sanjesh az dor , dar mored 3-D sazy tasvir ast . plz mano komak ****d chon hich papery ke beton be ma dar mored riaziat on bahs kone , dar dastras nadaram
                    az lotfeton moteshakeram
                    سلام .................

                    اگر ممکنه طبق قوانین سایت مطالب رو با ویرایش فارسی دنبال کنید .. ممنونم ..

                    در مورد ارتباط با دکتر نادری .. اون لینک آخر یه فروم هست که هرکس میخواد با ایشون از اون طریق مکاتبه میکنه (اینجوری بود قبلا ..) باز من بیشتر پرس و جو میکنم و نتیجش رو همینجا اعلام میکنم .. در مورد کتاب ها هم اطلاع زیادی ندارم .. موفق باشید ..
                    دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

                    دیدگاه

                    لطفا صبر کنید...
                    X