اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ترس از دیود زنر !

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    ترس از دیود زنر !

    حتما خیلی از شما دوستان با دیود زنر آشنایید و می دونید چیکار میکنه. ولتاژ رو رگوله ( و یا تنظیم ) میکنه. و حتما خیلی از شما می دونید که این کار دقیقا کاریه که رگولاتور های ولتاژ مثل LM7805 و یا LM2596 انجام میدن و همیشه گوشه چشمتون توی طراحی به این رگولاتور ها بوده و نه دیود زنر.

    پس این دیود کوچیک چی؟ توی مدار نگذاریمش؟فقط جاهایی که خیلی کوچیکن برای محافظت در برابر اضافه ولتاژ لحظه ای قرارش بدیم؟؟؟. ( تازه اونم اگه PCB جا داشت و ما هم میخواستیم یه استانداری چیزی بگیریم!!! )

    واقعا این دیود خیلی بد درک شده. مثلا اسم دیود "زنر" به پدیده زنر و شکست زنری در یک پیوند P-N اشاره داره، ولی مکانیسم شکست غالب در این دیود ها، همون شکست بهمنیه. ( خصوصا در دیود هایی که ولتاژ شکستشون بیشتر از حدود 5 ولته )

    این دیود، هرچند به قد و قوارش نمیخوره، اما خودش اساسا یک رگولاتور ولتاژ خیلی خوبه، یعنی دقیقا همون کاری رو میکنه که LM7805 و بقیه رگولاتور ها میکنن، حالا یک جا شخصی از راه میرسه، میخواد مشکل مدار رو بگه، چشم بسته و شماتیک ندیده، میاد میگه: "زنر رو بردار، جاش یک رگولاتور بگذار "

    !!!!! واقعا دلتون به حال این دیود نمی سوزه؟
    این دیود برای یک طراح، حفاظت در برابر تخلیه الکترواستاتیک و اضافه ولتاژ های لحظه ای ، تغذیه پایدار برای مدار ها و IC های با توان کم و متوسط ( با همون ابعاد کوچیکش در برابر ابعاد بزرگتر انواع دیگر رگولاتور ) ، مرجع ولتاژ بسیار خوب و .... رو به ارمغان میاره.


    اجازه بدید در پست بعدی به شما بگم که چرا این دیود ها رگولاتور های خیلی خوبی هستند.

    #2
    پاسخ : ترس از دیود زنر !

    نمیدونم شاید اشتباه کنم اما حس میکنم منظورتون پاسخ به این تاپیک هست و اولین کسی بودم که به منبع تغذیه ایراد گرفتم
    با سلام تعداد 10 عدد میکرو مگا8 از فروشگاه سایت خریدم با هرکدوم از این میکروها به یک شکلی به مشکل خوردم البته مشخصات سخت افزاری خودم رو بیان می کنم در صورتی که مشکل سخت افزار تشخصیص می دید من رو راهنمایی کنید ولی نود درصد فک میکنم عیب از میکرو هست هنوز میکرو از فروشگاه های دیگه تهیه نکردم برای تست... از این میکروها در فلاشر

    من هنرستان درس خوندم و به الکترونیک هم شدیدا علاقه مندم اما هیچی ازش نمیدونم و تلاشمو هم میکنمکه یادبگیرم همیشه
    اما پاسخ به شما با گریزی به تاپیکی که آدرسش رو بالا نوشتم
    هر قطعه ای قطعا استفاده ازش شرایطی داره. میدونم تو کتابهای الان هنرستان ها چیزی ازش نیست اما کتاب الکترونیک عمومی 2 سال 1384 فصل هفتم بصورت ابتدایی پارامتر های خیلی مهمی رو توضیح داده
    من از محصولات فروشگاه مطمئنم چون کم نخریدم ازشون و طبق فرم توضیح دادن این دوستمون حدس زدم که بدون در نظر تمام پارامتر های مثل ولتاژ ورودی، مقاومت سری، توان دیود زنر، جریان بار (حداکثر و حداقل) جریان دیود زنر(حداکثر و حداقل و .... احتمالا فقط یک دیود گذاشتن و با جریان کشی نوسان دار باعث نوسان در ولتاژ تغذیه و هنگ کردن میکرو میشه
    بله فرمایش شما متن هست و دیود زنر ترسی نداره به شرطی که برابر حداقل اصول طراحی و شناخت نسبی ازش استفاده بشه

    دیدگاه

    لطفا صبر کنید...
    X