اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بررسی دو رگولاتور متغیر AMS1117-ADJ و LM317M برای تولید ولتاژ 1.5 ولت

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    بررسی دو رگولاتور متغیر AMS1117-ADJ و LM317M برای تولید ولتاژ 1.5 ولت

    با سلام خدمت اساتید گرامی
    1 - عزیزانی که تجربه کار با این دو رگولاتور رو دارن با توجه به شماتیکهای زیر مزایا و معایب دو رگولاتور رو ذکر بفرمایند . میزان مصرف خود رگولاتورها در بی باری مهمه
    2 - اگر اشتباه محاسباتی در مقادیر مقاومتها و خازنها وجود داره لطف بکنید با ذکر علت مقادیر جایگزین رو بفرمایید
    مورد مهمی که عزیزان قطعا در محاسبات مقاومتهای رگولاتور 1117 میدونن ؛ توجه به میزان The minimum output current required to maintain regulation در دیتاشیت هست که برای ثبوت ولتاژ ، 10 میلی آمپر محاسبه میشه و در این مورد جمع r1 و r2 مقدار 125 اهم رو میده. آیا این مورد در LM317 وجود نداره؟ بنده از دیتاشیت نتونستم پیدا کنم برای راحتی کار لینک دیتا شیتها رو هم میزارم :





    #2
    پاسخ : بررسی دو رگولاتور متغیر AMS1117-ADJ و LM317M برای تولید ولتاژ 1.5 ولت

    به نظر من هیچکدوم مناسب نیستن .

    اگر جریان مصرفی اتون کمتر از ۱۵۰ میلی آمپره از ts2950 یا ts2951 ( سازنده های های دیگه مثل تکزاس اینسترومنت با پیشوند lm همین آی سی ها رو ارائه میدن که البته گرون تره )

    اگر جریان تا یک آمپره از ts39102 تا ts39104 استفاده کنید .

    اینا رگولاتورهای LDO از نوع pnp هستن و در جریان نامی دراپ اوتشون حدود ۱۰۰ تا نهایتا ۴۰۰ میلی ولته ، دقتشون رنج ۰.۰۵ درصد هست ، محدوده ریپل خروجیشون در اوردر زیر ۱ میلی ولته ، با خازنهای زیر ۱۰ میکرو سرامیکی معمولی به ثبات کامل میرسن ، خروجی error flag دارن و خیلی موارد دیگه که در رگولاتورهای خطی قدیمی یافت می نشود ....
    جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۰۰:۰۴ ۱۴۰۱/۰۳/۱۲.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : بررسی دو رگولاتور متغیر AMS1117-ADJ و LM317M برای تولید ولتاژ 1.5 ولت

      بابت راهنمایی تون بسیار ممنونم
      ولی مبحث مقایسه دو قطعه ذکر شده هست . کاش اول دو قطعه رو نسبت به هم مقایسه میکردین . علاوه بر این اگر بخوایم بهترین قطعه رو بگیریم باید بهترین قیمت رو هم بدیم که قیمت محصول رو بشدت غیر قابل رقابت میکنه

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : بررسی دو رگولاتور متغیر AMS1117-ADJ و LM317M برای تولید ولتاژ 1.5 ولت

        خواهش .
        دوست عزیز فکر میکنم رگولاتورهای uldo رو با ivg از نظر هزینه اشتباه گرفتید .

        در مورد مقایسه lm317 یک رگولاتور باستانی همدوره دایناسورهاست( این رگولاتور اواسط دهه ۷۰ میلادی معرفی شد ! اون دوره هنوز قطعات cmos موجود نبودن ! )
        به این نوع قطعات اصطلاحا میگیم legacy device ...

