ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.





اگر فرم ورود برای شما نمایش داده نمیشود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.





کاربران برچسب زده شده

صفحه 1 از 3 123 آخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 24

موضوع: and و or بیتی

  1. #1
    2020/11/17
    266
    96

    and و or بیتی

    سلام خدمت دوستان
    یه سوال در مورد and و or داشتم.
    توی if اینا برای مقایسه ی دو تا شرط به کار می رن
    اما اگه اینجوری کنیم چجوری محاسبه میشه؟؟؟ من کلا گیج شدم و نمی دونم چطوری حساب کتاب داره ولی استاد اینجوری گفته:

    chr portX // این برای معرفی پورت X که با 74HC595 ساخته شده هستش
    ... // کد های دیگه
    //حالا توی یه تابع برای نوشتن در پورت X
    //اول اومده بیت به بیت چک کرده اونم با این دستور
    if (portX & 0b10000000)
    //کد های در رابطه با دادن کلاک و دیتا سریال

    این وسط اون and چطوری حساب کتاب می کنه که true و false پیدا بشه؟

    و اینکه راهی هست که بشه مثل پورت های میکرو کنترلر که می تونی یا یکیشون رو مجزا کنترل کنی یا همرو باهم هشت بیتی کنترل کنی با 595 هم انجام داد؟
    یعنی تابعی باشه که اگه گفتم portX.0 رو یک کنه بقیه رو تو همون شرایط نگه داره و اون رو 0 کنه. یعنی مثل رشته ها که میشه از وسطش ویرایش کرد .
    ممنون میشم کمک کنین ( کدویژن و بسکام هستم)
    همیشه کامل توضیح بدهیم تا جواب کامل بگیریم.
    لطفا برای تشکر روی دکمه تشکر بزنید و بخاطر این پست نزنید که تایپیک شلوغ نشود
    تایپیک های من:
    Hidden Content
    Hidden Content
  2. #2
    2017/06/13
    1,252
    666

    پاسخ : and و or بیتی

    نقل قول نوشته اصلی توسط electromohammad

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت

    سلام خدمت دوستان
    یه سوال در مورد and و or داشتم.
    توی if اینا برای مقایسه ی دو تا شرط به کار می رن
    اما اگه اینجوری کنیم چجوری محاسبه میشه؟؟؟ من کلا گیج شدم و نمی دونم چطوری حساب کتاب داره ولی استاد اینجوری گفته:

    chr portX // این برای معرفی پورت X که با 74HC595 ساخته شده هستش
    ... // کد های دیگه
    //حالا توی یه تابع برای نوشتن در پورت X
    //اول اومده بیت به بیت چک کرده اونم با این دستور
    if (portX & 0b10000000)
    //کد های در رابطه با دادن کلاک و دیتا سریال

    این وسط اون and چطوری حساب کتاب می کنه که true و false پیدا بشه؟

    و اینکه راهی هست که بشه مثل پورت های میکرو کنترلر که می تونی یا یکیشون رو مجزا کنترل کنی یا همرو باهم هشت بیتی کنترل کنی با 595 هم انجام داد؟
    یعنی تابعی باشه که اگه گفتم portX.0 رو یک کنه بقیه رو تو همون شرایط نگه داره و اون رو 0 کنه. یعنی مثل رشته ها که میشه از وسطش ویرایش کرد .
    ممنون میشم کمک کنین ( کدویژن و بسکام هستم)
    سلام
    اول این که زبان C مقادیر بولین نداره، پس true و false هم نداره و ساختار های شرطی با توجه به 0 بودن یا نبودن تصمیم میگیرن. یعنی شما اگر بنویسید if(0) این شرط غلط در نظر گرفته و بلوک زیرش اجرا نمیشه، و اگر بنویسید if(1) یا if(1000) یا هر چیز غیر صفر دیگه ای، شرط درست در نظر گرفته شده و بلوک زیرش اجرا میشه. اصولا وقتی شما از شروط و عملیات منطقی مثل مساوی بودن، بزرگتر و کوچکتر بودن و... هم استفاده میکنید، با توجه به صحیح بودن اون عملیات 0 یا 1 داخل پرانتز if بر میگردونه و if با توجه به 0 یا 0 نبودن اون عدد تصمیم میگیره بلوکش رو اجرا کنه یا نه.
    وقتی شما دوتا متغیر رو با هم and، or یا xor بیتی میکنید، این دو عملوند بیت به بیت متناظر با هم and، or یا xor بیتی میشن و جواب رو حاصل میدن. با این تفاسیر وقتی شما یک عملیات بیتی رو داخل پرانتزهای if بذارید، ابتدا عملیات بیتی انجام میشه و بعد با توجه به 0 بودن یا نبودن حاصل عملیات بیتی، تصمیم گرفته میشه که شرط درسته یا نه.
  3. #3
    2020/11/17
    266
    96

