اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تکنولوژی های ساخت پانل های LCD - راهنمایی برای انتخاب دقیق مانیتور LCD

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    تکنولوژی های ساخت پانل های LCD - راهنمایی برای انتخاب دقیق مانیتور LCD

    LCD Panel Technologies

    تکنولوژی های ساخت پانل های LCD
    راهنمایی برای انتخاب دقیق مانیتور LCD

    در تولید مانیتورهای LCD از Panel های مختلفی با تکنولوژی های متفاوتی استفاده میشود.از پانلهای بسیار ارزان تا پنلهای بسیار گران و حرفه ای.مصرف کننده های عادی مانیتورهای LCD خیلی برایشان اهمیت ندارد که پنل مانیتور آنها از چه مدلی است. اکثر مردم بیشتر از روی سایز، زیبایی و قیمت مانیتور خود رو انتخاب میکنند.ولی کاربران حرفه ای نیاز دارند تا مانیتور مناسب کار و حرفه خود انتخاب کنند و نیاز به اطلاعات دقیقتری در مورد پانل استفاده شده در مانیتور خود دارند.با اینکه در اغلب اوقات نمیتوان نوع پانل استفاده شده در مانیتور را از روی مشخصات فنی مانیتورها بدست آورد (متاسفانه اکثرا تولید کنندگان اطلاعات دقیقی در مورد پنل های استفاده شده ارائه نمی کنند !) با این حال شما باید مزایا و معایب انواع LCD Panel ها رو بدانید تا بتوانید انتخاب دقیقتر و بهتری در هنگام خرید مانیتور LCD داشته باشید.

    اینو خودم (شهریار) اضافه میکنم: همینطور که می دونین در ال سی دی ها یک لامپ سفید نخ مانند در پشت ال سی دی قرار میگیره، که به نور بک لایت معروف هستش، این لامپ معمولا از جنس زنون هست و به شکل های مختلف مثلا Z شکل در پشت پنل قرار میگیره. اون ولتاژ بالایی که در ال سی دی ایجاد میشه برای درایو کردن این لامپ هست. جدیدا ال سی دی هایی درست میشه که بجای این لامپ از ال ای دی استفاده میشه. شرکت مختلفی اینکار رو میکنن که معروف ترینش سامسونگ هست. در مانیتور مدل XL20 از این تکنولوژی استفاده میکنه که قیمتش نهصدو خرده ای هست. عکس رو اینجا می تونین ببینین
    http://www.computerarts.co.uk/__data/assets/image/941057/art145revsamsung450.jpg

    در تلویزیون های ال سی دی سری 9 سامسونگ تماما از این تکنولوژی استفاده میشه که هنوز در بازار ایران زیاد پیدا نمیشه و سفارشی هست. طبق گفته سایت سامسونگ از اواخر 2010 تولید انبوه این تلویزیون ال سی دی آغاز میشه

    و اما پنل ها (که قیمت رو همین پنل مشخص میکنه مثلا اگر میبینین Xvision از سامسونگ ارزونتره دلیل عمدش همین درجه کیفیت هست بعلاوه مابقی فاکتور ها مثل اسم و رسم و ... شهریار)