        ۱۱۱۷ یک ریویژن اواخر قرن بیستمی روی ۳۱۷ بود ( حدود سال ۲۰۰۰ معرفی شد )

        بغیر از دروپ اوت حدود ۱.۲ ولتی ( که با استانداردهای امروزی این میزان دروپ اوت تقریبا برابر ولتاژ آی او خیلی از قطعات و حدود ۲ برابر ولتاژ هسته پردازنده هاست ! ) و اضافه شدن ورژنهای دارای مقسم ولتاژ داخلی روی نمونه های فیکس فانکشن خاصی نداره ( این آی سی ها حتی پروتکشن آنتی سورج و ریورس ندارن ... با اتصال کوتاه شدن ورودی اگر در خروجی خازن با ظرفیت حدود ۵۰۰ میکرو یا بالاتر داشته باشید ورودی خروجی رگولاتور شورت میشه )

        از دقت پایین و ظریب تاثیر گرما روی خروجی که فاکتور بگیریم خازنهای تانتال ورودی خروجی مورد نیاز این رگولاتور با همون دید اقتصادی شما هم به موضوع نگاه کنیم قیمت بخش رگولاتور رو به تنهایی ۲ تا ۳ برابر آی سی های پیشنهاد شده میکنه ( ضمن اینکه طراحای مدار اگر نگیم مهمترین که یکی از مهمترین فاکتورهایی که حین طراحی در نظر میگیرن بخش تغذیه مداره )

        اگر تجربه کار اجرایی تجاری دارید احتمالا میدونید قیمت ۱۱۱۷ حدود ۳۰۰۰ تومنی تفاوت چندانی با سری ۲۹ و ۳۹ پیشنهاد شده ۴۰۰۰ تومنی نداره ( در عمل قطعات جانبی شامل خازنها ، دیودهای پروتکشن مستقیم و معکوس باضافه کلی هدر رفت انرژی و گرما هزینه ها رو خیلی بیشتر از ۱۰۰۰ تومن افزایش میده ... هرچند ۱۰۰۰ تومن که سهله شما رگولاتورت در حد ۲ دلار هم گرون تر بشه ولی سیستم مطمئن با دقت بالا و مصرف پایین و منطبق با تجهیزات امروزی باشه خیلی بهتره تا بخاطر رگولاتور قدیمی مثلا ارزون ترین قطعه رایج امروزی مثل میکروهای چند صد هزار تومنی رو بابت یک اتصال به گرند در بخش ورودی رگولاتور بسوزونید ! )

        البته اینا مبتنی بر برداشت شخصی من از نوع درخواست شما برای ولتاژ ۱.۵ ولت بود که ناخودآگاه ذهن آدم رو به سمت دستگاههای دیجیتال میبره ... شاید برداشت من اشتباهه و مدار شما اونقدر ارزان هست که تفاوت هزینه چند سنتی فرق بین سود و زیانتون محسوب میشه .

        علی ایحال از نظر دقت ، آپشن ، پروتکشن ، بهره وری ، جریان استندبای ، مقدار مقاومت رفرنس ( آی سی هایی که معرفی شد مقسم داخلی با تکنولوژی ساخت لیزی بسیار دقیق دارن ضمن اینکه در صورت استفاده از مقسم خارجی مقدار مقاومت میتونه رنج حدود ۱ مگا اهم باشه : مقایسه کنید با مقسم ۱۲۵ اهمی ۱۱۱۷ ) و انطباق با مدارات دیجیتال و هندهلد و پرتابل سری ۲۹ و ۳۹ رگولاتورهای نسبتا امروزی هستن ... این رگولاتورها رو معکوس به تغذیه وصل کنید هم اتفاقی نه برای رگولاتور یا برای مدار نمیفته .

        و نهایتا صلاح مملکت خویش خسروان دانند .
        موفق باشید

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : بررسی دو رگولاتور متغیر AMS1117-ADJ و LM317M برای تولید ولتاژ 1.5 ولت

          با سلام و تشکر دوباره:
          رگولاتورهایی که برای آمپر بالا ( ts39102 تا ts39104 ) فرمودید الان در سایتهای اینترنتی وجود خارجی ندارن اگر فروشگاهی میدونید که داره لطفا معرفیش کنید

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : بررسی دو رگولاتور متغیر AMS1117-ADJ و LM317M برای تولید ولتاژ 1.5 ولت

            نوشته اصلی توسط kimiya40 نمایش پست ها
            با سلام و تشکر دوباره:
            رگولاتورهایی که برای آمپر بالا ( ts39102 تا ts39104 ) فرمودید الان در سایتهای اینترنتی وجود خارجی ندارن اگر فروشگاهی میدونید که داره لطفا معرفیش کنید
            کدوم شهر تشریف دارید ؟
            پ.ن : اگر کامنت شخصی رو بصورت پاسخ یا پاسخ با نقل قول ریپلای کنید برای طرف نوتیفیکیشن ارسال میشه و متوجه سوال ، درخواست ، جواب و غیره میشه .