    پاسخ : and و or بیتی

    سلام خدمت دوستان
    راهی هست که بشه بدون تغییر دادن اطاعات بقیه ی پایه های 74hc595 فقط یکیشون رو تغییر داد؟ مثل پایه های میکروکنترلر که یا می تونی بگی portx.x = 1 یا portx.x = 0b00000001
    ممکنه راه حلشو با استفاده از عمگرا ی منطقی بگین؟ اگه از آرایه ها استفاده کنم چی میشه؟ اگه char تعریف کنم کل پورت 8 بایت میشه یعنی زمان محاسبه ی طولانی تر
    ممکنه به صورت بیتی char رو ویرایش کرد؟ مثلا بگیم

    void portx.0(unsigned char val){
    if(val) // مقدار قرار بولی باشه (1 / 0)
    portx & 0b00000001;
    else
    portx & 0b00000000;
    } // البته بگم که استفاده از عملگر and باعث میشه بقیه ی بیت ها 0 بشن که یعنی دستکاری میشن. من نمی خوام اینجوری بشه باید چی کار کنم؟
    unsigned char portx=0;
    // جای تعریف متغییره درسته؟؟؟
    void main(void){

    portx.0(1)

    }
    همیشه کامل توضیح بدهیم تا جواب کامل بگیریم.
    لطفا برای تشکر روی دکمه تشکر بزنید و بخاطر این پست نزنید که تایپیک شلوغ نشود
    تایپیک های من:
    Hidden Content
    Hidden Content
  4. #4
    2017/02/06
    177
    67

    پاسخ : and و or بیتی

    نقل قول نوشته اصلی توسط electromohammad

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت

    سلام خدمت دوستان
    راهی هست که بشه بدون تغییر دادن اطاعات بقیه ی پایه های 74hc595 فقط یکیشون رو تغییر داد؟ مثل پایه های میکروکنترلر که یا می تونی بگی portx.x = 1 یا portx.x = 0b00000001
    ممکنه راه حلشو با استفاده از عمگرا ی منطقی بگین؟ اگه از آرایه ها استفاده کنم چی میشه؟ اگه char تعریف کنم کل پورت 8 بایت میشه یعنی زمان محاسبه ی طولانی تر
    ممکنه به صورت بیتی char رو ویرایش کرد؟ مثلا بگیم

    void portx.0(unsigned char val){
    if(val) // مقدار قرار بولی باشه (1 / 0)
    portx & 0b00000001;
    else
    portx & 0b00000000;
    } // البته بگم که استفاده از عملگر and باعث میشه بقیه ی بیت ها 0 بشن که یعنی دستکاری میشن. من نمی خوام اینجوری بشه باید چی کار کنم؟
    unsigned char portx=0;
    // جای تعریف متغییره درسته؟؟؟
    void main(void){

    portx.0(1)

    }
    باسلام.
    اگه از نحوه ارسال دیتا به شیفت رجیستر فاکتور بگیرید میشه با or منطقی و شیفت دادن یه کارهایی کرد.
    مثلا شما یک دیتا هشت بیتی مثلا(char) تعریف کنید که همیشه محتوی دیده ارسالی به شیفت رجیستر باشه.

