ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.

اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.

اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.

316
    100

پاسخ : دلیل استفاده از ولتاژ مرجع خارجی

سلام
    به نظرم بهتره از آیسی رفرنس خارجی استفاده کنی و یک مرحله با فریبت و در مرحله دوم خازن صاف کنی بعد از مدار RC (مقاومت و خازن ) خروجی رفرنس عبور بدید می بیند که تغییر 1 یا 2 یا حتی 5 تا هست مثلا
    1002
    1003
    1006
    من خودم زیاد از رفرنس داخلی استفاده نمی کنم همین طور که دوستان گفتن ولتاژ مرجع داخلی ممکنه دقیق نباشه با تغییرات دما و ولتاژ و .... ولی آیسی مرجع مورد ایتفاده میشه داری دقت بالا هستن مثلا آیسی رفرنس
    AD780 می تونه ولتاژ 2.5 ولت با دقت 2mV تولید کنه البته عمل دکاپلینگ و فیلتر بخش مداری حتما باید انجام بشه....

55
    34

نقل قول نوشته اصلی توسط amiri333

مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

43 نفر بازدید کننده این موضوع داشته ولی یک نفر یک جواب درست حسابی به ما نداد !!!!!! این دیگه چه سایتیه !!!
    سلام خب چندتا دلیل ساده داره بستگی به توان و دقت بلوک adc هستش
    اگر adc دقت بالایی داشته باشه معمولا این آزادی عمل رو به استفاده کننده دادن تت به دلخواه خودش از ولتاژ مرجع خارجی هم استفاده بکنی اما دلیل این کار چیه
    اولین دلیل اینکه طراح میتونه از زمین مجازی استفاده بکنه و به زبون ساده ولتاژهای متناوب رو اندازه گیری بکنه یعنی دامنه منفی رو هم بتونه دریافت بکنه
    برای این کار معمولا در قسمت ورودی آنالوگ adc برای بالا بردن آمپدانس از اپ امپ استفاده میکنن همچنین میشه نوع سیگنال double رو به single ended تغییر داد یا بلعکس برای همین از اپ امپ استفاده میکنن برخی از انواع اپ امپها یک خروجی دارن که همون به اصطلاح ولتاژ مرجع یا زمین مجازی هستش این نوع اپ امپها رو اگه به تغذیه ی 0 و 5 ولت وصل بکنیم اون پین خروجی ولتاژ 2.5 ولت به ما میده که میشه بجای ولتاژ مرجع توی adc استفاده کرد
    گزینه دیگه هم در مورد میکروها بخاطر حذف نویزها و ایزوله کردن تغذیه بلوکهای آنالوگ و دیجیتال هستش
    فکرشو بکن یک adc با دقت بالا اگه منبع تغذیه بلوک دیجتال و بلوک آنالوگ در یک پکیج باشه و بخوایم ولتاژ مرجع رو هم همون تغذیه در نظربگیریم اینجوری هربار که خروجیهای دیجیتال تغییر وضعیت بدن روی تغذیه آنالوگ و ولتاژ مرجع نویز داریم
    یک adc با بیشتر از 12 بیت به تغیرات میکرو ولت هم حساسه
    کلا میشه گفت فقط برای دقت در اندازه گیری adc بهتره که ولتاژ مرجع رو بصورت خارجی به چیپمون اضافه کنیم و ترجیحا از مرجع داخلی استفاده نکنیم بستگی به دقت کاری که میکنیم داره

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

آزادی عمل هم یعنی اینکه حالا یکی کارش ساده تره و یا نیازی به بلوک آنالوگ اون میکرو نداره یا دقت کارش پایینتره دیگ لزومی ثداره از ولتاژ مرجع خارجی استفاده بکنه برای همین هزینه کارش هم پایین میاد
    ویرایش توسط EddyE4 : 2020/01/24 در ساعت 07:43
    اردبيل خيابان ملت طبقه فوقاني بازار وليعصر سبلان الکترونيک
    411
    61