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : بررسی دو رگولاتور متغیر AMS1117-ADJ و LM317M برای تولید ولتاژ 1.5 ولت

              TS39102
              https://isee.sisoog.com/products?fil...2%7D&offset=20
              Ts39104
              جستجوی کمترین، قیمت قطعات الکترونیکی در کمترین، زمان ممکن در تمامی فروشگاه های معتبر کشور


              دوست عزیز
              تدر حال حاظر تقریبا هر دو در سایت ECA موجوده
              ولی با وجود اشاات مثبت و خوبی که دوستمان داشتند لازمه به چند نکته هم توجه داشته باشید
              استفاده از قطعات مدرن و جدید گرچه در همه طراحی ها در نظر گرفته میشود ولی در ایران متاسفانه همیشه نمیتوان به موجود بود آنها اعتماد نمود و این تچربه تلخ نگارنده در طول بیش از 40 سال تعامل مداوم با الکترونیک میباشد ....در حقیقت وارد کننده های عمده اکثرا ترجیح میدهند از همان قطعات زمان دایناسورها برای عدم ریسک بر روی سرمایه اشان وارد نمایند به طور مثال همان LM317 از سال 1360 تقریبا همیشه در بازار ایران موجود بوده است و وارد کننده ها هم میدانند هر تعداد وارد کنند بلاخره به فروش میرسد ولی واردات قطعات جدید دارای ریسک بالا در فروش بوده و نمیتوان همیشه به آن اعتماد نمود ....
              برای رگلاتورهای LDO هم باید عرض کنم با وجود تمام مزایا محدودیتهایی هم دارند که مهمترین آنها کاهش بازدهی در زمان اختلاف ولتاژ بالا بین ورودی و خروجی میباشد ( که کاربرد آنها را برای مدارهای مبتنی بر باتری محدود میسازد ) همچنین برای بسیار قطعات جدید تنها نسخه smd در دسترس قرار دارد و ورژن DIP ارائه نگردیده است .... پیشنهاد من استفاده از یک رگلاتور سوویچینگ قدیمی با طراحی خوب میباشد که میتواند در طیف و.سیعی از ولتاژ باتری خروجی ثابت ارائه دهد ....
              نکته ای هم لازمه عرض کنم ....با پوزش از دوست عزیزمان Amie.s.m خانواده cmos در سال 1968 توسط RCA کامل شد و در دهه 1970 حتی در ایران هم موجود بود ....به خاطر دارم در سال 1354 سری 4000A وجود داشت که در مقابل الکتریسته ساکن محافظت نشده بود و ما برای لحیم کاری همه پایه ها را ا فویل آلومینیم رد میکردیم تا به هم اتصال کوتاه شوند و در نهایت پس از لحیم کاری و آماده شدن مدار با موچین قطعات فویل آلومینیم را خرد میکردیم و از بین پایه ها خارج میکردیم ( دقیقا سال 1975 )
              پاره ای از رویکردهای دفاعی

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : بررسی دو رگولاتور متغیر AMS1117-ADJ و LM317M برای تولید ولتاژ 1.5 ولت

                درود بر شما استاد گرامی .

                در خصوص موجودی بازار حق با شماست ( البته برداشت من این نیست که تمام کاسه کوزه ها رو میشه بر سر واردکنندگان شکست ، حقیقتی که در مورد تمام بازارها صرفنظر از نوع کالا و کشور وجود داره اینه که : تا تقاضا برای چیزی نباشه عرضه نمیشه . اگر در ایران هنوز قطعات باستانی بصورت عمده وجود دارن و با قیمتهایی بعضا چند برابر جدیدترین نمونه ها عرضه میشن و کار حتی به ریمارک شدن و قطعات تقلبی میرسه بیشتر گناه خریداره تا فروشنده و این موضوع از خودرو و تجهیزات صنعتی رو شامل میشه تا فرهنگ و فلسفه ... ما معمولا به زور و به جبر زمانه یکمی به روز میشیم ... دست خودمون باشه در مسائل بنیادی ایده آل هامون در گذشته گیر کرده ، برای جبرانش سعی میکنیم ظواهر رو به شکل سرهم بندی شده مثلا به روز نگه داریم . قصد قضاوت ندارم چون قضاوت کار ما نیست . بیلان عملکردمون نشون میده چقدر نگرش و عملکردمون صحیح بوده یا غلط )