    [COLOR=#000000][FONT=Consolas]#define QA 0
    #define QB 1
    #define QC 2
    #define QD 3
    #define QE 4
    #define QF 5
    #define QG 6
    #define QH 7


    char data[];


    data |= (1<<QA);
    [/FONT][/COLOR]
    مثلا در کد بالا پین َQA شیفت رجیستر یک شده.(البته اگه منطق شیفت رجیستر اکتیو لو باشه باید یک نات پشت پرانتز قرار بدیم)(البته من بلد نیستم ولی فکر میکنم با ماکرو ها بشه کلا اون عبارت رو مثل تابع تعریف کرد)
  5. #5
    2020/11/17
    266
    96

    پاسخ : and و or بیتی

    سلام خدمت دوستان
    ممنون
    برای ارسال به شیفت رجیستر از استادم یاد گرفتم
    ولی مشکل من تو ارسال اطلاعات نیست
    تو ویرایش کردن متغییر به صورت بیتی هستش
    چطوری فقط یه بیت شو می تونم صفر و یک کنم بدون اینکه تو بقیه ی بیت ها تغییر ایجاد بشه؟
    مثلا پورت a توی اتمگا 128 رو میشه به صورت بیتی و بایتی خروجی داد
    اما پورت f (فکر کنم پورت f بود) رو فقط میشه به صورت بایتی اطلاعات نشون داد و صفر و یکشون کرد.
    حالا به فرض من می خوام تابعی براش درست کنم که وقتی گفتم یدونه از پایه هاش یک بشه به طور اتوماتیک مقداری که الان روی پورت f هست رو بخونه بعد فقط همون بیت مربوط به پایه ی مورد نظرم رو ویرایش کنه و دوباره همرو با هم نشون بده
    اینطوری انگار فقط یه پایه رو دستکاری کردم (ممکنه IDE به طور اتوماتیک این کار رو بکنه ولی من ساز و کارشو می خوام)
    سر شیفت رجیستر هم می خوام همین کار رو بکنم.
    ممکنه لطف کنین بگین چجوری میشه که با عملگر های منطقی محاسبه انجام داد و بیت دلخواهی رو از متغییر یه بایتی ویرایش کرد؟
    ممنون دوستان
    همیشه کامل توضیح بدهیم تا جواب کامل بگیریم.
    لطفا برای تشکر روی دکمه تشکر بزنید و بخاطر این پست نزنید که تایپیک شلوغ نشود
    تایپیک های من:
    Hidden Content
    Hidden Content
  6. #6
    2020/09/04
    324
    188

    پاسخ : and و or بیتی

    با درود
    منظورت این ؟

    PORTC|=0b00000001 // براي ست کردن بيت مورد نظر
    PORTC&=0b11111110 // براي صفر کردن بيت مورد نظر
  7. #7
    2017/02/06
    177
    67

    پاسخ : and و or بیتی

    نقل قول نوشته اصلی توسط electromohammad

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت

    سلام خدمت دوستان
    ممنون
    برای ارسال به شیفت رجیستر از استادم یاد گرفتم
    ولی مشکل من تو ارسال اطلاعات نیست
    تو ویرایش کردن متغییر به صورت بیتی هستش
    چطوری فقط یه بیت شو می تونم صفر و یک کنم بدون اینکه تو بقیه ی بیت ها تغییر ایجاد بشه؟
    مثلا پورت a توی اتمگا 128 رو میشه به صورت بیتی و بایتی خروجی داد
    اما پورت f (فکر کنم پورت f بود) رو فقط میشه به صورت بایتی اطلاعات نشون داد و صفر و یکشون کرد.
    حالا به فرض من می خوام تابعی براش درست کنم که وقتی گفتم یدونه از پایه هاش یک بشه به طور اتوماتیک مقداری که الان روی پورت f هست رو بخونه بعد فقط همون بیت مربوط به پایه ی مورد نظرم رو ویرایش کنه و دوباره همرو با هم نشون بده
    اینطوری انگار فقط یه پایه رو دستکاری کردم (ممکنه IDE به طور اتوماتیک این کار رو بکنه ولی من ساز و کارشو می خوام)
    سر شیفت رجیستر هم می خوام همین کار رو بکنم.
    ممکنه لطف کنین بگین چجوری میشه که با عملگر های منطقی محاسبه انجام داد و بیت دلخواهی رو از متغییر یه بایتی ویرایش کرد؟
    ممنون دوستان
    باسلام.
    دوست من بالا رو اگه با دقت خونده باشی توضیح دادم.با توجه به عملکرد and و or( که جدول صحت اونها در اینترنت موجوده)میشه فهمید که اگه چیزی با 1 or بشه اون بیت قطعا 1 خواهد شد(به صفر و یک بودن بستگی نداره).اگه بیتی با 0 and بشه اون بیت قطعا صفر خواهد شد.ما ازین دوتا خاصیت استفاده میکنیم برای صفر و یک کردن بیت یک رجیستر خاص.
    مثلا شما میخواید که در پورت A از میکرو کنترلر ،پین 5 رو به تنهایی 1 کنید.بعد تنظیم رجیستر DDRA به صورت خروجی ،در رجیستر PORTA این عبارت رو مینویسید:

    PORTA |= (1 <<PA4);
    PA4 در حقیقت یک ماکرو هست که به صورت استاندارد 5 تعریف شده.وقتی ما یک رو به اندازه 5 بار به چپ شیفت میدیم این عدد به دست میاد:
    0b00010000 که وقتی با PORTA اور بشه بیت 5 از PORTA یک میشه که در سخت افزار متناظر با پین PA4 هست ،یک یا روشن خواهد شد.چون بقیه بیت های عدد تولیدی توسط عملگر شیفت صفر هست(و میدونیم or شدن با 0تاثیری نداره)در نتیجه بقیه بیت ها (پین ها)دست نخورده باقی میمونند.
  8. #8
    2007/08/25
    264
    169

    پاسخ : and و or بیتی

    نقل قول نوشته اصلی توسط electromohammad

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت

    سلام خدمت دوستان
    ممنون
    برای ارسال به شیفت رجیستر از استادم یاد گرفتم
    ولی مشکل من تو ارسال اطلاعات نیست
    تو ویرایش کردن متغییر به صورت بیتی هستش
    چطوری فقط یه بیت شو می تونم صفر و یک کنم بدون اینکه تو بقیه ی بیت ها تغییر ایجاد بشه؟
    مثلا پورت a توی اتمگا 128 رو میشه به صورت بیتی و بایتی خروجی داد
    اما پورت f (فکر کنم پورت f بود) رو فقط میشه به صورت بایتی اطلاعات نشون داد و صفر و یکشون کرد.
    حالا به فرض من می خوام تابعی براش درست کنم که وقتی گفتم یدونه از پایه هاش یک بشه به طور اتوماتیک مقداری که الان روی پورت f هست رو بخونه بعد فقط همون بیت مربوط به پایه ی مورد نظرم رو ویرایش کنه و دوباره همرو با هم نشون بده
    اینطوری انگار فقط یه پایه رو دستکاری کردم (ممکنه IDE به طور اتوماتیک این کار رو بکنه ولی من ساز و کارشو می خوام)
    سر شیفت رجیستر هم می خوام همین کار رو بکنم.
    ممکنه لطف کنین بگین چجوری میشه که با عملگر های منطقی محاسبه انجام داد و بیت دلخواهی رو از متغییر یه بایتی ویرایش کرد؟
    ممنون دوستان
    با سلام
    برای مثال شما یک عدد باینری اولیه بصورت 0b01110110 دارید و بین بیتهای صفر تا هفتش
    اگر بخواهید مثلا بیت چهارم را صفر کنید بایدآن عدد اولیه را and کنید با عدد 0b11101111 چون اگر هر بیتی با صفر and شود مطمئنا نتیجه صفر خواهد بود ولی اگر با یک and شود نتیجه همان مقدار اولیه خواهد بود.
    ولی اگر بخواهید مثلا بیت سوم را یک کنید باید آن عدد اولیه را or کنید با عدد 0b00001000 چون اگر هر بیتی با یک or شود مطمئنا نتیجه یک خواهد بود ولی اگر با صفر or شود نتیجه همان مقدار اولیه خواهد بود.
    منطق تغییر بیت دلخواه بصورت بالا میباشد ولی برای ساختن تابع آن بهتر است اول خودتان کمی روی آن فکر کنید. بعنوان راهنمایی اینکه میتوانید برای ساختن عددی که باید با عدد اولیه and یا or شود از shift left ">>"و not نیز استفاده کنید.
    موفق باشید.
  9. #9
    2020/11/17
    266
    96

