اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دوربین یا سنسورهای رنگ؟

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    دوربین یا سنسورهای رنگ؟

    با سلام خدمت دوستان و صاحب نظران.
    من قراره یه پروژه ای رو شروع کنم که در آن هدف قراعت میزان بازتابش نور دانه های ریزی به اندازه دانه شکر و به رنگ شیشه ای از فاصله 30 سانتیمتری که روی یک نوار نقاله با عرض 20سانتیمتر و زمینه سفید که در حال حرکت است ،میباشد .می خواستم از دوستان و صاحب نظران بپرسم که برای اینکار استفاده از دوربین بهتره یا سنسورهای رنگ؟ ویا اگر موردی غیر از اینها وجود داره لطفا راهنمایی فرمایید.

    #2
    پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

    دوربین برای کار مورد نظر شما مناسب نیست (اندازه گیری )
    چون دوربین ها چه رنگی و چه سیاه و سفید یک مدار AGC دارند که با توجه به سطح نور اندازه گیری شده مقدار متفاوتی در خروجی به شما میده
    That`s It ...I`m out of here

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

      سلام ..............

      در مورد تشخیص آبجکت بهترین گزینه استفاده از پردازش تصویر هست .. همونطور که جناب عرفان عرض کردن سنسور نمیتونه خواسته ی شما رو با اون رزولوشن دقت برآورده کنه .. موفق باشید ..
      دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

        با سلام .
        دوست عزیز منظورتان از استفاده از پردازش تصویر چیه؟ منظورم اینه که از چه ادواتی استفاده کنم؟ابزارهای لازم چیه ؟در فضای موجود امکان استفاده از کامپیوتر مقدور نیست.لطفا در مورد ابزارهای لازم راهنمایی فرمایید.

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

          سلام .................

          منظورم من استفاده از دوربین (CMU یا وبکم معمولی ..) و یه محیط پردازش مثل یک PC و البته سیمولاتوری مثل متلب هست ..
          دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

            با سلام .
            دوست عزیز در فضای موجود امکان استفاده از کامپیوتر مقدور نیست.لطفا در مورد ابزارهای لازم (پردازنده ای غیر از PC)راهنمایی فرمایید.

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

              سلام ..........
              با اجازه دوستان فکر کنم شما به جای PC می تونید از DSP استفاده کنید.

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

                سلام
                دوست عزیز میشه کمی بیشتر توضیح بدید؟ منظورم در مورد قطعات هست؟ نوع و شماره پردازنده و نوع دوربین و ....

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

                  سلام ...............

                  در مورد آیسی های DSP میتونید به سایت ATmel سر بزنید .. (البته یه رفرنس فارسی ازش دارم ولی الان دم دست نیست .. براتون پیدا میکنم و میذارم ..) اما اگه شما با این پردازنده ها کار نکردید ، فکر نکم برای شروع بتونید از اونها به صورت مستقیم استفاده کنید وو به هر حال من اون فایل رو براتون پیدا میکنم و میذارم توی همین تاپیک .. در مورد دوربین هم میتونید به لینک زیر مراجعه کنید ..موفق باشید ..

                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...32256#msg32256
                  دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

                    سلام
                    جناب آقای حسام الدین همانطور که می فرمایید من با dsp اصلا کار نکردم وکارهام بیشتر با AVR و کامپیوتر بوده و برای اجرای این پروژه کلا پنج ماه زمان دارم واز شما به عنوان یک استاد راهنما تقاضا دارم که با توجه به زمان وشرایط پروژه بنده را در اجرای این پروژه راهنمایی فرمایید.چون زمان کمه نمیشه راههای متفاوتی را آزمایش کرد لذا تقاضا دارم روشی را پیشنهاد بدید که در این زمان بشه به نتیجه رسید.و عمده ترین مشکل اینه که نمی تونیم از PC استفاده کنیم.پیشا پیش از لطف و زحماتتان ممنونم.

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

                      سلام ...................

                      نوشته اصلی توسط aliZBA
                      سلام
                      جناب آقای حسام الدین همانطور که می فرمایید من با dsp اصلا کار نکردم وکارهام بیشتر با AVR و کامپیوتر بوده و برای اجرای این پروژه کلا پنج ماه زمان دارم ...
                      من متوجه شرایط شما شدم .. ببینید ، برای اینکه بتونیم به یه جمع بندی واحد برسیم باید مطالبتون رو دقیق مطرح بفرمایید .. شما آبجکت های مورد پردازشتون چیا هستن؟ ابعاد و تنوع رنگیتون به چه ترتیبه؟ با چه زبان های برنامه نویسی ای کار کردید؟ محدودیت هزینه ای شما به چه ترتیبه؟ به چه دلیل برای استفاده ازPC محدودیت دارید؟

                      نوشته اصلی توسط aliZBA
                      از شما به عنوان یک استاد راهنما تقاضا دارم ....
                      من هم دانشجو هستم .. پس اینطوری برخورد نکنید .. :smile:

                      موارد بالا رو به دقت پاسخ بدید تا بحث رو ادامه بدیم .. موفق باشید ..
                      دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

                        سلام
                        هر کسی که منو راهنمایی میکنه در حکم استاد بنده هست.بدون تعارف.
                        بنده به ترتیب با 8051 ، 80196 ، AVR با زبانهای اسمبلی ، C و کامپیوتر با زبانهای C ,Delphi کار کردم وکمی با FPGAهای شرکت ALTERA در حد کاربری عمومی (کم کردن تعداد آسی های روی برد.)
                        شما یک کادر مستطیل به ابعاد 200*20 سانتیمتر فرض کنید این کادر تو خالی و خارج این خط کاملا سیاه می باشد ( شابلون ) .از این کار برای رنگ کاری بدنه یخچال ها استفاده میشه بدین ترتیب که درهای یخچال ها به صورت سری در یک مسافت 100 متری روی زمین چیده شده و شابلون مستطیل به ابعاد 200*20 سانتیمتر (به تعداد درها)روی آنها قرار میگیره.یک پمپ رنگ در کل مسافت 100 متری روی این شابلون حرکت کرده و لایه ای از رنگ سفید رو به داخل کادر می پاشه و در عین حال پمپ دیگری به فاصله چند سانتیمتری پمپ اول دانه های ریزی مثل شکر رو روی رنگ می پاشه.در واقع از رنگ سفید به عنوان چسب برای نگهداری این دانه ها استفاده میشه.این دانه ها نوعی مواد براق کننده هستند که به رنگ جلا میدن. اگر این دانه ها به طور یکنواخت روی سطح پخش نشن اون قسمت ها کدر دیده میشن(عیب).هدف این پروژه قراعت بازتابش نور این دانه ها (یا هر نوع قراعت دیگر)و به عبارت دیگر کنترل پمپ برای پخش یکسان این دانه ها می باشد.
                        1) چون پمپ رنگ در کل مسافت 100 متری همواره در حال حرکته نمی شه از PC استفاده کرد.در واقع دستگاه ما باید به فاصله چند سانتیمتری پمپ دانه ها بسته بشه و با آنها در حال حرکت باشه به عبارت دیگر بایستی مجموعه حلقه بسته باشه.
                        2) این کار در مکانی اجرا میشه که فقط سقف وجود داره وهر چهار طرف بازه یعنی همواره نور محیط تاثیر گذار خواهد بود.
                        امیدوارم تونسته باشم منظورمو بیان کنم.

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

                          سلام ..................

                          شرمنده یک مقدار دیر شد، نمیتونستم فکرم رو متمرکز کنم ..

                          ممنون از توضیح کاملتون .. ببینید برای این کار شما تنها کافیه که Density Of Color (چگالی رنگ .. ) رو بر روی تصویرتون به دست بیارید .. اجازه بدید پروسه رو مرحله به مرحله بریم جلو ..

                          شما یک صفحه ی بک گراند دارید که پراکندگی رنگیتون رو با Contrast (ویژگی رنگی ..) مشخصی توزیع کرده .. در واقع مثل یه حالت Supervised (کنترل شده .. مفروض ..) میمونه یعنی شما بک گراندتون رو محدود کردید که این خیلی مراحل کارتون رو ساده تر میکنه .. دانه های رنگی (براق .. جلادهنده ی شما ..) بر روی بک گراندتون توزیع میشه .. خب اگه شما نمودار هیستوگرام صفحتون رو تحلیل کنید میتونید به هدف طرحتون دسترسی پیدا کنید .. منظور من از صفحه ی شما هم همون رنگ+ دانه های جلادهنده هست .. ببینید وقتی دانه های رنگی روی رنگ زمینه میشینن، Contrast تصویرتون تغییر میکنه .. شاید این تغییر برای چشم انسان زیاد محسوس نباشه اما برای پردازنده کاملا مشخصه .. پس یکی از راه های ششما میتونه استفاده از آنالیز منحنی هیستوگرام باشه .. برای اینکه این تحلیل رو دقیق متوجه بید به مثال زیر توجه کنید ..

