ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.

اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.

اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.

صفحه 1 از 2 12 آخرین
    13
    1

تغییر در سیگنال ماژول RF

سلام و عرض ادب خدمت دوستان گرامی
    من یکی دوماهه به یه مشکل عجیب برخوردم که نمیتونم حلش کنم
    یه برد داریم که روش گیرنده RF 433MHz هست و فرستنده هم همین ریموت های معمولی توی بازار
    اتفاقی که میفته اینه که مثلا الان ریموت رو میزنم تا رنج حدود 40 متر میگیره ولی یک ساعت دیگه میام میزنم میبینم 5 متر بیشتر نمیگیره
    اول فکر کردم مشکل برنامست ولی با وصل کردن پایه ی دیتای ماژول RF به اسیلوسکوپ فهمیدم که سیگنالی که میاد داغون میشه
    ببینید این سیگنال در حالتیه که 5 متر فاصله دارم با گیرنده :

مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

اما مشکل اینجاست : وقتی 20 متر فاصله میگیرم از گیرنده :

به نظرتون مشکل چی میتونه باشه؟
    انواع خازن ها سر راه تغذیه ماژول RF گذاشتم ، حتی رگولاتور جدا هم براش گذاشتم
    تغذیم هم سوئیچینگه با ریپل 90 میلی ولت ، تغذیه خطی هم گذاشتم بازم همین مشکل بود.
    این ماژول هارو هم تست کردم : rxb12 __ rxb13 __ rxb22 .
    این تغییر فاصله آنتن دهی ، با گذشت زمان ، دلیلش چیه دوستان؟
    • تبلیغات
      .

817
    1,489

پاسخ : تغییر در سیگنال ماژول RF

مشکل این سیگنال کجاشه که میفرمایید داغون شده ؟

سیگنال کاملا سالمه ...

بصورت کلی افت برد با گذشت زمان معمولا بخاطر دریفت اسیلاتوره .
    ویرایش توسط Amie.s.m : 2023/01/26 در ساعت 12:50
    13
    1

نقل قول نوشته اصلی توسط Amie.s.m

مشکل این سیگنال کجاشه که میفرمایید داغون شده ؟

سیگنال کاملا سالمه ...

بصورت کلی افت برد با گذشت زمان معمولا بخاطر دریفت اسیلاتوره .
    سلام
    عکس اول سیگنال کاملا سالمه و همه چی اوکیه
    ولی عکس دوم همه چی بهم ریخته. قسمت پرمبل رو نگاه کن ، 10 تا پالس افتاده روش ( بجای اینکه حدود 10 میلی ثانیه صفر باشه)
    حتی بعد پرمبل هم یجاهایی سیگنال خطا داره
    817
    1,489

دوست عزیز پری امبل رو که صفر نمیگذارن ( پری امبل برای همزمان سازی سیگنال استفاده میشه معمولا ترکیبش باید دنباله معنا داری از صفر و یک باشه که گیرنده بتونه مرجع زمانیش رو با فرستنده سینک کنه )

ولی حالا فرض میکنیم پری امبل شما صفره .

زمان بندی پری امبل اول و اون بخش دومی که بعنوان پری امبل در نظر گرفتید با هم نمیخونه ( اولی تقریبا 2 time/dive هست دومی تقرببا 2.8 هست ... البته با فرض اینکه time dive ها مشابه بوده چون اسکیل اسکوپ اتون توی عکسها معلوم نیست )

اگر دومی رو پری امبل از یک سورس دیگه در نظر بگیریم گیرنده داشته یک سیگنال از یک منبع دیگه رو نشون میداده ... ( چون توالی تکرارش منظمه و اندازه مضارب صحیح بیت تایمه ... با توجه به زمانبندیش نمیتونه نویز پس زمینه گیرنده باشه ... این باند ۴۳۳ عمومی هست تجهیزات خیلی زیادی در زمان تست ممکنه روی همین باند در حال ارسال باشن ..‌‌‌‌‌بدون اینکه ریموت خودتون رو درگیر کنید ، گیرنده رو چند دقیقه مانیتور کنید مطمئن بشید سمپلهاتون مربوط به سیگنالهای ارسالی بقیه نباشه )

اون بخش بعد پری امبل که معتقدید بهم ریخته از نظر زمانبندی باز درست بنظر میاد ، فکر کنم سمپل ریت اسکوپ رو خیلی پایین در نظر گرفتید ( بهتره همین بخش رو با time dive کوچک تر دوباره کپچر کنید )

اگر توالی بایتهای ارسالی رو میدونید یا باوودریت دیتا رو دارید با لاجیک آنالایزر راحت تر میشه تحلیل و عیب یابی اش کرد .

