اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[مقاله] کاربرد ربات های پرنده در نظارت و امنیت بنادر و کشتی ها

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    [مقاله] کاربرد ربات های پرنده در نظارت و امنیت بنادر و کشتی ها

    بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِیمِ

    با سلام و درود
    این مقاله در قالب 4 صفحه به کاربرد ربات های پرنده در نظارت و امنیت بنادر و کشتی ها می پردازد.

    - دریافت مقاله:
    این مقاله در ویرایش 1 می باشد.

    برای دریافت مقاله اینجا کلیک کنید.
    دانلود کنید.

    به دلیل تألیفی بودن مقاله می توانید این را در صورت تمایل بازنشر دهید یا در دیگر Weblogها یا Siteها منتشر نمایید.
    (برای بازنشر بهتر است این مقاله را در جای مطمئن و پیدار دیگری Upload نمایید زیرا ممکن است به هر دلیلی Link آن تغییر کند.)



    - متن مقاله:
    بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِیمِ

    موضوع: کاربرد ربات های پرنده در نظارت و امنیت بنادر و کشتی ها

    1- ربات های پرنده ی عمودپرواز:
    ربات های پرنده ی عمودپرواز به آن دسته از ربات هایی گفته می شود که قابلیت پرواز در آسمان را داشته و چیزی که آن ها را از هواپیماها متمایز می سازد قابلیت پرواز و فرود به صورت عمودی است که این ویژگی باعث می شود یک ربات پرنده حتی بتواند از روی دست نیز بلند شود و برخلاف هواپیماها نیاز به مکان وسیعی برای فرود ندارد. همچنین این ربات ها پس از پرواز می توانند در یک نقطه ثابت بایستند در صورتی که یک هواپیما مدام باید تغییر مکان بدهد و این ویژگی نیز باعث شده است که ربات های پرنده برای کاربردهایی همانند فیلم برداری و نظارت بر فعالیت ها دست برتر را داشته باشند.

    2- هدایت و خلبانی:
    ربات های پرنده دارای قابلیت هدایت پذیری توسط اشخاص هستند و فرامین ارسال شده را اجرا می کنند. هدایت می تواند به وسیله ی رایانه و یا فرستنده های مخصوص صورت بپذیر.
    برد عملیاتی فرستنده ها به قدرت فرستنده بستگی دارد به عنوان مثال فرستنده ی Taranis X9D در صورت تجهیز شدن به تقویت کننده می توان بیش از 65 کیلومتر ارسال فرامین داشته باشد.


    (تصویر1: فرستنده ی Taranis X9D)

    خلبان می تواند به صورت دید مستقیم و یا با استفاده از فیلم های ارسالی ربات به هدایت آن بپردازد. لازم به ذکر است که ربات های پرنده می توانند فیلم های دوربین خود را به صورت همزمان ارسال کنند. خلبان می تواند برای دیدن فیلم های ارسالی توسط ربات از رایانه، گوشی، Tablet، Television و یا عینک های مخصوص استفاده نماید.
    برد فرستنده های تصویر به کیفیت آنتن و توان فرستنده بستگی دارد و از چندمتر تا صدها کیلومتر متغیر است. به عنوان مثال یک فرستنده ی معمولی مانند TS5832 در محیط آزاد بیش از 10 کیلومتر قابلیت ارسال صوت و تصویر را دارد.(در سایت سازنده TS5832 نوشته شده بود که برد این فرستنده بیش از 10 کیلومتر در فضای باز است که نیاز به تحقیق بیشتری وجود دارد.)



