اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انداره گیری نمک خوراکی در غذا

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    انداره گیری نمک خوراکی در غذا

    سلام دوستان
    برای اندازه گیری مقدار نمک مصرفی در غذا چه روشی پیشنهاد میکنید که دارای دقت و اطمینان بالا باشد؟؟؟

    #2
    پاسخ : انداره گیری نمک خوراکی در غذا

    نوشته اصلی توسط hafez2007 نمایش پست ها
    سلام دوستان
    برای اندازه گیری مقدار نمک مصرفی در غذا چه روشی پیشنهاد میکنید که دارای دقت و اطمینان بالا باشد؟؟؟
    مقدار نمک مصرفی و سایر موادغذایی دارای جداولی می باشد که توسط کارشناسان امور تغذیه به وفور در فضای مجازی قابل استفاده می باشد. اما در ایران بعلت مصرف زیاد نان، برنج، ما بالاتر از جدول استاندارد تغذیه، نمک مصرف می کنیم که بیماری فشار خون در سن بالاتر جرو موارد آن می باشد.
    علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
    نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : انداره گیری نمک خوراکی در غذا

      نوشته اصلی توسط hafez2007 نمایش پست ها
      سلام دوستان
      برای اندازه گیری مقدار نمک مصرفی در غذا چه روشی پیشنهاد میکنید که دارای دقت و اطمینان بالا باشد؟؟؟
      فکر میکنم اگه نمک توی آب قبل از ریختم مواد غذایی توی آب بریزی و 2 تا مسله فلزی توی آب بزاری و مقاومت اونو بخونی میشه فهمید مقدار نمک چقدره .

      دیدگاه


        #5
        پاسخ : انداره گیری نمک خوراکی در غذا

        ممنون دوست عزیز
        ولی این مطالب قبلا سرچ کردم منتها این مداراتی که قرار دادین از روش الکترولیز استفاده میکنه قند محلول در آب هم مقادیرش تغییر میکنه!!!

        دیدگاه


          #6
          پاسخ : انداره گیری نمک خوراکی در غذا

          نوشته اصلی توسط hafez2007 نمایش پست ها
          سلام دوستان
          برای اندازه گیری مقدار نمک مصرفی در غذا چه روشی پیشنهاد میکنید که دارای دقت و اطمینان بالا باشد؟؟؟
          با سلام خدمت شما دوست گرامی
          برای اندازه گیری حتی نسبی میزان یونهای قلیایی موجود در ترکیباتی که چندین نوع املاح در اون وجود داره متاسفانه هیچ روش کاملا دقیق به غیر از روش تخصصی طیف سنجی با دستگاه اسپکترو فتومتر وجود نداره چون در غذا تقریبا تمام عناصر موجود در طبیعت با نسبتهای متفاوت وجود داره املاح مختلفی نظیر یونهای پتاسیم و کلسیم و آهن و روی و طلا و مس و حتی اورانیوم !
          حال اگر بخواهیم از روش الکترو شیمیایی ساده (الکترولیز یا رسانایی سنجی) بهره بگیریم ؛ در دو غذای متفاوت که میزان نمک موجود هر دو رو کاملا با طیف سنجی کالیبره کرده ایم میزان رسانایی کاملا متفاوتی خواهیم داشت . چون در هر میوه یا سبزی یا ... مثلا کلسیم بالای آن سبزی یا در یا در مورد دیگر پتاسیم بالا ... اندازه های متفاوتی ارائه خواهد کرد
          از روش اندیکاتور یا معرف سنجی شیمیایی هم تقریبا غیر ممکن است چون نمکهای قلیایی تقریبا تماما در آب یونیزه و کاملا محلول هستند
          یک روش دیگه هم وجود داره که روش الکترو شیمیایی با غشای ممبران هست (مانند پی هاش متر) که این غشا طوری طراحی میشه که فقط یونهای خاصی رو (که در اینجا یون سدیم مد نظره) از خودش عبور داده و رسانایی سنجی میکنه که برای این مورد هم مدار ساده بدرد نمیخوره و مهمترین کار پیدا کردن سل مخصوص به مدار هست این دستگاه هم در محدوده معینی از غلظت و دما جوابهای نزدیک به دقیق رو میده
          با توضیح بالا تنها روش اسپکتروفتومتری است که محلول آبی از نمکهای مختلف با این دستگاه روی شعله مخصوص پاشیده شده و با اندازه گیری طیفهای بدست آمده میزان دقیق هر یون مشخص میگردد
          بزبان ساده تر مثلا اگرمحلول نمک روی شعله آبی رنگ پاشیده شود رنگ شعله زرد میشود و یا محلول پتاسیم دار آنرا بنفش و لیتیوم قرمز گلی و...
          میکند
          پس اگر مداری برای رسانایی سنجی ارائه شود تنها در یک موردآن هم با رعایت شرایطی نظیریکسان بودن اندازه آند و کاتد و دمای محلول واختلاف پتانسیل و حتی نوع آب مورد استفاده در حل کردن نمک در تمام آزمایشها ؛ جوابهای تقریبی خواهد داد : محلول فقط حاوی کلرید سدیم یا نمک طعام باشد
          که آن هم باید قبلا محلولهای با غلظت متفاوت نمک تهیه و میزان رسانایی آنهارا گرداوری و در جدولی ثبت کنید که این هم بدرد شما نمیخوره