"
    با سلام و تشکر:
    وقتیکه ای سی اوریجینال توی بازار ما نیست ، پس نتیجه میگیریم آی سی ها و رگلاتورهای مخصوص اینکار هم توی بازار ما اوریجینال نیست!!!
    پس ای سی رفرنسی که برای ولتاژ مرجع ازش استفاده میکنیم بازهم اوریجینال نیست و خطا داره !
    در مورد اینکه فرمودین :
    حالا اگر از یک ولتاژ با آیسی رفرنس خوب استفاده کنید ده تا میکرو هم امتحان بکنید ولتاژ نشان داده شده ثابت است پس حالا پیدا کنیم پرتقال فروش را !!!!
    اتفاقا اینو عملا قبلا تست کرده ام ولتاژ نشان داده شده ثابت نیست !!! از LM336 اوریجینال هم استفاده کرده ام.بنابراین مجبوریم علیرغم استفاده از مقاومت های یک درصد و ای سی رفرنس ؛ از مولتی ترن برای کالیبره کردن استفاده کنیم . چون ولتاژ ثابت نیست .باتشکر
    "

با سلام
    اولا پایداری و کالیبراسیون تنها با آی سی رفرنس نیست بلکه نقش آی سی ریگلاتورو تلرانس واقعی مقاومت های نمونه گیری هم خیلی مهم است اگر بخواهیم نقش ریگلاتور و آی سی رفرنس را در پایداری و کیفیت خواندن اطلاعات بدانیم و مثل فرمایش شما قرار بر کالیبره کردن داده با مولتی ترن باشه کافی است خودمان را به جای تولید کننده مثلا همین ولتمتر و آمپر مترهای چینی 5 و 10 هزارتومانی که روزانه هزاران ماژول تولید میکنندبگذاریم اگر بنا بر تنظیم با مولتی ترن باشد هزاران کارگر برای تنظیم این همه ماژول باید استخدام کنند و در اینصورت آیا باز هم میتوانند کمتر از نیم دلار محصول تولید بکنند
    توجه داشته باشید نیم دلار برای کشور ما پول است برای کشورهایی مثل همین آذربایجان و ترکیه و کشورهای عربی خرده پول هم نیست
    ویرایش توسط shapour : 2020/01/25 در ساعت 10:14
    29
    11

نقل قول نوشته اصلی توسط shapour

با سلام
    اولا پایداری و کالیبراسیون تنها با آی سی رفرنس نیست بلکه نقش آی سی ریگلاتورو تلرانس واقعی مقاومت های نمونه گیری هم خیلی مهم است اگر بخواهیم نقش ریگلاتور و آی سی رفرنس را در پایداری و کیفیت خواندن اطلاعات بدانیم و مثل فرمایش شما قرار بر کالیبره کردن داده با مولتی ترن باشه کافی است خودمان را به جای تولید کننده مثلا همین ولتمتر و آمپر مترهای چینی 5 و 10 هزارتومانی که روزانه هزاران ماژول تولید میکنندبگذاریم اگر بنا بر تنظیم با مولتی ترن باشد هزاران کارگر برای تنظیم این همه ماژول باید استخدام کنند و در اینصورت آیا باز هم میتوانند کمتر از نیم دلار محصول تولید بکنند
    توجه داشته باشید نیم دلار برای کشور ما پول است برای کشورهایی مثل همین آذربایجان و ترکیه و کشورهای عربی خرده پول هم نیست
    با سلام و تشکر دوست عزیز
    منظور من خطای قطعات توی بازار بود و صحبت شما که فرمودین پایداری و کالیبراسیون تنها با آی سی رفرنس نیست ،کاملا درسته و قابل قبول و دست گذاشتین روی اصل ماجرا
    فرض کنید یک مدار فرکانس متر یا ولتمتر و .... دارید و میخواهید برق شهر را اندازه گیری کنید
    برای خواندن مقدار ADC از یک مدار سمپل که از مقاومت های یک درصد و یک عدد دیود 1N4007 استفاده کرده اید حالا شما برای ولتاژ مرجع چه از داخلی و چه از خارجی
    با بهترین تراشه هم استفاده کرده باشید ، انوقت می بینید خطای همان چند عدد مقاومت یک درصد و بخصوص خطای یک عدد دیود 1N4007 موجود در مدار، دقت اندازه گیری را خراب میکند
    و اگر 10 مدار مشابه درست کنید می بینید برای کالیبره کردن دو راه بیشتر وجود ندارد : یا باید از مولتی ترن استفاده کنید و یا باید سورس را برای هر مدار تنظیم کنید که کاری وقت گیره
    و به قول خودتان برای یک کار بزرگ باید هزاران کارگر برای تنظیم این همه ماژول باید استخدام کنند.
    با این توضیحات ایا راهی به نظرتان میرسد که بدون مولتی ترن مشکل کالیبره نداشته باشیم ؟ باتشکر
    ما هر چقدر هم از ولتاژ مرجع خوبی استفاده کنیم بالاخره خروجی مدار سمپل خطا داره ،از بهترین مدار سمپل هم استفاده کنید مهم اینه قطعات مورد استفاده خطا ایجاد می کنه و مجبور به استفاده از مولتی ترن میشوید.حالا ما که چنین خطایی داریم استفاده از رفرنس داخلی یا خارجی مشکل اساسی را حل نمی کند و اینجا بود که من سوال کردم
    دلیل استفاده از ولتاژ مرجع خارجی چیه !! و هدفم این بود این مطلب را برسانم که وقتی در جای دیگری خطا به اندازه کافی داریم زیاد روی رفرنس نباید تمرکز کرد!
    اگر راهی بدون استفاده از مولتی ترن به ذهنتان میرسد ممنون میشم راهنمایی کنید.باتشکر و سپاس
    ویرایش توسط amiri333 : 2020/01/26 در ساعت 00:18
    411
    61