    (تصویر2: فرستنده ی تصویر TS5832)



    (تصویر3: عینک GS922 مخصوص خلبانی ربات پرنده با قابلیت ذخیره سازی فیلم ها)

    3- خلبان خودکار و هوش مصنوعی:
    امروزه سامانه های موقعیت یاب متعددی همانند GPS، GLONASS، Galileo، BeiDou، NAVIC در حال کار یا راه اندازی هستند و این سامانه های موقعیت یاب به همراه حسگرهای متنوعی که بر روی ربات پرنده قرار دارد این امکان را ایجاد می کند که ربات بتواند به صورت خودکار تصمیم گیری نماید و از عهده شرایط دشوار و انجام مأموریت های خودکار برآید.
    به عنوان مثل ربات پرنده می تواند در صورت قطع شدن ارتباط بی سیم با مرکز اصلی خود به صورت کاملاً خودکار به محل از پیش تعیین شده برگردد و به صورت خودکار فرود بیاید. و یا می تواند طبق نقشه ی از پیش تعیین شده بدون نیاز به داشتن خلبان شروع به پرواز کند و به محل های تعیین شده سر بزند با دوربین خود فیلم و عکس تهیه کرده و یا محموله ای را جا به جا کند و پس از پایان مأموریت در محل تعیین شده فرود بیاید.



    (تصویر4: نمونه ای از مأموریت خودکار ربات پرنده به دور اسکله که بدون نیاز به خلبان اجرا می گردد)

    ربات های پرنده می توانند به قابلیت های دیگری مانند هوش مصنوعی و پردازش تصویر مجهز گردند که توانایی های ویژه ای برای ربات ایجاد خواهد کرد مانند تشخیص غریق در دریا و یا تشخیص اجسام یا افراد و شناورها و تعقیب آن ها.



    (تصویر5: نمونه ای از ربات نجات غریق)

    4- دوربین و تصویر برداری:
    ربات های پرنده می توانند به دوربین هایی مجهز گردند که با کیفیت 4K قابلیت فیلم برداری دارند و این کیفیت 4 برابر Full HD است. دوربین xiaomi 4k از این نوع داربین ها است که با دارا بودن اندازه و وزنی مناسب می تواند با کیفیت 4K فیلم برداری و ذخیره نماید و با اتصال به فرستنده، فیلم گرفته شده را همزمان ارسال نماید.
    همچنین ربات های پرنده قابلیت تجهز شدن به دوربین هایی را دارند که حتی در تاریکی مطلق هم توانایی فیلم برداری را دارا هستند.


    (تصویر6: پایش فعالیت افراد در جنگل توسط ربات پرنده مجهز شده به دوربین حرارتی Zenmuse XT که هسته ی آن یک دوربین شرکت FLIR است.)




    (تصویر7: پدیدار شدن آتش و شناسایی آن با استفاده از دوربین حرارتی نصب شده روی ربات پرنده)

    5- قابلیت های فنی ربات های پرنده:
    5-1- مداومت پروازی:
    مداومت پروازی یعنی مدت زمانی که ربات می تواند در هوا پرواز کند. مداومت پروازی به عوامل مختلفی مثل غلظت هوا، ارتفاع از سطح دریا،شرایط جوی مثل وزش باد، سطح بهینه بودن موتورها، وزن سازه ی ربات، ظرفیت باتری و... بستگی دارد.
    نقطه*ی ضعف ربات عمودپرواز نسبت به هواپیما مدت زمان مداومت پرواز است که با انجام طراحی مناسب می توان تا حدی این مورد را پوشش داد. به عنوان مثال ربات پرنده ی هدهد3 می تواند به مدت 53 دقیقه مداومت پروازی داشته باشد.

    5-2- ارتفاع پرواز:
    هرچه ربات پرنده بالاتر برود هوا رقیق تر شده و صعود به ارتفاع بیشتر مشکل تر می شود اما طبق جستجوهای انجام شده تا ارتفاع بیش از 4500 متر نیز مشاهده شده است.



    (تصویر8: تصویری از ارتفاع 4544 متری که توسط ربات پرنده گرفته شده است)

    5-3- مقاومت نسبت به آب:
    در مناطق بندرگاهی یکی از موارد مهم در ساختار ربات پرنده مقاومت نسبت به آب است که ربات های پرنده توانایی ضد آب شدن و حتی نشست و برخاست روی آن را نیز دارا هستند.



    (تصویر9: نمونه از از ربات پرنده ی ضد آب با قابلیت نشست و برخاست روی آب)
    جدیدترین ویرایش توسط فکر; ۲۰:۰۸ ۱۳۹۵/۰۷/۲۲.
لطفا صبر کنید...
X