    Twisted Nematic
    TN: پنلهای TN ارزان ترین نوع پنل برای تولید است. اما تصاویر خوب و با کیفیت بالایی تولید نمیکند.مانیتورهایی که از این نوع پنل استفاده می کنند بسیار در بازار کاربران عادی طرفدار دارد و فروش خوبی دازند. کاربران عادی از تصاویر تولید شده توسط این دسته از مانیتور ها راضی هستند، همچنین قیمت بسیار خوبی دارند.به خاطر ارزان بودن اکثر مانیتورهای با سایز بزرگ (20و 22 اینچ به بالا) فعلا از این نوع پنل ها ساخته میشوند.اما مزیت پنلهای TN زمان پاسخ گویی بسیار پایین آنهاست.
    پنلهای TN 6بیتی (در هر کانال رنگی) هستند و توانایی تولید 16.7 ملیون رنگ تصاویر 24 بیتی را به صورت واقعی ندارند.دلیل اینکه پانل های TN 6 بیتی هستند به خاطر این است که سازندگان برای این دسته از مانیتورها عموما از مبدلهای آنالوگ به دیجیتال 6 بیتی
    (A/D Converter) استفاده میکنند. با این روش هزینه تولید و همچنین زمان پاسخگویی این دسته از پنلها کاهش پیدا میکند. در این دسته از پنلها از روش هایی به نام Dithering و Frame Rate Control(FRC) برای شبیه سازی تصاویر 8 بیتی استفاده میشوداین تکنولوژی ها (Dithering و FRC ) دارای معایبی نیز هستند که اکثرا در سایه های تاریک و Black Levels خودنمایی میکند.
    اخیرا Samsung و BenQ مدلهایی از پنل های LCD با تکنولوژی TN معرفی کرده اند که از مبدل های آنالوگ به دیجیتال 8 بیتی استفاده میکنند.
    کد:
    TN Native Color: 18-bit = 6 bit (Per channel) = 262,144 colors
    TN Optimized Color: 18-bit + FRC OR Dithering = 6 bit (Per channel) + FRC OR Dithering = 16.2 Million Colors
    24bit=8bit (Per Channel) = 16.7 Million Colors
    In Plane Switching Technology
    IPS: این تکنولوژی ساخت پانل های LCD توسط شرکت Hitachi در سال1996 برای از بین بردن دو عیب پانل های TN ( زاویه دید محدود و تولید رنگهای بی کیفیت) توسعه یافت و به صنعت معرفی شد.
    این نوع از پنل ها در واقع بهترین نوع از نظر تولید تصاویری با کیفیت، رنگهایی دقیق و زاویه های دید بالا هستند که البته تنها عیب این گونه قیمت بسیار بالای آنهاست. بهترین انتخاب برای کارهای گرافیکی، ویرایش تصویر(و هر نوع کاری که نیاز است رنگها به درستی نمایش بیابد) است.پنلهای نوع S-IPS بهترین زاویه دید را ازائه میدهد (حدود 178 درجه).با این حال زمان پاسخگویی خیلی بالایی ندارند(بین 6 تا 16 میلی ثانیه).افرادی که بیشترا بازی های کامپیوتری انجام میدهند هنگام انتخاب باید توجه کنند که زمان پاسخ گویی بالاتز از 8 میلی ثانیه در بازی های سریع آنها را با تصاویری کمی تار یا پدیده Ghosting مواجه میکند.در واقع یکی از مهمترین دلایل این تاخیر در زمان پاسخ گویی این گونه از پنلهای LCD به دلیل پردازش 8 بیتی رنگها در آنها است (8 بیت در هر کانال رنگی).به همین دلیل این دسته از مانیتور ها توانایی تولید واقعی 16.7 میلیون رنگ را دارند و بهترین انتخاب برای ویرایش تصویر می باشد. البته تکنولوژی های ساخت جدید این مشکل را (زمان پاسخ گویی بالا) را تا حدودی مرتفع کرده است و پنلهای IPS زمان پاسخ گویی نسبتا مناسبی دارند.
    تنها مشکل پنلهای S-IPS کنتراست کم آنهاست که باعث می شود شما به جای سیاه رنگ خاکستری تیره را مشاهده کنید. ولی تکنولوژی های ساخت جدید این مشکل را نیز حل کرده است.

    انواع مختلف پنل های LCD مبتنی بر تکنولوژی IPS
    کد:
    1. Super In Plane Switching Technology (S-IPS)
    2. Horizontal In Plane Switching Technology (H-IPS)
    3. Enhanced Super In Plane Switching Technology (E-IPS)
    4. Advanced Super In Plane Switching Technology (AS-IPS)
    S-IPS و H-IPS محصول LG.Display یا همان (LG.Philips Display) می باشد.

