اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...


    خورشید ؛
    ستاره ای که بدون هیچ چشمداشت و منتی گرمای وجودی خود را بر ما ارزانی داشته تا ما از این موقعیت و به بهترین شکل برای مصارف خود بهره ببریم . ستاره قدرتمندی که نه دی اکسید کربن تولید می کند ، نه برای ما خرج می تراشد و نه تمام می شود .
    به احتمال زیاد ماشین حسابهای خورشیدی را دیده اید که حتی دکمه خاموش ندارند . دستگاه هایی که نیاز مبرم به باتری ندارند و تا زمانی که نور به اندازه کافی وجود داشته باشد زنده خواهند ماند . این تکنولوژی به سالهای قبل برمی گردد اما امروزه نیز پنل های خورشیدی بزرگتری را در جاده ها و کارخانجات می بینید مثل چراغ های راهنمایی خورشیدی ، لامپهای روشنایی جاده ها و حتی آبگرمکن های خورشیدی و خب لابد با خود فکر کرده اید که اصلا مکانیزم و فرآیند تولید انرژی الکتریکی از انرژی خورشیدی چگونه است .
    خورشید و هر منبع نوری دیگر به همراه خود انرژی دارند . معمولا هنگامی که نور به یک شی برخورد می کند به گرما تبدیل می شود مثل موقعی که شما زیر آفتاب دراز می کشید . اما در برخی مواردانرژی نور بعد از تابش به یک سری مواد بخصوص ، به انرژی الکتریکی تبدیل می شود که ما بعدا آن را به جریان الکتریکی قابل استفاده تبدیل می کنیم .
    در روشهای قدیمی تبدیل انرژی خورشید به برق ، از کریستالهای سیلیکونی بزرگ استفاده می شد . سیلیکون از پس این کار برمی آید چون الکترونها بعد از تابش نور ، به جای اینکه در جای خود به جنبش دربیاید ، به حرکت می افتد و جریان الکتریکی تولید می شود اما عیب آنها بزرگ بودن کریستالها و هزینه بالای ارتقا دادن کریستال ها بود .
    امروزه با وجود پیشرفت های پی در پی در زمینه تکنولوژی ساخت قطعات و کوچکتر و ارزان تر کردن بسته های سیلیکونی مثل copper-indium-gallium-selenide که قابلیت فرم دهی به فیلم های منعطف را دارند . هرچند این فیلم های باریک به توانمندی سیلیکون در تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسیته نیستند . استفاده از انرژی خورشید در حال حاضر دست کم ۵ برابر گران تر از مصرف برق معمولی هزینه دارد به همین دلیل هنوز به صورت فراگیر از آن استفاده نمی شود در واقع فعلا بیشتر دولت از آن بهره می برد و کار به استفاده شخصی نکشیده .
    چگونه یک سلول خورشیدی انرژی نور را به برق تبدیل می کند ؟
    قبل از همه بگوییم که سلول های خورشیدی را با یک نام دیگر یعنی فتوولتاییک ( photovoltaic ) نیز میشناسند که فتو به معنی نور و ولتاییک به معنی الکتریسیته می باشد .همه این سلول ها در خود یک یا چند میدان الکتریکی دارند که باعث ایجاد ولتاژ می شوند .
    در یک کریستال ، پیوندها ( بین اتم های سیلیکون) از الکترون تشکیل شده اند که بین تمام اتم های کریستال تقسیم شدند . وقتی نور به سطح کریستال می تابد جذب می شود . این نور باعث تحریک یکی از الکترونها در یکی از اتمها می شود و آن را به سطوح بالاتر انرژی هدایت می کند . این الکترون با این انرژی و با استفاده از میدان الکتریکی موجود ، در یک مسیر مشخص و با آزادی بیشتر نسبت به حالت قبلی که در بند بود حرکت می کند و حرکت آزادانه الکترون به معنی ایجاد جریان می باشد . با وصل کردن سیم مسی به بالا و پایین این سلول خورشیدی می توان جریان تولید شده را به تسخیر در آورد .