                در خصوص قطعات cmos حق با شماست ... ما متاسفانه اون دوران نبودیم چیزی که بعدها طبق تجربیات اساتید نسل قبل و برخورد با تجهیزات قدیم داشتیم به نظر میرسید تجهیزات سیموس در دهه هشتاد میلادی فراگیر شدن ( در کل اینکه در دهه هفتاد این قطعات در ایران موجود بوده موضوع بسیار جالبی بود و شخصا بابت افزایش اطلاعات ازتون تشکر ویژه دارم ... فکر میکنم شما با تجهیزات الکترونیک نظامی یا هوافضا سروکار داشتید )
                در خصوص قطعات via hole افراد سبکهای مختلف داشتن ( الان به حکم همون جبر فوق الذکر مجبورن تغییر سبک بدن )
                من دقیق خاطرم نمیاد آخرین بار چه زمانی سیستم با قطعات dip طراحی کردم ( احتمالا حدود دوران نایاب شدن لتراست بوده ) .
                صرفنظر از سبک و حوزه کاری مواردی مثل عدم ارائه قطعات طراحی شده بعد از سال ۲۰۰۰ با پکیجهای dip ... قیمت بالاتر قطعات dip ( در بازار الکترونیک سرعت تغییرات اونقدر بالاست که قطعات مصرفی طی چند سال عتیقه میشن و ارزش کلکسیونی پیدا میکنن ) و چیزی که بیشتر از همه اذیت میکرد قطعات تقلبی و ریمارک بسیار فراوان با پکیجهای وایا بود ( بدلیل جدیدتر بودن و سخت تر بودن کپی و ریمارک قطعات اس ام دی احتمال تقلبی بودن قطعه خیلی کمتره و این موضوع الزاما در مورد نیمه های ها و آی سی ها نیست ، حتی قطعات پسیو مثل خازن و مقاومت و سلف هم بغیر از نمونه های توان بالا توجیه غیر اس ام دی ندارن )

                در خصوص رگولاتورهای uldo که موضوع بحث دوستمون هست این رگولاتورها تقریبا ۲۰ سالی هست که بعنوان post regulator در منابع تغذیه راندمان بالا استفاده میشن ( در برخی حوزه ها اجبار استاندارد و ایمنی داریم که تغذیه حتما باید ۲ رگولاتور مختلف سری داشته باشه )

                تغذیه سوییچینگ ولتاژ نزدیک به ولتاژ هدف رو بخاطر راندمان بالاش تامین میکنه یک رگولاتور خطی ldo با نویز پایین خروجی سوییچینگ رو که دارای ریپل چند ده میلی ولتی و فرکانس چند ده تا چند صد کیلوهرتزی هست ( در مدلهای کاسکود تا چند مگاهرتز هم میرن ) توسط رگولاتور خطی تبدیل به ولتاژ دقیق بدون ریپل میکنه .
                طبیعتا هر چقدر اختلاف دروپ اوت کمتر باشه تلفات رگولاتور خطی پایین تر میاد ... در رگولاتورهای ldo قدیمی این مقدار حدود ۱ تا ۱.۵ ولت ، در uldo ها حدود ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلی ولت ، در zldo ها بین ۳۰ تا ۷۰ میلی ولته .