با سلام و تشکر دوست عزیز
    منظور من خطای قطعات توی بازار بود و صحبت شما که فرمودین پایداری و کالیبراسیون تنها با آی سی رفرنس نیست ،کاملا درسته و قابل قبول و دست گذاشتین روی اصل ماجرا
    فرض کنید یک مدار فرکانس متر یا ولتمتر و .... دارید و میخواهید برق شهر را اندازه گیری کنید
    برای خواندن مقدار ADC از یک مدار سمپل که از مقاومت های یک درصد و یک عدد دیود 1N4007 استفاده کرده اید حالا شما برای ولتاژ مرجع چه از داخلی و چه از خارجی
    با بهترین تراشه هم استفاده کرده باشید ، انوقت می بینید خطای همان چند عدد مقاومت یک درصد و بخصوص خطای یک عدد دیود 1N4007 موجود در مدار، دقت اندازه گیری را خراب میکند
    و اگر 10 مدار مشابه درست کنید می بینید برای کالیبره کردن دو راه بیشتر وجود ندارد : یا باید از مولتی ترن استفاده کنید و یا باید سورس را برای هر مدار تنظیم کنید که کاری وقت گیره
    و به قول خودتان برای یک کار بزرگ باید هزاران کارگر برای تنظیم این همه ماژول باید استخدام کنند.
    با این توضیحات ایا راهی به نظرتان میرسد که بدون مولتی ترن مشکل کالیبره نداشته باشیم ؟ باتشکر
    ما هر چقدر هم از ولتاژ مرجع خوبی استفاده کنیم بالاخره خروجی مدار سمپل خطا داره ،از بهترین مدار سمپل هم استفاده کنید مهم اینه قطعات مورد استفاده خطا ایجاد می کنه و مجبور به استفاده از مولتی ترن میشوید.حالا ما که چنین خطایی داریم استفاده از رفرنس داخلی یا خارجی مشکل اساسی را حل نمی کند و اینجا بود که من سوال کردم
    دلیل استفاده از ولتاژ مرجع خارجی چیه !! و هدفم این بود این مطلب را برسانم که وقتی در جای دیگری خطا به اندازه کافی داریم زیاد روی رفرنس نباید تمرکز کرد!
    اگر راهی بدون استفاده از مولتی ترن به ذهنتان میرسد ممنون میشم راهنمایی کنید.باتشکر و سپاس
    با سلام
    خطا داشتن در مقدار خواندن مقادیر با پایداری یک سیستم دو مقوله جدا از هم است
    در صورت داشتن پایداری(داشتن در صد خطای ثابت ) مسئله مهمی نیست و با نوشتن یک زیر برنامه کوچک میتوان بدون مولتی ترن و ... خطا را درست کرد اگر هم خواستید عرض میکنم ولی مسئله مهم ناپایداری سخت افزار( تاثیر دما و نوسانات ولتاژ و ...) است که در انتخاب قطعات ونوع چینش و طراحی مدارچاپی باید انجام داد و فکر میکنم که ایجاد بحث هم برای این موضوع بود
    استفاده از
    رفرنس خارجی و ریگلاتورهای حداقل اگر نتوانیم فابریک(ساخت کاخانه اصلی دارای برند) بخریم از اوریجینال(ساخته شده تحت لیسانس) باید استفاده بشود بحث شما در مورد اجناس کپی و بدتر از آن فیک می باشد اگر به بعضی از سایت های فروش قطعات (برای جلو گیری از تبلیغات عرض نمی شود) مراجعه کنیم می بینیم که مثلا 7805 به قیمت 1200 تومان هم هست و هم تا 3600 تومان هم قیمت زده
    اگر بخواهیم تولید با کیفیت انجام بدهیم باید قطعات باکیفیت و طراحی صحیح استفاده بکنیم بعدا خیلی از این نوع ایرادات کوچک را با برنامه نیز میتوان حل کرد
    29
    11

