اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سون سگمنت وkeypad

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    سون سگمنت وkeypad

    سلام
    متنی فارسی ویا کمی توضیح در رابطه باطرز کار Keypad(3*4) ونیز در رابطه با طرزکار سون سگمنت چهارتایی ومبدل BCD می خواستم. از دوستان خواهشمندم مرا یاری دهند.
    با تشکر

    #2
    پاسخ : سون سگمنت وkeypad

    سلام ..............

    در مورد Keypad های 4*3 یا 4*4 اگه بخوایم یه نگاه کلی به ساختار فیزیکیشون داشته باشیم میتونیم اونهارو در قالب مجموعه ای از میکرو سوئیچ های تک حالته یا Push Button ها طبقه بندی کنیم .. در واقع یه صفحه کلید ماتریسی، آرایشی منظم و قاعده مند از این میکرو سوئیچ هاست که نظم اونهارو با مدل ماتریسی توجیه میکنن .. اینی که میگیم با مدل ماتریس، یعنی از قالب ماتریس برای آرایش سطری و ستونی اونها استفاده شده و خواهد شد ..

    اجازه بدید یک مقدار دقیقتر این قضیه رو بررسی کنیم .. شما فرض کنید 12 تا میکرو سوئیچ دارید و میخواید اونهارو با ترتیبی خاص در کنار هم به گونه ای قرار بدید که با کمترین ضریب مالتی پلکس بتونید، اونهارو انتخاب کنید .. از طرفی نکته ی مهم دیگه ای که وجود داره اینه که نحوه ی Wiring شما برای این مجموعه هم خیلی مهمه به طوریکه هرچه این Wiring شبکه مانند تر باشه، انتخاب و کارکردن با دکمه ها براتون آسونتر و ساده تره .. خب گفتیم 12 تا میکرو سوئیچ داریم .. اینهارو در قالب 4 ستون و 3 سطر کنار هم قرار میدیم؛ ستون ها ملاک مالتی پلکس ما هستن و سطرها هم ملاک خروجیمون (ورودی به سیستم ..) .. ایده ی اصلی که در اینجا وجود داره اینه که فشردن هر دکمه در صفحه کلید، یک سطر و یک ستون اختصاصی داره که میتونه معیار مقایسه و لیبل گذاری قرار بگیره .. از این جهت به اونها صفحه کلید ماتریسی میگن (چون مثل ماتریس درایه به درایه ی اونها لیبل Coordination داره ..)

    اما کار کرد این صفحه کلید ها در اصطلاح به صورت اسکن کننده هست یعنی صفحه کلید ما مدام اسکن میشه؛ اما چه مولفه ی از اون اسکن میشه؟ ستون های اون مدام مالتی پلکس میشن و این انتخاب متوالی، مدام ادامه پیدا میکنه .. از این جهته که به اون میگن اسکن، یعنی مدام در حال چک و ارسال سطح پالس هست .. نحوه ی اسکن اون هم به این ترتیبه که در هر لحظه تنها و تنها یکی از ستون های اون فعاله (به این معنا که دارای سطح 1 هست ..) و بقیه ی ستونها در وضعیت 0 قرار دارن .. خب خالا یه ستون انتخاب شده و از این به بعد هر دکمه ای که فشرده بشه، مسیر جریان از اون طریق برقرار میشه و اصطلاحا در پایه ی خروجی یک سطح ولتاژ خواهیم داشت .. همون طور که میبینید،آ‌کاملا مشخصه که کدوم دکمه توی صفحه فشرده شده، سطرش + ستونش در مجموع میشن مولفه های لیبل گذاری ..

    پس همون طور که متوجه شدید ، سطر ها ورودی های کنترلی هستن که از طرف یه کنترلر ؛ کنترل میشن (سیستم پالس رسانی رفرشی که این کار رو با انتقال پالس به صورت شیفت یافته انجام میده ..) سطر هاتون هم به عنوان خروجی؛ به ورودی های آیسی کنترلیتون وارد میشن تا با سنس کردن تغییر لبه و سطح ولتاژ بتونن دکمه ی دقیق رو شناسایی کنن .. اما این اتفاقات به چه ترتیب میفته؟ ما که 4 تا پایه بیشتر برای کنترل خروجی صفحه کلید نداریم. این آدرس ستون ها رو از کجا بفهمیم؟ سوال کاملا به جاییه .. اجازه بدید در قالب یه مثال با کنترلری مثل میکرو بحث رو ادامه بدیم ..