    این جریان به همراه ولتاژ حاصل از میدان الکتریکی ، توان الکتریکی را تشکیل می دهند . این همان توانی است که مشخصه یک سلول خورشیدی می باشد یعنی فرضا می گویند این سلول ۵ وات هست.
    معمولا سلول هایی که ۱۲ ولتی هستند بین ۱۶ تا ۲۰ ولت خروجی می دهند که برای رگوله کردن این ولتاژ از کنترل کننده شارژ استفاده می کنند . کار این کنترل کننده دقیقا مثل رگولاتورهای ولتاژ می باشد . از خروجی این کنترل کننده اگر مدار DC باشد مستقیما به آن می رود اما اگر مصرف کننده AC باشد باید ولتاژ خروجی کنترل کننده را ابتدا به باتری های قابل شارژ داد ( برای استفاده در زمانی که خورشید نیست ) سپس به یک مدار اینورتور که وظیفه اش تبدیل سیگنال DC به AC می باشد.
    منبع :علم فردا

    مراحل استفاده از انرژی خورشیدی برای مصرف کننده

    بحث در مورد سلول خورشیدی خیلی گسترده هست، میخوایم یه تاپیک جمع و جور در این مورد داشته باشیم ...پست های بعدی این بحث رو تکمیل تر میکنه
    دوستان میتونن با مطالبشون بار علمی این تاپیک رو بالاتر ببرند ممنون ...

    #2
    پاسخ : سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

    انواع سلول خورشیدی

    مواد گوناگونی تاکنون در ساخت سلول*های خورشیدی استفاده شده*اند که بازده و هزینه*های ساخت متفاوتی دارند. در واقع این سلول*ها باید طوری طراحی شوند که بتوانند طول موج های نور خورشید را که به سطح زمین می*رسد با بازده بالا به انرژی مفید تبدیل کنند. در منابع مختلف انواع گوناگونی از تقسیم*بندی*ها در زمینه سلول*های خورشیدی انجام می*شود. بر حسب موادی که برای ساخت سلول*های خورشیدی استفاده می*شوند سلول*های خورشیدی در چهار نسل قرار می*گیرند که در ذیل به آنها اشاره شده است:
    1- ویفرهای سیلیکون تک بلوری
    2- سیلیکون بی*شکل، سیلیکون چندبلوری، کادمیوم تلوراید، آلیاژ مس-ایندیوم-گالیم-دی سلناید
    3- سلول*های نانوبلور، سلول*های فوتوالکتروشیمیایی، سلول*های پلیمری، سلول*های خورشیدی حساس شده با رنگ
    4- بلورهای معدنی هیبرید شده داخل ماتریکس پلیمری
    همچنین سلول*های خورشیدی را از نظر فناوری ساخت می*توان به سه دسته تقسیم کرد، که سلول*های خورشیدی آلی یکی از این موارد است که جزو نسل سوم سلول*های خورشیدی هستند:

    1- سلول*های خورشیدی مبتنی بر مواد آلی
    سلول*های خورشیدی ساخته شده از مواد آلی در مقایسه با همتایان دیگر خود بازده بسیار کم*تری دارند. اما به دلیل هزینه ساخت پایین و همچنین قابلیت*هایی مانند انعطاف*پذیری برای مصارف غیرصنعتی مناسب هستند. به صورت کلی این نوع از سلول*های خورشیدی مزیت*های متعددی از قبیل فراوری آسان، انعطاف*پذیری، سبک وزنی و هزینه ساخت کم را دارا هستند. انواعی از سلول*های خورشیدی مبتنی بر مواد آلی شامل سلول*های خورشیدی حساس به رنگ، سلول*های خورشیدی پلیمری و سلول*های خورشیدی مبتنی بر کریستال*های مایع (Liquid Crystals) هستند.

    1-1- سلول*های خورشیدی حساس شده با رنگ (Dye-sensitized Solar Cell, DSSC)
    امروزه، بیش*ترین سلول*های خورشیدی تجاری از سیلیکون (بیش از 86درصد) ساخته شده*اند، در حالیکه استفاده از سیلیکون در دستگاه فوتوولتائیک ممکن است به دلیل قیمت بالای تولید محدود شود. به طور کلی، از ویژگی*های سلول*های خورشیدی حساس شده با رنگ در مقایسه با سلول*های خورشیدی معدنی می*توان به هزینه*ی پایین تولید، تنوع رنگ و شکل، انعطاف*پذیری و سبک وزنی اشاره کرد (شکل1). این در حالی است که سلول*های خورشیدی حساس شده با رنگ نسبت به سلول*های خورشیدی معدنی بازده پایین*تری نشان می*دهند که لازم است به طور قابل توجهی بهبود داده شود. سلول خورشیدی حساس شده با رنگ از دسته سلول*های لایه نازک به شمار می*آید و تنها نمونه*ای از فناوری نسل سوم سلول*های خورشیدی است که تاکنون به مرحله*ی تجاری سازی رسیده است.