کماکان معتقدم مشکل از اسیلاتوره ، اگر tcxo مشابه دارید تعویضش کنید مشکل عدم پایداری اش در گذشت زمان باید برطرف بشه .
    13
    1

ممنون از وقتی که میذاری
    والا طبق چیزی که توی دیتاشیت دیدم ، سیگنال باید اینجوری باشه :

ولی سیگنال من پرمبلشو ببین :

یا مثلا این

دیتایی که از اسکوپ گرفتم ، بنظرت همونیه که بالاش نوشتم؟

================================================== =======================

کریستال 6.7458 مگ روی ماژول rxb22 هست ، اینو عوض کنم؟
    بجز tcxo چه برندی خوبه؟
    ویرایش توسط danza : 2023/01/26 در ساعت 17:03
    817
    1,489

دوست عزیز گیرنده مشخصا چی هستش ؟ ( نوع چیپ منظورمه )

در مورد سیگنالها تحلیلت اشتباهه ( توی شکل دوم هر جا سطح منطقی ۱ بوده رو ۱ در نظر گرفتی هرجا صفر بوده رو صفر ! اینطوری نیست که فقط سطح ملاک باشه ، در پروتکلهای سریال ما یک مرجع زمانی به اسم باوودریت داریم که هر بیت تایم رو بهمون میده . باید ببینیم سیگنال باندازه چند بیت تایم صفر بوده یا یک ... در همون شکل دوم اگر فرض کنیم سطح صفر اول یک بیت تایمه ( چون عکس رو کج گرفتی و time dive اسکوپ هم بزرگه نمیشه دقیق زمانبندی ها رو دید ) عدد میشه ۱۱۱۰۱۱۱۰۱۰۱۰۱۰۰۱۰۱۱۰ الی آخر ...
    باید بیت تایمت معلوم باشه طبق اون میشه اندازه گیری کرد هر خانه حاوی چند تا صفر یا ۱ بوده )

تازه این بدون در نظر گرفتن نوع مدولاسیونه ، مدولاسیون ook با askیا fsk تفسیر خروجیهاشون کلا متفاوته .

در مورد کریستال همون کریستالی که روی خود گیرنده است فرکانسش روش نوشته شده ... فرکانسش که ۴۳۳ مسلما نیست ... کریستالهای رنج ۱۲ تا ۳۲ مگاهرتزه معمولا ( فرکانس اصلی بوسیله PLL سیستم ایجاد میشه یعنی فرکانس این اسیلاتور بسته به تنظیمات ترانسیور ضرب و تقسیم میشه تا میرسه به فرکانس پایه .... ضمنا این کریستالها کریستال معمولی نیستن ، کریستال مخصوص به عنوان tcxo هستن که جبران کننده دمایی دارن خروجیشون دریفت خیلی کوچک داره و با تغییر دما خروجی در حد نهایتا چند ppm تغییر میکنه ، کریستالهای معمولی چند صد تا چند هزار ppm دریفت دمایی و زمانی دارن . شما نمیتونی کریستال عادی بجای کریستال tcxo ببندی ... با کریستال عادی مثل الان با گذشت زمان سیستم دریفت خارج از رنج پیدا میکنه... گفتم اگر کریستال مشابه دارید عوضش کنید ، اگر ندارید ماژول گیرنده رو باید عوض کنید )

نمونه کریستال tcxo

ویرایش توسط Amie.s.m : 2023/01/26 در ساعت 17:23
    13
    1

نقل قول نوشته اصلی توسط Amie.s.m

دوست عزیز گیرنده مشخصا چی هستش ؟ ( نوع چیپ منظورمه )

در مورد سیگنالها تحلیلت اشتباهه ( توی شکل دوم هر جا سطح منطقی ۱ بوده رو ۱ در نظر گرفتی هرجا صفر بوده رو صفر ! اینطوری نیست که فقط سطح ملاک باشه ، در پروتکلهای سریال ما یک مرجع زمانی به اسم باوودریت داریم که هر بیت تایم رو بهمون میده . باید ببینیم سیگنال باندازه چند بیت تایم صفر بوده یا یک ... در همون شکل دوم اگر فرض کنیم سطح صفر اول یک بیت تایمه ( چون عکس رو کج گرفتی و time dive اسکوپ هم بزرگه نمیشه دقیق زمانبندی ها رو دید ) عدد میشه ۱۱۱۰۱۱۱۰۱۰۱۰۱۰۰۱۰۱۱۰ الی آخر ...
    باید بیت تایمت معلوم باشه طبق اون میشه اندازه گیری کرد هر خانه حاوی چند تا صفر یا ۱ بوده )

تازه این بدون در نظر گرفتن نوع مدولاسیونه ، مدولاسیون ook با askیا fsk تفسیر خروجیهاشون کلا متفاوته .