                رگولاتورهای طراحی ۱۰-۱۲ سال گذشته اکثرا ivgpm هستن که هر دو رگولاتور سوییچینگ و ldo ( بعضا با بیش از ۱۵ خروجی مختلف ) در یک پکیج کوچکتر از ۱ سانتی متر مربعی قرار گرفته و راندمانهاشون تا رنج ۹۷ درصد هم میره در حالیکه ریپل و اسپایکهای سیستمهای سوییچینگ سنتی هم کاملا حذف شده ( رسیدن به راندمان ۵۰ تا ۶۰ درصد با تغذیه های سوییچینگ سنتی در ولتاژهای زیر ۲ ولت تقریبا غیر ممکنه ، افت ولتاژ دیودهای خروجی سوییچینگهای سنتی به تنهایی حدود ۱ ولته ... سی پی یو و جی پی یو ها و asic های یک دهه گذشته از میکرو کنترلرها تا موبایل و ابرکامپیوترها با ولتاژهای اوردر ۵۰۰ تا ۱۱۰۰ میلی ولت و جریانهای چند ده تا چند چند صد آمپری سروکار دارن . این شرایط کاری همراه با مقررات رگولاتوری انرژی باعث تغییرات بنیادی در منابع تغذیه و رگولاتورها شد ) .
                اگر در ایران نیاز به این نوع رگولاتورها با قیمت معقول داشتید در بازار فروشندگان قطعات موبایل و کامپیوتر میشه انواعش رو به تعداد بالا همیشه پیدا کرد .

                اگر بخشهایی از مطلب خارج از موضوع بود پیشاپیش عذر تقصیر . هدف افزایش اطلاعات عمومی بوده
                جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۰۳:۱۴ ۱۴۰۱/۰۳/۱۳.

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : بررسی دو رگولاتور متغیر AMS1117-ADJ و LM317M برای تولید ولتاژ 1.5 ولت

                  نوشته اصلی توسط emitor نمایش پست ها
                  TS39102
                  https://isee.sisoog.com/products?fil...2%7D&offset=20
                  Ts39104
                  جستجوی کمترین، قیمت قطعات الکترونیکی در کمترین، زمان ممکن در تمامی فروشگاه های معتبر کشور


                  دوست عزیز
                  تدر حال حاظر تقریبا هر دو در سایت ECA موجوده
                  باسلام خدمت emitor جان و Amie.s.m عزیز و تشکر از هر دو عزیزان
                  آدرسهایی که اشاره فرمودین هر دو عدم موجودی زدن و تنها TS39101 موجود در eca رگولاتور ثابت +5 ولتیه .
                  آیا میشه ازش مانند رگولاتور متغیر استفاده کرد؟
                  جدیدترین ویرایش توسط kimiya40; ۱۲:۳۳ ۱۴۰۱/۰۳/۱۳.

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : بررسی دو رگولاتور متغیر AMS1117-ADJ و LM317M برای تولید ولتاژ 1.5 ولت

                    دوست عزیز ts39101 پایه vtab و sense خارجی نداره ( در ts2951 پکیج ۸ پین صرفنظر از فیکس یا متغیر بودن این پایه ها موجوده که میشه بجای استفاده از مقسم داخلی صرفنظر از نوع رگولاتور با مقسم خارجی ولتاژ متغیرش کرد )

                    اگر تهران تشریف دارید دوستان در پاساژهای عباسیان و فرقانی رنج کامل این رگولاتورها رو دارن
                    اگر تعداد بالا برای کار تجاری میخواهید سفارش بگذارید از طریق فروشگاه جوان سفارش خارج اقدام کنید بین ۲ تا ۴ هفته با پارتی بار بعدی میرسه
                    ( اگر به روشهای فوق دسترسی ندارید و سمپل برای تست میخواهید تعداد تا چند ده عدد از موجودی قطعات خودمون میتونم تقدیمتون کنم )

                    پ . ن : اون دیتاشیت ، شماتیک دیاگرامهای خود قطعه و نمونه مداراتی که معمولا سازنده با دیتاشیت ارائه میده رو محظ رضای خدا یک نگاه بندازید ... شاید اصلا داخلش نوشتن شما برنده ۱۰۰ هزار دلار شدید !