    فرض کنید شما یه میکرو دارید که 7 پایه ی اون رو اختصاص دادید به صفحه کلیدتون .. خب همونطور که گفتیم، 4 تای اونها مختص سطرها هستن و 3 تای باقیمونده هم سهم ستون ها میشن .. همون طور که در بالا هم گفتیم، سطرها خوجی صفحه کلید هستن و در قالب یه فاکتور بیرونی به پایه ها اعمال میشن، پس پایه های میکرو در وضعیت ورودی پیکره بندی میشن به این منظور که بتونن تغییرات بیرونی رو سنس کنن .. وضعیت اونها رو هم Pull Up تعریف میکنیم به این معنا که هنگامی که فشرده نشدن، در وضعیت High Impedance قرار نگیرن .. (امنیت از نویز و Control Distortion ..) این چهار تا پایه رو میدیم به یه متغییر آرایه مانند که تغیرات وضعیت پایه هارو در قالب نرم افزاری مدل کنه .. حالا ستون هامون .. ستون ها همون طور که گفتیم ملاک های کنترلی ما هستن و باید از میکرو فرمان مالتی پلکس اونهارو صادر کنیم .. خب این فرمان از طریق پیکره بندی خروجی پایه ها حاصل میشه و میتونیم به راحتی با دستورات پایه، این فرمان هارو ارسال کنیم .. در اینجا یه متغییر هم اختصاص میدیم به این پایه ها .. در نتیجه الان ما دو متغییر داریم که هر دو 4 بیتی هستن (برای ستون ها سه بیت کم ارزشش پره و چهارمی هم صفره ..) .. اگه این متغییر هارو در کنار هم قرار بدیم یه آرایه ی هشت بیتی داریم که چهار بیت اول معرف ستون هستن و چهار بیت دوم معرف سطرها میشن ( یا برعکس .. در نوشتن کد یک مقدار قضیه متفاوت میشه ..) .. به این ترتیب میتونیم دکمه های صفحه کلیدمون رو لیبل گذاری کنیم .. نمیدونم شما سیستم داخلی کیبورد PC رو دیدید یا نه .. در اونجا هم وضعیت به همین ترتیبه و تنها شبکه ی تعریف شده ی شما یک مقدار گستر ده تر و دارای مدهای متفاوت تریه .. برای برخی مد ها هم یه سلفون پلیت جدید ایجاد کردن و بعضا شما میبینید که چندین لایه ی پلاستیک مانند، شبکه ی مجازی اتصالات صفحه کلیدتون رو تشکیل دادن ..

    در مورد طرز کار سون سگمنت چهار پایه باید خدمتتون عرض کنم که حقیقتش اینها به صورت سخت افزار در بازار به ندرت پیدا میشن .. من دنبال یه نمونه از اونها برای یه مورد خاص بودم که متاسفانه توی جمهوری و .... نتونستم پیداش کنم .. اما برای محیط نرم افزار و سیمولیشن میتونید از اونها استفاده کنید .. معمولا به اونها BCD 7-SEG هم اطلاق میشه به این معنا که میتونن اعداد رو تا مقدار 9 به صورت کامل و صحیح نمایش بدن (بدون حذف سگمنت a در عدد 6 و سگمنت c در عدد 9 ..) .. طریقه ی راه اندازی اونها هم به این ترتیبه که شما از خروجی BCD تراشتون رو به ترتیب دور به نزدیک به سون سگمنت متصل کنید . یعنی بیت کم ارزش به دورترین پایه و همینطور تا بیت پرارزش که به نزدیکترین پایه متصل میشه .. بایاس اون رو میتونید توی شکل زیر ببینید ..

    http://i44.tinypic.com/25zm7o1.jpg


    در مورد مبدل BCD هم فکر کنم منظورتون مبدل باینری به BCD باشه درسته؟ 7447؟ خب این تراشه هم یه نوع دیکودره با این تفاوت که خروجی های اون به صورت مجموعه ای فعال میشن .. توی دیتاشیت اون تمام مشخصاتش رو کامل توضیح داده .. میتونید به اون مراجعه کنید .. موفق باشید ..

    http://www.datasheet4u.com/html/7/4/...uctor.pdf.html
    دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : سون سگمنت وkeypad


      سلام.
      ازتون خیلی ممنونم .
      در مورد سون سگمنت4 تایی، منظورم از نوع چهار تای چسبیده به هم بود که 12 پایه داره ؛ نه چهار پایه.
      حالا اگه میشه در مورد سون سگمنت هایی که دو تا دوتا به هم چسبیده اند یه خورده توضیح بدید. چهارتایی دیگه نمی خواهم.
      متشکرم.

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : سون سگمنت وkeypad

        سلام ..................

        درسته .. اون رو هم میشد برداشت کرد .. این سون سگمنت هایی که میفرمایید درست مثل همون تکی ها هستن اما فقط پایه های مشترکشون جدا از همه .. نکته ی خاصی ندارن .. ترتیب پایه هاشون هم درست مثل همون تک digit هاست .. الان سیستمم امکانات کافی نداره .. براتون نمونه ای از اونهارو میذارم .. موفق باشید ..
        دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : سون سگمنت وkeypad

          سلام ...................

          ببخشید یک مقدار دیر شد .. براتون مداری رو که قول داده بودم، ضمیمه کردم .. امیدوارم براتون مفید باشه .. موفق باشید ..
          فایل های پیوست شده
          دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

          دیدگاه

          لطفا صبر کنید...
          X