اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مقاله نویسی

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    مقاله نویسی

    سلام. من دانشجوی الکترونیک هستم و علاقه ی زیادی به مقاله نویسی دارم. ولی نمیدونم از کجا باید شروع کنم. لطفاً راهنماییم کنید. :cry: :cry2:
    خدايا
    من در كلبه ي فقيرانه ي خود چيزي دارم كه تو در عرش كبريايي خود نداري
    من چون تويي دارم و تو چون خودي نداري
    امام سجاد (ع)

    #2
    پاسخ : مقاله نویسی

    سلام .....................

    روی مقاله ی داخلی میخواید تمرکز کنید یا مقالات بین المللی؟

    برای ارائه ی مقاله ی داخلی شما بهترین گزینه ای که پیش رو دارید اینه که ابتدا موضوعتون رو انتخاب کنید .. برای انتخاب موضوع هم میتونید به لیست مقالات کنفرانس های داخلی مراجعه کنید .. با بررسی لیست مقالات برگزیده شما محدوده ی تحقیق و پژوهشتون رو متوجه میشید و روند کار براتون ساده تر و مشخصتر میشه .. نکته ای که باید به اون خیلی دقت کنید اینه که در ارائه ی مقاله باید یه سری موارد رو رعایت کنید .. مثلا اینکه بدوند باید از چه قسمت های موضوعتون فاکتور بگیرید تا بتونید قالب مقالتون رو در چهارچوب خاص تعیین شده ارائه بدید .. به این موارد در اصطلاح عام میگن نکات ویرایشی مقاله .. مثلا چکیده ی مقاله از 180 کلمه بیشتر نشه (مثال عرض میکنم ..) قالب مقالتون دو ستونه باشه، شکل هاتون نباید از یه سایزی تجاوز نکنه .. نمودارهایی که در مقاله ذکر کردید باید لیبل گذاری دقیق و مختصری برای Axis های اون تنظیم شده باشه .. فونت و سایز فونتتون باید طبق چارت ارائه شده کنفرانس باشه .. در قسمت آغازین مقاله باید از کلمات کلیدی مناسبی استفاده کنید .. چکیده ی مقاله که ر ابتدا تعریف میکنید باید بازگوکننده ی اشل کلی مقالتون باشه .. تیترهایی که برای مقاله استفاده میکنید ، باید مقاله رو به چندین بخش کلی و مجزا تقسیم کنه به طوری که بشه برای این بخش ها یه توضیح سلسله مراتب تعریف کرد .. پراکندگی مطالبتون باید کم باشه .. توضیحات تیتر هاتون باید بازگو کننده ی کلیت قضیه باشه و روابطی که در اون مینویسید به detailموضوع اشاره کنه .. نباید توضیح detail رو در مقاله عنوان کنید چون در اون صورت با کمبود فضا برای ادامه ی مقاله روبرو میشید .. رفرنس هایی که در پایان معرفی میکنید باید از قالب و ترتیب خاصی برخوردار باشن .. و یک سری موارد مشابه این چنینی ... بهترین راه برای آشنایی بااین موضوعات اینه که قالب مقالات گذشته رو بررسی کنید ..

    اما برای انتخاب موضوع .. ببینید تعریفی که از مقاله ی داخلی بیان میشه به این صورته .. انتقال در عین اختصار؛ یعنی لزومی نداره یه طرح Super Attractive بیان بشه .. برای همینه که بیشتر مقالات داخلی رو به دیده ی جمع بندی و تدوین نگاه میکنن .. اما همون تدوین هم بحث های خاص خودش رو داره .. اینی که موضوع تا چه حد به روز باشه و تا چه حد بتونه ارتباطی برقرار کنه بین صنعت و محدوه ی علوم از امتیاز بالایی برخورداره .. یه امتیاز دیگه ای که در این زمینه تاثیرگذار هست اینه که مقایسه و نتیجه گیری محاسباتی و به نوعی Optimization در مقالتون تا چه حد مطرح شده باشه یا به عبارتی تا چه اندازه مقالتون کاربردی باشه .. امتیاز دیگه ای که برای این مقالات وجود داره اینه که یه استاد سرشناس به عنوان راهنما یا مشاور یا معرف در ارائه ی مقاله دخیل بوده باشه .. این هم فاکتور تعیین کننده ایه که میشه از اون استفاده کرد (که البته من زیاد موافقش نیستم ..) .. امتیاز دیگه ای وجود داره اینه که تسلط شما در بیان مطالب مقاله کاملا مشهود باشه .. این نکته خیلی توی داوری مقالات تاثیر داره و میتونه روی اعلام نتیجه ی نهایی (اعلام مقالات پذیرفته شده صرفا ..) خیلی تاثیرگذار باشه .. برای انتخاب موضوعات هم همونطور که در بالا گفتیم؛ باید ابتدا گرایشتون رو مشخص کنید (کدوم حیطه ی الکترونیک منظورمه ..) و بعد در اون زمینه مطالعات مقالات داخلی رو داشته باشید تا با زمینه های کار شده آشنا بشید و بعد هم به سراغ پژوهش و تحقیق برید .. این روند کل فعالیت در بخش مقالات داخلی هست .. پیشاپیش براتون آرزوی توفیق در این زمینه رو دارم .. سربلند باشید ..
    دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : مقاله نویسی