    پاسخ : and و or بیتی

    نقل قول نوشته اصلی توسط A.I.E

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت

    باسلام.
    نقل قول نوشته اصلی توسط A.I.E

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت

    دوست من بالا رو اگه با دقت خونده باشی توضیح دادم.با توجه به عملکرد and و or( که جدول صحت اونها در اینترنت موجوده)میشه فهمید که اگه چیزی با 1 or بشه اون بیت قطعا 1 خواهد شد(به صفر و یک بودن بستگی نداره).اگه بیتی با 0 and بشه اون بیت قطعا صفر خواهد شد.ما ازین دوتا خاصیت استفاده میکنیم برای صفر و یک کردن بیت یک رجیستر خاص.
    مثلا شما میخواید که در پورت A از میکرو کنترلر ،پین 5 رو به تنهایی 1 کنید.بعد تنظیم رجیستر DDRA به صورت خروجی ،در رجیستر PORTA این عبارت رو مینویسید:

    PORTA |= (1 <<PA4);
    PA4 در حقیقت یک ماکرو هست که به صورت استاندارد 5 تعریف شده.وقتی ما یک رو به اندازه 5 بار به چپ شیفت میدیم این عدد به دست میاد:
    0b00010000 که وقتی با PORTA اور بشه بیت 5 از PORTA یک میشه که در سخت افزار متناظر با پین PA4 هست ،یک یا روشن خواهد شد.چون بقیه بیت های عدد تولیدی توسط عملگر شیفت صفر هست(و میدونیم or شدن با 0تاثیری نداره)در نتیجه بقیه بیت ها (پین ها)دست نخورده باقی میمونند.

    سلام خدمت دوستان
    پس محاسبه با استفاده از شیفت و or اتفاق می افته؟ درسته؟

    نقل قول نوشته اصلی توسط evergreen

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت

    با سلام
    برای مثال شما یک عدد باینری اولیه بصورت 0b01110110 دارید و بین بیتهای صفر تا هفتش
    اگر بخواهید مثلا بیت چهارم را صفر کنید بایدآن عدد اولیه را and کنید با عدد 0b11101111 چون اگر هر بیتی با صفر and شود مطمئنا نتیجه صفر خواهد بود ولی اگر با یک and شود نتیجه همان مقدار اولیه خواهد بود.
    ولی اگر بخواهید مثلا بیت سوم را یک کنید باید آن عدد اولیه را or کنید با عدد 0b00001000 چون اگر هر بیتی با یک or شود مطمئنا نتیجه یک خواهد بود ولی اگر با صفر or شود نتیجه همان مقدار اولیه خواهد بود.
    منطق تغییر بیت دلخواه بصورت بالا میباشد ولی برای ساختن تابع آن بهتر است اول خودتان کمی روی آن فکر کنید. بعنوان راهنمایی اینکه میتوانید برای ساختن عددی که باید با عدد اولیه and یا or شود از shift left ">>"و not نیز استفاده کنید.
    موفق باشید.


    اینجا هم محاسبه با شیفت و not و and اتفاق می افته؟ برداشتم درسته؟

    نقل قول نوشته اصلی توسط کاکو

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت

    با درود
    منظورت این ؟

    PORTC|=0b00000001 // براي ست کردن بيت مورد نظر
    PORTC&=0b11111110 // براي صفر کردن بيت مورد نظر
    خیلی ممنون از همگی
    ان شاء الله در اولین فرصت بهش می پردازم.