          موفق باشید
          جدیدترین ویرایش توسط kimiya40; ۱۹:۱۳ ۱۳۹۵/۱۱/۲۹.

          دیدگاه


            #7
            پاسخ : انداره گیری نمک خوراکی در غذا

            نوشته اصلی توسط hafez2007 نمایش پست ها
            سلام دوستان
            برای اندازه گیری مقدار نمک مصرفی در غذا چه روشی پیشنهاد میکنید که دارای دقت و اطمینان بالا باشد؟؟؟
            ابزارهای سنجش دقیق Salt Meter برای این منظور وجود دارد مثل ebro ssx 210
            البته اگر دقیقتر بگویید می خواهید در پروژه ای خودتان بسازید یا فقط می خواهید ابزار را تهیه کنید بهتر می شود راهنمایی کرد

            دیدگاه


              #8
              پاسخ : انداره گیری نمک خوراکی در غذا

              نوشته اصلی توسط Skylake نمایش پست ها
              ابزارهای سنجش دقیق Salt Meter برای این منظور وجود دارد مثل ebro ssx 210
              البته اگر دقیقتر بگویید می خواهید در پروژه ای خودتان بسازید یا فقط می خواهید ابزار را تهیه کنید بهتر می شود راهنمایی کرد
              این دستگاهی که دوست عزیزمون Skylake فرمودن از روش دوم که عرض کردم ( الکترو شیمیایی بروش ممبران) بهره میگیره که ساختنش با توضیحاتی که عرض شد اگر سل مخصوصش رو پیدا کنید میتونین مدار براش سوار کنید (که برا خودش بحث طولانی داره چون این سل ها هم انواع مختلفی دارن ) مکانیسم کارکرد تقریبا شبیه دستگاههای دیالیزه
              ولی باید بگم به احتمال زیاد قیمت تمام شده براتون از خود دستگاه بیشتر بشه . بعدش کالیبراسیونش هم دردسریه برا خودش
              خرید دستگاه به صرفه و راحتتره.
              با تشکر از جناب Skylake

              دیدگاه


                #9
                پاسخ : انداره گیری نمک خوراکی در غذا


                دوستان احتمالا این دستگاه هم با الکترو شیمیایی بروش ممبران نمک و اندازه گیری میکنه !
                حالا سنسور مورد نظر چطوری مییشه طراحی یا تهیه کرد؟
                جدیدترین ویرایش توسط hafez2007; ۲۳:۱۸ ۱۳۹۵/۱۲/۱۵.