      سلام
      یکی از اساتید ما داوره
      می گفت که ما بیشتر دنبال ایده های جدید هستیم.بعضی ها راجع به چیزی که ساختن مقاله مینویسن که به درد ما نمی خوره!!
      می گفت که برای تایید یه ایده نیاز به پیاده سازی اون نیست.کافیه که به کمک ریاضی توجیه و ثابت شه.
      امتیاز دیگه ای که برای این مقالات وجود داره اینه که یه استاد سرشناس به عنوان راهنما یا مشاور یا معرف در ارائه ی مقاله دخیل بوده باشه .. این هم فاکتور تعیین کننده ایه که میشه از اون استفاده کرد (که البته من زیاد موافقش نیستم ..)
      اتفاقا این رو هم گفت.اگه دانشگاه خیلی معروف نباشه ... باید اسم استادم در کنار دانشجو باشه...

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : مقاله نویسی

        ممنون از راهنمایی خوبتون .
        ولی اگه بخوام یه موضوع جدید و به درد بخور پیدا کنم باید چی کار کنم و از کجا یه همچین چیزی پیدا کنم؟
        خدايا
        من در كلبه ي فقيرانه ي خود چيزي دارم كه تو در عرش كبريايي خود نداري
        من چون تويي دارم و تو چون خودي نداري
        امام سجاد (ع)

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : مقاله نویسی

          سلام ..................

          موضوع مناسب رو باید با توجه به زمینه ی فعالیتتون پیدا کنید .. اینطور کلی نمیشه اظهار نظر کرد .. برای مثال ....

          اگه توی شاخه آنالوگ بخواید فعالیت کنید؛ میتونید از Paper های Submit شده ی سال 2005 به بعد استفاده کنید .. این ها بهترین منبع برای ایده های مقاله هستن ..

          اگه توی شاخه ی دیجیتال فعالیت میکنید باید گرایشتون رو تعیین کنید .. مثلا یادمه یک سال مقایسه ی Field Bus و CAN Bus جزو مقالات منتخب شده بود اما برگزیده نشد .. به هرحال منظور من اینه که شما باید در زمینه ی دیجیتال به بررسی موارد کاربردی بپردازین .. راهش هم بررسی یک سری ژورنال ها ی بخصوص در زمینه ی الکترونیک دیجیتال هست .. یادمه نشریه ی الکتور یه زمان ایده های خوبی داشت .. اما در مجموع شما اگه گرایشتون رو در این زمینه محدود کنید اونموقع دایره ی تحقیقتون هم مشخص میشه و میدونید که باید دنبال چی باشید ..

          اگه توی شاخه ی سیستم فعالیت میکنید که میتونید روی زمینه های پردازش سیگنال به صورت تئوری و عملی سرمایه گذاری کنید .. این شاخه هم زمینه های متنوع خاص خودش رو داره .. میتونید Paper های Submit شده ی این بخش رو از سال 2000 به بعد بررسی کنید .. (برای مقالات داخلی عرض میکنم .. ) ..

          به هر حال زمینه ی فعالیت خیلی مهم هست و باید به اون توجه کنید . معمولا اساتید در این زمینه ها یک سری موضوع آماده دارن که میتونن به عنوان تایتل به دانشجو ها ارائه بدن .. (البته معمولا ..!!) شما میتونید از اساتیدتون هم سوال کنید ببینید نتیجه ی اون چی میشه .. موفق باشید ..
          دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

          دیدگاه

          لطفا صبر کنید...
          X