در مورد کریستال همون کریستالی که روی خود گیرنده است فرکانسش روش نوشته شده ... فرکانسش که ۴۳۳ مسلما نیست ... کریستالهای رنج ۱۲ تا ۳۲ مگاهرتزه معمولا ( فرکانس اصلی بوسیله PLL سیستم ایجاد میشه یعنی فرکانس این اسیلاتور بسته به تنظیمات ترانسیور ضرب و تقسیم میشه تا میرسه به فرکانس پایه .... ضمنا این کریستالها کریستال معمولی نیستن ، کریستال مخصوص به عنوان tcxo هستن که جبران کننده دمایی دارن خروجیشون دریفت خیلی کوچک داره و با تغییر دما خروجی در حد نهایتا چند ppm تغییر میکنه ، کریستالهای معمولی چند صد تا چند هزار ppm دریفت دمایی و زمانی دارن . شما نمیتونی کریستال عادی بجای کریستال tcxo ببندی ... با کریستال عادی مثل الان با گذشت زمان سیستم دریفت خارج از رنج پیدا میکنه... گفتم اگر کریستال مشابه دارید عوضش کنید ، اگر ندارید ماژول گیرنده رو باید عوض کنید )

نمونه کریستال tcxo

ببین توی عکس دوم ، اون دیتایی که با رنگ سبز بالاش نوشتم ، یعنی این باید باشه
    یعنی باید 110000010 باشه
    آیا هست؟ نه نیست
    اما توی عکس اول که دیتا درست دریافت شده
    آیا بعد پرمبل دیتا 110000010 هست؟
    بله هست.
    توی عکس اول و دوم دکمه ی فرستنده یکسانه . ولی آیا دریافت هم یکسانه ؟ نه !

این ماژول هارو هم تست کردم : rxb12 __ rxb13 __ rxb22 .

اینم عکس آیسی و کریستال یکی از ماژولها :

817
    1,489

دوست عزیز من فکر کردم دارید با ماژول ترانسیورهای حرفه ای قابل تنظیم کار میکنید ... اینی که عکسش رو گذاشتید که یک گیرنده ask معمولیه .

کلا توضیحات قبلی رو فراموش کن ... اون توضیحات در مورد اون ترانسیورها برد بالا بود .

این گیرنده های ask معمولی چیز چندان خاص و قابل تنظیمی ندارن .
    جنس معمولیه یا آی سی یا اسیلاتورش مشکل پیدا کرده با گذشت زمان از باند خارج میشه .
    قیمتی هم ندارن ، کلش رو عوض کن ... یک آنتن مناسب ( ترجیحا ۱۷ سانتی ) استفاده کن و والسلام
    13
    1

مهندس چند تا ماژول عوض کردم همین مشکلو داره ، یه زمان رنج آنتن دهیش خوبه و سیگنال صحیح و سالم میاد ، چند ساعت بعد رنج آنتن دهیش کم میشه و سیگنال خراب میشه
    با یه ریموت هم تست میکنم و مطمئن شدم که مشکل از فرستنده نیست
    آنتن هم گذاشتم براش
    این پالس های اضافی میفتن روی سیگنال :

واقعا کلافه شدم نمیدونم مشکل از کجاس
    1,149
    1,261

نقل قول نوشته اصلی توسط danza

مهندس چند تا ماژول عوض کردم همین مشکلو داره ، یه زمان رنج آنتن دهیش خوبه و سیگنال صحیح و سالم میاد ، چند ساعت بعد رنج آنتن دهیش کم میشه و سیگنال خراب میشه
    با یه ریموت هم تست میکنم و مطمئن شدم که مشکل از فرستنده نیست
    آنتن هم گذاشتم براش
    این پالس های اضافی میفتن روی سیگنال :

واقعا کلافه شدم نمیدونم مشکل از کجاس
    با درود
    دوستمون یه جایی اشاره کردن که شاید بخاطر ساعت خاصی باشه که دیگران از ریموت با این فرکانس بیشتر استفاده میکنن
    از طرفی چون میگید اشکال از فرستنده نیست این احتمال بیشتر میشه
    شما تو ساعت های دیگه تست کنید ؟ مثلا چند ساعتی یکبار
    و اگر یعد اون تایمی که دیتا خراب میشه و تست کردید و دوباره ترمال شد خب احتمال میره تداخل رادیویی در کار باشه
    یه دلیل دیگه هم میتونه دما باشه
صفحه 1 از 2 12 آخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 11