اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نرخ نمونه برداری در ECG

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    نرخ نمونه برداری در ECG

    یکی از مهم ترین پارامترهایی که باعث می شه اطلاعات موجود در یک سیگنال هنگام تبدیل به دیجیتال از دست نره نرخ نمونه برداری هست. همه کسانی که درس سیگنالها و سیستمها رو خوندن می دونند که اگه بخوایم یک سیگنال آنالوگ رو به سیگنال دیجیتال تبدیل کنیم و اطلاعات موجود در سیگنال رو هم از دست ندیم، طبق قانون نایکوییست نرخ نمونه برداریمون حداقل باید 2 برابر بالاترین فرکانس معنی دار موجود در سیگنال آنالوگ باشه.
    در مورد سیگنال ECG می شه گفت بازه فرکانسی معنادار بین 0 تا 150 هرتز هست که البته این عدد ممکنه در مراجع مختلف متفاوت ذکر شده باشه. حالا اگه بخوایم شکل موج رو با دقت کامل به دیجیتال تبدیل کنیم حداقل نرخ نمونه برداریمون باید 300 نمونه در ثانیه باشه.
    در دستگاههای اولیه نرخ نمونه برداری حدود 125 بود ، اما امروزه با پیشرفت فناوری ، نرخ نونه برداری 1000 حداقل عددیه که در دستگاههای تجاری، چه الکتروکاردیوگراف، چه مانیتورینگ علایم حیاتی و چه هولتر مانیتورینگ می شه مشاهده کرد. در واقع بعضی شرکتها از نرخ نمونه برداری خیلی بالاتر هم استفاده می کنند.
    یک تصور اشتباه که خیلی رایج هست اینه که بعضیها ، به خصوص کسانی که رشته شون برق و مهندسی پزشکی نیست فرکانس ECG رو با نرخ ضربان اون اشتباه می گیرند. در حالی که محتوای فرکانسی سیگنال ECG کاملا متفاوته. مثلا اگه سیگنال ECG رو دیده باشید حتما متوجه شدید که معمولا نقاط QRS نوک تیز هستند. این به معنی بالا بودن فرکانس در این نقاط هست. حالا اگه نرخ نمونه برداری پایین تر از حد مجاز باشه و یا اگه از فیلتر با فرکانس قطع پایین استفاده بشه سیگنال نهایی در نقاط QRS به اندازه کافی نوک تیز نیست و در کارهای تشخیصی می تونه خطرناک باشه.
    جدیدترین ویرایش توسط habibnia; ۱۰:۴۴ ۱۳۹۵/۰۶/۲۹.
لطفا صبر کنید...
X