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : بررسی دو رگولاتور متغیر AMS1117-ADJ و LM317M برای تولید ولتاژ 1.5 ولت

                      نوشته اصلی توسط Amie.s.m نمایش پست ها

                      پ . ن : اون دیتاشیت ، شماتیک دیاگرامهای خود قطعه و نمونه مداراتی که معمولا سازنده با دیتاشیت ارائه میده رو محظ رضای خدا یک نگاه بندازید ... شاید اصلا داخلش نوشتن شما برنده ۱۰۰ هزار دلار شدید !
                      بسیار ممنونم که تذکر دادید .
                      اول که قطعات رو معرفی کردید راستش اغلب ما بجای مشخصات خارق العاده قطعات مجبور میشیم دنبال فروشگاهها برای موجودی و قیمت این قطعات بگردیم .
                      دیتا شیت ts39 رو دیدم و الان راستش کاری که میخواستم انجام بدم خوابید چون با این تفاسیر بهترین قطعه برام همینه . اگه عمری بود و قطعه ای ، دنبالش میرم
                      راستی یه نگاهی هم به این اینک بندازید :
                      به نظرتون کاراییش به ts39 میرسه ؟

                      خرید ماژول LM2596 تغذیه دی سی DC-DC مبدل تبدیل کننده رگولاتور DC به DC باک BUCK کاهنده ولتاژ 30 ولت جریان 3 آمپر دیتاشیت مشخصات فنی با قیمت مناسب فروشگاه ECA
                      جدیدترین ویرایش توسط kimiya40; ۰۰:۵۷ ۱۴۰۱/۰۳/۱۴.

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : بررسی دو رگولاتور متغیر AMS1117-ADJ و LM317M برای تولید ولتاژ 1.5 ولت

                        خواهش .
                        در مورد پروژه اتون که نمیدونم هم چی هست امیدوارم بتونید ادامه اش بدید .... نکات خیلی مهم در طراحی مدار و سیستم داریم . بدون اطلاعات پایه و تحلیل مدار و تجربه اجرای انواع پی سی بی متناسب با نیاز ( این خودش بعضا فرق بین شاهکار با فاجعه است ) احتمال رسیدن به نتیجه مطلوب اگر نگیم غیر ممکن که معمولا بسیار پایینه .
                        در مورد رگولاتوری که لینک دادید ( ماژول کاهنده متغیر مبتنی بر lm2596 ) این رگولاتور باک ۳ آمپره ( منظور ۳ آمپر در خروجی نیست ... منظور ۳ آمپر روی سوییچه که سوییچ ماسفت هم روی خود آی سی هست . بسته به رنج ولتاژ ورودی و خروجی جریان نهایی میتونه تا ۷ آمپر و بیشتر هم بره و بالعکس )
                        حوزه استفاده رگولاتورهای باک و بوست و فلای بک و مشخصات عملکردشون ارتباطی به رگولاتورهای خطی ( از هر نوعش ) نداره .

                        lm2596 در خروجی ریپل ۵۰ تا ۱۰۰ میلی ولتی با فرکانس حدود ۱۵۰ کیلوهرتزی داره . اگر سیستم شما با این میزان ریپل و نویز مشکلی نداره و وجود emi در محدوده سیستم براتون مشکل ساز نیست ( مثلا سنسور مغناطیسی یا adc رزولوشن بالا و اپ امپ ابزاری و rtd و اینجور تجهیزات رو نمیخواهید درایو کنید که فبها ... راندمان هم بخاطر ولتاژ پایین ۱.۵ ولتی که نیاز دارید باید فاکتور بگیرید ) .

                        اگر ولتاژ دقیق و پروتکشن و مواردی که قبلا مطرح شد نیاز دارید همونطور که قبلا توضیح دادم با این نوع رگولاتورها ولتاژ رو یه مقداری بالاتر از ولتاژ نهایی ایجاد میکنن بعد با یک رگولاتور خطی فیلتر و بدون ریپل و نویزش میکنن ... مجددا منوط به اینکه تجهیزات فوق الذکر جزو سیستم هدف نیست . اگر اون تجهیزات قراره تغذیه بشن از سیستم سوییچینگ سلف یا ترانس دار اساسا نمیشه استفاده کرد . باید با تغذیه و رگولاتور خطی کار کنید .
                        در صورت نیاز به dc-dc convertor با این تجهیزات فقط میشه از افزاینده ها و معکوس کننده های کاسکود خازنی استفاده کرد که اون خودش یک حوزه دیگه و یک سبک کار و تخصص مجزا محسوب میشه .

                        دیدگاه

                        لطفا صبر کنید...
                        X