    شکل 1: سلول*های خورشیدی حساس شده با رنگ

    ساختار پایه یک DSSC وارد کردن بهینه یک نیمه هادی نوع n شفاف (با شکاف انرژی پهن) در یک شبکه*ای از ستون*ها در ابعاد نانو در تماس با نانوذره*ها یا برآمدگی*های مرجانی شکل است.
    سطح شبکه بزرگ طراحی می*شود و هر قسمت آن با یک تک لایه*ای از یک رنگ یا پوششی از نقاط کوانتومی، که به عنوان رنگ عمل می*کنند، پوشانده می*شود. سپس یک الکترولیت برای نفوذ ساختار شبکه پوشش داده شده حاصل، مورد استفاده قرار می*گیرد تا یک کانال یا مجرایی بین رنگ و آند ایجاد کند. رنگ نور را جذب می*کند و تولید اکسیتون (الکترون-حفره) می*کند، که در سطح مشترک رنگ – نیمه هادی تفکیک می*شود و منجر به ایجاد الکترون*ها توسط فوتون برای نیمه هادی و مولکول*های رنگ اکسید شده به وسیله الکترولیت (که باید کاهش یابند و دوباره تولید شوند) می*شود.
    اجزای تشکیل دهنده*ی سلول خورشیدی حساس شده با رنگ شامل بخش*های مهمی همچون شیشه*ی پوشیده شده با اکسید رسانای شفاف، نانوذرات تیتانیوم دی اکسید (Titanium dioxide, TiO2)، رنگ*های حساس به نور، الکترولیت اکسایش- کاهش، الکترود شمارشگر (کاتد) و مواد ضد نشت (شکل 2) است.



    شکل 2: اجزا و عملکرد کلی سلول*های خورشیدی حساس شده با رنگ

    به طور کلی با نگاه اجمالی در ساختار سلول*های خورشیدی حساس شده با رنگ، باید این سلول*ها را مشابه با یک باتری قلیایی تجاری دانست که در آن یک آند و یک کاتد در دو طرف الکترولیت مایع قرار می*گیرند. به این ترتیب که نور خورشید از طریق الکترود شفاف وارد لایه*ی رنگ شده و الکترون*های آن را برانگیخته می*کند. سپس این الکترون*ها به نانوذرات تیتانیوم دی اکسید نیمه رسانا منتقل خواهد شد. با جذب الکترون*ها در این نوار ممنوعه، میدان الکتریکی و سپس جریان ایجاد می*شود. این جریان وارد مدار شده و به کاتد انتقال می*یابد. کاتد همچنین نقش یک کاتالیزور را دارد و الکترون*ها را وارد محلول الکترولیت (یدید/ تری یدید) می*کند تا از طریق واکنش شیمیایی در الکترولیت، الکترون*ها دوباره وارد مولکول رنگ شوند.

    1-2- سلول*های خورشیدی پلیمری
    از ویژگی*های بارز سلول*های خورشیدی پلیمری می*توان به مواردی مانند: هزینه کم، وزن سبک و ساخت راحت اشاره نمود. اما آنچه بر اهمیت آنها می*افزاید، قابلیت حل شدن مواد مورد استفاده در حلال*های آلی است که تهیه سلول*های خورشیدی انعطاف*پذیری را امکان*پذیر می*سازد.
    سلول*های خورشیدی پلیمری دارای ویژگی*های خاصی هستند. چون مواد اکتیو استفاده شده برای ساخت قطعات قابل حل شدن در حلال*های آلی بسیاری هستند، بنابراین سلول*های خورشیدی پلیمری دارای پتانسیل لازم برای انعطاف*پذیری و قابلیت ساخت در یک فرآیند چاپ پیوسته همانند چاپ روزنامه را دارند.
    اخیرا بازده تبدیل توان حدود 6 درصد گزارش شده است ولی این مقدار با مقادیر لازم برای کاربردهای معمول فاصله دارد.