با سلام
    خطا داشتن در مقدار خواندن مقادیر با پایداری یک سیستم دو مقوله جدا از هم است
    در صورت داشتن پایداری(داشتن در صد خطای ثابت ) مسئله مهمی نیست و با نوشتن یک زیر برنامه کوچک میتوان بدون مولتی ترن و ... خطا را درست کرد اگر هم خواستید عرض میکنم ولی مسئله مهم ناپایداری سخت افزار( تاثیر دما و نوسانات ولتاژ و ...) است که در انتخاب قطعات ونوع چینش و طراحی مدارچاپی باید انجام داد و فکر میکنم که ایجاد بحث هم برای این موضوع بود
    استفاده از
    رفرنس خارجی و ریگلاتورهای حداقل اگر نتوانیم فابریک(ساخت کاخانه اصلی دارای برند) بخریم از اوریجینال(ساخته شده تحت لیسانس) باید استفاده بشود بحث شما در مورد اجناس کپی و بدتر از آن فیک می باشد اگر به بعضی از سایت های فروش قطعات (برای جلو گیری از تبلیغات عرض نمی شود) مراجعه کنیم می بینیم که مثلا 7805 به قیمت 1200 تومان هم هست و هم تا 3600 تومان هم قیمت زده
    اگر بخواهیم تولید با کیفیت انجام بدهیم باید قطعات باکیفیت و طراحی صحیح استفاده بکنیم بعدا خیلی از این نوع ایرادات کوچک را با برنامه نیز میتوان حل کرد
    با سلام و تشکر فراوان دوست عزیز:
    با توجه به راهنمایی ها به مشکل اساسی خودم پی بردم .وقتی به فرض 5 تا برد ، که همگی از یک نوع قطعات مونتاژ شده است را عملا تست میکنم می بینم در حد چند واحد( از 1 تا 5 واحد) برد های مونتاژ شده مقداری متفاوت را نمایش میدهند؛به این علت مجبور میشیم از مولتی ترن استفاده کنیم. فرمودین "با نوشتن یک زیر برنامه کوچک میتوان بدون مولتی ترن و ... خطا را درست کرد اگر هم خواستید عرض میکنم". لطفا با یک مثال اگر میشه راهنمایی بفرمایید چگونه این زیر برنامه را بعد از دستور زیر اضافه کنم که این خطا درست بشه .سپاسگزارم
    کد:
    ada_data=read_adc(0);
    temp=ada_data/2;
    ویرایش توسط amiri333 : 2020/01/26 در ساعت 13:31
    411
    61

با سلام و تشکر فراوان دوست عزیز:
    با توجه به راهنمایی ها به مشکل اساسی خودم پی بردم .وقتی به فرض 5 تا برد ، که همگی از یک نوع قطعات مونتاژ شده است را عملا تست میکنم می بینم در حد چند واحد( از 1 تا 5 واحد) برد های مونتاژ شده مقداری متفاوت را نمایش میدهند؛به این علت مجبور میشیم از مولتی ترن استفاده کنیم. فرمودین "با نوشتن یک زیر برنامه کوچک میتوان بدون مولتی ترن و ... خطا را درست کرد اگر هم خواستید عرض میکنم". لطفا با یک مثال اگر میشه راهنمایی بفرمایید چگونه این زیر برنامه را بعد از دستور زیر اضافه کنم که این خطا درست بشه .سپاسگزارم
    کد:
    ada_data=read_adc(0);
    temp=ada_data/2;
    چندین راه وجود دارد که سادهترین آن که من بیشتر مواقع استفاده میکنم را عرض میکنم
    مثلا ما می خواهیم ولتاژ حداکثر 10 ولت را بخوانیم بشرط اینکه دهم ها هم برای ما مهم است (پس مقدار واقعی خوانده شده ار ADC باید 100 باشد) و فرض را بر این میگیریم که حداکثر تلرانس قطعات 5 درصد می باشد پس ما اگر صد تا هم دستگاه بسازیم و ولتاژ 10 ولت را بخواهیم بخوانیم بین 95 تا 105 خوانده میشود
    مقادیرتقسیم مقاومتی را طوری انتخاب میکنیم که با اعمال ولتاژ 10 ولت مقدار 110 خوانده شود (با در نظر گرفتن همان تلرانس 5 درصد مقدارخوانده شده بین 100 و 110 خواهد بود ) یک متغیر در ایپرام میکرو تعریف میکنم و نام آن را مثلا V_Telorans میگذاریم مقدار این متغییر را هم درموقع تعریف کردن 255 قرارمیدهیم ما میدانیم که باید موقع اعمال ولتاژ 10 ولت بایستی عدد 100 نمایش داده شود پس هر عددی که بالاتر از 100 بخوانیم تلرانس قطعات است
    کالیبره میکروبصورت اتوماتیک:
    برنامه را طوری مینویسیم که در اولین بار که میکرو را به ولتاژ وصل میکنیم (حالااز کجا بدانیم که میکرو را کی اولین بار است که به ولتاژ وصل کردیم ؟ اگر دقت نمایید مقدار متغیر 255 گذاشتیم و حداکثر تلرانس ما هم 10 است با تست مقدار متغیر) با اعمال ولتاژ 10 ولت عدد 100 را از مقدار خوانده شده کسر میکنیم و در متغیر ذخیره میکنیم ودر دفعات بعدی (مقدار متغیر تغییر کرده) بعد از خواندن مقدار ADC مقدار ذخیره شده در متغیرV_Telorans را ازمقدار خوانده شده کسر میکنیم مقدار واقعی نمایش داده میشود
    به همین راحتی
    ویرایش توسط shapour : 2020/01/26 در ساعت 19:05
    29
    11

چندین راه وجود دارد که سادهترین آن که من بیشتر مواقع استفاده میکنم را عرض میکنم
    مثلا ما می خواهیم ولتاژ حداکثر 10 ولت را بخوانیم بشرط اینکه دهم ها هم برای ما مهم است (پس مقدار واقعی خوانده شده ار ADC باید 100 باشد) و فرض را بر این میگیریم که حداکثر تلرانس قطعات 5 درصد می باشد پس ما اگر صد تا هم دستگاه بسازیم و ولتاژ 10 ولت را بخواهیم بخوانیم بین 95 تا 105 خوانده میشود
    مقادیرتقسیم مقاومتی را طوری انتخاب میکنیم که با اعمال ولتاژ 10 ولت مقدار 110 خوانده شود (با در نظر گرفتن همان تلرانس 5 درصد مقدارخوانده شده بین 100 و 110 خواهد بود ) یک متغیر در ایپرام میکرو تعریف میکنم و نام آن را مثلا V_Telorans میگذاریم مقدار این متغییر را هم درموقع تعریف کردن 255 قرارمیدهیم ما میدانیم که باید موقع اعمال ولتاژ 10 ولت بایستی عدد 100 نمایش داده شود پس هر عددی که بالاتر از 100 بخوانیم تلرانس قطعات است
    کالیبره میکروبصورت اتوماتیک:
    برنامه را طوری مینویسیم که در اولین بار که میکرو را به ولتاژ وصل میکنیم (حالااز کجا بدانیم که میکرو را کی اولین بار است که به ولتاژ وصل کردیم ؟ اگر دقت نمایید مقدار متغیر 255 گذاشتیم و حداکثر تلرانس ما هم 10 است با تست مقدار متغیر) با اعمال ولتاژ 10 ولت عدد 100 را از مقدار خوانده شده کسر میکنیم و در متغیر ذخیره میکنیم ودر دفعات بعدی (مقدار متغیر تغییر کرده) بعد از خواندن مقدار ADC مقدار ذخیره شده در متغیرV_Telorans را ازمقدار خوانده شده کسر میکنیم مقدار واقعی نمایش داده میشود
    به همین راحتی
    با سلام : لطفا صندوق پیامهاتو چک کن
    29
    11

با سلام و عرض خسته نباشید: ایا راه حل دیگری بدون استفاده از ایپرام وجود داره . با تشکر

ویرایش توسط amiri333 : 2020/01/30 در ساعت 23:56
    411
    61

با سلام
    به خدا فعلا سرم خیلی شلوغ است سعی میکنم هفته بعد حتما مثال کامل با پروتئوس با کدویژن بگذارم خواهش میکنم دیگه پیام خصوصی ارسال نفرمایید
    ممنون
صفحه 2 از 3 نخست 123 آخرین
نمایش نتایج: از 11 به 20 از 27