                دیدگاه


                  #10
                  پاسخ : انداره گیری نمک خوراکی در غذا

                  نوشته اصلی توسط kimiya40 نمایش پست ها
                  برای اندازه گیری میزان یونهای قلیایی موجود در ترکیبات روش کاملا دقیقی به غیر از روش تخصصی طیف سنجی با دستگاه اسپکترو فتومتر وجود نداره...
                  با سپاس از توضیحات خوبتون، فقط می خواستم گوشزد کنم که اسپکتروفوتومتری عموما یک روش آنالیز کیفی است و نه اندازه گیری های کمی؛ به عبارت دیگر شدت پیک جذبی، الزاما نمایانگر مستقیم غلظت یون آن عنصر در نمونه ی محلول نیست، بلکه حضور و یا عدم حضور آن در نمونه را مشخص می کند.
                  البته چنانچه دوستان هم اشاره کردند، در آزمایشگاهها؛ بیشتر از پراب های غلظت سنج ویژه سازی شده، برای آنالیز کمی استفاده می شود.

                  دیدگاه


                    #11
                    پاسخ : انداره گیری نمک خوراکی در غذا

                    نوشته اصلی توسط مهندس نوآور نمایش پست ها
                    با سپاس از توضیحات خوبتون، فقط می خواستم گوشزد کنم که اسپکتروفوتومتری عموما یک روش آنالیز کیفی است و نه اندازه گیری های کمی؛ به عبارت دیگر شدت پیک جذبی، الزاما نمایانگر مستقیم غلظت یون آن عنصر در نمونه ی محلول نیست، بلکه حضور و یا عدم حضور آن در نمونه را مشخص می کند.
                    البته چنانچه دوستان هم اشاره کردند، در آزمایشگاهها؛ بیشتر از پراب های غلظت سنج ویژه سازی شده، برای آنالیز کمی استفاده می شود.
                    متاسفانه این موردی که اشاره فرمودید درست نیست و قابل قبول ترین روشها در اندازه گیری تمامی عناصر (تجزیه کمی) روش نشر اتمی یا طیف سنجی هست
                    حتی این دستگاهها میتوانند غیر از یونها ؛ مولکولها را نظیر DNA اندازه بگیرند
                    هزینه خرید دستگاههای با آنالیز فوق دقیق بیش از 90 عنصر در نمونه برای تعداد بسیار کمی از مراکز تحقیقاتی و حتی دانشگاهها ممکن است و دستگاههایی بسیار حجیم و سنگین میباشند
                    به همین خاطر دو راه پیش روی این مراکز وجود دارد
                    1- استفاده از اسپکتروفتومترهای با تفکیک تعداد عناصر پایین
                    2- استفاده از همین لوازمی که فرمودید که نتیجه ای مطمئن نداشته و بطور نسبی کار میکنند
                    توضیح مباحث مربوط به طیف سنجی اتمی کی در تجزیه کمی بکار میرن مبحثی گسترده در کتب شیمی فیزیک هست که از بحث و حوصله تایپیک خارجه و مراکز آزمایشگاهی مدرن فقط قادر به تهیه دستگاهی مناسب با نیاز خودشون هستن چون برای تعیین مقدار هر عنصر باید لامپ مخصوص به خودش رو داشته باشن
                    البته طیف سنجهای مختلف با تکنولوژی های مختلف تولید شده که اساس کار همشون یکیه


                    https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B7%DB%8C%D9%81%E2%80%8C%D8%B3%D9%86%D8%AC%DB%8 C_%D9%86%D9%88%D8%B1%DB%8C
                    جدیدترین ویرایش توسط kimiya40; ۲۰:۴۳ ۱۳۹۵/۱۲/۱۷.

                    دیدگاه

                    لطفا صبر کنید...
                    X