    1-3-سلول*های خورشیدی مبتنی بر کریستال*های مایع
    در نمونه*ای از سلول*های خورشیدی از این نوع، از کریستال*های مایع ستونی برای ساخت سلول استفاده می*شود. گروهی از کریستال*های مایع می*توانند به حالت ستونی وجود داشته باشند. حالت ستونی حالتی است که مولکول*های تشکیل*دهنده کریستال*های مایع که می*توان آنها را به دیسکی تشبیه کرد روی هم قرار گرفته و ستون*هایی را تشکیل می*دهند. در ابتدا این گروه از کریستال*های مایع، کریستال*های مایع دیسکی نامیده می*شدند. زیرا هر ستون از روی هم چیده شدن صفحات دیسک مانند مولکول*ها روی هم درست می*شود. تحقیقات اخیر نشان داده* است که بعضی از کریستال*های مایع ستونی از واحدهای غیردیسکی ساخته می*شوند در نتیجه بهتر است به این گروه از مواد کریستال*های مایع ستونی گفته شود.

    2- سلول*های خورشیدی مبتنی بر سیلیکون کریستالی
    رایج*ترین ماده توده برای سلول خورشیدی، سیلیکون کریستالی (c-Si) است. ماده توده سیلیکون با توجه به نوع کریستال و اندازه کریستال به چندین بخش تقسیم می*شود:

    • سیلیکون تک کریستالی(c-Si)
    • سیلیکون پلی کریستالی (poly-Si) یا چند کریستالی (mc-Si)

    3- سلول*های خورشیدی مبتنی بر سیلیکون لایه نازک غیرکریستالی (آمورف)
    هزینه پایین یکی از مزایای سلول*های خورشیدی برپایه سیلیکون آمورف (a-Si) است. دو جزء اصلی آلیاژ a-Si ، سیلیکون و هیدروژن است. علاوه براین، مشخصه یک آلیاژ a-Si داشتن ضریب جذب بالاست. تنها یک لایه نازک برای جذب نور نیاز است و این باعث کاهش هزینه مواد می*شود.

    4- سلول*های خورشیدی لایه نازک GaAs
    اولین لازمه موادی که باید در یک قطعه مبدل انرژی فتوولتائیک خورشیدی به کار برود، تطبیق گاف انرژی با طیف خورشیدی و نیز داشتن قابلیت تحرک بالا و طول عمر حامل*های زیاد هستند. این شرایط توسط سیلیسیم برآورده می*شوند. مواد گروه III – Vعلی*رغم هزینه*های بالای استحصال و ساخت این نیمه هادی*ها، با موفقیت زیاد در کاربردهای فضایی که در آنها هزینه، فاکتور مهمی نیست مورد استفاده قرار گرفته*اند. در سال 1961، Shockley و Queisser با در نظر گرفتن یک سلول خورشیدی پیوندی به شکل یک جسم سیاه با دمای 300 کلوین نشان دادند که بیش*ترین بازدهی یک سلول خورشیدی صرف نظر از نوع فناوری بکار رفته در آن، 30 درصد است که برای سلولی با گاف انرژی ماده برابر eV1.39 بدست می*آید. با توجه به اینکه انرژی شکاف گالیم آرسناید برابر eV 1.424 است می*تواند ماده مناسبی برای طراحی سلول*های خورشیدی باشد. سلول*های خورشیدی ساخته شده بر پایه لایه نازک GaAs به عنوان نسل دوم سلول*های خورشیدی نام*گذاری می*شوند.

    5- سلول*های خورشیدی مبتنی بر نقاط کوانتومی
    یک فاکتور محدود کننده برای بازده تبدیل انرژی در سلول*های خورشیدی با یک شکاف انرژی این است که انرژی فوتون جذب شده بالای شکاف انرژی نیمه هادی در اثر اندرکنش الکترون – فوتون به صورت گرما تلف می*شود تا حامل*ها به لبه شکاف باند انرژی رسیده و به اصطلاح به آرامش برسند.
    در سال*های اخیر روش*هایی برای کاهش این تلفات با استفاده از ساختارهای کوانتومی از جمله چاه*های کوانتومی و نقاط کوانتومی ارائه شده است. در این ساختارها هنگامی که حامل*ها در نیمه هادی به وسیله سدهای پتانسیل به نواحی خاصی که کوچک*تر یا قابل مقایسه با شعاع بوهر اکسیتون*ها در نیمه هادی توده است محدود می*شوند، دینامیک آرامش کاملا متفاوت خواهد بود.