    Vertical Alignment Panel Technology
    VA: سومین نسل از پنل های LCD پنل های VA هستند .این تکنولوژی در سال 1996 توسط Fujitsu طراحی شد و توسعه پیدا کرد.نمونه های اولیه اصلا قابل قبول نبود و در صنعت اسقبال چندانی نشد (به دلیل زاویه دید محدود) و به سرعت این تکنولوژی بهبود یافت.این دسته از پانل های LCD رنگهای بهتری نسبت به TN تولید میکند ولی همتراز رنگهای تولید شده با تگنولوژی S-IPS نمی باشند. همچنین زاویه دید مناسب تری نسبت به پانل های TN دارند. ولی زمان پاسخ گویی بالایی دارند.یکی از محاسن مهم این دسته از مانیتورها دارا بودن نسبت کنتراست بالاتر به سایر گونه هاست که باعث میشود Black Level ها را به نحو دقیقتری به نمایش در بیاورند.در کل تصویر بسیار بهتری نسبت به پانلهای TN دارند و از پنلهای IPS ارزانتر هستند.
    برای رفع مشکل زمان پاسخ دهی زیاد این دسته از پنلهای LCD از روشی به نام Overdrive استفاده میشود( همچنین به آن Response Time Compensation می گویند)
    به صورت ساده این روش یعنی اعمال ولتاژ بیشتر به کریستال مایع برای قرارگرفتن کریستال در جهت مورد نظر به صورت سریع تر.

    توضیح: Response Time یعنی زمانی که طول میکشد تا پیکسل سیکل زیر را طی کند.

    کد:
    Response Time: Black > White > Black
    Black > White = Tr (Rise Time)
    White > Black = Tf (Fall Time)
    => Response Time = Tr + Tf
    توجه داشته باشید که همیشه زمان Tr در کریستال از Tf بیشتر است.

    گونه دیگر از Overdrive نیز به نام Double Overdrive وجود دارد. در این روش نه تنها در زمان Tr به کریستال مایع اعمال ولتاژ بیشتر میشود بلکه در زمان Tf هم اعمال ولتاژ شده و باعث می شود Response Time بهتر از روش Overdrive باشد.شرکت های مختلف روشهای گوناگونی برای غلبه بر Response Time پایین پنلهای LCD دارند. به صورت نمونه تکنولوژی Overdrive اختصاصی شرکت Samsung ، Magic Speed نام دارد.

    انواع مختلف پنل های مبتنی بر تکنولوژی VA

    1. Multidimensional Vertical Alignment
    MVA:در سال 1998 توسط Fujitsu به صنعت ارائه شد.
    Premium Multidimensional Vertical Alignment 1.1
    P-MVA:توسعه یافته شده توسط AU Optics

    Super Multidimensional Vertical Alignment 1.2
    S-MVA:توسعه یافته توسط شرکت های Chi Mei Optoelectronics and Fujitsu
    این دو گونه از MVA ها توانستند زمان پاسخ گویی مناسبی برای این دسته از پنلها به ارمغان بیاورند.

    2. Pattern Vertical Alignment
    PVA:توسط شرکت Samsung به عنوان جایگزینی برای MVA ساخته شد.در واقع نسخه بهبود یافته MVA است که بدون اضافه شدن مشکل جدید تمام محاسن MVA ها را دارد و نیز زاویه دید مناسب تر و کنتراست بهتری را تولید می نماید. تنها مشکل جدی این دسته از مانیتورها زمان پاسخ گویی نا مناسب آنهاست.
    2.1 Super Pattern Vertical Alignment
    S-PVA: بیشترین تغییر در این پنلها در زمینه Response Time می باشد. در واقع شرکت سامسونگ تکنولوژی Overdrive خود را در این دسته از مانیتورها استفاده کرد (Magic Speed)
    همچنین تغییرات اندکی در رنگهای تولید شده توسط مانیتور ایجاد شده و تصویر دیده شده از زوایای مختلف کمی نسبت به PVA بهبود یافته است.

    بیشتر بخوانید :

    کد:
    • http://www.tftcentral.co.uk/
    • http://textblog.anands.net/2007/04/2...photo-editing/
    • http://www.clarkvision.com/photoinfo...n_LCD_monitor/
    • http://www.pchardwarehelp.com/guides...anel-types.php
    • http://en.wikipedia.org/wiki/LCD
    • http://www.flatpanelshd.com/panels.php
    • http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1039222
    • ttp://en.wikipedia.org/wiki/Color_depth


    گرد آوری و ترجمه : نوید حسینیان (از سایت Akkasee.com
    Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

    #2
    پاسخ : تکنولوژی های ساخت پانل های LCD - راهنمایی برای انتخاب دقیق مانیتور LCD

    تشکر از مطالبی که گذاشتین


    اما اگر میشود در مورد rise time fall time بیشتر توضیح دهین با تشکر
    :biggrin: :biggrin: :biggrin:

    دیدگاه

    لطفا صبر کنید...
    X