اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جدول افت ولتاژ

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    جدول افت ولتاژ

    سلام بچه ها من به خاطر سروکار داشتن زیاد با افت ولتاژ درین زمینه حدود یه هفته ای تحقیق کردم و جدول هایی رو به زبان فارسی دیدم که غالبا اشتباه هستند یا ارقام اون واضح نیستند برای همین از سایت های خارجی ارقام افت ولتاژ رو دراوردم و در اکسل برای خودم به شکل یه جدول درارودم و برای شما هم میذارم. توجه کنید که اغلب جدولهایی که در اینترنت موجود هست سایز سیم رو بر حسب AWG نشون میده که برای ما ارقام آشنا و واضحی نیستند و اون جدولها برای ما قابل استفاده نیستند. ولی در این جدول همون شماره ای که ما برای سیم استفاده میکنیم یعنی میلیمتر مربع در نظر گرفته شده.
    من یه توضیحی بدم: این جدول درصد افت ولتاژ (درصد افت ولتاژ) برای طول سیم 100 متر و جریان مصرفی 100 امپر رو نشون میده. (عمدا 100 متر و 100 امپر رو انتخاب کردم تا اعداد بزرگتر بشن) درصد افت ولتاژ برای طول سیم 1 متر و جریان 100 آمپر میشه ارقام جدول تقسیم بر 100 و درصد افت ولتاژ برای طول سیم 100 و جریان 1 امپر میشه ارقام جدول تقسیم بر صد. یعنی ارقام جدول رو باید تقسیم بر 10 هزار کنید تا درصد افت ولتاژ هر سیم برای طول سیم 1 متر و جریان مصرفی 1 امپر رو بدست بیارین...حالا اگه مثلا طول سیم شما 50 متر و امپر مصرفی شما 30 آمپر باشه ارقام جدول رو تقسیم بر 10 هزار و بعد در 1500 (30X50=1500) ضرب کنین تا درصد افت ولتاژ برای اون سیم رو بدست بیارین..
    دقت کنین که طبق استاندارد IEC افت ولتاژ نباید از 5 درصد در سیستم های صنعتی و 4 درصد در سیستم های روشنایی و خانگی بیشتر بشه در غیر این صورت ممکنه به قطعات آسیب برسه. (البته محافظ های یخچال درصد افت ولتاژ برای قطع کردن برق رو 10 درصد در نظر میگیرن ولی استاندارد IEC چهار درصد برای یخچال هست) من جدول رو میذارم و توضیحاتی که در یه فایل نوت پد در کنار این جدول گذاشتم رو هم اینجا کپی میزنم
    مثال: طبق جدول زیر برای عبور جریان 1 آمپر از سیم 0.5 با طول 1 متر در حالی که ما از آن سیم برای برق تکفاز استفاده میکنیم و سیم از جنس مس است افت ولتاژ 0.037091 درصد و اگر سیم از جنس آلومینیوم باشد افت ولتاژ 0.057818 درصد خواهیم داشت. اگر طول سیم 2 متر شود و جریان ثابت بماند درصد افت ولتاژ دوبرابر میشود و اگر طول سیم 2 متر شود و جریان عبوری از سیم 3 آمپر شود درصد افت ولتاژ ما 6 برابر خواهد شد.
    ================================================== =====================
    1. این جدول درصد افت ولتاژ را نشان میدهد و نه خود افت ولتاژ
    2. من در تنظیم این جدول طول سیم را 100 متر و جریان را 100 آمپر در نظر گرفتم.
    3. این جدول برای برق متناوب AC تنظیم شده است و برای بدست آوردن افت ولتاژ در برق مستقیم DC باید به سایت اصلی مراجعه کنم.
    4. افت ولتاژ با جریان عبوری از سیم و طول سیم رابطه مستقیم دارد. پس برای بدست آوردن درصد افت ولتاژ با طول سیم 1 متر و جریان 1 امپر ارقام جدول را در 10 هزار تقسیم میکنیم. برای بدست اوردن افت ولتاژ با هر جریان عبوری و هر فاصله ای ابتدا درصد افت ولتاژ را برای طول سیم 1 متر و جریان مصرفی 1 آمپر بدست میاوریم و سپس آن عدد را در طول سیم واقعی و جریان مصرفی واقعی ضرب میکنیم.
    5. من در این جدول ضریب توان (COSᶲ) را 1 در نظر گرفتم زیرا درین حالت افت ولتاژ بیشترین مقدار را خواهد داشت و در مورد روشنایی و لامپ هم واقعا ضریب توان همین مقدار هست. ضریب توان بالا, افت ولتاژ را بیشتر میکند و بیشترین مقدار ضریب توان عدد 1 است.
    6. من در این جدول دما را 70 درجه در نظر گرفتم. دمای بالاتر افت ولتاژ را بیشتر میکند و دمای کمتر افت ولتاز را کمتر میکند.
    7. من درین جدول برق تکفاز را 220 ولت و برق سه فاز را 380 ولت در نظر گرفتم برای بدست اوردن افت ولتاژ در ولتاژ های دیگه باید به سایت اصلی مراجعه کنیم.
    8. حداکثر افت ولتاژ مجاز, طبق استاندارد IEC اروپا برای روشنایی یا مصارف خانگی و برق ساختمان 4 درصد و برای تاسیسات و موتورهای صنعتی 5 درصد است.
    9. سایت منبعی که ارقام جدول رو از اون گرفتم:


    Quick online free voltage drop calculator and energy losses calculation, formula of electrical DC and AC power wire voltage drop for various cross section cables, power factor, lenght, line, three-phase, single phase. Formula to calculate voltage drop and energy losses.



    جدیدترین ویرایش توسط mehdi1020; ۰۲:۳۶ ۱۳۹۷/۰۸/۱۷.
لطفا صبر کنید...
X