    6- برخی ازآنالیزهای مربوط به سلول*های خورشیدی
    6-1- آنالیز جریان-ولتاژ سلول خورشیدی (Solar Cell J-V Analysis)
    تستI-V اولین و پایه*ای*ترین آنالیز سلول خورشیدی است. در این آنالیز بازده سلول و همچنین ولتاژ مدار باز، جریان مدار کوتاه و فاکتور پر کنندگی سلول تعیین می*شود. علاوه*بر*این، از شکل منحنی جریان-ولتاژ اطلاعاتی نیز در مورد مقاومت*های سری و موازی سلول بدست می*آید. به طور کلی در این تست با تابش نور سفید و بستن یک ولت متر و یک آمپر سنج به کمک یک رئوستا مقاومت افزایش می*یابد و در نتیجه با افزایش مقاومت تا بی*نهایت شدت جریان به صفر می*رسد و در این زمان می*شود رابطه*ی بین ولتاژ و آمپر را مقایسه کرد و توان ماکزیموم را حساب نمود و طبق فرمولی با داشتن مساحت سلول و همچنین شدت نور سفید تابانده شده به راندمان سلول دست یافت.




    شکل 3: دستگاه تستI-V

    9-2- اندازه*گیری بازده طیفی سلول خورشیدی (Incident Photon to Current Conversion Efficiency)
    اندازه*گیری بازده طیفی سلول خورشیدی یا بازده کوانتومی خارجی سلول با تاباندن نور با طول موج مشخص به سلول و اندازه*گیری جریان سلول انجام می*شود. با مقایسه جریان سلول با جریان یک فوتودیود کالیبره شده در هر طول موج می*توان بازده طیفی را اندازه گرفت.

    9-3- اندازه*گیری سطح فرمی و بار تجمع یافته) (Fermi level and accumulated charg
    این آنالیز عمدتا برای سلول های خورشیدی رنگدانه ای انجام می شود. با استفاده از این آنالیز چند پارامتر مهم سلول خورشیدی رنگدانه*ای به شرح زیر قابل اندازه*گیری است:
    اندازه*گیری تراز فرمی در حالت مدار باز در شدتظهای مختلف نور
    اندازه*گیری جریان اتصال کوتاه در شدت*های مختلف نور
    اندازه*گیری تراز فرمی الکترود در حالت اتصال کوتاه
    اندازه*گیری عمق و چگالی ترازهای انرژی در الکترودهای نانوساختاری در حالت مدار باز
    اندازه*گیری چگالی بار تجمع یافته در حالت اتصال کوتاه

    9-4- طیف*سنجی امپدانس الکتروشیمیایی (Electrochemical Impedance Spectroscopy)
    طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی یکی از مهم*ترین روش*های مشخصه*یابی سیستم*های الکتروشیمیایی و از جمله*ی آن سلول*های خورشیدی فوتوالکتروشیمیایی رنگدانه*ای است. امپدانس به صورت نسبت ولتاژ به جریان سیگنال تعریف می شود.
    منبع:
    مقالات سایت آموزش ستاد نانو
    کتاب سلول*های خورشیدی نانو ساختار، نوشته دکتر صلواتی نیاسری، محمدثابت

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

      مدار معادل سلول های خورشیدی

      سلول خورشیدی می تواند به صورت یک منبع جریان موازی با یک دیود مدل سازی شود. زمانی که هیچ نوری برای تولید جریان وجود ندارد، سلول خورشیدی به عنوان یک دیود عمل می کند. هنگامی که شدت نور تابیده به سلول افزایش می یابد، همانطور که در شکل های قبلی نشان داده شده است، جریانی متناسب با شدت نور ورودی به وسیله سلول خورشیدی تولید می شود. این جریان نوری بین مقاومت متغیر دیود و بار، با نسبتی که بستگی به مقاومت بار و شدت تابش دارد تقسیم می شود. در یک سلول ایده آل، کل جریان I با جریان تولید شده توسط اثر فتوالکتریک، IL ، منهای جریان دیود ، ID ، برابر است. در مدار معادل دقیق تر سلول خورشیدی به جای یک دیود، دو دیود وجود دارد. با این توضیحات و با استفاده از روابط مربوط به سلول خورشیدی می توان رابطه ای کلی به صورت زیر ارائه داد.


      در این رابطه n ضریب ایده آلی دیود (معمولا بین 1 و 2) و RS و RSH به ترتیب مقاومت های سری و موازی (شنت) را نشان می دهد که در ادامه توضیح داده خواهند شد. همچنین مدار معادل با سلول خورشیدی با استفاده از رابطه بالا به صورت زیر خواهد بود.



      شکل 1) مدار معادل یک سلول خورشیدی

      در طی انجام کار در سلول خورشیدی واقعی، بازده سلول بوسیله اتلاف توان در مقاومت های داخلی از جمله مقاومت اتصالات و همچنین از طریق جریان های نشتی در دو طرف قطعه کم می شود. این مقاومت های پارازیتی همانگونه که در شکل بالا نشان داده شده است، می تواند به عنوان یک مقاومت موازی (RSH) و مقاومت سری (RS) مدل سازی شود. برای یک سلول ایده آل، RSH بی نهایت خواهد بود و مسیر دیگری برای انتشار جریان ایجاد نخواهد شد. همچنین برای سلول ایده آل مقاومت RS صفر خواهد بود که در این صورت منجر به کاهش ولتاژ اضافی قبل از بار نخواهد شد. همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است هنگامی که RSH کاهش می یابد، مقدار VOC افت می کند در حالی که به طور مشابه، افزایش RS باعث کاهش ISC می گردد. در نهایت کاهش مقاومت موازی و افزایش مقاومت سری باعث کاهش ضریب پری (FF) و توان ماکزیمم خواهد بود.



      شکل 2) اثر افزایش مقاومت سری و کاهش مقاومت موازی روی توان ماکزیمم. (منحنی های بیرونی در هردو حالت برای RS=0 و RSH=∞ است) .
      مقاومت های سری و موازی را می توان تقریبا از روی شیب منحنی I – V به ترتیب در نقاط VOC و ISC به دست آورد.


      شکل 3) بدست آوردن مقاومت های سری و موازی از روی منحنی I – V
      مقاومت سری برخواسته از مقاومت ماده سلول در برابر شارش جریان، مخصوصا از طریق سطح بالایی به اتصالات، و همچنین اتصالات مقاومتی است. مقاومت سری در چگالی جریان های بالا، برای مثال تحت نور متمرکز شده یک مشکل خاص به شمار می رود. مقاومت موازی نیز در اثر نشت جریان از طریق سلول در اطراف لبه های قطعه و بین اتصالات قطب های مختلف ایجاد می شود .

      منبع: دانشگاه علم و صنعت ایران
      لینک برخی از تاپیک های فعال انجمن در مورد سلول های خورشیدی:
      طریقه ساختن سلول خورشیدی(باطری خورشیدی) داشتم تو اینترنت گشتی میزدم گفتم اینو براتون بزارم حال کنید :lol: مواد لازم برای ساخت : 1= دیودیکسوساز1n4001 دیوداگرازنوع بزرگ 6 آمپرباشدخیلی بهتراست. 2= انبر یا سیم چین 3= ولتمتر و آمپرمتر( مالتی متر ) نحوه ی ساختن : دیود ها را با دقت به صورت افقی از وسط با انبر دست یا سیم چین

      سلام خدمت همه دوستان سوالی که برام مطرحه اول اینکه حد توان مصرفی منازل مسکونی چقدره ؟ دوم اینکه از چه رنج توانی به بعد استفاده از سلول خورشیدی به جای شبکه برق مناسبه ؟ مثلا 500 وات به بالا ؟ 1 کیلوات به بالا ؟ چقدر ؟ و در نهایت این که چطور میشه استفاده از سلول خورشیدی رو توجیه کرد ؟ توجیه اقتصادی منظورمه . در چه جایی و با چه

      بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِیمِ با سلام و درود معمولاً در تأمین نیروی هواپیماهای خورشیدی[1] از صفحات خورشیدی[2] استفاده می شود. از بال هواپیمای خورشیدی که معمولاً از بال هواپیما های سوختی بزرگتر است می توان به عنوان سطحی مناسب برای قرار دادن صفحات خورشیدی استفاده نمود اما اگر این صفحات انعطاف پذیر نباشند سطح مقطع


      دیدگاه


        #4
        پاسخ : سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

        وقتبخیر
        آیا صفحات خورشیدی از لحاظ مشخصات و توان آنها ، قابل سفارش به شرکت سازنده هست ؟؟؟
        و اینکه در ایران شرکت تولید کننده ایی وجود دارد ؟
        سپاس

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

          نوشته اصلی توسط ADEL.TESLA نمایش پست ها
          وقتبخیر
          آیا صفحات خورشیدی از لحاظ مشخصات و توان آنها ، قابل سفارش به شرکت سازنده هست ؟؟؟
          و اینکه در ایران شرکت تولید کننده ایی وجود دارد ؟
          سپاس
          درود ، بله ، چند شرکت اخیرا در زمینه تولید پنل خورشیدی شروع به کار کردند البته نمی*دونم واقعا تولید خودشون هست یا نه .
          در مورد سفارش ، تقریبا همه نوع پنل تولید میشه مگر اینکه هیچکدوم از این موارد به کار شما نیاد و قطعا سفارش خاص نیاز به تیراژ و ... داره .
          یک مورد رو هم باید در نظر بگیرید که بلخره پنل در واحد سطح یک حداکثر توان مشخصی داره که باید در طراحی در نظر بگیرید که خارج از حد مجاز تولیدی نباشه .
          چون احساس میکنم پیرو تولید وسیله ای پیگیر هستید ، این موضوع رو در نظر بگیرید که همه پنل ها یک عمر مفید دارند که بعد چند سال یا از کار میوفته و یا توان کاهش پیدا می*کنه ، این موضوع رو هم در نظر بگیرید

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

            خدمت دوستان گرامی عرض کنیم معضل بزرگ این باتری ها رنگ تیره آنهاست که باعث می شود در دمای محیط ۳۰ درجه ی سانتیگراد به دمای ۶۰ درجه رسیده و بازده تولید برقشان افت چشمگیر کند
            در واقع طراحی اروپایی است برای همان آب و هوای خنک خودشان
            لذا در کشورهای پرآفتاب از نیروگاههای حرارتی خورشیدی باید استفاده کنیم
            مگر اینکه دوستان راهکار ارائه کنند که به روشی بتوان بر داغ شدن صفحات غلبه کرد ...

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

              نوشته اصلی توسط Masood Ashoori نمایش پست ها
              درود ، بله ، چند شرکت اخیرا در زمینه تولید پنل خورشیدی شروع به کار کردند البته نمی*دونم واقعا تولید خودشون هست یا نه .
              در مورد سفارش ، تقریبا همه نوع پنل تولید میشه مگر اینکه هیچکدوم از این موارد به کار شما نیاد و قطعا سفارش خاص نیاز به تیراژ و ... داره .
              یک مورد رو هم باید در نظر بگیرید که بلخره پنل در واحد سطح یک حداکثر توان مشخصی داره که باید در طراحی در نظر بگیرید که خارج از حد مجاز تولیدی نباشه .
              چون احساس میکنم پیرو تولید وسیله ای پیگیر هستید ، این موضوع رو در نظر بگیرید که همه پنل ها یک عمر مفید دارند که بعد چند سال یا از کار میوفته و یا توان کاهش پیدا می*کنه ، این موضوع رو هم در نظر بگیرید
              با سپاس فراوان
              بله ،بنده نظرم بر این بود که اگر از یک متمرکز کننده نور مانند عدسی یا غیره ... برای تمرکز انرژی استفاده کنیم و سپس یه پنل نسبتا کوچکتر اما با طراحی جدید با توان بالاتر تولید شود ، شاید بتوان هزینه ها را کاهش داد اما ممکن است بعداز تمرکز انرژی از یک حدمجاز باعث آسیب و تخریب سلول های خورشیدی بشه که این نامطلوب است.

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

                میشه در مورد کنترل کننده شارژ بیشتر توضیح بدین ؟
                و این که چرا از باتری استفاده شده قبل از اینورتر ؟؟؟
                ممنون
                جدیدترین ویرایش توسط yasin136n; ۱۲:۲۱ ۱۳۹۷/۰۴/۱۳.

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

                  نوشته اصلی توسط yasin136n نمایش پست ها
                  میشه در مورد کنترل کننده شارژ بیشتر توضیح بدین ؟
                  و این که چرا از باتری استفاده شده قبل از اینورتر ؟؟؟
                  ممنون
                  با سلام ببین دوست عزیز بدلیل اینکه بازدهی تولید انرژی بالا بره در سیستم های خورشیدی و مازاد توان تولیدی که به مصرف نمی رسه بشه ذخیره کرد باید از باتری برا این کار استفاده کرد که باتریها دارای یک ظرفیت شارژ استانداری هستند برا همینم هست که از کنترل کننده شارژ قبل از باتری استفاده می کنن که باتری over شارژ نشه

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

                    نوشته اصلی توسط mohamad hg نمایش پست ها
                    با سلام ببین دوست عزیز بدلیل اینکه بازدهی تولید انرژی بالا بره در سیستم های خورشیدی و مازاد توان تولیدی که به مصرف نمی رسه بشه ذخیره کرد باید از باتری برا این کار استفاده کرد که باتریها دارای یک ظرفیت شارژ استانداری هستند برا همینم هست که از کنترل کننده شارژ قبل از باتری استفاده می کنن که باتری over شارژ نشه
                    ممنون از پاسختون
                    ولی چیزی که هست چرا قبل از بار DC از باتری استفاده نشده، ولی همون کنترل کننده شارژ هم تو مسیر هستش ؟؟

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

                      نوشته اصلی توسط yasin136n نمایش پست ها
                      ممنون از پاسختون
                      ولی چیزی که هست چرا قبل از بار DC از باتری استفاده نشده، ولی همون کنترل کننده شارژ هم تو مسیر هستش ؟؟
                      اون مصرف کننده dc که می بینید برای اتصال مستقیم dc هست که مثلا شخصی از باتری های پشتیبان بیشتری بخواد استفاده کنه یا در صورت کاهش شارژ باتریها از اتصال دهنده باتری وسایل نقلیه و غیره استفاده کنه یا غیره که در هر صورت احتیاج به محدود کننده ولتاژ و جریان دارن و لی بیشتر برق تولیدی از پنل ها به مصرف ac می ره که ولتاژ بالایی داشته و بنابر این هدر رفت پایینی داره و بیشتر لوازم خانگی رو به کار می اندازه

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

                        با سلام من میخوام بیشترین توان ممکن رو از این پنلها بگیرم
                        اینو میدونم که با توجه به نمودار P_V پنل تو یه ولتاژ خاصی میشه ماکزیمم توان رو گرفت
                        چون ولتاژ خروجی کمه ابتدا میخوام به کمک یه چاپر افزاینده(بوست) سطح ولتاژ رو بالا ببرم
                        ولی چیزی که هست تو طراحی مدار بوست با متلب مشکل دارم
                        و نمیدونم چه طوری میتونم این توان ماکزیمم رو بگیریم
                        ممنون میشم اگه کسی راهنمایی کنه

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

                          نوشته اصلی توسط yasin136n نمایش پست ها
                          با سلام من میخوام بیشترین توان ممکن رو از این پنلها بگیرم
                          اینو میدونم که با توجه به نمودار P_V پنل تو یه ولتاژ خاصی میشه ماکزیمم توان رو گرفت
                          چون ولتاژ خروجی کمه ابتدا میخوام به کمک یه چاپر افزاینده(بوست) سطح ولتاژ رو بالا ببرم
                          ولی چیزی که هست تو طراحی مدار بوست با متلب مشکل دارم
                          و نمیدونم چه طوری میتونم این توان ماکزیمم رو بگیریم
                          ممنون میشم اگه کسی راهنمایی کنه
                          ببین دوست عزیز تو این نوع پنل ها تو می تونی بنا به توان دلخواهی که می خوای اونارو سری کنی تا اختلاف ولتاژ بالاتری بدست بیاری چون پنل مثل باتری مقاومت داخلی داره گرفتن جریان بیشتر بصرفه نیست ولی ولتاژ رو می تونی بالا ببری من خود تو یه سایت تا ۳۳۰ ولت دیدم و بعد با توجه به کاربردی که ازش می خوای می تونی بقیه مبدل های مورد نیاز رو طراحی کنی با ارایش متفاوت مثلاً شکل دوم که مربوط به یک مصرف کننده خانگی هست با ارایش مخصوص به یه نیروگاه چند صد کیلو واتی صحرایی کاملاً فرق داره و هر کدام توپولوژی داخلی متفاوتی دارن

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : سلول های خورشیدی ... انواع ، کاربرد و...

                            سلام
                            من تو یه پروژه باتوجه به محدودیت تغذیه میخوام از باتری قابل شارژ و سیستم شارژر سلول خورشیدی استفاده کنم چگونه باید درخواست بدم و اینکه چه توانی مورد نیاز است

                            دیدگاه

                            لطفا صبر کنید...
                            X