    پ.ن: اینجا برای صفر کردن مجبور بودیم از سه مرحله استفاده کنیم. برای همینه که زمان خاموش کردن یه پایه توی میکرو کنترلر 2 کلاکه؟
    پ.ن: راهی هم هست که سریع تر باشه؟ چون اینجوری پایه های 74HC595 سرعتشون در حد ده ها کیلو هرتز میشه و به مگاهرتز نمیرسه

    خیلی ممنون از دوستان که وقت گذاشتین و جواب دادین
    همیشه کامل توضیح بدهیم تا جواب کامل بگیریم.
    لطفا برای تشکر روی دکمه تشکر بزنید و بخاطر این پست نزنید که تایپیک شلوغ نشود
    تایپیک های من:
    Hidden Content
    Hidden Content
  10. #10
    2020/09/04
    324
    188

    پاسخ : and و or بیتی

    نقل قول نوشته اصلی توسط electromohammad

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت

    سلام خدمت دوستان
    پس محاسبه با استفاده از شیفت و or اتفاق می افته؟ درسته؟



    اینجا هم محاسبه با شیفت و not و and اتفاق می افته؟ برداشتم درسته؟


    خیلی ممنون از همگی
    ان شاء الله در اولین فرصت بهش می پردازم.

    پ.ن: اینجا برای صفر کردن مجبور بودیم از سه مرحله استفاده کنیم. برای همینه که زمان خاموش کردن یه پایه توی میکرو کنترلر 2 کلاکه؟
    پ.ن: راهی هم هست که سریع تر باشه؟ چون اینجوری پایه های 74HC595 سرعتشون در حد ده ها کیلو هرتز میشه و به مگاهرتز نمیرسه

    خیلی ممنون از دوستان که وقت گذاشتین و جواب دادین
    با درود
    تو مثال من از عملگرد های اند و اور استفاده شده و شیفت نشده
    تو مثال برخی دوستان هم همینگونه بود
    دستورات با تعداد کلاک مختلف اجرا میشن که فکر نکنم اونقدر مهم باشه زمان اجراشون من که دقت نکردم و میدونم بهتره که دقت نکنم
    01111111
    11111111
    اینا با هم اند بشن چی میشه ؟
    1000000
    1100001
    اینا با هم اور بشن چی میشه ؟
    نمیدونم متوجه سوالت شدی ؟
    پورت یا ریجستر مورد نظرتو با یک بایت اند اور کن
    برای ست کردن باید از اور استفاده کنی حالا هر کدوم از بیت ها
    و برای صفر کردن باید از اند استفاده کنی
    مثال که زدم در کامنت بالا برای بیت صفر بود
    که یبار ست شده و یکبار صفر
    میگه پورت سی رو با اون عدد اند کند و اون عدد باید با توجه به بیت مورد نظرت تعیین بشه مثلا همون بیت صفر
    بعد از اند یا اور جواب تو پورت سی دوباره ریخته میشه
    پورت سی اند یا اور شو با این بایت و حاصل دوباره تو خود پورت سی بریز
    ویرایش توسط کاکو : 2021/07/20 در ساعت 06:30
صفحه 1 از 3 123 آخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 24

موضوعات مشابه

  1. تبدیل یک متغیر 16 بیتی به دو تا 8 بیتی برای ارسال با SPI
    توسط mehran.safavy در انجمن میکروکنترلرهای AVR
    پاسخ: 22
    آخرين نوشته: 2021/07/23, 12:06
  2. مشکل در تبدیل کد تنظیمات تایمر 8 بیتی به 16 بیتی؟!!!
    توسط bhdisp در انجمن میکروکنترلرهای AVR
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 2019/01/21, 20:33
  3. پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 2011/12/24, 21:53
  4. پاسخ: 4
    آخرين نوشته: 2010/07/31, 13:46
  5. توضیح در رابطه با ویندوزهای 64 بیتی و 32 بیتی میخوام.
    توسط mojtaba bahador در انجمن نرم افزار
    پاسخ: 3
    آخرين نوشته: 2010/07/04, 11:05

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •