اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پرطرفدار ترین مبدل های DC-DC

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    پرطرفدار ترین مبدل های DC-DC

    با سلام خدمت دوستان

    دیروز یه نوشته ی خیلی جالب در سایت snapeda.com دیدم و با خودم گفتم شاید خالی از لطف نباشه که اونو ترجمه کنم و اینجا به اشتراک بگذارم.

    اول این رو بگم که Snapeda.com سایتیه برای دانلود شماتیک و فوت پرینت ( و بعضا مدل سه بعدی و ... ) از انواع و اقسام ادوات الکترونیک و خیلی سایت خوبیه. (چندین تا نرم افزار هم ساپورت میکنه، واقعا عضویتش برای یه مهندس الکترونیک لازمه )

    در این مقاله ای که پایین تر براتون ترجمه کردم، این سایت 10 مبدل DC_DC که فوت پرینت یا شماتیکشون بیشتر از این سایت دانلود شده رو به ترتیب معرفی کرده.

    **** دقت کنید که اگر Snap EDA مدل یک قطعه رو نداشته باشه، حالا هر چقدر هم که اون قطعه خوب باشه، طبیعیه که اون قطعه توی این لیست ظاهر نمیشه و خود نویسنده هم ادعا نکرده این IC ها از هر نظری نسبت به بقیه IC ها برتر اند.

    نویسنده اصلی این مقاله : "Elizabeth Bustamante"
    آدرس مقاله به زبان اصلی: http://blog.snapeda.com/2017/08/16/the-top-10-dcdc-converters/

    خب، برسیم به ترجمه:

    مبدل های DC_DC ادواتی هستند که ولتاژ منبع DC را از یک سطح به سطح دیگر منتقل می کنند. استفاده از این مبدل ها در همه چیز، از ماهواره ها گرفته تا سیستم های هیبرید تبدیل انرژی و وسائل الکترونیک قابل حمل و بسیاری کاربرد های دیگر شایع است زیرا که این ادوات کارکرد پایدار، بهره ی بالا و اطمینانی بسیار بالا و امکان داشتن سطوح مختلف ولتاژ در یک PCB را فراهم می کنند.

    انواع بسیاری از مبدل های DC_DC وجود دارد. مبدل های باک که برای کاهش سطح ولتاژ استفاده می شوند. مبدل های بوست که برای افزایش سطح ولتاژ استفاده می شوند. مبدل های با آرایش فلای بک که یک بوست-باک است و میتواند سطح ولتاژ را کاهش و یا افزایش دهد (بوسیله یک ترانس برای ذخیره انرژی بجای یک سلف تنها ). این مبدل ها که به عنوان رگولاتور های سوییچینگ شناخته می شوند با داشتن راندمان بیش از 80 % در مقایسه با رگولاتور های خطی که بهره ای بین 40% تا 60% دارند بسیار پربازده اند.

    در هنگام انتخاب یک مبدل DC_DC ، طراح باید به رابطه ولتاژ ورودی-خروجی، راندمان ، ایزولاسیون ورودی -خروجی، بازه ی تغییر ولتاژ ورودی، حداکثر جریان خروجی و رگولاسیون ولتاژ نسبت به خط و بار و فاکتور های از این دست توجه کند.

    در بین محبوب ترین مبدل های DC_DC در SnapEDA اکثر انها راندمان بالای تبدیل در فرکانس های بالا ، طیف وسیعی از ولتاژ ورودی ( از 2.2 ولت تا 40 ولت ) و بازه ی دمای کار بزرگی را دارند. برخی ویژگی هایی نظیر ولتاژ خروجی قابل تنظیم، خاموش شدن خودکار در دمای بالا، محافظت در برابر جریان کشی زیاد و فرکانس های مختلف سوییچینگ را دارند و تعداد کمی هم ویژگی های خاصی مانند نویز بسیار کم ( Ultralow EMI/EMC emissions ) ، جریان بی باری بسیار کم (2.5ua ) (مانند LT8640EUDC#PBF ساخت شرکن Linear Technology )، تغییر خودکار مود و آستانه ی ولتاژ قابل تنظیم برای خاموش شدن (programmable undervoltage lockout threshold ) دارند( مانندTPS61200DRCT ساختTexas Instrument . ).

    حال اجازه بدید نگاهی بیاندازیم به ده مبدلی که بیشترین دانلود از مدلشون انجام شده:

    10_
    LM2576D2TR4-5G ساخت شرکت ON Semiconductor
    یک مبدل باک که می تونه جریان خروجی 3 آمپر را فراهم کنه. در بازه دمایی منهای 40 تا 125 درجه سانتی گراد کار میکنه و ولتاژ ورودیش میتونه از 7 تا 45 ولت تغییر کنه.
    در پکیج های پنج پین TO-220 و پکیج SMD پنج پین P2DAK موجوده.

    ================================================== =============
    9_
    R1SE-0505-R ساخت شرکت Recom Power

    این مبدل ایزوله DC-DC می تونه جریان خروجی 200 آمپر رو در دماهای منهای 40 تا 85 درجه و ولتاژ 4.5 تا 5.5 ولت فراهم کنه،


    تنها پکیج SMD داره.

    ================================================== =====
    8_
    TSRN 1-2433 ساخت شرکت Traco Power
    این مبدل غیر ایزوله میتونه 1 آمپر جریان خروجی رو براتون تامین کنه در دماهای منهای 40 تا 85 کار میکنه، ولتاژ ورودی هم میتونه از 4.6 تا 42 ولت تغییر کنه.
    پکیج این قطعه SIP-3 هست که میتونه به راحتی در فوت پرینت های TO-220 موجود روی برد هم قرار بگیره.


    ================================================== =============
    7_
    LM2678T-ADJ ساخت شرکت Texas Instruments
    این مبدل باک میتونه جریان خروجی 5 آمپر رو در دماهای منهای 40 تا 125 درجه برای شما فراهم کنه، بازه ولتاژ ورودی هم از 8 تا 40 ولت قابل تغییره.
    پکیج این محصول بصورت TO-220 هفت پین است.


    ================================================== ========
    6_
    TPS61200DRCT ساخت شرکت Texas Instruments
    این مبدل بوست میتونه جریان 1.35 آمپر رو در دماهای منهای 40 تا 85 درجه فراهم کنه . ولتاژ ورودی از 0.3 تا 5.5 ولت می تونه تغییر کنه.
    پکیج این قطعه VSON-10 هست.


    ================================================== =======
    5_
    LM5020SD-1/NOPB ساخت شرکت Texas Instruments
    این مبدل DC-DC می تونه جریان خروجی تا 10 آمپر رو در بازه دمایی منهای 40 تا 125 درجه تامین کنه. ولتاژ ورودی این از 13 تا 100 ولت میتونه تغییر کنه.
    این قطعه در پکیج های WSON-10 و VSSOP-10 وجود داره.


    ================================================== =======
    4_
    SG3524N ساخت شرکت STMicroelectronics
    این مبدل می تواند جریان خروجی تا 50 میلی آمپر را در دماهای 0 تا 70 درجه سانتی گراد فراهم کند. ولتاژ ورودی می تواند از 8 تا 40 ولت تغییر کند.
    پکیج این محصول DIP-16 می باشد.


    ============================================
    3_
    LT8640EEUDC#PBF ساخت شرکت Linear Technology
    جریان خروجی 5 آمپر در دماهای منهای 40 تا 125 درجه و قابلیت تغییر ولتاژ ورودی از 3.4 تا 42 ولت از ویژگی های این مبدل است.
    پکیج این مبدل QFN-18 است.




    =================================================
    2_
    LTC3114EFE-1#PBF ساخت شرکت Linear Technology
    این مبدل باک - بوست می تواند جریان خروجی 1 آمپر را در دماهای منهای 40 تا 125 درجه تامین کند، ولتاژ ورودی می تواند بین 2.2 تا 40 ولت باشد.
    پکیج این قطعه TSSOP-16 می باشد.



    ================================================== =====
    و اما محبوب ترین قطعه:
    1_
    LM2576-5.0WU ساخته شده توسط Mircel
    این مبدل باک می تواند جریان 3 آمپر را برای شما در دماهای منهای 40 تا 85 درجه تامین کند . همچنین ولتاژ ورودی میتواند از 4 تا 40 ولت تغییر کند.
    پکیج این قطعه TO-263-5 می باشد.


    اگر تا اینجا حوصله کردید و خوندید، ممنون.
    )


    پی نوشت: راستی مورد شماره 3 توی ایران گیر میاد؟؟ خیلی عالیه
    جدیدترین ویرایش توسط dark star; ۱۵:۰۲ ۱۳۹۶/۰۵/۲۸.
لطفا صبر کنید...
X