نوشته اصلی توسط
Pourya-84 مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید
من این مدار رو برای پل اچ ماشین گذاشتم و pcb اش هم بدون تست زدم چون تو پروتئوس درست کار می کرد ولی به مرحله تست نرسید چون R11 رو به جای این که به R3 وصل کنم به سر مشترک R2 و R9 وصل کردم و موقع تست دیدم تا 4 آمپر جریان می کشه روی 6 ولت!
و موتور به عقب نمی چرخه چون به میکرو داده بودم:
5 ثانیه جلو/ 5 ثانیه توقف/ 5 ثانیه عقب /5 ثانیه توقف
خلاصه تا بفهمم چه کردم ماسفت Q3 دود کرد و سریع برق رو قطع کردم ولی فکر کنم سوخت چون انقدر داغ بود که دستمو سوزوند!
چون Q3 و Q4 سوییچ کرده بودن اتصال کوتاه شده بود و کل جریان از source به drain گذشته بود
حالا سوال اینه که به جز ماسفت Q3 و Q4 چه قطعاتی ممکنه سوخته باشن؟ چون اگه از دو تا ماسفت دیگه باشه باید جدید بخرم
چون حتی ماسفتی که اینقدر داغ بود که دستمو سوزوند رو با ماژول تستر تست کردم سالم نشون داد الان هم دیگه ماسفتی داغ نمی شه و گیت ماسفت ها هم جریان زیادی فکر نمی کنم بکشه که ترانزیستور Q7 رو بسوزونه
لینک فایل و عکس هم از شماتیک که باهاش pcb رو زدم می ذارم با کد آردوینو اگه تونستید مجدد چک کنید ایرادی نداشته باشه ممنون
لینک کل پروژه البته یک ترک وصل نشده که از زیر با سیم روکش دار بار اول اشتباه وصل کردم به R9 چون بالای R3 بود و ترک های قرمز هم جامپر هستن:
مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید
مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید
#define mota 5
#define motb 6
void setup() {
pinMode(mota, OUTPUT);
pinMode(motb, OUTPUT);
}
void loop() {
digitalWrite(mota, HIGH);
digitalWrite(motb, LOW);
delay(5000);