                          الان ما یه تصویر داریم که یک سری دایره ی کوچیک رو در خودش جا داده .. خب همونطور که ملاحظه میکنید فضای رنگی تصویر Graay Level هست .. هدف ما چیه؟ اینه که بتونیم تعداد دایره ها رو بشماریم .. خب برای این کار باید حجم محاسباتمون رو کاهش بدیم به گونه ای که روی Accuracy (دقت نهایی ..) ما تاثیر منفی نذاره .. در نتیجه از قالب باینری استفاده میکنیم .. اما باینری کردن تصویر نمیتونه به صورت معمول انجام بشه .. اساس باینری کردن تصویر اینه که فضای رنگی شما رو به دو مقدار تغییر وضعیت بده .. یا روشن یا تاریک .. خب برای این کار باید از یه مقداری به بعد مولفه های رنگی تصویر اولیه رو معادل صفر بگیریم و از یه مقدار به قبل رو معادل یک بگیریم .. برای تعیین این مقدار از منحنی هیستوگرام استفاده میکنیم .. اساسا این منحنی تنوع رنگی رو با تعداد اون رنگ ها به ما میده .. یعنی چی؟ یعنی اینکه توی تصویر، از 0 تا 255 مولفه ی رنگی تعریف میکنیم (از سفید سفید تا سیاه سیاه .. ) و بعد این منحنی به ما میگه که چه تعداد پیکسل دارای مولفه ی رنگی 26 هستن ؛ چه تعداد پیکسل دارای مولفه ی رنگی 96 هستن و به همین ترتیب تا آخر .. پس میبینیم که منحنی هیستوگرام یه تحلیل خوب برای پراکندگی رنگی به ما میده مخصوصا اگه بخوایم این منحنی رو معیار قیاس قرار بدیم .. شکل های زیر رو ملاحظه بفرمایید تا متوجه منظور من بشید ..



                          منحنی هیستوگرام ..



                          و بالاخره نتیجه ی نهایی ..



                          اینم نتیجه ی برنامه هست .. تونستیم با استفاده از باینری کردن تصویر و یه مرحله ی دیگه؛ تعداد دایره هارو به دست بیاریم ..



                          اما یه مرحله ی دیگه ای که شما فرمودید اینه که تاثیرات Brightness بر روی تصویرتون قابل چشم پوشی نیست .. خب برای این مرحله میتونید از فیلتر های نرم افزاری استفاده کنید .. مثلا یه فیلتر با Threshold (آستانه ..) خاص که اثر شدت نور محیط رو عبور نده اما مولفه های رنگی تصویرتون رو حفظ کنه .. البته معمولا بعد از این مرحله تصویرتون مقداری Smooth (تار ..) میشه .. اما برای پردازشتون مشکلی ایجاد نمیشه ..

                          مساله ی دیگه ای که فکر کنم یه جور سوء تعبیر شده اینه که استفاده از PC به این معنا نیست که PC بالای الگوهای شما حرکت کنه .. ببینید شما میتونید از یه وبکم برای نمونه برداری تصویر در نزدیکی الگوهاتون استفاده کنید .. و بعد از اون دیتاتون رو ارسال کنید به PC که ممکنه توی چهار طبقه ؛ 5 طبقه بالاتر باشه و PC پردازش و کنترل رو انجام بده .. منظور این هست .. الان سیستم های امنیتی که بر اساس تشخیص چهره کار میکنن به همین ترتیبه که یه وبکم یا دوربین خاص، در ورودی یا هرجایی که میخوایم، قرار میگیره و تنها و تنها وظیفه ی ارسال تصویر رو داره (ثبت و ارسال ..) ادامه ی روند پردازش با PC در اتاق Recognition هست .. خیلی موارد هست که از این ارتباط استفاده میکنن .. باز بسته به نظر خود شما داره .. موارد رو بررسی کنید و نتیجه ی نهایی رو اعلام بفرمایید .. موفق باشید ..
                          دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

                            سلام
                            خیلی ممنون از لطفتون.من موارد بالا را کاملا مطالعه کردم فقط چندتا مورد هست که می نویسم.
                            1)با توجه به اینکه فقط حاشیه کادر(شابلون) سیاهه ودرون کادر سفید رنگه (هم رنگ با دانه های جلا دهنده).با این وجود بازهم قادر خواهیم بود گفته شما را عملی کنیم؟یعنی می تونیم دانه های هم رنگ با بک گراند (سفید)رو تشخیص دهیم؟
                            2)اصلی ترین عللتی که نمی تونیم از PC استفاده کنیم اینه که برق آن مکان کلا 12 ولته .(البته با صرف هزینه میشه یه کاری کرد.)
                            منتظر جوابتون هستم.ممنون.

                            دیدگاه


                              #15
                              پاسخ : دوربین یا سنسورهای رنگ؟

                              سلام ..............

                              در مورد سوال اولتون .. اگه شما اینقدر تفاوت رنگی ندارید، پس چه طور میتونید متوجه بشید که تراکم یا توازن رنگی برای محیط داخل شابلونتون چه قدر هست؟ صرفا به براق بودن استناد میکنید؟ فکر میکنید دقیق باشه؟

                              در مورد مطلب دومی که فرمودید : فکر کنم مشکل با استفاده از PC حل شد .. درسته؟ ولی یه سوال .. اگه اینجا محیط کارخونه هست و شما از دستگاه های پاشش رنگ استفاده میکنید و یه پلیت نقاله روان دارید و ... اونوقت منطقیه که ولتاژ بالای 12 ولت نداشته باشید؟ موفق باشید ..
                              دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

                              دیدگاه

                              لطفا صبر کنید...
                              X